Alavés – Real Betis 0:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 0:0 (odl.) | Valladolid – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Elche 0:0 (odl.) | Villarreal – Huesca 1:1 (kon.) | Valencia – Levante 4:2 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Real Betis
Neděle 13.09.2020, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tak to byl závěr jako z holywoodského bijáku. Real Betis tak dlouho bušil na vrata, až mu nakonec obrana domácích otevřela cestu ke své bráně. Až v 95. minutě přišla první a zároveň poslední branka tohoto utkání. Cristian Tello po rohovém kopu vyslal nechytatelnou pumelici a završil tak povedený výkon svého týmu. Real by s jedním bodem určitě nemohl být spokojený, jelikož v zápase tahal za delší konec pomyslného provazu a dvakrát jeho hráči napálili horní tyč. Alavés měl zato ojedinělou šanci v úvodu druhého poločasu, kdy Claudio Bravo nadvakrát zastavil hlavičku Battagliy a následnou dorážku Laguardia. Přestože se to domácím nemůže zamlouvat, po infarktovém závěru krade tři body hostující Betis. Konečné skóre má podobu 0:1, brankář Claudio Bravo ve svém prvním soutěžním startu po přesunu z Premier League vychytal čisté konto. (16:02:47)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:17.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Real Betis právě vstřelil branku!
    V poslední minutě nastavení trhá CRISTIAN TELLO značné množství tiketů. Hosté po dalším rohu zvolili krátkou rozehru, míč si u praporku přebral Sergio Canales a na hranici vápna našel střídajícího hráče hostů. Tello se podíval před sebe, neviděl žádného z bránících hráčů a rozhodl se pálit na přední tyč. Skvělá volba se přetavila ve vítěznou trefu, Fernando Pacheco byl k míči blízko, ale ránu už nedovedl zastavit. Kýžený gól je na světě. Asistence: Sergio Canales.
     
    90+4
    Rohový kop náležel Betisu. Míč se sice pozoruhodně snášel na přední tyč, ale Deyverson si vybral dobré postavení a ve vzduchu byl ze všech nejdřív. Pak už pro něj nebyl problém zažehnat hrozící zemětřesení.
     
    90+3
    Mladý fotbalista Diego Lainez vystřídá hostujícího Nabila Fékira. Oba jsou podobnými typy hráčů, jedná se tedy o výměnu kus za kus.
     
    90+2
    Ani Deyverson nepohlídal své postavení mimo hru. Další přerušení hry.
     
    90+2
    Claudio Bravo zvolil dlouhý výkop, jenže obrana Alavésu není ochotná udělat jakoukoliv chybu. Balon se dostává mimo hrací plochu a patří celku v modrobílé kombinaci.
     
    90+1
    Sudí se rozhodl nastavit pět minut hracího času.
     
    90
    Alavés dostane šanci zaútočit. Autu se zmocnil Javi López, ovšem jeho snaha o dlouhé vhazování přichází vniveč. Míč se prakticky okamžitě vrací k půlce hřiště. Po postupném útoku navíc odpískán ofsajd a v něm nachytaný Martín.
     
    89
    Další nákop mimo hrací plochu. Jenže s přispěním bránícího hráče, a tak Fékir s Emersonem už zase operují na pravé straně hřiště.
     
    88
    Střídají rovněž domácí. Edgar Méndez má pro dnešek splněno a závěrečné minuty bude sledovat ze střídačky. Totéž se netýká Martína, jenž naskočil místo něj.
     
    87
    Emerson bude po dnešním zápase řádně unavený. Javi López si na něj vyšlápl u středové linie a znovu poslal krajního beka na trávník.
     
    86
    Snad každá útočná akce Betisu v tomto poločase vede přes Emersona. Ovšem ani on není superhrdinou. Míč na hrací ploše tentokrát neudržel.
     
    85
    Rohový kop rozehrál po zemi Rubén Duarte, jenže jako kdyby tento signál znal pouze on. Ostatní hráči Alavésu nezareagovali ideálně a mohli být rádi, že Emersona v souboji stáhl Joselu.
     
    82
    Na hřiště přišel Cristian Tello. V závěru se pokusí oživit útok Betisu. Z trávníku se stáhl záložník William Carvalho.
     
