15. etapa: Lyon - Grand Colombier Vítěz: Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) (kon.)
konec
15. etapa: Lyon - Grand Colombier

Vítěz: Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

Neděle 13.09.2020, 12:50Tour de France
     
    7 km
    Jan Hirt je ve skupině s Quintanou, tato skvarda ztrácí minutu sedmatřicet vteřin. Český závodník jede stále skvěle.
     
    11 km
    Jen jsem dopsal předchozí příspěvek, tak hlavní balík opustil Jan Hirt (CCC Team). Český reprezentant se určitě v patnácté etapě rozhodně neztratil.
     
    13 km
    Pátý muž průběžného pořadí Nairo Quintana prožívá krizi a sotva visí na konci hlavního balíku, ve kterém je stále Jan Hirt.
     
    23 km
    Znovu se vrátíme do peletonu, kde se stále nachází i Jan Hirt, jeho oranžový dres je na konci hlavního pole nepřehlédnutelný.
     
    46 km
    Jan Hirt je stále členem hlavního balíku, který je stále menší. Český reprezentant by mohl dojet v peletonu i na Col de la Biche. Naopak marně hledáme Romana ...
     
    49 km
    Na čele peletonu za to bere Gesink a z hlavního pole odpadají další jezdci. Avšak Jan Hirt je stále členem peletonu, skvěle jede devětadvacetiletý Čech.
     
    50 km
    Hlavní skupina je dosti protříděná, ovšem stále v ní je Jan Hirt, který se zatím schovává na jejím chvostu. Český závodník vypadá dobře a tešme se na jeho podání ve třetím týdnu.
     
    69 km
    Hlavní pole se loučí s mnoha jezdci, mezi nimiž je také Slovák Peter Sagan. Ani jemu se v dalším průběhu etapy už věnovat nebudeme.
     
    90 km
    V hlavním balíku je také Roman Kreuziger, který není moc vidět – zatím je tento závodník výborně schován. Druhý Čech Jan Hirt se pohybuje v zadní části peletonu. Oba borci čekají především na poslední týden Tour.
     
    114 km
    Sam Bennett byl úspěšnější a získává o další dva body více než má Slovák. Před Petera Sagana se nacpal ještě jeden jezdec, zelený trikot se mu znovu vzdaluje.
     
    116 km
    Matteo Trentin vystartoval, ale byl pořádně prohnán. Avšak papírový favorit si dojel pro dvacet bodů! Sledujeme hlavní pole, kde musí zabrat Peter Sagan!
     
    125 km
    Zhruba za deset kilometrů se budou rozdělovat body v boji o zelený dres! Podaří se Peteru Saganovi získat na Le Bouchage získat více bodů než Bennettovi?
     
    134 km
    Ze sedla se zvadají další jezdci, mezi kterými je i Peter Sagan! Ovšem na jeho zadním kole je znovu Sam Bennett, ten jede opravdu skvěle!
     
    149 km
    Sam Bennett jede skvěle, je na zadním kole svého slovenského soupeře. Peter Sagan si jezdce v zeleném několikrát otestoval, avšak marně. Hlavní pole máme stále pohromadě, i když je pořádně natažené.
     
    157 km
    Peter Sagan se snažil znovu odskočit, ale na zadní kolo se mu pověsil Sam Bennett. Slovenský závodník tak zpomalil a vrátil se i s Bennettem zpátky do hlavního pole.
     
    171 km
    Deceuninck – Quick – Step musí rychle reagovat, jelikož ve vedoucí skupině je Peter Sagan, který bojuje s Samem Bennettem o zelený dres. Zatím jsou všechny nástupy eliminovány.

    Michal Luxa

    bahis siteleri