Švédsko – Rusko 1:2 (1:2 po s.n.) | Finsko – Česko cz 0:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Švédsko
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Rusko
Sobota 07.11.2020, 12:38 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobré poledne při sledování reprezentačního hokeje! Karjala Cup dnes pokračuje dalšími dvěma zápasy, dřívější souboj tak patří Švédsku a Rusku. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Švédsko
    Švédsko má tým jenom ze své nejvyšší domácí soutěže, ale ten se rozhodně příliš dobře neuvedl. V prvním zápase totiž nestačil na Česko, i když byl mírným favoritem. Seveřané doplatili hlavně na nepovedený závěr první třetiny, kdy inkasovali rovnou dvakrát. V druhém dějství navíc dostali třetí gól a bylo takřka rozhodnuto. Švédi se ještě snažili se zápasem něco udělat a snížili na 1:3 zásluhou Friberga, ale nakonec to bylo k ničemu, protože Češi si vedení bez problémů udrželi. I dnes je Švédsko favoritem, protože hraje proti ruské dvacítce. Po úvodním ruském výsledku však můžeme těžko odhadovat, kdo zvítězí.

    První zápas Karjala Cupu
    Česko vs. Švédsko – 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
     
    Rusko
    Rusko bylo ostře kritizováno za to, že na turnaj dovezlo jenom hráčem do dvaceti let, považovalo se to za degradaci turnaje. Mladí Rusáci si však z toho nic nedělali, hráli svou hru a proti Finům si připsali opravdu famózní výsledek. Dost nečekaně jim totiž nasázeli šest gólů, přičemž byl to opravdu dobrý týmový výkon, protože si branky mezi sebe rozdělilo šest hráčů. Rusko si vlastně zajistili výhru už v první třetině, kde se prosadili rovnou třikrát. Vedení si pak bez problémů pohlídalo a zápas zakončilo s 23,08% úspěšností střelby, což je opravdu vysoké číslo. Po takovém výkonu můžeme soudit, že potrápí minimálně i Švédsko, dokonce je ve hře i o druhé vítězství na turnaji. Čeká nás určitě zajímavý zápas!

    První zápas Karjala Cupu
    Rusko vs. Finsko – 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)
     
    Průběžná tabulka Karjala Cupu
    1. Rusko – 3 body, 1 výhra, skóre 6:2
    2. Česko – 3 body, 1 výhra, skóre 3:1
    3. Švédsko – 0 bodů, 0 výher, skóre 1:3
    4. Finsko – 0 bodů, 0 výher, skóre 2:6
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Ersson (Rubin) – Sellgren, Backström, Norlinder, Hansson, Martinsson, Näsén – Dahlén, L. Andersson (C), Lindqvist – Bristedt, Nilsson, Zaar – Wedin, Wingerli, Frödén – Sylvegard (A), Ölund, Friberg (A).

    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čajka, Sedov, Muchamadullin, Čisťakov (A), Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Grošev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Safonov, Činachov – Afanasjev, Baškirov, Amirov (A) – Spiridonov, Bardakov, Alaljkin.

    Rozhodčí: Kova, Kaukokari – Nikulainen, Elonen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    První buly patří ruským hokejistům, kteří okamžitě míří dopředu pomocí nahození, ale následný souboj u mantinelu nezvládli.
     
    00:44
    Vasilij Podkolzin se přes levou stranu dostal přes modrou čárou, kde zkusil štěstí, ale jeho zakončení příliš nebezpečné nebylo, takže Samuel Ersson si připsal první zákrok v zápase.
     
    01:04
    Také Švédi už byli v šanci, Max Friberg nadějně nahazoval přes bránu, ale přes houf hráčů se kus gumy nakonec nedostal.
     
    01:40
    Samuel Ersson se rozhodně nenudí, od modré čáry to tentokrát zkusil Kirill Kirsanov, ale ten byl od gólu také dost daleko.
     
    02:13
    Danil Alaljkin docela zbytečně pokazil rozehrávku, díky čemuž se Švédsko mohlo usadit v útočném pásmu. Z toho nakonec vzešla nebezpečná střela Maxe Friberga, Jaroslav Askarov už tak také musel zasahovat.
     
    02:55
    Švédsko pokračuje v náporu. V útočném pásmu kombinuje hlavně kolem hrazení, ale střela stále nepřichází.
     