    81
    Hned dvakrát v krátkém čase ukazuje sudí žlutou kartu. Nejprve Tomás Pina šlapákem projel nohu svého protihráče, pak si ve skluzu nešikovně počínal Borja Iglesias. Balon patří hostům.
     
    80
    V 80. minutě se utkání opět rozbíhá. Závěr může určit vítěze doposud bezbrankové partie.
     
    77
    Je tu druhá přestávka na občerstvení v utkání. Na stadionu Deportiva totiž panuje sužující vedro.
     
    76
    Střela Aitora Ruibala spadá do kategorie propagačních. S padáčkem před hranicí vápna nemohl mít Fernando Pacheco vůbec žádnou starost.
     
    74
    Napodruhé už se Rubén Duarte koncentroval mnohem lépe a centr namířil do nebezpečných prostor. Ve vzduchu se zjevil světlý melír Deyversona, jenže k přesnému zakončení scházely metry.
     
    72
    Po dobré práci Deyversona se k odraženému míči dostal Rodrigo Battaglia, jenže měl zkrátka pálit o setinku dříve, aby nenašel připravený blok soupeře. Po dalším zakončení se bude kopat roh.
     
    72
    U postranní čáry fauloval Alex Moreno. Také on dohraje zbytek zápasu pod hrozbou vyloučení.
     
    71
    Alex Moreno obdržel míč jako na zlatém podnosu, k první brance to ale stále nestačí. Emerson citlivě centroval přesně do míst, kde si zbíhal útočník hostujícího celku. Jenže ten už nedokázal dostatečně sklopit nárt a volejem jen odzkoušel konstrukci sedaček na stadionu Alavésu.
     
    70
    Nový hráč na hřišti Javi López se pokoušel o taktický faul, který by unikl pozornosti rozhodčího. Ten ale vše krásně viděl a žlutému kartonku se nevyhne ani čerstvý záložník Deportiva.
     
    69
    Rubén Duarte se poprvé v utkání ujal rohového kopu, na hřišti už totiž schází Lucas Pérez. Nedopadlo to příliš dobře, hned na přední tyči byl míč odpraven mimo pokutové území.
     
    68
    Sergio Canales to ve sprinterském souboji natřel bekům Deportiva a Fernando Pacheco musel být rád, že míč vyskočil poměrně vysoko. Následně si pro něj došel a shrábl ho do rukavic.
     
    67
    Joaquín nehrál v záloze Realu dnes zásadnější roli, činili se spíše jiní hráči. I proto je prvním střídajícím mužem na straně hostů. Aitor Ruibal se pokusí prolomit smůlu v zakončení.
     
    65
    Domácí zkusí oživit svůj výkon. Lucas Peréz společně s Riojou dnes dohráli. Na hřiště tak současně vbíhají Deyverson a útočník Javi López.
     
    63
    Tvrdý šlapák na nohu Riojy a férová žlutá pro Emersona, který má důraznou hru rád. A občas jde i za hranu pravidel, v minulé sezoně obdržel 11 žlutých karet.
     
    62
    Domácí se musí uklidnit. Tomás Pina raději zařadil zpátečku a rozehrávku povede přes zformovanou obrannou řadu. Těch zmatků bylo v posledních minutách až příliš.
     
    61
    Nabil Fékir si poradil na středu hřiště. Akce pokračovala znovu přes pravou stranu, výsostné území Emersona. Centr ovšem přelétl vápno bez odezvy.
     
    60
    A pak že to na střelu nebude! Sergio Canales přesvědčil o opaku, zjevně překvapil i Fernanda Pacheca v brance Alavésu a podruhé během dnešního odpoledne orazítkoval horní tyč. Tomu se říká pech. Úžasně zahraná standardní situace v síti nekončí.
     
    58
    Nebezpečný zákrok a zajímavá rozehrávka. Na střelu to úplně nebude, přesto může Betis zahrozit alespoň dobře mířeným centrem.
     
    57
    Betis dokázal odvrátit veškeré nebezpečí, které jejich soupeř v úvodních minutách nachystal, a už se znovu tlačí do ofenzivy. Sergio Canales dostal nabito na středu hřiště z kopačky Iglesiase, ale u míče byl dříve Tomás Pina. Emerson pak neuspěl se svým obloučkem mířeným do pokutového území.
     
