15. etapa: Lyon - Grand Colombier Vítěz: Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) (kon.)
konec
15. etapa: Lyon - Grand Colombier

Vítěz: Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

Neděle 13.09.2020, 12:50Tour de France
     
    Tímto se s vámi loučím a nezapomeňte, že pondělí dává jezdcům den volna. (17:36:50)
     
    Sledovali jsme zajímavou etapu, v níž si pro vítězství dojel Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), jenž při závěrečném sprintu překonal Primože Rogliče (Jumbo-Visma).

    Pro červené číslo pro nejaktivnějšího jezdce si dojel Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept), který dlouho bojoval s Michaelem Goglem (NTT Pro Cycling).
     
    Pořadí po patnácté etapě:

    1. Primož Roglič (Jumbo-Visma) 65h37min07sek
    2. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) +40
    3. Rigoberto Urán (EF Education First) +1:34
    4. Miguel Ángel López (Astana Pro Team) +1:45
    5. Adam Yates (Mitchelton-Scott) +2:03
    6. Richie Porte (Trek-Segafredo) +2:13
    7. Mikel Landa (Bahrain-McLaren) +2:16
    8. Enric Mas (Movistar Team) +3:15
    9. Nairo Quintana (Team Arkea – Samic) +5:08
    10. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) + 5:12
     
    Konečné pořadí patnácté etapy:

    1. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 4h34min13sek
    2. Primože Rogliče (Jumbo-Visma) +0:00
    3. Richie Porte (Trek-Segafredo) +0:05
    4. Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) +0:08
    5. Enric Mas (Movistar Team) +0:13
     
    Cíl
    Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) přespurotoval Primože Rogliče a ve slovinském souboji zvítězil! Na třetím místě dojel Richie Porte (Trek-Segafredo), jenž nastoupil příliš brzy!
     
    600 m
    Primož Roglič nastupuje, ovšem řada jeho soupeřů reaguje! Tohle vypadá na závěrečný spurt!
     
    1,5 km
    Do konce etapy už schází pouze patnácet metrů, skupina favoritů je stále pohromadě. Tom Dumoulin toho má plné zuby, ale stále táhne skupinu favoritu vstříc k cíli.
     
    3 km
    Bernal dnes přichází o naději na žlutý trikot, jeho ztráta v dnešní etapě už je více než čtyři minuty. Skupina s favority mu dál ujíždí a navyšuje náskok.
     
    4 km
    Porte, Valverde, Urán, Landa, Yates, Pogačar a Roglič – to jsou hlavní favorité na vítězství v patnácté etapě Tour de France 2020. Ovšem jsou zde i další jezdci, očekávám, že za chvíli odstoupí Tom Dumoulin.
     
    5 km
    Team Jumbo – Visma konkrétně Tom Dumoulin zlikvidoval náskok Adama Yatese. Skupina hlavních favoritů je znovu pohromadě!
     
    6 km
    Adam Yates má náskok deseti vteřin, ovšem Tom Dumoulin jej dále nepouští. Tohle byl možná trochu předčasný útok na etapové vítězství.
     
    7 km
    Ze sedla se zvedl Adam Yates (Mitchelton-Scott), který se okamžitě odpoutal od hlavního pole. Tom Dumoulin bude muset pro Rogliče zlikvidovat jeho náskok.
     
    7 km
    Jan Hirt je ve skupině s Quintanou, tato skvarda ztrácí minutu sedmatřicet vteřin. Český závodník jede stále skvěle.
     
    8 km
    Team Jumbo – Visma má na čele peletonu ještě čtyři jezdce, tři z nich výborně pracují pro Rogliče. Vedoucí parta se dál zmenšuje, aktuálně zdolává deseti procentní sklon závěrečného kopce.
     
    9 km
    Bernal už téměř ztrácí dvě minuty a Quintana minutu a čtvrt! Rogličův tým jede opravdu skvěle a bude zajímavé sledovat, zda dnes dojede i pro etapové vítězství.
     
    11 km
    Jen jsem dopsal předchozí příspěvek, tak hlavní balík opustil Jan Hirt (CCC Team). Český reprezentant se určitě v patnácté etapě rozhodně neztratil.
     
    11 km
    Jezdci, kteří jsou ve hře o vítězství!

    Primož Roglič, George Bennett, Tom Dumoulin, Sepp Kuss, Wout van Aert (Jumbo-Visma), Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ), Mikel Landa, Pello Bilbao, Damiano Caruso (Bahrain-McLaren), Rigoberto Urán, Daniel Martínez (EF Education First), Enric Mas, Alejandro Valverde, Carlos Verona (Movistar Team), Richie Porte, Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Jan Hirt (CCC Team), Tadej Pogačar, David de la Cruz (UAE Team Emirates), Miguel Ángel López, Harold Tejada (Astana Pro Team), Adam Yates (Mitchelton-Scott) and Guillaume Martin (Cofidis).
     
    12 km
    Bernal a Quintana měli být favority na žlutý dres, ovšem v patnácté etapě nestíhají. Tohle je možná jejich konec nadějí na vítězství v Tour de France 2020 – ovšem to ještě předbíhám.
     
    12 km
    Také Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept) je dojet peletonem, a tak ani francouzský borec patnáctou etapu nevyhraje. Ovšem i on jel také parádně!

    Michal Luxa

    bahis siteleri