Bordeaux – Nîmes 2:0 (kon.) | Brest – Štrasburk 0:3 (kon.) | Méty – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
Montpellier – Remeš 0:4 (kon.) | Nice – Lille 1:1 (kon.) | Lyon – Monaco 4:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:0 (0:0)
Nîmes Olympique
Neděle 25.10.2020, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:24:54)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
     
    Bordeaux nemělo dobrý vstup do zápasu, avšak po nezvyklém dvojnásobném střídání ze čtyřicáté minuty už začalo hrát prim. Nimes po změně stran dlouho odolávalo, ale chvíli před koncem doplatilo na penaltový faul Miguela, jenž potrestal veterán Briand. Krátce po rozehrávce navíc skóroval i Oudin a stanovil tím konečnou podobu skóre 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další hrůzu předvedl pro změnu domácí Bašić. Zkorigovat dvougólové manko mohl hostující Aribi, ale to by musel křižný pokus vměstnat ze svého pohledu k levé tyči.
     
    90+3
    Briancon napravil ohromnou minelu ve vlastní rozehrávce, když zablokoval střelu Oudina. Posléze se za ležérně fungující obranou objevil i Zerkane, ale na Reyneta si nepřišel.
     
    90+2
    Ve druhé ze čtyř nastavených minut už se utkáním jenom dohrává. Youssouf Sabaly nikterak nechvátá s vhozením míče do hry.
     
    90+1
    V Ligue 1 debutující Amadou Traoré vybojoval pro domácí tým rohový kop. Po něm právě on centroval, ale Benitova hlavička letěla hodně mimo.
     
    90
    Hráči Bordeaux po dvou rychlých direktech trochu rezignovali na ofenzivu. Pár minut před závěrečným hvizdem si už jsou jisti tříbodovým ziskem.
     
    89
    Meling v prostoru mezi střídačkami otestoval pevnost Traorého dresu a může být rád, že za jasné držení neviděl žlutou kartičku.
     
    88
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Renaud Ripart, přichází Moussa Koné.
     
    87
    Pro prudkou nabídku od Deauxe si došel Benoît Costil. Ten dnes moc práce neměl, ale když musel, tak svůj tým spolehlivě podržel.
     
    86
    Niclas Eliasson během krátké chvíle dvakrát centroval ke Costilovi, ale ani v jednom případě šanci nevytvořil.
     
    85
    Briand si nepohlídal pravidlo o ofsajdu, takže ho ani nemusí tolik mrzet, že o nějaké dva kroky nedosáhl na přízemní pas před hostující branku.
     
    84
    Ještě před pár vteřinami mělo Nimes reálnou šanci na tři body. Teď je všechno úplně jinak a nic na tom nezměnil ani neadresný centr Melinga.
     
    83
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Lamine Fomba, přichází Yassine Benrahou.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Amadou Traoré.
    82. Rémi OUDIN - 2:0
     
    82
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskurychlé K.O. pro hostující mužstvo! I u druhého gólu v rozmezí několika desítek vteřin byl Briand, který přenesl míč na levou stranu k RÉMIMU OUDINOVI a ten dostatečně prudkou střelou propálil u bližší tyče stojícího Reyneta.
     
    81
    Frustrovaný Reynet ještě dostal za své protesty žlutou kartu.
    80. Jimmy BRIAND - 1:0
     
    80
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí se deset minut před koncem zápasu ujímají vedení! O pokutový kop se postaral velezkušený JIMMY BRIAND a střelou do levého dolního rohu nedal na špatnou stranu skákajícímu Reynetovi žádnou šanci.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Florian Miguel (Nîmes Olympique).
     
    78
    Zničehonic je tady penalta pro Bordeaux! Hatem Ben Arfa si to ve vápně namířil mezi čtyři obránce. Jedním z nich byl Miguel, kterému neprošel poměrně lehký kontakt.
     
    77
    Niclas Eliasson hledal obsazeného Riparta. Na levém křídle ještě pokračoval Deaux a zmohl se aspoň na zisk autového vhazování.
     
    76
    Ben Arfovi se v posledních minutách moc nedaří. Teď fauloval v souboji o volný balón Briancona. Na programu bude hostující standardka z velké dálky.
     
    75
    Mehdi Zerkane se během narážečky s Briandem ocitl za posledním obráncem, takže se jeho chycená střela zblízka kvůli ofsajdu nezapočítá.
     