    03:24
    Max Friberg to nakonec vzal na sebe, zpoza branky se chtěl dostat před ni a měl v plánu zakončení z otočky, ale jeden z obránců ho čistě poslal k zemi.
     
    03:50
    Jonathan Dahlén se výborně uvolnil před bránou, kam také dostal přihrávku, ale skrz betony brankáře kotouč do sítě neprocpal!
     
    03:55
    Jaroslav Askarov podržel svůj tým dalším parádním zákrokem, z následného protiútok se mohl prosadit Zachar Bardakov, ale také Samuel Ersson zůstává stoprocentní.
     
    04:57
    Rusko aktivně napadá, díky čemuž donutilo soupeře k nepřesné rozehrávce. Vzápětí však má s ní také problémy.
     
    05:32
    Daniil Čajka trochu zaváhal při rozehrávce, kvůli čemuž se Švédi okamžitě usazují v útočném pásmu, z čehož vzešla další střela, ale ta pro Jaroslava Askarova nebyla větším problémem.
     
    05:57
    Rusové se po kostrbaté rozehrávce dostali až k zakončení, které má na svědomí Jegor Činachov, ale oba brankáři i nadále pokračují ve skvělých výkonech.
     
    06:42
    Semjon Čisťakov šel do docela riskantního bodyčeku, který mu tentokrát prošel. Jeho spoluhráči tak díky tomu mohli dostat puk z pásma.
     
    07:12
    Vasilij Podkolzin ukázal svou rychlost, protlačil se před oba Švédské beky, ale nebyl v ideální pozici, takže kotouč přes Samuela Erssona do brány nedotlačil!
     
    07:49
    Z velkého úhlu tentokrát pálil Jegor Afanasjev, ale ani on úspěšný recept na Samuela Erssona nenašel.
     
    08:23
    Jegor Spiridonov šikovně vypíchl soupeřící přihrávku do středního pásma a ještě se snažil dostat do úniku, ale to mu už nebylo povoleno.
     
    09:07
    Švédsko už zase nějakou chvíli kombinuje v útočném pásmu. Lias Andersson si však nerozuměl se spoluhráči a zadovkou tak nikoho nenašel.
     
    09:52
    Rusko je zatím pod větším tlakem než proti Finsku, v posledních minutách se navíc hraje hlavně v ruském pásmu.
     
    10:26
    Eric Martinsson měl po vyhraném vhazování možnost nahození, které se mu však příliš nepovedlo, protože bylo sražené jen mimo hrací plochu.
     
    10:53
    Přihrávku před bránu nebezpečně tečoval Niklas Hansson, kotouč však nakonec skončil jen na zadním hrazení, takže si Jaroslav Askarov určitě oddechl.
     
    11:35
    Rusové s rozehrávkou nikam nespěchají. Plně si uvědomují, že jsou pod tlakem, takže se chtějí s kotoučem chvíli ohřát.
     
    12:13
    Hra se poměrně kouskuje. Kirill Kirsanov nemá komu přihrávat, tak zkouší dopředu nahazovat, ale rovnou dvakrát poslal puk mimo hrací plochu.
     
    12:50
    Niklas Hansson posílal před bránu další nabídku na teč, ta ale tentokrát nepřišla, takže kus gumy skončil jenom ve výstroji Jaroslava Askarova, který přerušil hru.
     
    13:13
    Švédsko se sice v poslední době jenom brání, ale to zatím zvládá velice dobře. Samuel Ersson už pěkně dlouhou dobu nemusel vůbec zasahovat.
     
    13:45
    Seveřané se navíc docela pravidelně dostávají do protiútoků, které vypadají docela nebezpečně, ale nakonec je vždy zhatí ruská defenziva. Tomu tak bylo právě teď.
     
    14:30
    Niklas Hansson za vlastní bránou čeká na vystřídání. Následně se sám pokoušel o rozehrávku, ale ta se mu vůbec nepovedla.
     
    15:09
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jesper Frödén – 2 min., podrážení).
     
    15:29
    Rusko nezačíná přesilovku vůbec dobře. S kotoučem je totiž rovnou zahnáno za svou bránu, kde navíc špatnou přihrávku Jegora Činachova musel zachraňovat Jaroslav Askarov.
     
    16:04
    Sborná marně hledá cestu ze svého pásma, takže už mění přesilovkou pětku. Ta se sice dostala do útoku, ale tam se moc dlouho neudržela.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Kirsanov – 2 min., hákování).
     
