15. etapa: Lyon - Grand Colombier Vítěz: Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) (kon.)
konec
15. etapa: Lyon - Grand Colombier

Vítěz: Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

Neděle 13.09.2020, 12:50Tour de France
     
    Cíl
    Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) přespurotoval Primože Rogliče a ve slovinském souboji zvítězil! Na třetím místě dojel Richie Porte (Trek-Segafredo), jenž nastoupil příliš brzy!
     
    600 m
    Primož Roglič nastupuje, ovšem řada jeho soupeřů reaguje! Tohle vypadá na závěrečný spurt!
     
    5 km
    Team Jumbo – Visma konkrétně Tom Dumoulin zlikvidoval náskok Adama Yatese. Skupina hlavních favoritů je znovu pohromadě!
     
    7 km
    Ze sedla se zvedl Adam Yates (Mitchelton-Scott), který se okamžitě odpoutal od hlavního pole. Tom Dumoulin bude muset pro Rogliče zlikvidovat jeho náskok.
     
    9 km
    Bernal už téměř ztrácí dvě minuty a Quintana minutu a čtvrt! Rogličův tým jede opravdu skvěle a bude zajímavé sledovat, zda dnes dojede i pro etapové vítězství.
     
    12 km
    Bernal a Quintana měli být favority na žlutý dres, ovšem v patnácté etapě nestíhají. Tohle je možná jejich konec nadějí na vítězství v Tour de France 2020 – ovšem to ještě předbíhám.
     
    12 km
    Také Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept) je dojet peletonem, a tak ani francouzský borec patnáctou etapu nevyhraje. Ovšem i on jel také parádně!
     
    13 km
    Z vedoucích pozic se klidí Michael Gogl (NTT Pro Cycling), který předvedl parádní výkon. Ovšem aktuálně je pohlcen hlavním balíkem, kterým byl pouze proceděn.
     
    16 km
    Guillaume Martin je lídrem Cofidisu, ale také jedenáctým mužem průběžného pořadí. Tento cyklista měl potíže s kolem a bude muset dojíždět ztrátu, peleton určitě čekat nebude.
     
    Pořadí na Col de la Biche – vrchařská prémie – puntíkatý dres

    1. Pierre Rolland, 10 bodů
    2. Michael Gogl, 8
    3. Jesus Herrada, 6
    4. Simon Geshcke, 4
    5. Robert Gesink, 2
    6. Wout van Aerts, 1
     
    46 km
    Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept) jede fantasticky a přejel také kolem Michaela Gogla (NTT Pro Cycling). Francouzský reprezentant přijede jako první a zapíše deset bodů! Druhým je Michael Gogl (NTT Pro Cycling) a třetí Jesús Herrada (Cofidis).
     
    49 km
    Simon Geschke (CCC Team) prochází krizí a odpadá! Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept) odpáral také Jesúse Herradu (Cofidis). Před aktivním Francouzem už je pouze Michael Gogl (NTT Pro Cycling).
     
    Průběžné pořadí ve vrchařské soutěži – puntíkatý dres

    1. Benoît Cosnefroy (Ag2r La Mondiale), 36 bodů
    2. Nans Peters (Ag2r La Mondiale), 31 bodů
    3. Marc Hirschi (Team Sunweb), 31 bodů
     
    63 km
    Na Montée de la Selle de Fromentel jako první dojel Jesús Herrada (Cofidis), druhé místo bere Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept), třetí byl Simon Geschke (CCC Team) a čtvrtý dojel na vrchol Michael Gogl (NTT Pro Cycling).
     
    67 km
    Matteo Trentin (CCC Team) odpadá z vedoucí skupiny, dneska už má splněno! Naopak ze sedla se zvedá jeho týmový kolega Simon Geschke a Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept). Na vrchol už je to "pouze" čtyři kilometry.
     
    69 km
    Hlavní pole se loučí s mnoha jezdci, mezi nimiž je také Slovák Peter Sagan. Ani jemu se v dalším průběhu etapy už věnovat nebudeme.
     