    74
    Bašić přenesl hru doleva na Benita, který celý zápas čepuje do vápna jeden centr za druhým, ale ani v tomto případě nějakou významnější šanci nevymyslel.
     
    73
    Neustále aktivní Ben Arfa nevyzrál na Deauxe, kterého v pokračujícím souboji navíc fauloval. Reynet pošle dlouhý výkop až k vápnu soupeře.
     
    72
    Sabaly zase ukopl Ripartovi balon na rohový kop. Toho se zhostil Eliasson, ale defenziva Bordeaux to díky odkopu Pabla měla před brankou vcelku jednoduché.
     
    71
    Pablo nic nevymýšlel a před Eliassonem zakopl míč na opuštěnou tribunu. Po autu Burnera se hosté vrátili o několik desítek metrů.
     
    70
    Jimmy Briand došlápl na nárt Paquieze a jen pár chvil po svém nástupu na hřiště inkasoval žlutou kartu.
     
    69
    Zerkane předal míč Ben Arfovi, kterého jednoduše odzbrojil Deaux. Hosté rychle přešli do útoku, jenže Ben Arfa svou chybu napravil, když si vynutil Ripartův faul.
     
    68
    Z nařízeného rohového kopu už hosté nic nevymysleli. V těchto vteřinách drží míč na vlastní polovině zásluhou Briancona.
    67. Lamine Fomba (NOQ)
     
    67
    Yacine Adli spáchal velkou minelu ve vlastním vápně, kde se nechal oloupit Fombou. Ten si parádně nachystal ránu z halfvoleje, kterou Costil stejně dobře vytěsnil.
     
    65
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Mehdi Zerkane.
     
    65
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Josh Maja, přichází Jimmy Briand.
     
    65
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Matteo Ahlinvi, přichází Gaëtan Paquiez.
     
    64
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Kévin Denkey, přichází Karim Aribi.
     
    63
    Obrana Nimes zapomněla na Ben Arfu, který byl na pravé straně úplně sám. Ve slibně vypadající šanci však vypálil jen na prostředek Reynetovy brány.
     
    62
    Anglický hroťák Maja na základě dalšího centru z nohy Benita hlavičkoval jen směrem k rohovému praporku. Reynet ani v tomto případě zakročit nemusel.
     
    61
    Rozehrávka od levého praporku šla před vápno, jenže Bašićovi ambiciózní pokus z dálky opět vůbec nevyšel. Reynet z klidu vykopává.
     
    60
    Se zraněným nosem hrající Hwang Ui-jo se posunul na levý okraj velkého vápna, kde proti dvěma získal alespoň výhodu rohový kop.
     
    59
    Eliassonův centr letěl do území, kde nebyl jediný jeho spoluhráč. Hosté se pak ještě snažili k míči vrátit, ale prvně jmenovaný nalevo fauloval Bašiće.
     
    58
    Obklíčený Ben Arfa se dostal do problémů u půlící čáry, jenže náznak protiútoku Nimes rychle vyřešil dobře postavený Pablo.
     
    57
    Baysse rovněž neriskoval a před dvěma protivníky zvolil malou domů na Costila. Ten pak sledoval sražený centr Benita.
     
    56
    Maja, Adli a Benito zklidnili situaci u středového kruhu. Znovu však domácí museli vsadit na rozehrávku z napadané obrany.
     
    55
    Bordeaux ztratilo míč na vlastní polovině. Pod kontrolu ho pak nedostal ani Ben Arfa, u kterého skončil odvrácený nákop ze středu hřiště.
     
    54
    Maja se na vzdálenější tyči prosadil přes Denkeyho jen částečně, protože ve špatném postavení už nezvládl přesměrovat centrovaný balon do prostoru branky.
     
    53
    Benito elegantně obešel Riparta a zleva úspěšně našel před brankou Ben Arfu, který zablokovanou střelou získal alespoň rohový kop.
     
    52
    Youssouf Sabaly prohrál úpolový souboj u půlící čáry, takže norský legionář Meling může v klidu založit akci Nimes.
     
    50
    Domácí se i v deseti vrhli do útoku. Po odvráceném centru Adliho se však Bašićovi nepovedla rána z delší vzdálenosti.
     