    17:12
    Rusové se k nějaké střele dostávají až po konci přesilovky. Rodion Amirov se pěkně prosmýkl kolem obránců a pálil bekhendem, ale ve výstroji Samuela Erssona díru nenašel.
     
    17:39
    Švédsko je v přesilovce mnohem nebezpečnější, ihned se totiž usazuje v útočném pásmu. Z toho však vznikla ne moc nebezpečná střela, kterou Jaroslav Askarov díky dobrému výhledu bez problémů zlikvidoval.
     
    18:45
    Po dlouhé kombinaci to příklepem zkusil Leon Bristedt, jeho rána vypadala více než nebezpečně, ale nakonec ji jeden z obránců srazil mimo tři tyče.
     
    19:14
    Po konci oslabení se do samostatného úniku procpal Arsenij Gricjuk, který mířil do pravé šibenice, ale tu o pár centimetrů netrefil!
     
    19:37
    Sborná se ještě odhodlala k závěrečnému náporu v první dějstvím, rýsovala se z toho zajímavá šance, ale ve zmatku nakonec nepřišlo zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:27.
     
    První dějství nám gól nepřineslo, ale rozhodně jsme sledovali pohledný hokej plný šancí. Ty si vytvářely oba týmy, je to neskutečně vyrovnané. Zatím se střídají fáze, kdy je aktivnější Rusko a ve druhé fázi Švédsko, ale žádný z hráčů zatím nenašel recept na famózní brankáře, kteří stále zůstávají stoprocentní. Uvidíme, jestli jim to vydrží i přes druhou periodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Švédsko se okamžitě tlačí dopředu, kde ihned nebezpečně pálil Emil Sylvegard, Jaroslav Askarov pozorný.
     
    20:59
    Rusové jsou možná mírně nervózní, protože jejich kombinace určitě není zdaleka nejlepší. Cestu do útočného pásma si však stejně našli.
     
    21:34
    Anton Wedin dostal dobrou zadovku do jízdy, ale jeho střela chyběla přesnost, puk tak rozezněl jenom plexisklo za bránou.
     
    21:55
    Jesper Sellgren to rovnou dvakrát zkusil od modré čáry, ale v obou případech trefil jenom nějakého hráče před bránou.
     
    22:30
    Rusko poprvé ve druhém dějství pořádně kombinují v útočné třetině, díky čemuž přišla další střela od modré čáry, ale Samuel Ersson je připravený.
     
    23:18
    Jegor Spiridonov si mezi třemi protihráči našel pozici k zakončení, to však bylo mírně zpomalené jedním z obránců, kvůli čemuž švédskému brankáři moc problémů nenadělalo.
     
    24:04
    Jegor Činachov mířil do úniku, prudkou přihrávku však nedokázal zachytit. Samuel Ersson tak musel rozehrávat, což zvládl na jedničku.
     
    24:40
    Max Friberg se šikovně otočil v pravém kruhu, což vedlo k zakončení, ale to si Jaroslav Askarov bez problémů pohlídal vyrážečkou. Dorážce už zamezili jeho obránci.
     
    25:19
    Danil Baškirov se sám natlačil až před bránu, kde však Samuel Ersson pouze položil beton na led, nic náročnějšího k zákroku dělat nemusel.
     
    25:55
    Opravdu dlouho se hraje bez přerušení, z čehož vyloženě netěží ani jeden tým. Každý nějakou chvíli útočí.
     
    26:37
    Leon Bristedt je první u nahozené puku, díky čemuž vybojoval pro svůj tým útočné pásmo. Z toho ale přišlo jenom zblokovaná střela.
     
    27:16
    Nyní už se přerušovat bude, jelikož Rusové nepřesně rozehrávají, takže kotouč skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    28:04
    Seveřané rozehráli docela chytře, ale nakonec si to i sami pokazili, kvůli čemuž tedy zase mají kotouč Rusové.
     
    28:35
    Nikita Sedov fantastickým pasem přes celé kluziště uvolnil Jegora Afanasjeva, který se tak dostal až před gólmana, ale pálil jenom do jeho betonu! Ruská střídačka si ještě žádá dvouminutový trest pro švédského obránce, ale hlavní rozhodčí zůstávají v klidu.
     
