North wings Ústí – Black Dogs Budweis 1:3 (kon.) | Engineers Prague – HC MUNI 3:6 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – HC UP Olomouc 1:5 (kon.)
BO Ostrava – UK Kings Prague 4:3 (po pr.)
konec
ČVUT Engineers Prague
3:6 (1:1, 0:4, 2:1)
HC MUNI
Pondělí 05.10.2020, 18:15 • ZS Hvězda Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:38:35)
     
    Zápas dvou nejlepších celků uplynulé sezóny UULH měl poměrně jasný průběh. Hokejisté Masarykovy univerzity zvítězili na stadiónu svého rivala vysokým výsledkem 6:3 a jsou to oni, kteří po dvou kolech zůstávají neporaženi. Inženýři dokázali se soupeřem držet krok první třetinu, která skončila 1:1, jenže ve druhé dvacetiminutovce hosté odskočili na rozdíl čtyř branek. Ve třetí třetině se zápas pouze dohrával, domácí dokázali smazat ztrátu alespoň o jeden gól.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    V poslední minutě zápasu hlavní rozhodčí vylučuje ještě jednoho domácího hráče. Za zásah vysokou holí do obličeje putuje na trestnou lavici Petr Janásek.
     
    59:12
    Petr Josefus rozjel přesilovkou akci pravou stranou. Při snaze o nahrávku napříč pásmem ovšem selhal, Burda na dlouhý pas svou holí nedosáhl.
     
    58:14
    Jan Gonos s přehledem vyhodil kotouč přes všechny čáry. S rozehrávkou následně vypomohl gólman Josef Havel, a sice přihrávkou na Matějku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:20
    Hráči v modrých dresech hráli v šesti, což zaregistrovali všichni tři rozhodčí. Domácí tak mají ještě šanci zmírnit tříbrankové manko.
     
    57:01
    Zasažený hokejista naštěstí je v pořádku. Hra tedy může pokračovat, a také se tak děje. Útok Inženýrů středem skončil ofsajdem.
     
    56:28
    Smolná situace se udála v útočném pásmu hostů. Jeden z obránců zasáhl do obličeje svého spoluhráče, ten zůstává ležet na ledové ploše.
     
    56:10
    Engineers právě vstřelili branku!
    Gól při vlastním oslabení! Matějka znovu ukázal své technické dovednosti, když si prohodil puk kolem posledního obránce, aby následně v situaci dva na gólmana přihrál MARKU KLEMENTOVI, který pověsil puk pod břevno. Asistence: Vojtěch Matějka a Mirosĺav Žáček.
     
    55:20
    Nadále pokračuje přesilová hra hostujícího celku, protože gól padl v době, kdy byla ponechána výhoda a ještě dobíhala druhá polovina Spurného trestu.
     
    54:59
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Při ponechané výhodě hosté skórují a berou si zpátky čtyřbrankové vedení. Na levou stranu dostal parádní nahrávku DAVID POLESNÝ, ten poslal kotouč do poloodkryté klece. Asistence: Štěpán Kučera a Vojtěch Kadlic.
     
    53:41
    Tomáš Račický se sám ukličkoval. Nakonec zkusil kličku à la Forsberg, ale Josef Havel levým betonem předvedl pohotový zákrok.
     
    53:41
    Uvidíme trestné střílení! Janásek ztrácel krok s Račickým, těsně před zakončením ho seknul před hokejku. Hlavní rozhodčí situaci dobře viděl a správně ji posoudil.
     
    53:30
    Pěknou individuální akci vymyslel po pravém křídle Róbert Mokrohajský. V klíčovou chvíli zkusil udělat zasekávačku Janáskovi, jenž sokovi úspěšně kotouč vypíchl.
     
    52:41
    Nešťastné vylouční Lukáše Prouzy, jemuž ještě před vhazováním vylétla hokejka do obličeje soupeře. Navíc se v jeho tváři obejvila krev, útočník je tudíž vyloučen na čtyři minuty.
     
    52:17
    Hosté se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Robert Věžník vsadil na jistotu, vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    51:58
    Tlak hokejistů z pražské univerzity pokračuje. Šanci si tentokráte vypracoval Petr Josefus, malý prostor v levém hroním rohu netrefil.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Káník (Bečvář, Klement), 51. Matějka, 57. Klement (Matějka, Žáček) – 6. Kučera (Mokrohajský), 31. Kadlic (Račický, Jakubec), 33. Vomočil (Kadlic), 38. Račický (Mokrohajský, Florek), 40. Florek (Kadlic, Grygera), 55. Polesný (Kučera, Kadlic)


    ČVUT Engineers Prague: Maštalířský (41. Havel) – Žáček, Spurný, Klement, Raiterman, Horský, Vobořil (A), Janásek (C), Zmeškal – Blažek, Březina, Suda (A), Fabiánek, Bečvář, Matějka, Burda, Prouza, Kadlec, Hofrichter, Adamec, Vanát.
    HC MUNI: Král (Tichon) – Gonos, Bláha, Háněl, Věžník, Grygera, Polesný (A), Kučera – Kadlic, Florek (C), Mokrohajský, Vomočil, Voříšek, Svatuška, Jakubec, Matov, Štrauch, Říčka, Tomaník, Biolek (A), Račický.

    Rozhodčí: Velčovský – Teršíp, Svobodová
    thejrc.org