    49
    Hwang Ui-jo absolvoval souboj s Burnerem, po kterém nepříjemně vrazil do ruky probíhajícího Riparta. Neobešlo se to bez krvavého zranění v obličeji.
     
    48
    Benito z levého křídla centroval na Maju, ale ten nebyl v tak dobré pozici, aby se mohl snažit o hlavičku na Reynetovu bránu.
     
    47
    Nimes pokračuje v původní základní sestavě, byť to dlouho nevypadalo vůbec dobře se zraněnou rukou brankáře Reyneta. Bordeaux už použilo dvě změny, když Otávia s de Prévillem nahradili Adli a Oudin.
     
    46
    Nešťastný start do druhé půle pro hostujícího kapitána Briancona, který za přišlápnutí Oudinovy nohy vyfasoval žluté napomenutí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Bordeaux se téměř celou první půli herně hledalo a v případě Fombovy střely se jednou muselo spolehnout na zákrok Costila. Zlepšení nastalo až poté, co trenér Gasset dvojnásobně sáhl do sestavy a poslal na trávník Adliho s Oudinem. Těsně před pauzou si domácí rázem připravili hned několik šancí. Tu největší z nich měl právě střídající Oudin, jehož rána skončila na horní tyči.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+5. Rémi Oudin (BOR)
     
    45+5
    Ještě jedna šance pro Bordeaux! Denkey prohrál souboj ve středu hřiště a tím umožnil Oudinovi vystřelit z dálky. Vysoko postavený Reynet měl co dělat, aby letící projektil vyškrábl na břevno.
     
    45+4
    Yacine Adli vysunul Ben Arfu, který si naváděl míč na střed. Zároveň si ho ale dal daleko od nohy a vracející se obránce Nimes mu ho sebral.
     
    45+3
    K centru Ben Arfy se probil brazilský stoper Pablo, nicméně v nepříjemném předklonu vystřelil hodně vedle Reynetovy pravé tyče.
     
    45+2
    Před odchodem do šaten tu bude ještě jedna domácí standardní situace, kterou zavinil Burner. Ben Arfa bude určitě centrovat.
     
    45+1
    Přímý kop zrealizoval sám faulovaný Bašić. Reynat nikterak nebezpečnou ránu jenom vyrazil, přičemž byla znát významná bolest na jeho pravé ruce.
     
    45
    Dvojnásobné střídání mělo na výkonu domácího týmu okamžitý efekt. Po faulu Deauxe na Bašiće se chystá přímý kop z osy hřiště!
     
    44
    Hwang Ui-jo trochu zahnal Benita, který nebyl v ideálním postavení pro centr. Ten se nakonec ukázal být jako neškodný.
     
    43
    Rozhodčí Brisard to celé vyhodnotil jako Majův faul, který byl dokonce oceněn žlutou kartou.
     
    42
    Domácí to hezky vykombinovali pro Sabalyho, který zprava odcentroval na malé vápno. Tam došlo na nepříjemnou srážku mezi Reynetem a Majou, který dostal tvrdou ránu do rozkroku. Gólman Nimes má pro změnu problém s prstem na pravé ruce.
     
    41
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Rémi Oudin.
     
    40
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Otávio, přichází Yacine Adli.
     
    39
    Burner zaúřadoval poblíž hostující branky, kam letěl jedovatý centr z pravého křídla. Mezitím se zdá, že se bude střídat na straně Bordeaux.
     
    38
    Costil si postavil pětičlennou zeď, kterou Eliasson levačkou překonal, ale míč zároveň poslal ze svého pohledu hodně vedle pravé tyče.
     
    37
    Dobré napadání hostů! Otávio po pasu Costila přišel o míč v citlivém prostoru a za okamžité zatažení záchranné brzdy vyfasoval žlutou kartu.
    36. Patrick Burner (NOQ)
     
    36
    Denkey dobře načasoval přihrávku do běhu Burnerovi. Ten ukázal záda Bayssemu, jenže z nesnadného úhlu orazítkoval jen vnější boční síť.
     
    35
    Lamine Fomba napřáhl z dvaceti metrů, ale několikačlennou hrát vytvořenou domácími fotbalisty na okraji šestnáctky nepropálil.
     