    29:14
    Vyloučení v týmu Švédsko (Leon Bristedt – 2 min., sekání).
     
    29:37
    Jegor Afanasjev chtěl napravit svou předchozí neproměněnou šanci, z pravé strany tak zkusil štěstí, ale pálil hodně prudce, kvůli čemuž se puk svezl mimo hrací plochu.
     
    30:00
    Vasilij Podkolzin prokázal skvělý přehled, protože byl s kotoučem u pravé tyče, odkud pěkně přihrával před branku skrz dva protihráče. Jeho spoluhráč ale pas nedokázal zachytit.
     
    30:54
    Švédsko oslabení zvládá bez problémů, už podruhé se osvobozuje, takže si na chvíli může oddechnout od bránění.
     
    31:23
    Hokejisté Tre Kronor už jsou z nejhoršího venku. Vzápětí už zamířili i do protiútoku, ale Leon Bristedt svůj trest zatím neodčinil.
     
    32:12
    Mattias Norlinder docela nepříjemně podklouzl, faul to každopádně nebyl, z čehož tedy Sborná okamžitě těžila, ale Samuel Ersson pořád odolává.
     
    32:47
    Vasilij Podkolzin na sebe bere odpovědnost a chce jako správný kapitán nakopnout svůj tým první gólem, jeho průnik však skončil jen střelou do masky Samuela Erssona, který si pak vyžádal přerušení hry.
     
    33:03
    Nebezpečný byl i projektil Maxima Groševa, Samuel Ersson však ani nemusel jít do rozkleku, protože moc dobře viděl, že kotouč míjí jeho klec.
     
    33:31
    Jaroslav Askarov si připisuje dva zákroky v krátkém časovém rozmezí. Nahození Daniela Zaaru už mu nedělalo docela problémy, protože toho moc neviděl, ale nakonec si poradil.
     
    34:12
    Rusové dostávají soupeřící obránce aktivním napadání pod tlak, díky čemuž si nakonec získali útočné pásmo. Nepřesné nahození od modré čáry je ale rychle vyhání do středu hřiště.
     
    34:53
    Sborná je tentokrát při rozehře mnohem jistější. Soupeřící hráče chytře vyšachovala a míří do útoku.
     
    35:29
    Nahození Jonathana Dahléna nebylo příliš nebezpečné, Jaroslav Askarov ho však dorazil do míst, kde mohla přijít dorážka, ale ruští obránci zase prokázali dobrý přehled.
     
    36:13
    Rusko se dostává pod tlak. Nyní málem přišlo o rozehrávku, nebezpečný protiútok však zachránil čárový sudí, který píská ofsajd.
     
    36:44
    Švédské napadání je čím dál úspěšnější, tentokrát to však Rusové vyřešili nahozením dopředu, což se jim docela vyplatilo, protože zamezili jakékoliv příležitosti.
     
    37:29
    V posledních minutách drží kotouč hlavně Rusové, kteří se pořád pokouší o nějakou úspěšnou rozehrávku, což vždy dlouho trvá. Tentokrát se trpělivost vyplatila a mohou kombinovat v útočném pásmu.
     
    38:13
    Eric Martinsson sice dobře přečetl soupeřící přihrávku, následně pálil z první, avšak mířil jen na zadní mantinel.
     
    38:43
    Seveřanům se tentokrát povedl střídání, z čehož mohl těžit konkrétně Anton Wedin, který zakončoval z druhé vlny a měl k tomu spoustu prostoru, ale ani on síť nerozvlnil.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Sedov – 2 min., podrážení).
     
    39:25
    Michael Lindqvist okamžitě po vyhraném vhazování pálil, čímž způsobil Jaroslavu Askarovi pořádné problémy, který puk nejprve vyrazil a až poté přerušil hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:15.
     
    Ani ve druhé třetině jsme neviděli úspěšného střelce. Hře už však pomalu začínají dominovat Švédové, kteří byli aktivnější zejména ve čtvrté desetiminutovce utkání, ale z této aktivity nedokázali vytěžit branku. Oba týmy naprosto špičkově brání, takže o vítězi může rozhodnout jedno jediné zaváhání. Uvidíme, kdo se ho nakonec dopustí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Švédsko začíná závěrečnou část v početní výhodě. Vyhrává sice úvodní vhazování, ale cestu do útočného pásma zatím marně hledá.
     
