Čerepovec – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 1:3 (kon.) | Minsk – Ufa 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Omsk – Chabarovsk 8:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
Spartak Moskva
Pondělí 07.09.2020, 18:00 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování druhého kola ruské KHL, u zápasu mezi Dynamem Moskva a Spartakem Moskva.
     
    Dynamo Moskva

    Dynamo Moskva v loňské sezóně určitě patřilo do úzkého výčtu klubů, které měly zálusk na titul. Avšak pandemie koronaviru všechno změnila, a proto se teď sveřenci kouče Kirkunova musí zaměřit na nový ročník. V přípravě odehrálo Dynamo devět zápasů s negativní bilancí tří výher a šesti porážek. Prohra přišla i v úvodním kole na ledě Omsku těsným výsledkem 1:2.
     
    Spartak Moskva

    Moskevský Spartak bude chtít městskému konkurentovi určitě vrátit loňskou porážku 2:4 na zápasy v osmifinále play-off. Nic na tom nemění ani fakt, že právě po této části byla KHL zrušena. Jenže ani Znaroksova družina nemá vůbec dobrou formu. V pěti přípravných utkáních zvítězila dvakrát a v první dvou kolech nového ročníku nejprve prohrála vysoko 2:7 v Jaroslavli, následně 0:1 v Jekatěrinburgu.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS)
    Robin Hanzl (SPM)
    Lukáš Radil (SPM)
    Michal Čajkovský (DMS)
    Július Hudáček (SPM)
    Martin Bakoš (SPM)
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, An. Sergejev, Mironov (A), J. Zajcev, Grigorjev, Bojkov, Alanov – Kagarlickij, Šipačov (C), Jaškin – Brjukvin (A), Šipov, Tarasov – Alexejev, Jefremov, V. Kuljomin – Bryzgalov, Pankratov, Muranov.

    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – D. Višněvskij, Djuse, Kutějkin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Serikov – Širokov (A), Lehterä, Radil – Nikoncev (C), R. Hanzl, Bakoš – Cyplakov, Ljubimov, Fjodorov – Šablovskij, Juňkov, Novruzov.

    Rozhodčí: Gašilov, Romasko – Lazarev, Šalagin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas je v plném proudu, pojďme na něj! Domácí Dynamo hraje v tmavě modrých dresech, jeho městský konkurent oblékl červeno-bílou kombinaci.
     
    00:40
    První útok patřil hostům. Do pásmazavezl puk Roman Ljubimov, jenž před brankou hledal Cyplakova, ten byl dobře pohlídán obránci.
     
    01:16
    V hledišti už od úvodních okamžiků probíhá souboj obou kotlů. Hlasitější je pochopitelně ten Dynama. To je nyní usazeno před bránou soupeře.
     
    01:58
    Ale ne na dlouho. Dmitrij Jaškin totiž při snaze o kličku ztratil puk z hole, načež jej získal do své moci pozorný bek Nikita Sokolov.
     
    02:15
    Nahození za bránu gólmana Chomčeva pohlídal Zachar Šablovskij. Před dotírajícím Šipovem poslal kotouč po mantinelu.
     
    02:57
    Poprvé v utkání se vylučuje, první přesilovou hru si zahraje Spartak. V útočné třetině si zbytečným přidržením pomohl Ivan Muranov.
     
    03:27
    Červeno-bílí se okamžitě usadili v pásmu. Po sérii několika přihrávek nahazoval zleva Serikov, Lehtera ztečoval puk jen do gólmana.
     
    03:48
    Daší úspěšný zákrok Ivana Bočarova. Ten po celou dobu na touš dobře viděl, Střelu Djuseho vyrazil pravým ramenem.
     
    04:06
    Spartak zatím hraje velmi zdařilo přesilovku. Více volného prostoru využil k zakončení z vrcholku levého kruhu Nikoncev, trefil jen pravý beton Bočarova.
     
    04:28
    Hosté budou mít k dispozici skoro půlminutovou přesilovku pěti proti třem! Hlavní rozhodčí vylučuje Kuljomina za sekání.
     
    05:01
    Postupnými krůčky blíže a blíže se dostávali hokejisté Spartaku k bráně. Na sebe vzal celou situaci Nikoncev, ovšem Bočarov mu dobře zmenšil úhel a zasáhl.
     
