Česko – Rusko cz 0:3 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:2 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Rusko
Neděle 08.11.2020, 12:40 • Hartwall-Areena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (14:48:50)
    Češi museli smeknout před Rusy a na turnaji končí druzí. I tak ale mohou být určitě spokojeni
     
    I tak ale český výběr zanechal dobrý dojem, vždyť porazil Švédy i Rusy a na prvním mezinárodním turnaji v této sezóně končí na druhém místě. První Rusové, kteří do Finska poslali výhradně juniorský výběr a moc se s nimi nepočítalo, nakonec ukázali, že se s nimi muselo počítat a zaskočili všechny týmy. Jejich bilance je výhra 6:2 nad Finy, 2:1 po nájezdech nad Švédy a 3:0 nad českým týmem. Je třeba před Rusy určitě smeknout a říci, že prvenství je pro ně zasloužené.
     
    Střely na branku: 29 – 30
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině se už skóre nezměnilo. Český tým měl snahu se zápasem něco udělat, ale agilní mladý ruský tým byl proti a nedovolil Čechům ani gól. Jaroslav Askarov udržel čisté konto a vítězství na turnaji Karjala Cup slaví právě ruská sborná. Češi skončí na druhém místě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Pařík ještě zakročil a hned poslal puk spoluhráčům, kteří otáčejí hru. Už to ale nestihnou a zápas je definitivně u konce.
     
    59:33
    Safonov dostal puk na modrou čáru, kde ho ale získal Jan Myšák a hned se ještě Češi dostali do akce, která neměla gólové parametry.
     
    59:01
    Moravčíkovu střelu tečoval před Askarovem jeho spoluhráč, ale ani z této slibné šance se skóre nemění. Následně pak jdou ještě do rychlého protiútoku Rusové.
     
    58:28
    Před Askarovem vznikl závar, ale v této situaci brankář ruského týmu uspěl a zastavil hru.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:49
    Bardakov jen nahodil puk před Paříka a ten ho raději před dotěrnými hráči Ruska přikryl a hru zastavil. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    57:01
    Zápas jde pomalu, ale jistě do finále. Rusové mají stále luxusní náskok a zatím to nevypadá, že by o něj přišli. Velmi dobře pokrývají český tým.
     
    56:05
    Dlouho se drželi Češi v soupeřově teritoriu, ale nic nevymysleli a pak se museli zase vracet zpět, aby pomohli Lukáši Paříkovi před další akcí Ruska.
     
    55:24
    Arsenij Gricjuk clonil před Paříkem, ale pohlídal si ho Filip Hronek, který pak posunul puk na Koffera a ten ho veze do útočného pásma.
     
    54:54
    Michal Teplý startoval za nahozeným pukem, ale následně pak neohrozil branku Askarova, který tak mohl být v klidu. Jeho tým poté otáčí hru.
     
    54:47
    Následuje další komerční přestávka.
     
    54:21
    Sedov vyslal na Paříka další nepříjemnou střelu, která končí těsně vedle jeho brány. A útok Rusů pokračuje i dále.
     
    53:45
    Michal Moravčík nahodil puk před Askarova, který ho raději ukryl k sobě a nechal hru zastavit. Vhazuje se po jeho levé ruce.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 19. Amirov (Činachov, Čajka), 21. Činachov (Safonov), 29. Afanasjev (Podkolzin, Muchamadullin)


    Česko: Pařík (Hrachovina) – Kubíček, J. Galvas, Jiříček, Moravčík (A), Hronek (C), Svozil – Koblížek, Špaček, Smejkal (A) – Ordoš, Červený, Š. Stránský – P. Novák, Myšák, Raška – Teplý, Pytlík, Koffer.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Muchamadullin (A), Čisťakov, Čajka, Sedov, Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Grošev, Safonov, Činachov (A) – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Baškirov, Amirov – Spiridonov, Zlodějev, Mingačjov – Bardakov.

    Rozhodčí: Vikman, Kova – Sormunen, Niittylä
    bahis siteleri