    34
    Miguel byl při vyvážení míče faulován Ben Arfou, nicméně o pár chvilek později bylo pískáno i proti Denkeymu.
     
    33
    Burnerova narážečka adresná nebyla, Baysse získaný míč vrátil až ke Costilovi a ten jej v časové tísni odpálil co nejdál od domácí brány.
     
    32
    Josh Maja zkazil krátkou přihrávku ve středovém kruhu a karta se proto obrací. Míč je v zadních řadách Nimes.
     
    31
    Bordeaux je hodně pomalé v přechodové fázi. Svým způsobem za to můžou i hostující fotbalisté, kteří nenechávají klid na rozehrávku.
     
    30
    První půlhodina je za námi. Zatím je to velmi vyrovnaná partie, kterou ale okořenila dosud jediná šance Bamby.
     
    29
    Bašićův centr do ohně si Hwang Ui-jo kvůli existenci Melinga nemohl zpracovat, čehož využil vybíhající Reynet.
     
    28
    Kévin Denkey se ležérně vracel po předchozí akci, takže pas z půlky hřiště přebíral v několikametrovém ofsajdu.
     
    26
    Ripart trochu nešikovným zákrokem nabil Benitovi, během jehož střely ale došlo k odpískání útočného faulu na Miguela.
     
    25
    Hwang Ui-jo nedostihl Benitův centr. Meling pak ale trochu zazmatkoval a daroval domácím fotbalistům rohový kop.
    24. Lamine Fomba (NOQ)
     
    24
    Meling nabral dobrou rychlost v přechodu do útoku. Denkey jeho přihrávku zpracoval pro Fombu a ten z nějakých osmnácti metrů poprvé vážně ohrozil Costila, jenž po teči Pabla zasáhl pravým kolenem.
     
    23
    Průnikový pas drze postupujícího Ben Arfy na de Prévillea neprošel. Bordeaux si musí vystačit s autovým vhazováním Benita.
     
    22
    Eliassonův centr byl odkopnut do bezpečí, Nimes se musí vrátit do klidných míst u půlící čáry.
     
    21
    Bordeaux nezvládlo rychlou kombinaci u středového kruhu, tudíž hosté mohou zahájit novou akci od vlastního gólmana Reyneta.
     
    20
    Renaud Ripart opět zůstává na zádech a tentokrát si nechává ošetřovat pravou nohu.
     
    19
    Ripart měl chvíli hodně volného prostoru na pravém křídle. Skvěle to ale udělal Pablo, který ho na hranici velkého vápna nekompromisně zastavil.
     
    18
    Sabaly svým autem sportovně vrátil míč na kopačky hostujících obránců, kteří záhy nevymysleli žádný kloudný přechod přes střed pole.
     
    17
    Nicolas de Préville přišlápl nárt Riparta, který chvíli zůstal v nefotbalové pozici. Neměl by to ale být důvod pro brzké střídání.
     
    16
    Costil odmítl jakékoliv vzrušení, když si pro centr Eliassona sám došel. Poté bleskově rozehrál, ale Bordeaux se daleko nedostalo.
     
    16
    Eliasson podle sudích udržel míč na levé postranní čáře. Mohl tedy postupovat vpřed a ve finále ukořistil rohový kop.
     
    15
    Dlouhý nákop Otávia hledal právě Maju, ale u toho byl připravený hostující kapitán Briancon.
     
    14
    Maja se zatím do hry prakticky nedostává. Teď si přišel pro míč na obrannou polovinu Bordeaux a tam byl okamžitě zfaulován.
     
    13
    Paul Baysse se ideálně vyšrouboval do vzduchu, nicméně po centru de Prévillea hlavičkoval mimo tři tyče Reynetovy brány.
     
    12
    Meling vystavil stopku Ben Arfovi. Čisté to od norského beka ale nebylo, takže domácí budou mít k dispozici standardku z pravé strany.
     
    11
    Centr zprava letěl do míst, kde byli hosté v početní převaze, nicméně slabá hlavička Briancona byla snadnou kořistí pro dobře postaveného Costila.
     
    10
    Na konci desáté minuty se vše chystá na první roh hostů.
     
    9
    Nimes volí hodně pozvolné založení útoku, již více než třicet vteřin míč cirkuluje mezi kopačkami obránců.
     
    8
    Po odvráceném nákopu Ben Arfy se jeden z domácích ještě snažil o zakončení, ale Reynet nijak zasahovat nemusel.
     
    7
    Bašić byl tvrdě povalen k zemi, což znamená standardní situaci pro Girondinds. Na přímou střelu to asi nebude.
     
    6
    Sabaly s Miguelem šli do vzájemného skluzu a nakonec to byl domácí pravý bek, od kterého se míč odrazil do autu. Následuje Reynetův výkop.
     