    05:23
    Obránce Ivan Muranov již je nějakou řádku vteřin zpátky na ledě. Ihned se zapojil do bránění oslabení a byl to právě on, kdo vyhodil přes všechny čáry.
     
    06:32
    U konce je také druhý trest Vjačeslava Kuljomina. Forward si určitě musel oddechnout, že jeho prohřešek za vlastní bránou zůstal nepotrestán.
     
    06:49
    Spartak zatím působí aktivnějším dojmem, což je pochopitelně zapříčiněno i dvojnásobnou a klasickou početní převaha. Hra plyne opět před Bočarovem.
     
    07:08
    Který však nemusel zasahovat. Neustále dělal pohyby z jedné tyči ke druhé, jak puk létal všude možně. Do středního pásma jej poslal Grigorjev.
     
    07:54
    Po delší době okusili pobyt v útočném pásmu i hokejisté Dynama, a sice elitní lajna. Vadim Šipačov nabil Sergejevovi, Bespalov skvěle zakročil vyrážečkou.
     
    08:06
    Maxim Cyplakov zkoušel presovat, avšak snaha přišla vniveč. Juuso Hietanen zachoval jakožto zkušený bek chladnou hlavu, po mantinelu našel osamoceného spoluhráče.
     
    08:49
    Domácí mužstvo chce zklidnit poněkud rozháranou hru. Jenže nejde na to tím nejlepším způsobem, Jegor Alanov zavinil zakázané uvolnění.
     
    09:16
    Hodně volného prostoru dostal na levé straně Emil Djuse. Puk si připravil a vystřelil příklepem. Bočarov dobře viděl, s pokusem si poradil.
     
    09:31
    Strážce svatyně moskevského Dynama musel být zase v pozoru. Středem kluziště na něj najížděl Anatolij Nikoncev, kapitán pálil přímo na střed.
     
    10:10
    Přehoupli jsme se do druhé poloviny první dvacetiminutovky. Sparta působí živějším dojmem, na svou první opravdu velkou šanci však čeká.
     
    10:15
    Dmitrij Kagarlickij splnil cíl, vybojoval buly v útočné třetině. Od levého mantinelu nahodil na gólmana a Vladislav Jefremov mu následně neumožnil rozehrát.
     
    10:35
    Český útočník Dmitrij jaškin vybojoval první přesilovou hru pro domácí. Pěkně si pustil kotouč kolem Ljubimova, jenž soka zahákoval.
     
    11:12
    Pěkná kombinační akce, těch přihrávek ale bylo ve finále až moc. Martin Bakoš místo střely ještě přihrával obsazenému Radilovi.
     
    11:23
    Chvilku se zdálo, že si také Dynamo vyzkouší přesilovku dvou hráčů na ledě. Jenže opak je pravdou, upadnuvší Šipov dostává dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    12:13
    Poprvé v zápase sledujeme hru čtyř proti čtyřem. Maxim Cyplakov nabízel před bránu puk najíždějícímu Lehterovi, který přiložil hůl k ledu pozdě.
     
    12:53
    Roman Ljubimov je na ledě, Sparta nyní disponuje zkrácenou přesilovou hrou. Zatím hosté ale nevyužili anu o dva hráče. Jak si povedou teď?
     
    13:27
    Ani třetí přesilovku v průběhu jedné třetiny Spartak nevyužil. Defenziva Dynama zamkla vstup do vlastní defenzivy, Bočarov byl bez práce.
     
    13:38
    Naopak po pravém křídle vystartoval aktivní Dmitrij Jaškin. Zkusil se natlačit na střed až před gólmana, v čemž mu zabránil Zachar Šablovskij.
     
    14:03
    Tlak domácího mužstva z posledních chvil neutichá. Z levého mantinelu nejprve střílel Hietanen, zprava pak Šipov. Obě rány proletěly vedle.
     
    14:42
    Prudká nahrávka na Joriho Lehteru, který se vůbec nesnažil zpracovávat touš ze vzduchu. Raději si pro něj dojel k mantinelu a přihrál na modrou Sokolovovi.
     
