Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 8:3 (kon.) | Uh.Ostroh – SHKM Hodonín 1:4 (kon.)
EC-KAC – Bratislava Capitals 2:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Středa 09.09.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. V rámci přípravy na novou sezónu budeme sledovat utkání dvou extraligových celků, a sice souboj týmů HC VERVA Litvínov a BK Mladá Boleslav.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté dnes domácího Litvínova začali přípravu Generali Česká Cupem, ve kterém si nevedli vůbec špatně. Dvakrát se utkali s Karlovými Vary, se kterými nejprve padli 0:5. Ovšem odveta už pro Vervu dopadla na jedničku, když zvítězila 6:0. S Libercem Litvínovští vyhráli 1:0, další duel byl už ve znamení výhry Bílých Tygrů 4:3 po nájezdech, takže chemici získali aspoň bod. No a s Mladou Boleslaví nejprve brali tři body po výsledku 4:2, Mladá Boleslav pak oplácela a vyhrála 5:3. Litvínov tak nakonec skončil ve skupině B na prvním místě a zahrál si čtvrtfinále tohoto nově vzniklého poháru s Plzní. Nejprve skončil duel v Plzni 2:2, odveta pak už byla v režii indiánů, kteří na ledě Vervy vyhráli 5:2 a postoupili do semifinále. To ale nakonec bylo zrušeno, neboť právě Plzeň a také Liberec skončily kvůli koronaviru v karanténě a finále tak připadlo Pardubicím a Třinci. Předchozí přátelský zápas chemici odehráli doma s Jihlavou, která zvítězila 3:1.
     
    BK Mladá Boleslav

    To mladoboleslavští hokejisté zatím v přípravě odehráli zápasy jen v Generali Česká Cupu. Oproti Litvínovu se Bruslařům tento turnaj nevyvedl a v tabulce ve stejné skupině, jako byla Verva, skončili poslední, tedy čtvrtí. Středočeši se nejprve utkali s Karlovými Vary, se kterými doma prohráli 5:7. Následovala prohra 0:2 v Liberci, odveta doma však Boleslavi vyšla velmi dobře. Nad Bílými Tygry zvítězila vysoko 8:2. Pak přišly na řadu další dva neúspěchy. 1:3 další prohra s Vary a 2:4 s Litvínovem. Skupinu B ale Bruslaři zakončili výhrou nad Litvínovem 5:3. Nyní už pilují vše na novou sezónu a dnes by rádi na severu Čech uspěli. Čeká nás v rámci přípravného období určitě zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé, předčasně ukončené sezóně se v základní části oba celky utkaly tradičně čtyřikrát a hned třikrát se z výhry radovali Bruslaři, jednou pak Verva.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich, Kolář – Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Myšák, Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Gerhát, Látal

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Růžička) — Ševc, Hrbas, Filmann, Bernad, Pláněk, Dlapa, Šidlík – Šťastný, R. Zohorna, Cienciala – Kousal, Najman, Strnad – Jääskeläinen, Zbořil (A), Alderson – Stránský, Bičevskis, Lunter

    Rozhodčí: Jaroš, Jechoutek – Dědek, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté jsou u kotouče a hned se pokoušejí dostat puk před branku soupeře. Ale hosté jim ho sebrali a naopak hrozí před Denisem Godlou.
     
    00:34
    Na levé straně v obranném pásmu sebral puk Jan Ščotka a vyvezl ho do útoku, ovšem nakonec se Verva před boleslavskou klecí neprosadila.
     
    01:43
    Zmatek v obranném pásmu hostů, nakonec se k puku dostali Bruslaři a hned ho zavezli až před Denise Godlu.
     
    02:20
    Patrik Zdráhal si hledal prostor mezi kruhy a čekal na přihrávku, díky obraně hostů ale nakonec jeho spoluhráč nemohl přihrávat. Další akce Litvínova tak končí.
     
    03:06
    David Šťastný si nabruslil do těsné blízkosti Denise Godly, ovšem jeho zakončení po zemi končí mimo tři tyče.
     
    03:52
    Hostující brankář po zákroku přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce. Litvínovští tak ještě zůstanou v útoku.
     