    56
    Rohový kop nedopadl dle představ Betisu a vpřed okamžitě upaloval Luis Rioja. Rychlý kontr chtěl určitě rozvést dál než za půlící čáru, ale po ataku soupeře jednoduše nezvládl pokračovat a skončil na trávníku.
     
    55
    Emerson ve druhém poločase dostal ofenzivnější úkoly a obrana s ním má okamžitě problémy. Tentokrát ho zvládl zastavit zatažený Luis Rioja, ovšem rohu ani on nezabránil.
     
    54
    Míče se dotkl rozhodčí a musel proto přerušit hru. Betis rozehrává kousek za půlkou hřiště.
     
    53
    Faulu se tentokrát dopustil Rodrigo Battaglia. Betis zůstane usídlen na útočné polovině hrací plochy.
     
    52
    Emerson mezitím zachraňuje další akci znovuzrozeného Deportiva. Centr na přední tyč obstaral Marc Bartra, Emerson na poslední chvíli odpálil balon do autu.
     
    51
    Drsný souboj před vápnem domácího celku nepříjemně odnesli oba jeho aktéři. Canales ovšem kolíky zajel do soupeře a žlutá karta je i tentokrát na místě.
     
    51
    Alavés zřejmě přebírá otěže zápasu. Lucas Pérez znovu vnikl do opařené defenzivy hostujícího mužstva a pouze špatné nakládání s míčem mu znemožnilo zakončení zajímavé pozice.
     
    49
    První zákrok – perfektní zákrok! Claudio Bravo dokázal zpacifikovat hlavičku Rodriga Battagliy, který se nacházel v ideální pozici na penaltovém puntíku. Sám pak nemohl věřit tomu, že ze své šance neskóroval. Míč parádně nacentroval od rohového praporku Lucas Pérez. O dorážku se pak ještě pokoušel Víctor Laguardia, šlo tak patrně o dvojitý zásah chilského gólmana.
     
    48
    Válečný tanec u rohového praporku ukázal Luis Rioja. Sice neodcentroval, ale vybojoval rohový kop.
     
    47
    To nebyla špatná kombinace. Nabil Fékir prostrčil míč narážečkou na krajního obránce Emersona. Ten předvedl svůj maximální sprint, míč nicméně nezastihl ve vymezeném území.
     
    46
    Pere Pons se hned po 10 vteřinách dostal do nepříjemného souboje a drží se za břicho. Zřejmě dostal pořádně naloženo, ovšem sudí prohřešek proti pravidlům neviděl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nenabídl mnoho příležitostí, čemuž odpovídá i statistika střel na bránu, která udává poměr 0:1. Betis měl herně navrch a jeho záložník Guido Rodríguez se postaral vůbec o nejvýraznější vzrušení úvodních 48 minut. Po postupném útoku se nachomýtl u míče dobrých 15 metrů před pokutovým územím a svou ohromnou ránu namířil do břevna, div že ho nepřepůlil. Alavés několikrát vystrčil růžky po standardních situacích, jenže mu schází lepší zakončení a také kvalitnější provedení finální fáze útočných akcí. Skóre zatím zůstává bezgólové – 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Edgar Méndez zaslouží pochvalu svých spoluhráčů. Sergio Canales totiž v pokutovém území dokázal hrudí zpracovat náročný vzdušný pas a okamžitě vypálit svou levou nohou. Méndez ovšem vrhl své tělo proti ráně z bezprostřední blízkosti a zabránil nejhoršímu. Domácí se pak ubránili i rohu Betisu.
     
    45+1
    Dílčí práci ve vzduchu odvedl Ajsa Mándí, o zbytek se svým odkopem postaral Guido Rodríguez. U míče zůstávají domácí fotbalisté.
     
    45+1
    Volný kop pro Alavés. Možná jedna z posledních příležitostí v rámci tříminutového nastavení.
     
    45
    Claudio Bravo poněkud vystrašil své spoluhráče, když si s míčem dovolil riskantní rozehrávku přes nohy ve skluzu se nacházejícího Ely. Situaci každopádně chilský gólman ustál.
     