    15:28
    Tomu ovšem černá guma utekla až za modrou čáru, proto musela formace Spartaku o několik metrů zacouvat. Celý útok začíná odznovu.
     
    15:59
    Tak ne. Dmitrij Kagarlickij vypíchl kotouč pasivně stojícímu Šablovskému a vydal se do přečíslení. Žabičku do jízdy Bryzgalov trestuhodně minul.
     
    16:06
    Poměrně dlouho plyne hra bez přerušení. Ta se po úvodní části třetiny velmi vyrovnala, důležitým by mohl být pro utkání první gól.
     
    16:49
    Ten nepřichází. Od modré střílel do houfu těl Michail Grigorjev, o dorážku se přihlásil Andrej Alexejev. Nikita Bespalov drží čistý štít.
     
    17:36
    V závěru první třetiny ještě jedno vyloučení na straně hostů. Dmitrij Višněvskij si nepohlídal hůl, kterou do obličeje trefil Kagarlického.
     
    17:42
    Vadim Šipačov dokázal vyhrát buly, Dynamo tím získalo pozici v útočné třetině. Jenže Dmitrij Jaškin ztratil puk v souboji s Nikoncevem.
     
    18:16
    Druhá, opět marná snahy Dynama o probojování se alespoň do náznaku nějaké příležitosti. Nahození Grigorjeva srazil až za modrou Sokolov.
     
    18:44
    Hra přerušena, na vině ofsajd. Šipačjov odjíždí na střídačku se sklopenou hlavou, právě on přejel modrou dříve než s pukem jedoucí spoluhráč.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:04
    Konečně střela. Pas zpoza brány prošel přes chumel hokejistů k Andreji Sergejevovi. Ten měl dostatek času i prostoru, přesto napálil puk vší silou přímo do Bespalova.
     
    19:24
    S koncem Višněvského trestu pálil z pravého kruhu Dmitrij Jaškin. Gólman včas přilepil levý beton na tyč, puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina zápasu mezi Dynamem Moskva a Spartakem Moskva, v níž jsme gól neviděli. Ze začátku měli více ze hry hosté, avšak bezbrankový stav nezlomili, přestože měli i půlminutovou přesilovku pěti proti třem. Ve druhé polovině třetiny přidali na aktivitě domácí, avšak ani nedokázala prostřelit zeď v podobě gólmana.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Odstartovala prostřední dvacetiminutovka, doufejme, že se v ní dočkáme i prvního gólu. Úvodní buly třetiny ovládl Vadim Šipačov.
     
    20:32
    Poměrně brzy sledujeme přerušení hry. Maxim Cyplakov nedokázal zachytit rychlou přihrávku Lehtery, píská se zakázané uvolnění.
     
    21:03
    A zase icing. Anatolij Nikoncev nastartoval své motory příliš pozdě, velkou ztrátu na v klidu bruslícího beka Grigorjeva nesmazal.
     
    21:23
    Marná snaha Joriho Lehtery v boji o střelecký zakončení. Finský útočník měl pramálo šancí proti trojici dobře postavených protihráčů.
     
    22:13
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Tentokráte zaútočili domácí, jmenovitě Ilja Šipov po levé lajně. Střela zápěstím rozvlnila ochrannou síť.
     
    22:32
    Martin Bakoš se snažil, avšak v blízkosti středového kruhu mu vystavil tvrdou stopku Nikita Sokolov. Krásný, navíc čistý hit.
     
    23:13
    Na druhý pokus formace kolem slovenského útočníka pásmo získala. Z poměrně velkého úhlu vyzkoušel štěstí Lukáš Radil, Bespalov zůstal v pozoru.
     
    23:38
    Ivan Muranov marně hledal prostor ke střele, proto raději zvolil jistou variantu, předal puk na modré osamocenému Serikovovi. Slabá střela brankáře nepřekvapila.
     
    24:03
    Dmitrij Jaškin ukázal důraz za branou soupeře. Na mantinel přišpendlil Djuseho, čímž jej vyřadil ze hry, jenže situaci vyřešil jeho kolega Sokolov.
     
