Banská Bystrica – Nové Zámky 3:5 (kon.) | Košice – HC Slovan 0:2 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 6:5 (kon.)
Poprad – Detva 2:3 (po pr.)
konec
HC Košice
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
sk Neděle 08.11.2020, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri súboji dvoch historicky najúspešnejších hokejových klubov našej krajiny. V rámci dohrávky 5. kola Tipos extraligy bude HC Košice hostiť HC Slovan Bratislava.

    HC Košice bude v pozícii papierového outsidera, hoci, paradoxne, tabuľkovo je na tom v porovnaní so Slovanom lepšie. Košičania získali v doterajších šiestich zápasoch sedem bodov a pri vzácne vyrovnanom skóre 19:19 okupujú siedme miesto tabuľky. Ich najproduktívnejším hráčom je sedembodový Marek Baránek, najproduktívnejším košickým strelcom je zasa so štyrmi gólmi Pavel Klhůfek.

    Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
    HK Nitra — HC Košice 5:2
    HC Detva — HC Košice 3:2
    HC Košice — MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:1

    HC Slovan Bratislava je síce jedným z favoritov na zisk majstrovskej trofeje, no úvod sezóny tomu absolútne nenasvedčuje. Zverencom trénera Stantiena sa nedarí a v piatich zápasoch si na svoje konto pripísali len rovnaký počet bodov. Stačí im to na priebežné deviate miesto, na ktorom sa usadili s negatívnym skóre v pomere 14:15. Najproduktívnejším hráčom Bratislavy je s 8 bodmi Brendan Ranford, najlepším strelcom zasa trojgólový Marián Studenič.

    Posledné tri odohrané zápasy Slovana:
    HC Nové Zámky — HC Slovan Bratislava 0:3
    HC Slovan Bratislava — HC Detva 6:7
    DVTK Miškovec — HC Slovan Bratislava 2:3 pp
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Sedláček) — Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl (A), Slovák (A), Cibák — Chovan (C), Pospíšil, Réway — Klhůfek, Mráz, Belluš — Jokeľ, Eliaš, Milý — Jenyš, Frič, Krasničan — Havrila

    HC Slovan Bratislava: Makarov (Durný) — Bačik, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A) — Valach, Lee, Beňo, Ališauskas — Harris, Zigo, Buček — Studenič, Kytnár (A), Ranford — O'donnell, Urbánek, Gašpar — Jendek, Petráš, Rapáč

    Rozhodca: Snášel, Orolin — Šoltés, Kacej.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Zápas medzi Košicami a Slovanom sa práve začal. Úvodné buly zvládli lepšie domáci Košičania, ktorí sa s pukom posnažia dostať čo najskôr pred súperovu svätyňu.
     
    00:49
    Sersen zacúval skúsene za Makarova a Slovan odtiaľ poslal dopredu krížnou príhrávkou. Hostia ale puk zrazili len k mantinelu, pričom tento priestor patril Košiciam.
     
    01:33
    Hostia sa usadili v pásme, ale od modrej čiary priletela len nepresná strela. Meszároš sa musí vrátiť do stredného pásma, oba celky budú chcieť prestriedať počas hry.
     
    02:01
    Úvod je obojstranne opatrný, zatiaľ hráme bez prerušení. Ani jeden z tímov sa do bezhlavého útočenia nepúšťa, ako Košice, tak aj Slovan sa snažia dobre prehustiť stredné pásmo.
     
    03:02
    A máme tu prvú potýčku. Pri týchto súperoch sme na ne síce zvyknutí, no dnes to bolo expresne rýchle. Nezaobíde sa to bez trestov na oboch stranách.
     
    03:02
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Samuel Petráš – 2 min., hrubosť).
     
    03:02
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min., hrubosť).
     
    03:02
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    03:52
    Slovan neodštartoval presilovku piatich proti štyrom najlepšie, Košice sa dokázali už trikrát oslobodiť. Puk zachytáva na svojej hokejke Makarov, hostia musia začínať spoza vlastnej bránky.
     
    04:36
    Ešte stále sa im však nepodarilo usadiť v pásme. Slovan má problém s prechodom cez modrú čiaru, ktorú majú Košice dobre pokrytú.
     
    05:20
    Až v závere si Slovan vypracoval aké-také strelecké pozície. Od modrej to skúšal Lee a po jeho rane to veru v Steel aréne poriadne zadunelo, hoci bránku minul.
     
    05:57
    Slovan Bratislava dal gól!
    Po presilovke si však hostia vypracovali dobrý tlak, z ktorého pramenil ich zaslúžený gól. Do puku sa oprel BRENDAN O'DONNELL, ktorý ho poslal od žrde do Riečického siete. Asistencie: Jakub Urbánek, Martin Štajnoch.
     