    5
    Denkey pokazil přihrávku do křídelního prostoru. Bordeaux se po rozehrávce gólmana dostalo pod velký tlak a u míče se dlouho neudrželo.
     
    4
    Nicolas de Préville kopal k přední tyči, kde Reynet krkolomně vyrazil míč k penaltovému bodu. Na nic dalšího už čas nebyl, protože byl pískán útočný faul.
     
    3
    Burner nenechal odcentrovat Benita, jenže balon odrazil na premiérový rohový kop.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v červených, zatímco domácí v tmavě modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Benito – Bašić, Otávio – de Préville, Ben Arfa, Hwang Ui-jo – Maja.
    Náhradníci: Poussin – Adli, Briand, Jovanović, Kwateng, Oudin, Poundjé, Zerkane, A. Traoré.

    Nîmes Olympique: Reynet – Burner, Briancon (C), Miguel, Meling – Fomba, Deaux, Ahlinvi – Eliasson, Denkey, Ripart.
    Náhradníci: Dias – Alakouch, Aribi, Benrahou, Koné, P. Martinez, Paquiez, Roux.

    Rozhodčí: Brisard – Drouet, Finjean.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    03.12.2019 Bordeaux – Nimes 6:0
    20.04.2019 Nimes – Bordeaux 2:1
    16.09.2018 Bordeaux – Nimes 3:3.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Domácí tým zatím podává dost nevyrovnané výkony, což se odráží i na současné bilanci dvou výher, tří remíz a dvou porážek. Do týden starého duelu proti Marseille šlo Bordeaux v dobré pohodě, protože před reprezentačními srazy porazilo 3:0 poslední Dijon a s Lille disponovalo nejlepší obranou v lize. Na liduprázdném Stade Vélodrome však svěřenci Jeana Louise Gasseta podali velmi slabý výkon a zaslouženě prohráli 3:1, když jediný gól dával až v závěru střídající útočník Maja. Kromě něj v tomto ročníku skórovali více než jednou už jenom Bašić a zraněný Kalu. Mimo hru jsou i obránci Benito, Koscielny a Mexer.
     
    Nîmes Olympique

    Hosté po nedávné reprezentační přestávce padli 0:4 s PSG přišli tím o sérii tří utkání bez porážky, během které hráli bez branek s Lyonem a po další remíze 1:1 s Lens porazili 1:0 Montpellier. V rozehraném osmém kole má Nimes šestibodový náskok na pozice znamenající přímý sestup. V tabulce je na šestnáctém místě s nicotnou ztrátou na nejlepší desítku. Na devíti vstřelených gólech se hned v pěti případech podílel Zinedine Ferhat (3+2), kterého však trápí zranění. Kvůli červené kartě z předchozího kola bude chybět i obránce Loïck Landre.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu osmého kola francouzské Ligue 1. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Bordeaux a Nimes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 80. Briand (pen.), 82. Oudin (Briand)

    Karty:   37. Otávio (BOR), 43. Maja (BOR), 70. Briand (BOR) – 46. Briancon (NOQ), 79. Miguel (NOQ), 81. Reynet (NOQ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:16.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Baysse, Pablo, Benito – Bašić, Otávio (40. Adli) – de Préville (41. Oudin), Ben Arfa (83. A. Traoré), Hwang Ui-jo (65. Zerkane) – Maja (65. Briand).
    Náhradníci: Poussin – Adli, Briand, Jovanović, Kwateng, Oudin, Poundjé, Zerkane, A. Traoré.

    Nîmes Olympique: Reynet – Burner, Briancon (C), Miguel, Meling – Fomba (83. Benrahou), Deaux, Ahlinvi (65. Paquiez) – Eliasson, Denkey (64. Aribi), Ripart (88. Koné).
    Náhradníci: Dias – Alakouch, Aribi, Benrahou, Koné, P. Martinez, Paquiez, Roux.

    Rozhodčí: Brisard – Drouet, Finjean
    bahis siteleri