    04:12
    Nahození Filmanna od modré čáry skončilo na betonech Denise Godly, které jen zaduněly. Hned na to jdou do akce zase hráči Vervy.
     
    05:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Uvis Balinskis – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:03
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté a zatím se jim ji nedaří využít. Verva se dobře brání a i teď vyhazuje kotouč do bezpečí až před Krošelje.
     
    06:41
    Další osvobození domácích a už to vypadá, že tohle oslabení zvládnou bez úhony.
     
    07:02
    Litvínov je v plném počtu.
     
    07:20
    Jan Myšák si nabruslil až před Gašpera Krošelje, z bekhendu na něho ale nevyzrál. Na druhé straně pak zasahoval Godla, jenž lapil pokus z levého kruhu.
     
    07:59
    Jan Ščotka ze střední vzdálenosti švihl do puku a jeho pokus pak končí jen těsně vedle Krošeljovy branky. Nadále domácí tým útočí před jeho klecí.
     
    08:23
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Pláněk – 2 min., hákování).
     
    08:47
    V obranném pásmu Litvínova se v ledu objevila nějaká dírka, kterou nyní jeden z čárových rozhodčích upravuje.
     
    09:03
    Gašper Krošelj musel zasahovat proti pokusu Viktora Hübla, jenž na něho střílel z pravé strany. Hra je pozastavena a vhazuje se po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    09:31
    Jakub Petružálek dostal přihrávku na levý kruh a jeho následný pokus srazil Krošelj vedle sebe. Akce Vervy pokračovala dále a poté si další střelu pohlídal a poté beci Bruslařů poslali kotouč do bezpečí.
     
    10:23
    I Boleslav své první oslabení zvládla a nyní je už v plném počtu.
     
    11:23
    Ondřej Dlapa podržel puk v rohu útočného pásma, poté ho poslal na modrou čáru a následně pak pálil Marek Hrbas, ale obrana Litvínova puk srazila mimo ohrožení Godly.
     
    12:41
    Těsně před Godlou tečoval puk Martin Pláněk, ale domácí brankář jeho pokus zastavil a poté si puk převzala Verva, která jde opět útočit.
     
    14:01
    Patrik Zdráhal si nabruslil do útočného pásma, ale na pravém kruhu se přihrávky nedočkal. Nicméně Verva stále kombinuje před Gašperem Krošeljem.
     
    15:14
    Na druhé straně bylo rušno před boleslavskou brankou, ale ve skrumáži se nejlépe zorientoval Krošelj a raději zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    15:40
    Pěknou akci před Krošeljem předvedl jeden z domácích hráčů, který bekhendem střílel z levé strany. Ale nakonec byl v ofsajdové pasti a hra je vykázána zpět do středního pásma.
     
    16:07
    Daniel Kolář se snažil projít okolo obrany Mladé Boleslavi, ovšem stopku mu čistým hitem vystavil jeden z Bruslařů. Následně pak šli hosté rychle do útočného pásma.
     
    17:37
    Godla musel být pozorný, před jeho brankou bylo živo. Ale střela hostů pak skončila jen vedle jeho klece.
     
    18:16
    František Lukeš prověřil pozornost Gašpera Krošelje, který po jeho dělovce z levého kruhu nastavil pravý beton a pokus vykryl.
     
    18:48
    Jak široký tak dlouhý se na brankovišti roztáhl Gašper Krošelj a zabránil tak další velké šanci Vervy, která před ním byla hodně nebezpečná. Hra je přerušena.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Jan Myšák clonil před Krošeljem, nakonec se nedočkal přihrávky a domácí přišli o kotouč. Bruslaři se tak ještě pokusí zaútočit před brankou Denise Godly.
     
    19:57
    Tři vteřiny před vypršením první části hry se ještě bude vhazovat po levé ruce Gašpera Krošelje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přátelského duelu mezi Litvínovem a Mladou Boleslavi je minulostí. Neviděli jsme dosud žádnou branku, ale oba celky si nějaké šance vytvořily. Oba gólmani jsou však zatím pozorní a drží svá čistá konta. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hned v prvním útoku Vervy ve druhé třetině střílel na pravé straně Viktor Hübl, ale jeho pokus šel jen vedle Krošeljovy brány.
     