    06:26
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Samuel Petráš – 2 min., hrubosť).
     
    06:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., sekanie + 2 min., hrubosť).
     
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 10 min., hrubosť).
     
    06:38
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marián Studenič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    08:43
    Po sérii vylúčení sme konečne pokračovali v hokeji. Pred Makarova sa natlačil Jenyš, ktorý ešte chcel pokračovať v hre. Medzičasom však už mal brankár Slovana puk pod kontrolou.
     
    09:22
    Milý narazil v rohu klziska na dvojicu súperov, z tejto situácie s pukom vykorčuľovať nedokázal. Košice ešte na moment ostali v pásme, ale opäť to bolo bez strely.
     
    09:55
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Brant Harris – 2 min., podrazenie).
     
    10:40
    Počas košickej presilovky sa pred modrú čiaru postavil Chovan. Ten to myslel krížnou strelou dobre, ale presúvajúci sa Makarov puk vykopol do bezpečnej zóny.
     
    10:59
    Chovan to chcel skúsiť ešte raz, puk mu však z čepele skĺzol. Slovan sa následne oslobodil.
     
    11:26
    Opäť puk pretína všetky čiary a končí za bránkou Dominika Riečického. Košice sa ešte pokúsia o rýchly prienik, zrejme posledný počas tejto početnej výhody.
     
    12:43
    Od modrej to skúšal Meszároš, ten mal ale malý manévrovací priestor, preto dokázal svojím krátkym švihom zasiahnuť len košických obrancov pred sebou.
     
    12:57
    Vhadzovať sa bude po ľavici Makarova.
     
    13:39
    Pavlin vybojoval puk pre Košice, následne sa ale k nemu dostal opäť Harris. Ten to skúsil tvrdou strelou bez prípravy. Riečický na puk po celý čas videl, nemal najmenší dôvod zaváhať.
     
    14:02
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    14:34
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Cameron Carleton Lee – 2 min., podrazenie).
     
    15:15
    Košičania sa usadili v pásme, ale puk priletel na hokejku Bačíka, ktorý ho poslal jednoducho k Riečickému. Oba celky budú striedať počas hry.
     
    16:03
    Mráz dostával dobrý puk medzi kruhy, v rýchlosti a pohybe ale zakončil len k zadnému mantinelu. To mohol mať presúvajúci sa Makarov ťažké.
     
    16:34
    Medzičasom pokračujeme s piatimi mužmi na oboch stranách.
     
    16:57
    Jenyš naháňal Sersena, k puku sa ale nedostal. V moci ho mali Slovanisti, ktorí prenikli pred Riečického a vybojovali si vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    18:01
    Z uhla to skúšal Pospíšil, ale bránku minul. Následne sa ešte puk dostal k Růžičkovi, ten volil tvrdú strelu od modrej čiary. Všetko vyriešil Makarov a jeho lapačka.
     
    18:50
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Martin Štajnoch – 2 min., krosček).
     
    19:10
    Medzičasom začala plynúť záverečná minúta prvej tretiny.
     
    19:16
    Košice to vymysleli dobre. Po sérii prihrávok to poslali medzi kruhy, kde bol ich cieľom opäť Mráz. Ten si nakorčuľoval pred Makarova, ale jeho bránu minul.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu je na konci, čaká nás 18-minútová prestávka. Hráči odkorčuľujú do šatní za priebežného stavu 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 7:10

    Druhá tretina sa začne približne o 16:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Prostredná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Uvidíme, ktorému z celkov sa bude počas nasledujúcej dvadsaťminútovky dariť viac.
     
    20:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    21:28
    Studenič v súboji pri Riečickom spadol, dopredu tak mohli ísť Košice. Tie hrajú v početnej nevýhode, a tak sa nemajú kam ponáhľať.
     
    21:59
    Stále to domáci držia pri Makarovovi. Tak zdá sa, že hrať presilovku dnes bude za trest, ani jednému z tímo nevychádzajú početné výhody absolútne podľa predstáv.
     
    22:43
    Košice už hrajú v plnom počte.
     
    24:18
    Riečický sa snažil košickú hru zdynamizovať, spoluhráči ale jeho zámer nepochopili. Popri mantineli poslali puk na zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    25:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Eliaš – 2 min., podrazenie).
     
    25:10
    Košice sa okamžite oslobodzujú, Makarov musí zbystriť svoju pozornosť.
     
    26:17
    Hostia sa teraz sami vyháňajú von z útočného pásma, po nepresnom zakončení od modrej čiary prepadol puk hlboko do ich defenzívy. Oba celky budú striedať počas hry.
     