    41:00
    Hokejisté Tre Kronor už kombinují v útočném pásmu, kde nakonec pálil Anton Wedin. Ten ale mířil přímo do připravené lapačky Jaroslava Askarova.
     
    41:37
    Maxim Grošev dotlačil kotouč až k bráně, zakončení ale nevymyslel, protože dříve Samuel Ersson přerušil hru.
     
    42:09
    Šakir Muchamadullin od levého hrazení nenahazoval moc nebezpečně, vzápětí ale přišla další střela, která už Samuelu Erssonovi nadělala další problémy, ale ten stále jistě zasahuje.
     
    42:56
    Daniil Čajka spěchá dozadu za odraženým kotouč, ale následný souboj vůbec nezvládl, díky čemu Švédové mohli přihrávat před bránu, ale bylo to nepřesné.
     
    43:32
    Max Friberg nezachytil přihrávku, to se povedlo až Gustava Backströmovi, který to okamžitě vyzkoušel, ale trefil prvního protihráče před sebou.
     
    44:32
    Vyloučení v týmu Rusko (Marat Chusnutdinov – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:52
    Po nahození si našel odražený kotouč Leon Bristedt, který mohl pálit do prázdné klece, ale Jaroslav Askarov se neskutečně rychle přesunul, takže zase zasáhl!
     
    45:24
    Sborná už se osvobozuje a má za sebou polovinu oslabení. To zvládlo víceméně bez problémů.
     
    46:18
    Rusové nedávají soupeři žádný prostor v útočném pásmu. Všechny hráče s kotoučem ihned napadají, kvůli čemuž Seveřané už dlouho nevypálili.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu Švédsko (Leon Bristedt – 2 min., podrážení).
     
    47:04
    Jaroslav Askarov pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou a snaží se je vyburcovat k prvnímu gólu. Přes švédskou obranu to však není vůbec snadné.
     
    47:40
    Ilja Safonov dostával výbornou přihrávku před odkrytou bránu, avšak prudkou přihrávku si nedokázal zpracoval.
     
    48:04
    Švédsko se dokonce mohlo prosadit v oslabení! Max Friberg se sám šikovně uvolnil přes dva protihráče, následně mířil mezi betony ruského gólmana, který se však nenechal zaskočit!
     
    48:55
    Už se zase hraje pět proti pěti, což zatím zvládají lépe ruští hokejisté, kteří ještě nějakou dobu kombinovali v útoku, ale zakončení z toho nevyplynulo.
     
    49:23
    Tak pozor! Zničehonic se před bránou uvolnil Jonathan Dahlén, na kterém si však doslova pochutnal Jaroslav Askarov, který si proti němu vyjel a jistě zasáhl lapačkou!
     
    49:56
    Rusko se vepředu do šance nedostalo. o další rozehrávku se tak pokouší hokejisté Tre Kronor, kteří však také nejsou moc úspěšní.
     
    50:49
    Nikdo už samozřejmě směrem dopředu nic neriskuje, protože nepovedený útok by mohl znamenat zbytečné nebezpečí.
     
    51:15
    Niklas Hansson proti dvěma protihráčům kotouč nezískal, Rusové tak mohli založit další ofenzivu, avšak ta je zastavena kvůli přihrávce rukou.
     
    51:55
    Emil Sylvegard se sám málem protlačil až před bránu, avšak protihráč ho pustil jen za ni, kvůli čemuž si musel pomoci přihrávkou dozadu.
     
    52:27
    Vyloučení v týmu Rusko (Jegor Šechovcov – 2 min., podrážení).
     
    52:49
    Švédové už v přesilovce pálili rovnou třikrát, ale Jaroslav Askarov stále nemusí zasahovat. Veškerou práci za něj odvádí obránci.
     
    53:17
    Leon Bristedt v nadějné pozice trefil jen Daniila Čajku, odražený kotouč si však našel a udržuje nápor.
     
    53:45
    Nyní už se ale Rusové osvobozují, i když času na vystřídání příliš neměli. Vzápětí Daniel Zaar pálí už moc vysoko, takže Rusko je z nejhoršího venku.
     
    54:30
    Švédsko tedy přesilovku nevyužilo, ale bylo více než nebezpečné. V tlaku nepřestává a už zase se pokouší o kombinaci v útočném pásmu.
     