    44
    Duarte si odnese nepříjemnou bolístku ze souboje u půlící čáry. Dodatečné potrestání výtržníka Borjy Iglesiase nepřichází.
     
    43
    Nabil Fékir se snažil pálit z podobné pozice jako Rodríguez, avšak s méně nebezpečnějším efektem. Jeho rána šla mimo bránu.
     
    42
    Dobré oko Sergia Canalese, který si na čtyřicet metrů povšiml náběhu Alexe Morena. K centru skutečně došlo, ale přetažený míč uvízl v rukavicích Fernanda Pachecy.
     
    41
    Oba týmy mají poměrně velký problém s ofsajdy. Ani Lucas Pérez se nepoučil a zůstal dobré dva metry za obrannou osou Realu.
     
    40
    Nepřesnost v rozehrávce Betisu, který je po občerstvovací pauze znovu lepším týmem. O chvíli později nicméně směrem na bránu sprintoval osamocený voják v poli, Pere Pons. Branku hostí neohrozil a sudí odmítl odpískat faul na jeho osobu.
     
    39
    Tomás Pina se sice snažil hlídat si své postavení, přesto setrval zcela prokazatelně v ofsajdu. Šanci z pravého křídla musí pustit z hlavy.
     
    38
    Míč znovu proletěl skrz vápno Alavésu bez odezvy. Borja Iglesias už se musí chytit za hlavu, dvakrát byl blízko ke gólu, ale nikdy na přihrávku svého spoluhráče nedosáhl.
     
    37
    Lucas Pérez si znovu vzal exekuci přímého kopu na své triko. Na zadní tyči vyplaval volný Rodrigo Battaglia, ale k míči měl poměrně daleko a pouze jej zakopl za brankovou čáru.
     
    36
    Borja Iglesias nebude spokojený s výrokem rozhodčího, ale je pravdou, že předvedl spíš hokejový hit než čistý fotbalový zákrok. Je tu další možnost Alavésu ze standardní situace.
     
    34
    Dvojice hlavičkových soubojů, v jednom z nich si nepovoleně počínal Marc Bartra. Domácí se pomocí Joselua dostávají rychle vpřed.
     
    33
    Sudí González hvizdem svolává hráče zpět na jejich pracoviště. Za chvíli se znovu začne nefalšovaná fotbalová bitva.
     
    30
    Týmy se vydávají na občerstvovací přestávku.
     
    29
    Nabil Fékir si to od postranní čáry namířil rovnou na střed, kde už na něj čekal Luis Rioja. Akce pokračovala, hosté se usídlili před vápnem a Guido Rodríguez se opřel do míče vší silou. Nádherná rána rozduněla břevno Pachecovy branky, který bude ještě chvíli děkovat Bohu za své štěstí.
     
    28
    Ani tentokrát se domácí nebudou radovat. Dopředu šli hned v šesti mužích, na křídle operující Luis Rioja zvolil zpětnou přihrávku před vápno na Tomáse Pinu, který ještě zkoušel vybídnout někoho ze spoluhráčů na ofsajdové hraně. Jenže jeho pas měl přílišnou razanci a doskákal až mimo hrací plochu.
     
    27
    Lucas Pérez dostal možnost ukázat kvalitu své kopací techniky. Přímý kop od postranní čáry proměnil ve slušný centr, jenže Rubén Duarte není typickým střelcem a svůj volej namířil mimo zařízení. Nic až tak překvapivého, Duarte v uplynulé sezoně síť nerozvlnil ani jednou.
     
    25
    Tady mnoho nechybělo. Borja Iglesias se snažil vsadit na své tryskové motory, ale centr Sergia Canalese byl zkrátka nad jeho síly. Balon se z kopačky Canalese snášel na zadní tyč, jenže nedisponoval ideální rotací a točil se směrem od útočníka Betisu. Velká možnost tak zůstává bez zakončení.
     
    24
    Tentokrát se sudím nechce souhlasit Víctor Laguardia. V souboji narazil zezadu na Alexe Morena, který se skácel k zemi jako podťatý.
     
    23
    Borja Iglesias si před brankou hledal vzdušný pas z produkce Ajsy Mándího, ovšem Fernando Pacheco ukázal citlivé čtení hry, vyběhl na hranici pokutového území a čapl hrozící nebezpečí do náruče.
     
