Ath. Bilbao – Cádiz 0:1 (kon.) | Sevilla – Levante 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Barcelona 0:3 (kon.)
Granada – Osasuna 0:0 (odl.)
odloženo
Granada CF
0:0 (-:-)
CA Osasuna
Čtvrtek 01.10.2020, 21:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Z tohoto zápasu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a užijte si zbytek večera. Na viděnou. (21:02:09)
     
    O další body se popere Granada 20. ledna na hřišti Villarrealu. Ven pojede také Osasuna, která se o den později představí na stadionu Valencie.
     
    Granada zůstala po výhře v tabulce La Ligy na sedmém místě, na šestou Sevillu a první pohárovou pozici však nově ztrácí tři body místo šesti. Osasuna padla po čtyřech remízách v řadě a je nadále předposlední.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:17.
     
    Fotbalisté Granady porazili v odložené dohrávce 4. kola 2:0 Osasunu. O výsledku rozhodla už první půle. Skóre otevřel ve 22. minutě Luis Javier Suárez, který pálil z pravé části šestnáctky pohotově z otočky přesně k pravé tyči. Jen o tři minuty později upaloval Machís sám na branku, jeho únik ale bravurně zlikvidoval brankář Herrera. Ten si však, bohužel pro Osasunu, vybral slabou chvilku v nastaveném čase, kdy si srazil za svá záda rohový kop Machíse. Branka tak byla do statistik zapsána jako vlastní. Druhý poločas začal solidní možností Torrese, po jehož přízemní ráně k pravé tyči musel poprvé vážněji zasahovat Silva. To ale bylo de facto vše. Osasuna si sice s přibývajícím časem vytvořila tlak, s organizovanou obranou Granady si ale nevěděla rady.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domingos Duarte se pohotovým skluzem vrhl do dráhy balonu a připravil tak na poslední chvíli Anteho Budimira o možnost upalovat z levého křídla sám na branku.
     
    90+3
    Hra se přesunula zpět na polovinu Granady. Pruhovaní ale výborně dostupují hráče v modrých dresech a nenechávají jim ani špetku prostoru.
     
    90+2
    Zdá se, že fotbalisté Osasuny již nemají sil s výsledkem něco udělat. Granada momentálně operuje s balonem na útočné polovině a poblíž rohového praporku, kde až profesorsky šetří čas.
     
    90+1
    Duel mezi Granadou a Osasunou bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Domingos Duarte ve snaze uspořit čas zakopl v zámezí balon. Hlavní arbitr mu za zdržování hry udělil žlutou kartu.
     
    89
    Granada získala k dobru další minutu. Až nyní odkopává balon od své branky Rui Silva.
     
    88
    Ante Budimir se v pokutovém území srazil s Yangelem Herrerou a žádal si pokutový kop. Následovala menší rozmíška, kterou musel uklidňovat rozhodčí. Podstatné je, že penalta se kopat nebude.
     
    87
    Osasuna po centru z levé strany nezahrozila, zmocnila se ale odraženého míče a nadále útočila. Nakonec zkusil štěstí dělovkou ze střední vzdálenosti Facundo Roncaglia, mířil ale vysoko nad břevno.
     
    86
    Lucas Torró zachytil nepovedenou domácí rozehrávku a posunul míč na pravou stranu šestnáctky, odkud střílel na vzdálenější tyč Ante Budimir. Balon byl tečován na rohový kop.
     
    85
    Osasuna je v závěru zápasu velmi aktivní. Ačkoliv jsou ale hosté neustále usazeni na útočné polovině, neví si rady s pozornou obranou Granady.
     
    83
    Domingos Duarte zblokoval Cruzův pokus o přihrávku do zámezí tak šikovně, že se balon odrazil za autovou čáru právě od fotbalisty Osasuny. Vhazovat tak může Granada.
     
    82
    Další roh, tentokrát zahraný z levé strany a vzduchem. Rui Silva byl na hranici malého vápna ve výskoku nedovoleně atakován Antem Budimirem. Další promarněná možnost Osasuny.

    Filip Lefenda

    Branky:


    Granada CF:
    CA Osasuna:
    thejrc.org