    24:32
    Hlavní rozhodčí se již chystal zapískat icing, ale Dmitrij Kagarlickij nakoenc v rychlostním souboji přebruslil soupeře a jemným nahozením vybojoval vhazování v útočné třetině.
     
    24:56
    Velmi zbytečný zákrok ve středním pásmu, na lavici hanby putuje Jori Lehterä. Forward držel obránce moc dlouho a místo výhody Spartak oslabuje, minimálně na dvě minuty.
     
    25:13
    Vítězný buly v útočném pásmu, jenže obrana Spartaku se velmi dobře rozestavila. Kombinace proto začíná od dvojice obránců na modré.
     
    25:40
    Přesilovky obou celků jsou zatím hodně mizerné. Dynamo disponovalo výhodou útočné třetiny, jenže beze střely jej opustilo.
     
    26:18
    Za brankou kvedla s kotoučem Maxim Cyplakov. Nikdo se nenabízel, proto zkusil obtočit bránu. Avšak neuspěšně.
     
    26:56
    Jori Lehtera je zpět na ledové ploše, i tuto přesilovou hru Spartak Moskva přestál poměrně v klidu. Může zase usilovat o vedoucí gól.
     
    27:12
    Ruslan Novruzov si vyměnil touš s Rylovem a pokračoval v pohybu vpřed. Narazil až na Alanova, jenž byl posledním bránícím hráče Dynama.
     
    27:54
    Přerušení, následuje komerční přestávka. Od modré vypálil Roman Ljubimov, Bočarov puk jenom vyrazil před sebe. Dorážce zabránil Hietanen.
     
    28:10
    Domácí hokejisté přidali na střelecké aktivitě, prakticky kdykoliv mohou, tak vystřelí. Nikita Bespalov působí jistým dojmem, pokryl i zakončení Šipačjova.
     
    28:27
    Bočarov na druhé straně nechce být zahanben. I on předvedl pohledný zákrok, proti pokusu z mezikruží Cyplakova úspěšně máchnul lapačkou.
     
    29:27
    Další dva zákroky v krátkém časovém sledu. Ivan Bočarov nejprve vyrazil lapačkou puk nad bránu, poradil si i s projektilem z levého kruhu.
     
    29:48
    Vjačeslav Kuljomin zkušeně počkal a pak zadovkou posunul puk za sebe na Šipačova. Gólmn moc neviděl, jenže útočník ho trefil.
     
    30:10
    Přehoupli jsme se do druhé poloviny základní hrací doby. Stále čekáme na první branku zápasu, v posledních okamžicích má mírne navrch Dynamo.
     
    31:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Střelecké mizérie prolomena, do vedení jde Dynamo! Alexejevovi na první pokus přihrávka nevyšla, ale touš se k němu vrátil. Na druhý pokus už našel volného VLADISLAVA JEFREMOVA, jenž i s notnou dávkou štěstí propálil gólmana z voleje mezi betony! Asistence: Andrej Alexejev.
    31:12 Vladislav JEFREMOV - 1:0
     
    32:02
    Spartak chce pochopitelně co nejdříve odpovědět. Robin Hanzl ještě přihrál do lepší pozice stojícímu Bakošovi, bekhendová rána skončila ve výstroji brankáře.
     
    32:32
    Moskevský Sparta ohromně zvýšil tempo, nechce svému městskému konkurentovi darovat ani metr ledu. Jori Lehterä u vrcholku pravého kruhu těsně přestřelil.
     
    33:02
    Hosté si ovšem musí nadále dávat pozor na zadní vrátka. Do těch nyní vnikl Jegor Bryzgalov. Bespalov dobře změnil úhel a připsal si důležitý zákrok.
     
    33:18
    Strážce svatyně Spartaku musel být zase v pozornosti. Anatolij Nikoncev místo přihrávky téměř z nulového úhlu střílel, ale prostor u bližší tyčky netrefil.
     
    34:05
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, na ledě totiž zůstal ležet po tvrdém střetu Michail Juňkov, který se drží za levé rameno. Naštěstí vstal bez cizí pomoci.
     
    34:26
    Hloupé vyloučení Ruslana Novruzova, který si nenechal líbit čistý hit od protihráče. Mimo dění jej pak srazil k zemi, útočník již sedí na trestné lavici.
     
