Blansko – Žižkov 1:2 (kon.) | Varnsdorf – Dukla Praha 2:2 (kon.)
konec
FK Blansko
1:2 (0:1)
FK Viktoria Žižkov
Neděle 27.09.2020, 10:15 • Stadion na Mlýnské, Blansko • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází David Bezdička.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Daniel Richter, přichází David Skopec.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Farid Nabijev (FK Viktoria Žižkov).
     
    89
    Kopičarův centr nikoho nenašel a hosté rozjeli parádní brejk. Po pravé straně se vyřítil vpřed Richter, který nacentroval pod sebe na nabíhajícího Sixtu, ten ale tvrdou ránou napálil jen přesouvajícího se Halousku!
     
    83
    Hosté mohli pojistit výhru. Do vápna domácích se dostali trochu krkolomně, ale po sérii odrazů přeci jen zakončil Richter, leč jen do rukavic připraveného Halousky.
     
    77
    Žlutou kartu za protesty dostává domácí bek Sukup
     
    74
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí snižují a máme postaráno o drama! Kopičár vyslal krásný centr do prostoru penalty, kde se z otočky z voleje opřel do míče FILIP ŽÁK a Švenger na prudkou ránu neměl šanci zareagovat – 1:2.
     
    73
    Také domácí zahrozili. Aktivní Harba vypálil podobně jako Petrlák, ale daleko nebezpečněji a brankář Švenger se musel natáhnout za střelou, aby ji vyrazil na roh.
     
    71
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Miroslav Petrlák.
     
    69
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Jakub Šašinka, přichází Robert Bartolomeu.
     
    68
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jonas Auer, přichází Farid Nabijev.
     
    60
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Lukáš Kania, přichází Tomáš Vasiljev.
     
    59
    Následoval rohový kop a k odraženému míči se dostal zhruba dva metry za vápnem Richter, jehož rána plachtící k tyči pořádně protáhla brankáře Blanska!
     
    57
    A další obrovská komplikace pro domácí! Batioja se zbavil Buchty, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu a povalit jej na zem. Bylo jasné, že rozhodčí vytáhne kartu, k údivu všech však domácího stopera posílá rovnou do sprch!
     
    55
    Žlutou kartu dostává Adrián Kopičár (FK Blansko).
     
    55
    Žižkov právě vstřelil branku!
    A jak to tak bývá, zahřmělo na druhé straně! Obraně utekl po levém křídle Auer, kterého však dokázal Halouska skvěle vychytat. Hostující křídelník ale ve hře pokračoval a míč svým centrem přetáhl na zadní tyč, kde se do halfvoleje opřel JAROSLAV DIVIŠ a jeho rána zamířila parádně doprostřed branky kolem vracejícího se Halousky, který už v pádu na čáře míč nezachytil.
     
    53
    Z ničeho nic bylo málem vyrovnáno! Po průnikové přihrávce napřáhl z velké dálky Kopičár a jeho pokus směřující do šibenice zamířil o centimetry vedle branky hostů!
     
    48
    Klidně to mohlo být o dvě branky! Z levé strany přilétl do vápna Blanska prudký centr, který proskákal na zadní tyč a nabíhající Diviš v pádu hlavou jen těsně minul odkrytý prostor svatyně soupeře.
     
    45
    Klusák na pravé straně ostře zajel do Richtera a na závěr první půle tedy přichází první žlutá karta duelu. Hosté navíc mají k dispozici přímý kop.
     
    39
    Žák odcentroval z pravé strany a našel na vápně volného Harbu. Ten už klidně mohl střílet, ale ještě zkusil vysunout nabíhajícího Sukupa, kterého osamoceného před brankou na poslední chvíli zastavil čistě tělem jeden z hostů.
     
    34
    Nadějná šance na vyrovnání. Harba se uvolnil na levé straně a vyslal prudký přízemní centr, který nakonec proletěl vápnem. Nabíhajícím Šašinkovi s Žákem však moc nechybělo, aby jej nasměroval do prázdné branky.
     
    30
    Domácí ve středu přišli o míč a rodil se brejk. Ten Blanenští zažehnali, ale Žižkov zůstal usazen kolem vápna. Tvrdý centr vyslal Diviš a skluzující Štrbák si míč málem srazil do vlastní branky!
     
    20
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávjí do vedení. Rohový kop tentokrát směřoval na přední tyč, kde Dadvid Sixta prodloužil míč za sebe a JAKUB ŠAŠINKA si srazil balón míč do vlastní sítě. Halouska se snažil na čáře zareagovat, ale ani nadvakrát balón nevyškrábl – 0:1.
     
    4
    První tutovka zápasu a v ní domácí! Kopičár dostal prostor k ráně a vyslal prudký pokus z dálky po zemi. Před Švengerem míč skočil a vyrazil jej pouze před sebe, kde mohl dorážet Šašinka, ale ten v jasné pozici trefil znovu jen gólmana hostů!

    Daniel Kinc

    Branky: 74. Žák – 20. J. Šašinka (vla.), 55. Jaroslav Diviš

    Karty:   45. Klusák (BLA), 55. Kopičár (BLA), 77. Sukup (BLA) – 90. Nabijev (ZIZ)   57. R. Buchta (BLA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:8.
    FK Blansko: Halouska – Sukup, Štrbák (C), R. Buchta, Klusák – Kania (60. Vasiljev), Lahodný, Kopičár, Žák – Harba – J. Šašinka (69. Bartolomeu).
    Náhradníci: Maňák – Helebrand, Ilko, Bartolomeu, Přerovský, Vasiljev.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Březina, Pudil, Tusjak – Súkenník, D. Richter (90. Skopec), Sixta, Jaroslav Diviš – Batioja (71. Petrlák), Auer (68. Nabijev, 90. Bezdička).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Muleme, Skopec, Bezdička, Řezáč, Petrlák, Nabijev.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Zdeněk Koval, Karel Mikeska
    bahis siteleri