    22
    Rioja přispěchal do souboje pozdě, nemůže se proto divit, že za svůj šlapák dostává první žlutou kartu utkání.
     
    22
    Doposud jsme viděli jediné zakončení ze strany hostů, domácí ještě nevypálili ani mimo bránu. Jde znát, že týmy se teprve sehrávají.
     
    21
    Nenápadný faul na Lucase přinese pozdvižení na druhé straně. Domácí zvolili navíc bleskovou rozehrávku, jejich snahu ovšem zastavuje ofsajd.
     
    20
    Centr opravdu přišel, ale do vzduchu se včas vyšrouboval Tomás Pina. Následná snaha o zakončení v podání Alexe Morena měla od gólu pořádně daleko. Útočník Betisu svůj volej po technické stránce nezvládl a míč mířil vedle levé tyče.
     
    19
    Nabil Fékir signalizuje směrem k rozhodčímu, že by mohl potrestat alespoň jeden z menších prohřešků i žlutou kartou. Teď ho v zápasnickém souboji svalil Rodrigo Battaglia. Ze standardní situace by mohl přilétnout nebezpečný centr.
     
    18
    Alex Moreno se dobře procpal do střelecké pozice, těsně před vápnem měl míč na své pravé noze, ale místo rány ještě zvolil přihrávku na Borju Iglesiase. A to byla chyba. Tísněný Iglesias se nezmohl na nic jiného než nekvalitní pas. Míč pak odpálila obrana domácího celku.
     
    17
    Dobře se rozvíjející útok hostů zastavuje faul, na zemi zakotvil Sergio Canales. Akci rozjel William Carvalho, který v minulé sezoně odehrál jen 10 mačů a svému týmu značně chyběl.
     
    15
    První náznak šance zprostředkoval Lucas Pérez. Po dlouhém nákopu se snažil obelstit dvojici protihráčů v pokutovém území. Dobře si tělem odstavil Bartra, jenže pak už přihrával do země nikoho. Není divu, že nenašel plánovaného adresáta.
     
    15
    Mává se další postavení mimo hru. Tentokrát náběh dobře nenačasoval záložník Edgar Méndez. Rozhodčí správně odtajnil jeho prohřešek.
     
    12
    Alavés přebírá iniciativu. Tentokrát se ale s míčem dobře nepopasoval Luis Rioja, který si ho příliš předkopl a pak marně naháněl soupeře. Výsledkem je další taktický faul.
     
    11
    Nabil Fékir ukázal, v čem je jeho přednost. Jako tank se propracoval přes tři hráče soupeře a pak se nechal strhnout Tomásem Pinou. Volný kop od středového kruhu patří Realu.
     
    10
    Lucas Pérez na sebe šikovně navázal svého strážce a pak už posunul míč na Battagliu. Tomu ovšem na levé straně hřiště scházela přesnost, rozehrávka se proto znovu bude opakovat.
     
    10
    Snahu Deportiva hasí Marc Bartra. Na druhé straně se Real k vážnějšímu ohrožení branky doposud nedostal.
     
    9
    Sergio Canales odpravil míč do autu. Vhazování si vzal na starost Edgar Méndez, postupný útok Alavésu pokračuje.
     
    8
    Rodrigo Battaglia si život nekomplikoval. Zpětným pasem uklidnil situaci na středu hřiště.
     
    8
    Sergio Canales zpracoval míč na středu a okamžitě chtěl vybídnout Borju Iglesiase. Betis zatím kombinuje se značnou přesností, v soubojích jeden na jednoho jsou ale úspěšnější domácí fotbalisté.
     
    7
    Hlavičku zvládl Rodrigo Battaglia, nakonec to ale nehrálo zásadní roli, neboť útočník Betisu opět uvízl v ofsajdu.
     
    6
    Joaquín se zjevil ve středu pokutového území a hlavičkoval na brankáře Pachecu. Brankář domácích řešil první vážnější situaci.
     