    55:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané to udělali parádně a naprosto zaslouženě se konečně dostávají do vedení! Nejprve Jesper Frödén prostrčil kotouč na Andrease Wingerliho, který už byl ve střelecké pozici, ale volil ještě přihrávku. To nečekal vůbec nikdo kromě ANTONA WEDINA, který tak neomylně uklidil kotouč do odkryté sítě. Asistence: Andreas Wingerli, Jesper Frödén.
    55:13 Anton WEDIN - 1:0
     
    56:02
    Rusko se pokusilo o rychlou odpověď, Samuel Ersson to však za pomoci svých spoluhráčů přežil. Ti následně získávají co nejvíce času v útočném pásmu.
     
    56:38
    Sborná pochopitelně co nejaktivněji napadá, díky čemuž získal puk Arsenij Gricjuk. V následném souboji už ale úspěšný nebyl.
     
    57:13
    Jegor Činachov vyváží kotouč do útočného pásma, ale jeho následný pas byl sražen do středního pásma, takže zase musí začínat od začátku.
     
    57:55
    Jegor Šechovcov prolomil ruské střelecké mlčení, ale jeho nahození od modré čáry nebezpečné nebylo, protože se nevešlo ani mezi tři tyče.
     
    58:14
    Švédsko si nyní pomáhá zakázaným uvolněním a vzápětí bude muset řešit největší soupeřící nápor. Na ten se Rusko připravuje oddechovým časem.
     
    58:23
    Od modré čáry po vyhraném vhazování okamžitě pálil Daniil Čajka. Samuel Ersson nic neviděl, takže šel do typického gólmanského postavení, díky čemuž dokázal zasáhnout!
     
    58:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak vypadá to, že tento vyrovnaný zápas nakonec dospěje do prodloužení! Vasilij Podkolzin výborně zapracoval u mantinelu, kde vybojoval kotouč a následně před bránou uvolnil RODIONA AMIROVA, který nechytatelně vypálil k levé tyči a vyrovnává stav duelu! Asistence: Vasilij Podkolzin.
    58:49 Rodion AMIROV - 1:1
     
    59:29
    Oba týmy to ještě zkouší dopředu, ale nikdo se už nejspíš ke střele nedostane. Avšak před Samuelem Erssonem se po zakázaném uvolnění bude ještě vhazovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Nakonec jsme se gólů přece jen dočkali, ale i přesto zápas dospěje do prodloužení. Švédsko ze své o něco větší aktivity nakonec vytěžili vysněnou branku, dokonce to bylo necelých pět minut před koncem třetí třetiny. Mladí Rusové tedy měli minimum času na reakci, avšak vyrovnat se jim stejně podařilo, při risku bez brankáře se trefil Rodion Amirov. O vítězi dnešního utkání tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Prodloužení začínají aktivněji Švédové, kteří už se dostali k zakončení, ale to bylo nepřesné. Následně vhazování patří Rusku.
     
    60:48
    Vasilij Podkolzin chtěl projít skrz tři soupeřícího hráče sám, ale zastavil ho hned ten první, který už je s rozehrávkou o dost opatrnější.
     
    61:18
    Leon Bristedt na Niklase Hanssona nepřihrával moc přesně, avšak kotouč k němu nakonec prošel, což nečekal vůbec nikdo. Nilklas Hansson se tak s ním musel stáhnout až do středního pásma.
     
    62:03
    Jegor Činachov se sám dostal k zakončení, ale Samuela Erssona nepřekonal. Díky tomu Švédové zamířili do přečíslení dva na jednoho, které však skvěle vyřešil Jaroslav Askarov!
     
    63:00
    Vasilij Podkolzin hraje v prodloužení hodně aktivně, tentokrát výborně obral o puk soupeřícího protihráče a dostal ho na jednoho ze svých obránců. Následně střídá, protože přitom ztratil mnoho sil.
     
    63:39
    Prodloužení už se na obou stranách hraje poměrně v klidu, takže nejspíš zamíříme do samostatných nájezdů.
     
    64:13
    Hokejisté Tre Kronor ještě kombinují v útočném pásmu, ale Leon Bristedt vystřelil jen nepovedeně, Jaroslavu Askarovovi tak nedělalo problém přerušit hru.
     