    35:16
    Dlouhé vteřiny Dynamo kombinovalo v útočné třetině bez jediného střeleckého pokusu. Nakonec vystřelil Dmitrij Jaškin do levého betonu Bespalova.
     
    35:51
    Aktivita hokejistů v tmavě modrých dresech pokračovala. Po závaru v předbrankovém prostoru touš získal Juuso Hietanen, brankáře napálil do masky.
     
    36:12
    První přesilovka, která opravdu stála za to. Přesto moskevské Dynamo neskóroval, Nikita Bespalov totiž převedl několik velmi dobrých a jistých zásahů.
     
    36:59
    Aktivita vedoucího mužstva neutuchá. Vadim Šipačov počkal a v ideální moment poslal puk do jízdy Šipova, dělovka ze zápěstí skončila na plexisklu.
     
    37:30
    Až Nikita Sokolov dokázal Sparta vysvobodit z enormního tlaku. Po mantinelu úspěšně dostal černou gumu alespoň do středního pásma.
     
    37:50
    Což platilo jenom na chvíli. Maxim Cyplakov spolu s Nikoncevem přejeli útočnou modrou v rámci pravidel a opět vymýšlejí, jak vstřelit druhou branku.
     
    38:18
    Jejich snahy zastavil Nikita Sokolov. Bek předvedl velmi dobré čtení hry, svojí pořádně dlouhou hokejkou zastavil nahrávku směřující k Alanovovi.
     
    38:42
    Zbytek třetiny, pokud nepadne, gól, dohraje Dynamo v početní výhodě. Po šarvátce, která se strhla po přerušení hry, rozhodčí vylučují pouze Robina Hanzla za krosček.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Dmitrij Kagarlickij mohl střílet, ale úmysl si ještě rozmyslel a nabil na levý kruh Alexejevovi. Bespalov dokázal natáhnout pravý beton, do něhož touš narazil.
     
    39:28
    Gólman Spartaku teď vůbec nevěděl, kde se pohybuje puk. Domácí této situace ovšem využít nedokázali, Ivan Muranov z velkého úhlu minul poloprázdnou svatyni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Dynamo Moskva po druhé třetině vde v derby nad Spartakem 1:0. Bezbrankový stav prolomil ve 32. minutě Vladislav Jefremov, který využil parádní nahrávky Alexejeva a přesunujícího se gólmana dokázal propálit. Sledujeme velmi atraktivní a vyrovnanou podívanou, ve třetí části můžeme očekávat velké drama.
     
    Střely na bránu po druhé třetině: Dynamo – 20, Spartak – 18.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Začala závěrečná dvacetiminutovka dnešního střetnutí! Domácí Dynamo do ní nastupuje v početní výhodě, která potrvá ještě půl minuty.
     
    40:50
    Hokejisté v tmavě modrých dresech již nic převratného dokázat nevymysleli. Jegor Alanov hledal napříč celým pásmem Hietanena, ale našel jenom Lehteru.
     
    41:27
    Sparta v plném počtu, okamžitě vrhl síly do útoku. Maxim Cyplakov ovšem nabral příliš velkou rychlost, nestihl zabrzdit a narazil do brány soupeře, kterou vychýlil z původního postavení.
     
    41:50
    Nikita Bespallov mohl pro bránu za volným kotoučem, avšak rozhodl se to celé nechat na obraně. Měl štěstí, Nikita Sokolov stihl touš o něco dříve než Alexejev.
     
    42:12
    Domácí hráči si zatím s velkým přehledem brání obrannou třetinu, soupeř do ní marně hledá cestu. Cyplakova beci skřípli do kleští.
     
    42:43
    Snaha o založení rychlého protiútoku selhala. Zachar Šablovskij adresoval dlouho nahrávku Lehterovi, jenž na ni nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    43:24
    Presující Dmitrij Kagarlickij nadělal velké starosti obraně. Nakonec získal kotouč do své moci a nabil na modrou Šipovovi, který trefil obránce.
     
    43:39
    Skoro to vypadá, jako by Dynamu zbylo více sil, Spartak v úvodu třetí třetiny zatím vůbec nestíhá. Ivan Muranov s přehledem obešel dva soupeře.
     