    20:15
    Pro postavení útočícího hráče v hostujícím brankovišti je hra vykázána do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže boleslavské brance.
     
    21:48
    Pavel Kousal se dostal až před Godlu, který proti jeho střele zasáhl a poté ukryl puk pod svojí lapačku.
     
    22:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva se ujímá vedení. Gašper Krošelj chyboval za svou brankou, kde poté sebral puk PATRIK ZDRÁHAL a dovezl ho do odkryté klece. Asistence: Martin Látal.
    22:24 Patrik ZDRÁHAL - 1:0
     
    23:13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ale moc dlouho se domácí z vedení neradovali, hned na druhé straně odpovídá DAVID ŠŤASTNÝ, který se z mezikruží nemýlil svižnou ranou. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Adam Zbořil.
    23:13 David ŠŤASTNÝ - 1:1
     
    24:40
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irwing – 2 min., sekání).
     
    25:03
    Hosté se neprosadili před Godlou a následně pak šli domácí hráči ve vlastním oslabení směrem dopředu, ale nakonec je o puk připravila pozorná obrana.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Ševc – 2 min., podrážení).
     
    26:03
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici opět vedou. Při hře čtyři na čtyři se z prostoru mezi kruhy prosadil RICHARD JARŮŠEK a vrací tak žlutočerným barvám vedení – 2:1. Asistence: Samson Mahbod a Daniel Kolář.
    26:03 Richard JARŮŠEK - 2:1
     
    26:40
    Litvínov je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    27:35
    A také hosté jsou už kompletní.
     
    28:37
    Za brankou hostů vznikl souboj o kotouč, nakonec ho vyšťourali hráči Mladé Boleslavi a nyní se ho snaží dostat do středního pásma.
     
    29:20
    Samson Mahbod zavezl touš podél pravého mantinelu do útočného pásma, ale nakonec se Verva v útočném tažení nedokázala dostat k přesnějšímu zakončení.
     
    30:10
    Denis Godla lapil pokus z levé strany a ukázkovým semaforem tak pomohl svým spoluhráčům a podržel je. Hra je pozastavena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    30:36
    Petr Šidlík dostal přihrávku na levou stranu a poté vyslal z vrcholu kruhu hodně jedovatou střelu na Godlu, jeho lapačka však byla znovu připravena.
     
    31:58
    Dobrá obranná práce chemiků, kteří obrali o puk soupeře a uháněli do útočného pásma. Tam si ale beci Mladé Boleslavi počínali hodně podobně.
     
    33:02
    Ondřej Najman získal puk na svoji hůl, ten mu ale odskočil a skončil u domácích. V rohu obranného pásma Vervy pak vznikl souboj o kotouč.
     
    33:31
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Stránský – 2 min., sekání).
     
    34:47
    Při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách byla zatím aktivnější Mladá Boleslav, která zahrozila před Godlou, ale ten si nakonec své brankoviště uhlídal a ukryl puk pod lapačku.
     
    35:13
    A další Godlův zákrok a i po něm je hra přerušena.
     
    35:31
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    36:04
    Z levé strany střílel Jan Ščotka a jeho tvrdou střelu ukryl k sobě Gašper Krošelj. Hra je pozastavena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    37:09
    Puk končí v hledišti a sudí přerušují hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Pláněk – 2 min., sekání).
     
    38:02
    V závěru druhé třetiny má Verva k dispozici přesilovou hru a ještě se tak pokusí navýšit své vedení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Mladá Boleslav je v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm už padly tři góly. Nejprve šla do vedení Verva, ale hosté velmi brzy vyrovnali a začínalo se znovu od začátku. Nakonec ale Litvínovští strhli vedení opět na svou stranu a před třetí třetinou jsou na tom lépe. Ještě ale není konec a hosté se pokusí o vyrovnání či případnou otočku. Čeká nás zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Hosté se dostali do kombinace před domácí brankou, po jedné ze střel zaduněl pravý beton Denise Godly.
     
    41:08
    Jan Myšák se dostal před Krošelje, ale kotouč se k němu nepřiblížil. Následně pak jdou hned do akce zase hosté.
     