    64:38
    Poslední střelu prodloužení si nejspíš připisuje Kirill Kirsanov, který však z dálky Samuela Erssona moc nevystrašil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Zápas tedy budou muset rozhodnout nájezdy. V prodloužení si oba celky vytvořily nějaké příležitosti, ale opět je nikdo nevyužil kvůli skvělým gólmanům. Podle toho můžeme soudit, že moc gólů nepadne ani v penaltách, tak uvidíme, jak to tedy nakonec dopadne, protože může vyhrát naprosto kdokoliv.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Niklas Hansson si zkusil Jaroslava Askarova položit a následně ho objet, ale to se mu nepovedlo.
    Niklas HANSSON
     
    1. série
    0:1
    Rodion Amirov nikam nespěchal, trpělivost se mu vyplatila, protože se trefil přesně mezi betony gólmana.
    Rodion AMIROV
     
    2. série
    0:1
    Jonathan Dahlén zkoušel bekhendový blafák, ale Jaroslav Askarov se nenechal nachytat.
    Jonathan DAHLÉN
     
    2. série
    0:1
    Jegor Činachov to pro změnu zkoušel do forhendu, ale Samuerl Ersson to dobře odhadl a puk zajistil vyrážečkou.
    Jegor ČINACHOV
     
    3. série
    0:1
    Ani Jesper Frödén není úspěšný, Jaroslav Askarov si ho šikovně vybruslil a zasáhl betonem.
    Jesper FRÖDÉN
     
    3. série
    0:2
    Vasilij Podkolzin to udělal parádně. Gólmanovi naznačil, že půjde doprava, ale nakonec změnil směr doleva, takže bez problémů poslal puk do odkryté klece.
    Vasilij PODKOLZIN
     
    4. série
    1:2
    Daniel Zaar ještě drží naději pro svůj tým, z dálky míří přesně do levého horního růžku.
    Daniel ZAAR
     
    4. série
    1:2
    Jegor Afanasjev si na Samuela Erssona nepřišel, ten prohlédl jeho myšlenku a zasáhl lapačkou.
    Jegor AFANASJEV
     
    5. série
    1:2
    Anton Wedin s nedostal do žádné střelecké pozice, míří jen přímo do brankáře, což znamená druhý bod pro Rusko.
    Anton WEDIN
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
    Autorem vítězné branky je VASILIJ PODKOLZIN.
    Vasilij PODKOLZIN - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Ruská dvacítka se postarala o další senzaci, protože po Finech si vyšlápla také na Švédsko. S ním si však dlouho nevěděla rady, protože to skoro celý zápas bylo 0:0. Tre Kronor navíc šlo krátce před konce do vedení a vypadalo to, že už si dojde pro výhru. Sborná však dokázalo vyrovnat, následně zápas dotáhla až do nájezdů, které ovládla díky Rodionu Amirova a kapitánu Vasiliji Podkolzinovi. Ten tak zajistil svému týmu bod navíc.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 30 – 36
    Zblokované střely: 3 – 11
    Tresné minuty: 6 – 8
    Využití: 0/4 – 0/3
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 27 – 32
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a tímto Vás chci pozvat ke sledování onlajn přenosu ze zápas Česko – Finsko. Na počtenou! (15:25:40)
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 56. Wedin (Wingerli, Frödén) – 59. Amirov (Podkolzin), rozh. náj. Podkolzin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Niklas Hansson (SWE)
    0:1   Rodion Amirov (RUS)
    2. série:
    0:1   Jonathan Dahlén (SWE)
    0:1   Jegor Činachov (RUS)
    3. série:
    0:1   Jesper Frödén (SWE)
    0:2   Vasilij Podkolzin (RUS)
    4. série:
    1:2   Daniel Zaar (SWE)
    1:2   Jegor Afanasjev (RUS)
    5. série:
    1:2   Anton Wedin (SWE)


    Švédsko: Ersson (Rubin) – Sellgren, Backström, Norlinder, Hansson, Martinsson, Näsén – Dahlén, L. Andersson (C), Lindqvist – Bristedt, Nilsson, Zaar – Wedin, Wingerli, Frödén – Sylvegard (A), Ölund, Friberg (A).
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čajka, Sedov, Muchamadullin, Čisťakov (A), Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Grošev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Safonov, Činachov – Afanasjev, Baškirov, Amirov (A) – Spiridonov, Bardakov, Alaljkin.

    Rozhodčí: Kova, Kaukokari – Nikulainen, Elonen
    bahis siteleri