    44:05
    Výbornou práci odvedl Andrej Zubarev. Bek hostí vybruslil s Bryzgalovem až k pravému mantinelu, odkud útočník nic nevymyslel.
     
    44:40
    Přečíslení dva na dva domácí nevyřešili úplně ideálně. Andrej Alexejev posílal žabičku Jefremovovi, jemuž v klíčový moment nadzvedl hokejku Sokolov.
     
    45:37
    Moskevské Dynamo disponuje výhodou přesilové hry. Na trestnou odjel za podražení Zachar Šablovskij. Za vzájemnou potyčku pak inkasovali za hrubost dvě minuty Sokolov a Zajcev.
     
    45:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Presující Nikoncev získal puk v útočném pásmu, přihrávkou našel Juňkova, a ten ještě v mezikruží našel lépe postaveného DMITRIJE VIŠNĚVSKÉHO. Jeho bomba skončila pod břevnem! Asistence: Michail Juňkov a Anatolij Nikoncev.
    45:52 Dmitrij VIŠNĚVSKIJ - 1:1
     
    46:30
    Samozřejmě pokračuje přesilová hra domácího mužstva. To nyní musí být hodně psychicky dole, protože dlouho drželo nulu a přišlo o ni při vlastní přesilovce.
     
    47:37
    Potrestaný hráč Spartaku je zpátky na ledové ploše. Svého prohřešku určitě litovat nebude, nebýt něj, možná Spartak vůbec nevyrovná.
     
    48:30
    Domácí okamžitě chtějí zpět těžce vydřené vedení. Ale soupeř se zatáhl více do defenzivy, což je hned znát, Jaškina zastavil Sokolov.
     
    48:59
    V útočném pásmu si zahráli na chvilku rovněž hosté. Z velkého úhlu vypálil Anatolij Nikoncev, Bočarov byl u své tyčky přilepený na jedničku.
     
    49:08
    Po třech minutách bez přerušení rozhodčí musel fouknout do píšťalky. Roman Ljubimov nahodil na brankáře, jenž raději podržel touš ve výstroji.
     
    49:24
    Buly v útočné třetině dopadlo dobře pro Robina Hanzla. Český forward čistě vyhrál puk na Višněvského, střela proletěla těsně vedle.
     
    50:13
    Za vlastní brankou zklidňuje hru Michail Grigorjev. Obránce nechává dostřídat celou útočnou trojici svého celku.
     
    50:20
    Spartak má možnost dosáhnout obratu! Andrej Sergejev nataženou holí překřížil cestu Cyplakovovi, který na holi uklouzl. Dvě minuty za podrážení.
     
    51:01
    Spartak právě vstřelil branku!
    Obrat přichází, po gólu v oslabení Spartak skóruje i v přesilovce! Do pravého kruhu dostal nabito JORI LEHTERÄ, povedenou ránou k bližší tyči překonal bezmocného Bočarova. Asistence: Emil Djuse a Martin Bakoš.
    51:01 Jori LEHTERÄ - 1:2
     
    52:14
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Dmitrij Kagarlickij. Sám najel do třetiny z levého mantinelu, nacpal se před bránu, avšak nedokázal zakončit.
     
    52:49
    Tlak domácích pokračuje! Odražený kotouč doputoval příhodně na hůl Šipačova, Bespalov se blýskl parádním zákrokem vyrážečkou!
     
    53:21
    Bočarov zachytil vysoký oblouček do lapačky, a protože měl prostor, tak rozehrál. Dynamo nepotřebuje přerušení hry, potřebuje soka držet pod tlakem.
     
    53:56
    Chytrá varianta Robina Hanzla, který sice bruslil za bránou, avšak zkusil brankáře trefit od zad, jestli se puk neodrazí do brány. Bočarov zareagoval dobře.
     
    54:30
    Bude se hrát ve čtyřech, na ledě nyní bude podstatně více prostoru. Za vzájemnou potyčku míří na trestnou Jegor Zajcev a Martin Bakoš.
     
    54:59
    Hokejisté v tmavě modrých dresech pokračují ve vyvíjení obrovského tlaku, do závěru viditelně pošetřili dost sil. Spartak se brání zuby nehty.
     