    27:05
    Riečickému ušiel Sersenov puk. Následné zakončenie sa ešte pred bránou snažil tečovať Zigo, ani toto ale Slovanu nevyšlo. Eliaš sa medzičasom vrátil na ľad.
     
    28:00
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    28:08
    Zvýšenou aktivitou sa teraz prezentujú oceliari, ktorí si pred Makarovom vybojovali sériu vhadzovaní. Ani jeden z ich pokusov ale nemal gólové parametre.
     
    29:15
    Zaujímavý švih Kytnára. Opäť ale platilo, že sa dnes strieľa pomerne často len do mantinelov. Práve tam prudký puk smeroval.
     
    30:30
    Košice dostali puk do pásma, po Milého práci sa mohol do strely pri čiare oprieť Mráz. Zakončenie bolo tvrdé, ale nepresné. Smerom dopredu pôjdu hostia.
     
    31:18
    Slovák to nemyslel zle, ale jeho prihrávka na os bola len na dlhú čepeľ. Napriek tomu sa Košice dostali do pásma, i keď toho v ňom veľa nevymysleli.
     
    31:44
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Brant Harris – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    31:44
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Brant Harris – 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    31:44
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., hrubosť).
     
    33:22
    Milý si obohral súpera, už ale nemal dostatok síl na to, aby sám pokračoval smerom dopredu. Jeho vyhodenie tak využijú oba tímy na rýchle prestriedanie počas hry.
     
    34:04
    Pavlin posielal puk stredom poľa, Košice ho len tečovali. O niečo podobné sa následne pokúšali Slovanisti, ale ani im to nevyšlo. V dnešnom zápase sledujeme pomerne veľa podobných nepresností.
     
    35:21
    Krasničanova prihrávka bola nepresná. Puk preťal všetky čiary, vhadzovať sa bude po pravici Dominika Riečického.
     
    36:25
    Košice sa dostávali do prečíslenia dvoch proti jednému, v ktorom smeroval puk na Chovana. Ani táto situácia ale oceliarom na vyrovnávací gól nestačila.
     
    36:35
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    37:02
    V Steel aréne je to dnes ako súboj slepého s hluchým. Hráčom síce snahu uprieť rozhodne nemožno, no až príliš často sme svedkami nepresností a zbytočných nedorozumení. Jedno také teraz prišlo na strane Slovana, jeho výsledkom je zakázané uvoľnenie a buly pred Makarovom.
     
    37:36
    Konečne nejaký zaujímavý moment. Košice využili moment prekvapenia a usadili sa v pásme. Puk letel na Michalčina, ktorý zvolil príklep od modrej. Makarov musel strelu sklepnúť svojimi betónmi.
     
    38:04
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jakub Urbánek – 2 min., hákovanie).
     
    38:40
    Kytnár vystihol košickú rozohrávku a puk dostal až ku Riečickému. Medzičasom poslali na ľad oba celky oddýchnuté päťky korčuliarov.
     
    39:26
    Posledné sekundy druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne je nekompromisná a v tejto chvíli ukončuje ďalšiu dvadsaťminútovku. Máme teda za sebou aj prostrednú časť riadnej hracej doby, po ktorej platí priebežný stav 0:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 10:20

    Tretia tretina sa začne približne o 17:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Záverečná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Na buly boli aktívnejší oceliari, ktorí už v strednom pásme premýšľajú, ako sa čo najrýchlejšie dostať pred Makarova.
     
    40:42
    Marián Studenič sa mal pobrať na trestnú lavicu, diskvalifikoval sa ale sám — za nešportové správanie odchádza rovno do šatne.
     
    40:42
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marián Studenič – 2 min., hákovanie + osobný trest do konca zápasu, nešportové správanie).
     
    42:01
    Až nezmyselne dlho si Košičania prihrávali v pásme, až sa z neho napokon sami dostali. Takto presilová hra vyzerať rozhodne nemôže.
     
    42:58
    Košičania sa do pásma vrátili a znova tam roztočili presilovkový kolotoč. Už to bolo o pozanie zaujímavejšie, ani v tomto prípade ale Makarova výraznejšie neohrozili. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    43:57
    Jokeľ si dal pozor na súpera, ktorý sa už snažil odpútať od mantinela. Košičania hru upokojili a preniesli na opačný koniec ľadovej plochy.
     
    44:28
    Meszárošovi sa nepodarilo vyhodiť, aj tento puk zachytil domáci celok. Ten je teraz aktívnejší, chýba mu ale častejšia streľba, bez ktorej sa dočká vyrovnania len ťažko.
     