    1
    První snaha o nákop končí neúspěchem. Útočník Betisu Nabil Fékir totiž nepohlídal ofsajdovou hranu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už se chystají vstoupit na travnatý pažit. Utkání za malou chvíli vypukne.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – R. Duarte, Ely, Laguardia – Battaglia – Rioja, Pons, Pina, Méndez – Lucas Pérez, Joselu.
    Náhradníci: Castro – Navarro, López, Sainz, Deyverson, Martín, Mahmoud.

    Real Betis: Bravo – Moreno, Mándí, Bartra, Emerson – G. Rodríguez, W. Carvalho – Fékir, Canales, Joaquín – Iglesias.
    Náhradníci: Robles – Ruibal, D. Lainez, Sidnei, Loren, Montoya, Tello.

    Rozhodčí: P. González – A. Rodríguez, Bárcena.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    REAL BETIS
    Minulá sezona: 15. místo, 38 zápasů, 41 bodů


    Ani realizační tým Betisu neměl v závěru sezony klidný spánek, úplnou jistotu setrvání v elitní španělské soutěži si tým ze Sevilly totiž zajistil až výhrou v předposledním kole. V dnešním souboji se tak utkají sousední mužstva předchozí ligové tabulky. Real se ukázal být velmi schopným dravcem na trhu s volnými hráči. Tímto způsobem přivedl na svou soupisku hned trojici mužů. Velmi atraktivní je zejména příchod někdejšího brankáře Manchesteru City Claudia Brava. Dvojnásobný účastník světového šampionátu má v 37 letech své nejlepší výkony dávno za sebou, svými zkušenostmi by ale mužstvu mohl dopřát potřebný klid. Betis kromě něj získal zcela zadarmo také Víctora Ruize, ještě v minulém ročníku stopera Besiktase, a pravého beka z Brightonu Martína Montoyu. Právě z Alavésu pak do týmu přicestoval teprve dvacetiletý talent Ismael Gutiérrez, pro kterého by byl případný start jistě speciální. Do základní jedenáctky se ovšem s velkou pravděpodobností vůbec neprocpe, doposud odehrál na nejvyšší úrovni ve Španělsku jen tři zápasy.
     
    DEPORTIVO ALAVÉS
    Minulá sezona: 16. místo, 38 zápasů, 39 bodů


    Španělská LaLiga má za sebou tři úvodní zápasy sezony 2020/21 a Alavés bude na svém stadionu zvaném Mendizorroza hostit v pořadí teprve čtvrtý duel. Deportivo v uplynulém ročníku jen o vlásek uniklo hrobníkovi z lopaty. Sezonu zakotvilo na 16. místě, jen tři body od sestupového pásma. Záchrana bude hlavním cílem domácího celku i v letošní sezoně, sbírání bodů je proto potřebné hned od úvodního kola. Během krátké přestávky Alavés příliš neposílil, většina nových akvizic pochází z nižších španělských soutěží, avšak rozhodně nejzajímavější zboží představuje středopolař Rodrigo Battaglia ze Sportingu CP a také francouzský stoper Florian Lejeune, který patří Newcastlu. Oba jsou na Pyrenejském ostrově na hostování. Nejlepšími střelci v loňském ročníku byli hrotoví útočníci Lucas Pérez a Joselu. V klubu zůstali i pro tuto sezonu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Patrik Czepiec

    Branky: 90+5. Tello (Canales)

    Karty:   22. Rioja (DAL), 70. López (DAL), 81. Pina (DAL) – 51. Canales (RBE), 63. Emerson (RBE), 72. Moreno (RBE), 81. Iglesias (RBE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:17.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – R. Duarte, Ely, Laguardia – Battaglia – Rioja (65. Deyverson), Pons, Pina, Méndez (88. Martín) – Lucas Pérez (65. López), Joselu.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Navarro, López, Sainz, Deyverson, Martín, Mahmoud, García Peréz, Guidetti, Blanco.

    Real Betis: Bravo – Moreno, Mándí, Bartra, Emerson – G. Rodríguez, W. Carvalho (82. Tello) – Fékir (90+3. D. Lainez), Canales, Joaquín (67. Ruibal) – Iglesias.
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Ruibal, D. Lainez, Sidnei, Loren, Montoya, Tello, Delgado, Akouokou, Barba.

    Rozhodčí: P. González – A. Rodríguez, Bárcena
    bahis siteleri