    55:27
    Andrej An. Mironov chtěl vystřelit, jenže neměl kudy. Pokusil se tedy alespoň obtočit bránu, ale také neúspěšně, málo zahnul hokejku.
     
    55:42
    Dobré čtení hry ukázal Nikita Sokolov. Dobře vytušil, kam bude Šipov rozehrávat, holí puk vypíchl do střední třetiny.
     
    56:30
    Tresty obou hříšníků jsou u konce, pokračujeme v tradičním počtu pět na pět. Dynamu se bleskově krátí čas, možná brzy uvidíme hru bez brankáře.
     
    56:48
    Nikita Bespalov mohl rozehrávat, v jeho okruhu nebyl žádný z protihráčů. Gólman se však rozhodl neriskovat, puk zakryl lapačkou.
     
    57:09
    Takhle to určitě nepůjde. Michail Grigorjev z velkého úhlu, navíc naslepo nahazoval na bránu. Připravený brankář nemusel zasahovat, střela šla mimo.
     
    57:28
    Nyní hostující strážce svatyně šel do pokleku a dobře, udělal, utažená Šipačovova střela zápěstím jej trefila do pravého ramene.
     
    58:15
    Hra kolem středového kruhu, ta Spartaku naprosto vyhovuje. Několik cenných vteřinek udržel Arťjom Serikov, jehož bez úspěchu osekával Alanov.
     
    58:39
    Bitva za domácí brankou také zabrala několik sekund. Ve finále Dmitrij Kagarlickij bruslí přikopl černou gumu Grigorjevovi.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:05
    Vhazování před brankářem Bespalovem, brána Dynama zůstává prázdná. Domácí zkoušejí powerplay!
     
    59:41
    Šipačov dlouho otálel se zakončením, které obětavě zblokoval zakleknuvší Zachar Šablovskij. Následnou dělovku od modré kryl pozorný Bespalov.
     
    59:49
    Spartak právě vstřelil branku!
    Definitivní razítko na vítězství Spartaku dává jedenáct vteřin před koncem zápasu LUKÁŠ RADIL. Český forward zachoval chladnou hlavu a kotouč poslal do odkryté klece.
    59:49 Lukáš RADIL - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo Moskva po dvou třetinách vedlo v derby nad Spartekm rozdílem jednoho gólu, ovšem hosté v závěrečné třetině předvedli parádní obrat. Vše nastartoval gól při vlastním oslabení, který zásluhou skvělého presinku Nikonceva a přihrávce Juňkova potrestal Dmitrij Višněvskij. Obrat dokonali svěřenci kouče Znarokse v 52. minutě, to pro změnu využili přesilovou hru, z pravého kruhu skóroval Jori Lehterä. V samotném závěru pečetil vítězství Spartaku gólem do prázdné svatyně Čech Lukáš Radil.

    Spartak po porážkách s Jaroslavlí a Jekatěrinburgem poprvé bodoval, Dynamo naopak stále na svůj premiérový zisk čeká, za sebou má ovšem o jedno utkání méně, než soupeř.
     
    Střely na bránu: Dynamo – 28, Spartak – 25.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:16
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:16
    Lukáš Radil (SPM) 1+0, 5 střel, čas na ledě 19:34
    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:07
    Martin Bakoš (SPM) 0+1, 1 střela, čas na ledě 23:48
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:33:56)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 32. Jefremov (Alexejev) – 46. D. Višněvskij (Juňkov, Nikoncev), 52. Lehterä (Djuse, Bakoš), 60. Radil


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, An. Sergejev, Mironov (A), J. Zajcev, Grigorjev, Bojkov, Alanov – Kagarlickij, Šipačov (C), Jaškin – Brjukvin (A), Šipov, Tarasov – Alexejev, Jefremov, V. Kuljomin – Bryzgalov, Pankratov, Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – D. Višněvskij, Djuse, Kutějkin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Serikov – Širokov (A), Lehterä, Radil – Nikoncev (C), R. Hanzl, Bakoš – Cyplakov, Ljubimov, Fjodorov – Šablovskij, Juňkov, Novruzov.

    Rozhodčí: Gašilov, Romasko – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 2 430
    bahis siteleri