    45:46
    Štajnoch zaváhal pri mantineli, aj toto chceli Košice využiť. Po puku sa vrhol Chovan, neudržal však stabilitu a spadol.
     
    46:45
    Dobrá šanca pre Belluša, ktorý zakončoval z vrchola kruhu, ale len do Makarova. Belluš sa to snažil zodvihnúť, Slovan mal šťastie, že to neletelo pod hornú žrď.
     
    46:50
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:13
    Valachovi sa podarilo puk zodvihnúť dostatočne vysoko na to, aby opustil obranné pásmo Slovana Bratislava. Hosťujúci celok to využil na prestriedanie.
     
    48:53
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Patrik Bačik – 2 min., sekanie).
     
    49:49
    Klhůfkovo zakončenie Makarov len vyrazil, Růžička nemal následne dostatok priestoru na to, aby puk doklepol za jeho chrbát.
     
    50:10
    Slovan sa oslobodzuje, puk letí až za bránku Dominika Riečického.
     
    50:53
    A znova tam puk Slovanisti dokázali poslať. Medzičasom sa už vylúčený Bačík vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    52:04
    Jendek nemohol zakončiť cez padajúceho súpera, puk preto aspoň nahodil na zadný mantinel. Tam sa ho zmocnili Košičania, ktorí sa pokúsia dostať pred Makarova.
     
    52:53
    Podarilo sa im to, ale bolo to bez strely. Hra v ostatných minútach mierne stráca na svojom tempe, čo môže vyhovovať hosťujúcim Bratislavčanom.
     
    52:57
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:10
    Meszároš mal dostatok času i priestoru na to, aby využil svoje skúsenosti a v pokoji rozohral. Napriek tomu sa mu to nepodarilo, puk letí cez všetky čiary. To znamená jediné — zakázané uvoľnenie.
     
    54:16
    Od mantinelu rozohrával Bačík, Slovanisti puk napokon prenechali súperovi. Na ľad totiž potrebovali poslať oddýchnutých hokejistov.
     
    55:01
    Puk bol na dlhší čas zašliapnutý pri mantineli, ale hlavný arbiter naň dobre videl. Aj preto sa hra neprerušovala, čo rozhodne nehrá s domácimi Košicami.
     
    56:05
    Toto môže byť jeden z rozhodujúcich momentov. Košice spôsobili pred Makarovom zmätok, čo chcel využiť na gólovú dorážku Baránek. Gólman Slovana včas preskočil k opačnej žrdi a úmysel mu zmaril.
     
    56:30
    Riečického bránka opustila svoje miesto, technici ju tam musia späť navŕtať. Oba celky využijú krátku pauzu na oddych a rozdanie si pokynov.
     
    57:13
    Valach zachytil vysoké košické nahodenie a poslal ho späť do stredného pásma. Toto môže byť pre Slovan recept na úspech pri prípadnom košickom záverečnom tlaku.
     
    57:28
    Petráš sa ponáhľal smerom dopredu, súpera ale neprekorčuľoval. Pre Bratislavčanov však vybojoval cenné sekundy v útočnom pásme.
     
    57:46
    Slovan Bratislava dal gól!
    A v tejto chvíli je už, dovolím si povedať, definitívne rozhodnuté. Slovan sa usadil v pásme, čo využil v najideálnejšom možnom momente teraz už dvojgólový BRENDAN O'DONNELL.
     
    58:14
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., hrubosť).
     
    59:01
    Slovanisti sa snažia aj o tretí gól, keď sa držia v pásme a posielajú si tam pekné prihrávky. Strely sú ale čitateľné, Riečický s nimi preblém nemá.
     
    59:50
    Už sa nič neudeje, puk je v strednom pásme.
     
    Skončil sa súboj dvoch nečných rivalov — HC Košice a HC Slovan Bratislava. V zápase sa viac darilo hosťom, ktorí súpera zdolali pomerom 2:0 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 25:25

    S týmto konštatovaním sa už v vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu.
     
    Koniec zápasu. (18:41:38)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 6. O'Donnell (Urbánek, Štajnoch), 58. O'Donnell


    HC Košice: Riečický (Sedláček) — Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl (A), Slovák (A), Cibák — Chovan (C), Pospíšil, Réway — Klhůfek, Mráz, Belluš — Jokeľ, Eliaš, Milý — Jenyš, Frič, Krasničan — Havrila
    HC Slovan Bratislava: Makarov (Durný) — Bačik, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A) — Valach, Lee, Beňo, Ališauskas — Harris, Zigo, Buček — Studenič, Kytnár (A), Ranford — O'donnell, Urbánek, Gašpar — Jendek, Petráš, Rapáč

    Rozhodčí: Snášel, Orolin — Šoltés, Kacej
    bahis siteleri