    Pohled do průběžného pořadí o zelený trikot:

    1. Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step), 269 bodů
    2. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), 224 bodů
    3. Matteo Trentin (CCC Team), 189 bodů
     
    Le Bouchage – sprinterská prémie – zelený trikot

    1. Matteo Trentin, 20 bodů
    2. Niccolo Bonifazio, 17
    3. Michael Gogl, 15
    4. Jesus Herrada, 13
    5. Kévin Ledanois, 11
    6. Simon Geschke, 10
    7. Marco Marcato, 9
    8. Pierre Rolland, 8
    9. Sam Bennett, 7
    10. Michael Morkov, 6
    11. Peter Sagan, 5
    12. Bryan Coquard, 4
    13. Kasper Asgreen, 3
    14. Lukas Pöstlberger, 2
    15. Amund Groendahl Jansen, 1
     
    114 km
    Sam Bennett byl úspěšnější a získává o další dva body více než má Slovák. Před Petera Sagana se nacpal ještě jeden jezdec, zelený trikot se mu znovu vzdaluje.
     
    116 km
    Matteo Trentin vystartoval, ale byl pořádně prohnán. Avšak papírový favorit si dojel pro dvacet bodů! Sledujeme hlavní pole, kde musí zabrat Peter Sagan!
     
    123 km
    V hlavním poli se znovu padalo, na zemi skončil Carapas a Hugo Hofstetter. Tohle byl zbytečný incident, který se odehrál někde v zadní části peletonu.
     
    133 km
    Šestnáctý muž průběžného pořadí na Tour de France odstupuje za závodu! Sergio Higuita se udeřil do hlavy a je silně otřesen, v slzách pro něj závod končí – tohle je velká osobní sportovní katastrofa!
     
    139 km
    Bob Jungels se dopředu nedostane, spíše na vedoucí skupinu ztrácí. Navíc za malou chvíli bude pohlcen hlavním balíkem, čelní skupina má náskok zhruba půl minuty.
     
    143 km
    Matteo Trentin a sedm další jezdců je v úniku, tohle už vyjde! Pierre Rolland je dalším cyklistou, který to několikrát zkoušel a až nyní to vyšlo. Osmičlenná skupina má náskok dvaceti vteřin na hlavní pole!
     
    145 km
    Šestnáctý muž průběžného pořadí je znovu mimo peleton, Sergio Higuita neprožívá dobrou etapu. Snad ale bude pokračovat, protože to vypadá na vážnější zdravotní problémy.
     
    147 km
    Sergio Higuita se vrací do peletonu, který jede rychlostí zhruba šedesát kilometrů za hodinu. Zatím sledujeme hodně zajímavý úvod, komu se podaří ujet?
     
    156 km
    Sergio Higuita neprožívá dobrou etapu! Nejen, že je za peletonem, avšak znovu upadl – tentokrát na kruhovém objezdu. Ovšem znovu se vrací do sedla a snaží se dojet hlavní pole. Tento jezdec je zatím na šestnáctém místě průběžného pořadí.
     
    159 km
    Z opakovaných záběrů je vidět, že Sergio Higuita se ohlížel dozadu a v tom přišla rána! Sergio je znovu v sedle, ovšem ošetřován zdravotnickým personálem závodu, alespoň částečně dobrá zpráva pro tohoto cyklistu.
     
    161 km
    Máme tu pád ve veliké rychlosti! Jungels chtěl přejet celou šířku vozovky, avšak nevšiml si soupeře. Sergio Higuita nepříjemně upadl a dokonce se udeřil do hlavy. Závodník zůstává sedět na silnici, tohle je hodně nepříjemné.
     
    171 km
    Deceuninck – Quick – Step musí rychle reagovat, jelikož ve vedoucí skupině je Peter Sagan, který bojuje s Samem Bennettem o zelený dres. Zatím jsou všechny nástupy eliminovány.
     
    Start
    Patnáctá etapa Tour de France byla odstartována, hned od úvodu vidíme aktivitu na čele závodního pole. Uvidíme, kdo se od peletonu utrhne!
     
    Poslední kilometr a jdeme na start patnácté etapy Tour de France. Peleton nechal Stefana Künga vyjet, aby se pořádně ukázal fanouškům, Švýcar se nachází přímo za autem rozhodčích!

    Michal Luxa

    bahis siteleri