Alavés – Real Betis 0:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 0:0 (odl.) | Valladolid – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Elche 0:0 (odl.) | Villarreal – Huesca 1:1 (kon.) | Valencia – Levante 4:2 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:1 (0:0)
Real Betis
Neděle 13.09.2020, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Real Betis právě vstřelil branku!
    V poslední minutě nastavení trhá CRISTIAN TELLO značné množství tiketů. Hosté po dalším rohu zvolili krátkou rozehru, míč si u praporku přebral Sergio Canales a na hranici vápna našel střídajícího hráče hostů. Tello se podíval před sebe, neviděl žádného z bránících hráčů a rozhodl se pálit na přední tyč. Skvělá volba se přetavila ve vítěznou trefu, Fernando Pacheco byl k míči blízko, ale ránu už nedovedl zastavit. Kýžený gól je na světě. Asistence: Sergio Canales.
     
    90+3
    Mladý fotbalista Diego Lainez vystřídá hostujícího Nabila Fékira. Oba jsou podobnými typy hráčů, jedná se tedy o výměnu kus za kus.
     
    88
    Střídají rovněž domácí. Edgar Méndez má pro dnešek splněno a závěrečné minuty bude sledovat ze střídačky. Totéž se netýká Martína, jenž naskočil místo něj.
     
    82
    Na hřiště přišel Cristian Tello. V závěru se pokusí oživit útok Betisu. Z trávníku se stáhl záložník William Carvalho.
     
    81
    Hned dvakrát v krátkém čase ukazuje sudí žlutou kartu. Nejprve Tomás Pina šlapákem projel nohu svého protihráče, pak si ve skluzu nešikovně počínal Borja Iglesias. Balon patří hostům.
     
    72
    U postranní čáry fauloval Alex Moreno. Také on dohraje zbytek zápasu pod hrozbou vyloučení.
     
    71
    Alex Moreno obdržel míč jako na zlatém podnosu, k první brance to ale stále nestačí. Emerson citlivě centroval přesně do míst, kde si zbíhal útočník hostujícího celku. Jenže ten už nedokázal dostatečně sklopit nárt a volejem jen odzkoušel konstrukci sedaček na stadionu Alavésu.
     
    70
    Nový hráč na hřišti Javi López se pokoušel o taktický faul, který by unikl pozornosti rozhodčího. Ten ale vše krásně viděl a žlutému kartonku se nevyhne ani čerstvý záložník Deportiva.
     
    67
    Joaquín nehrál v záloze Realu dnes zásadnější roli, činili se spíše jiní hráči. I proto je prvním střídajícím mužem na straně hostů. Aitor Ruibal se pokusí prolomit smůlu v zakončení.
     
    65
    Domácí zkusí oživit svůj výkon. Lucas Peréz společně s Riojou dnes dohráli. Na hřiště tak současně vbíhají Deyverson a útočník Javi López.
     
    63
    Tvrdý šlapák na nohu Riojy a férová žlutá pro Emersona, který má důraznou hru rád. A občas jde i za hranu pravidel, v minulé sezoně obdržel 11 žlutých karet.
     
    60
    A pak že to na střelu nebude! Sergio Canales přesvědčil o opaku, zjevně překvapil i Fernanda Pacheca v brance Alavésu a podruhé během dnešního odpoledne orazítkoval horní tyč. Tomu se říká pech. Úžasně zahraná standardní situace v síti nekončí.
     
    51
    Drsný souboj před vápnem domácího celku nepříjemně odnesli oba jeho aktéři. Canales ovšem kolíky zajel do soupeře a žlutá karta je i tentokrát na místě.
     
    49
    První zákrok – perfektní zákrok! Claudio Bravo dokázal zpacifikovat hlavičku Rodriga Battagliy, který se nacházel v ideální pozici na penaltovém puntíku. Sám pak nemohl věřit tomu, že ze své šance neskóroval. Míč parádně nacentroval od rohového praporku Lucas Pérez. O dorážku se pak ještě pokoušel Víctor Laguardia, šlo tak patrně o dvojitý zásah chilského gólmana.
     
    29
    Nabil Fékir si to od postranní čáry namířil rovnou na střed, kde už na něj čekal Luis Rioja. Akce pokračovala, hosté se usídlili před vápnem a Guido Rodríguez se opřel do míče vší silou. Nádherná rána rozduněla břevno Pachecovy branky, který bude ještě chvíli děkovat Bohu za své štěstí.
     
    22
    Rioja přispěchal do souboje pozdě, nemůže se proto divit, že za svůj šlapák dostává první žlutou kartu utkání.

    Patrik Czepiec

    Branky: 90+5. Tello (Canales)

    Karty:   22. Rioja (DAL), 70. López (DAL), 81. Pina (DAL) – 51. Canales (RBE), 63. Emerson (RBE), 72. Moreno (RBE), 81. Iglesias (RBE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:17.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – R. Duarte, Ely, Laguardia – Battaglia – Rioja (65. Deyverson), Pons, Pina, Méndez (88. Martín) – Lucas Pérez (65. López), Joselu.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Navarro, López, Sainz, Deyverson, Martín, Mahmoud, García Peréz, Guidetti, Blanco.

    Real Betis: Bravo – Moreno, Mándí, Bartra, Emerson – G. Rodríguez, W. Carvalho (82. Tello) – Fékir (90+3. D. Lainez), Canales, Joaquín (67. Ruibal) – Iglesias.
    Náhradníci: Robles, Rebollo – Ruibal, D. Lainez, Sidnei, Loren, Montoya, Tello, Delgado, Akouokou, Barba.

    Rozhodčí: P. González – A. Rodríguez, Bárcena
    bahis siteleri