    42:47
    Od vlastní branky zakládali akci hokejisté Mladé Boleslavi, kteří se pak dostali do postavení mimo hru a ta je vykázána do středního pásma.
     
    43:50
    Radim Zohorna převzal přihrávku a poté z pravého kruhu vyslal nepříjemnou střelu, se kterou si ale Denis Godla poradil.
     
    44:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva odskakuje na dvoubrankový náskok. František Lukeš dostal puk na hokejku VIKTORA HÜBLA ten poté z prostoru mezi kruhy překonal Gašpera Krošelje – 3:1. Asistence: František Lukeš.
    44:16 Viktor HÜBL - 3:1
     
    46:24
    Znovu se hráči Vervy dostali před branku soupeře, tentokráte jim v zakončení zabránila pozorná obrana Bruslařů.
     
    47:21
    Znovu agilní Viktor Hübl střílel z podobného místa, tentokráte se však matador Litvínova mezi tři tyče netrefil.
     
    48:03
    Hosté zachytili puk v obranném pásmu a hned se ho snažili dostat na druhou stranu, ale nakonec o puk přišli a Verva se vrací do útočné třetiny.
     
    49:36
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Ševc – 2 min., podrážení).
     
    50:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., sekání).
     
    50:40
    Hosté mají puk na svých hokejkách a ze svého pásma se opět chtěli dostat ven, ale Verva ho zachytila a kombinuje před Krošeljem.
     
    51:36
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    52:14
    I Verva je kompletní.
     
    52:58
    Martin Ševc střílel od modré čáry, ale jeho pokus skončil jen u Denise Godly. Jeho spoluhráči už otáčejí hru a jdou před Krošelje.
     
    53:30
    Viktor Hübl nahodil kotouč před hostující branku, kde poté po zemi střílel František Lukeš, ale jeho pokus šel jen do betonu Krošelje, který zaduněl.
     
    54:20
    V obranném pásmu jsou u kotouče domácí hráči a už se příliš nikam neženou. Zatím mají stále náskok o dva góly a spíše ho teď bránili.
     
    55:39
    Zadovkou poslal kotouč na svého spoluhráče Tomáš Pospíšil, ale Ščotka poté střílel jen hodně nepřesně.
     
    56:26
    Vhazovalo se před Denisem Godlou, puk mají obránci Vervy a vyvážejí ho do útočného pásma.
     
    56:48
    Tam se však domácí hráči příliš dlouho neohřáli a rázem se museli vracet zpět před Godlu, aby mu pomohli při rodící se akci soupeře.
     
    57:35
    Jan Myšák mohl střílet mezi kruhy, ale ještě akci vyšperkoval zpětnou přihrávkou na spoluhráče, který ale poté trefil jen nohu obránce Mladé Boleslavi.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:32
    Postavení mimo hru se dopustili domácí hráči a sudí hru vykazují do středního pásma, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    59:17
    Domácí hostům sebrali puk a okamžitě s ním šli směrem dopředu. Jenže beci Mladé Boleslavi dokázali zakročit a kotouč získali na svou stranu.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., podrážení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Dnešní přátelské utkání mezi Vervou Litvínov a Bruslaři z Mladé Boleslavi vyznělo lépe pro domácí tým, který nakonec zvítězil 3:1. O jedinou trefu ve třetí části hry se postaral matador litvínovského celku Viktor Hübl a stále tak ukazuje, že má Vervě co nabídnout.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:40:57)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Zdráhal (Látal), 27. Jarůšek (Mahbod, Kolář), 45. Hübl (Lukeš) – 24. Šťastný (Zbořil)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich, Kolář – Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Myšák, Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Gerhát, Látal
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Růžička) — Ševc, Hrbas, Filmann, Bernad, Pláněk, Dlapa, Šidlík – Šťastný, R. Zohorna, Cienciala – Kousal, Najman, Strnad – Jääskeläinen, Zbořil (A), Alderson – Stránský, Bičevskis, Lunter

    Rozhodčí: Jaroš, Jechoutek – Dědek, Hnát

    Diváci: 321
    bahis siteleri