Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 6:0 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Detva – HC Slovan 1:3 (kon.)
Miskolc – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Michalovce 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
HC Košice
3:4 (0:3, 2:1, 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 20.11.2020, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Tipos extraliga nám uzatvára ďalší pracovný týždeň — v Steel aréne je tentokrát naplánovaný súboj 15. kola medzi HC Košice a HK Nitra.

    HC Košice zažíva vydarenú časť sezóny, keďže zaknihoval tri výhry v ostatných troch kolách. Zverenci trénera Šťastného ťahali za kratší koniec povrazu naposledy takmer pre dvomi týždňami, čo im pomohlo aj v tabuľkovom postavení. Oceliari sa momentálne nachádzajú na siedmom mieste, a to so ziskom 15 bodov. Košice tak majú o bod viac ako ôsme Michalovce a, naopak, o bod zaostávajú za šiestou Detvou. Ich skóre sa dostalo do priaznivého pomeru 28:25 gólov.

    Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
    HC Košice — HK Dukla Trenčín 1:0
    HC Košice — HKM Zvolen 4:1
    HC Košice — HC Nové Zámky 4:3 sn

    Veľmi dobre sa darí aj HK Nitra. Corgoni boli ešte donedávna ligovým lídrom a hoci ich z tejto pozície zosadili Popradčania, naďalej s nimi treba rátať. Hokejisti spod Zobora bodovali v doterajších desiatich zápasoch až osemkrát — a vždy naplno. Nitrania tak majú na svojom konte celkovo 24 bodov, a to pri priaznivom skóre v pomere 37 strelených k 27 inkasovaným gólom.

    Posledné tri odohrané zápasy Nitry:
    HK Nitra — HC 07 Detva 4:1
    DVTK Miškovec — HK Nitra 3:2
    HK Nitra — HK Poprad 2:4
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Cibák — Chovan (C), Pospíšil, Réway — Milý, Mráz, Klhůfek — Jenyš, Eliaš, Jokeľ — Belluš, Havrila, Frič — Krasničan

    HK Nitra: Cowley (Nagy) — Pupák (A), Cardwell, Švarný (C), Bodák, Knižka, Nemec, Socha, Pätoprstý — Tvrdoň, Slovák (A), Hrnka — Kollár, Šťastný, Žitný — Holešinský, Dauda, Stümpel — Minárik, Šiška, Škvarek

    Rozhodca: Orolin, Žák — Ordzovenský, Šoltés (všetci SVK).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Zápas medzi Košicami a Nitrou sa začal.
     
    00:20
    Pri puku sú v tejto chvíli favoriti spod Zobora, ktorí už premýšľajú, ako sa čo najrýchlejšie dostanú pred bránku stráženú Jakubom Sedláčkom.
     
    00:45
    Ako prví ale útočili Košičania a nebolo to vôbec márne. Najskôr využil Chovanovu prácu Pospíšil, ktorý strieľal z otočky do betónov Cowleyho. Nitriansky gólman následne čelil aj zakončeniu Klhůfka.
     
    01:00
    Nitra dala gól!
    Nuž, začíname poriadne divoko. Za Sedláčka prepadol hneď prvý puk, ktorý smeroval na jeho bránku. Postaral sa o to ROMAN ŽITNÝ. Asistencie: Andrej Šťastný, Ivan Švarný.
     
    01:46
    Nitrania sú aktívni aj po strelenom góle. Sedláček musel betónmi sklepnúť pokus z ľavej strany, už to ale nebolo také nebezpečné.
     
    02:17
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jakub Minárik – 2 min., faul lakťom).
     
    02:37
    Slovák neváhal a puk poslal okamžite cez všetky čiary. Košičania následne nezvládli prechod do útočného pásma a dopustili sa zbytočného zakázaného uvoľnenia. Vhadzuje sa pred Sedláčkom.
     
    03:10
    Bellušov švih z uhla preletel k mantinelu. Ani tam si Oceliari presne neprihrali, opäť sa presúvame do stredného pásma.
     
    03:44
    Milého hľadala zaujímavá kolmica, Cowley bol pri opačnej žrdi. Košický útočník si ale musel puk predkopnúť a napokon to bolo bez zakončenia.
     
    04:52
    Knižka sa ponáhľal dopredu, aj jemu ale puk od čepele odskočil. Nitrania to využili a hru upokojili v strednom pásme.
     
    05:28
    Švarný chcel strieľať od modrej, Nitra ale vhadzovanie pred Sedláčkom prehrala. Hostia tak museli zacúvať do stredného pásma.
     
    06:15
    Medzi kruhy sa teraz vysunul Růžička, ktorý tam bol azda na päť sekúnd sám. Puk bol ale zašliapnutý v rohu, preto to teraz pre Nitru nebezpečné nebolo.
     
    06:50
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:07
    Klhůfek bol dlho za Cowleyom, kde premýšľal, čo urobí s pukom. Napokon si sám nakorčuľoval do pozície, ale to nemohlo na nitrianskeho gólmana v žiadnom prípade platiť.
     
    08:07
    Hrá sa zo strany na stranu, vpredu teraz bola Nitra. Hráči puk zašliapli v rohu klziska, čo hostia využili na rýchlu rotáciu pätiek.
     
    09:04
    Švarný zahral razantne pred súperom, čo ešte Nitre na malý moment stačilo na to, aby ostala na dostrel Sedláčka. Napokon sa však sama vykazuje pred bránku Cowleyho.
     
    09:39
    Réway sa snažil puk od mantinelu prestrčiť pomedzi súperove korčule, nepodarilo sa mu to. Nitra následne nekombinovala presvedčivo.
     
    10:01
    Zahral si aj Cowley, ktorý puk posunul Cardwellovi. Ten chcel hru zrýchliť kolmicou cez stred poľa, ale jeho spoluhráči to mali na dlhé hokejky. Píska sa zakázané uvoľnenie Nitry.
     
    11:05
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    11:20
    Aj Holešinský prišiel s pokusom o kolmicu. Tentokrát to bolo presvedčivejšie, no Nitra neuspela pri prechode cez útočnú modrú čiaru.
     
    11:34
    Klhůfek sa snažil pred bránkou sklepnúť vysoký a prudký puk od mantinelu. Márne, preletel len na opačnú stranu, odkiaľ ho Corgoni poslali preč.
     
    11:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Cibák – 2 min., podrazenie).
     
    11:52
    Nitra dala gól!
    Corgoni využívajú presilovú hru expresne rýchlo. Priamo pred bránkovisko prišla krásna prihrávka, no a osamotený TOMÁŠ HRNKA už nemal problém skórovať. Tak teraz to Košice absolútne nezvládli. Asistencie: Marek Tvrdoň, Jacob Cardwell.
     
    12:18
    Košičania sa snažia o odpoveď, ale príliš sa im nedarí. Belluš teraz nezodvihol puk ponad padajúceho Švarného.
     
    13:00
    Nitra dala gól!
    A čo viac, dostávajú tretí gól. Nitra s ďalšou nádhernou prihrávkou priamo pred bránkovisko, kde to do siete doklepol ANDREJ KOLLÁR. Sedláčka tento gól vyháňa z bránky, i keď obrana mu opäť príliš nepomohla. Asistencie: Jacob Cardwell, Roman Žitný.
     
    13:00
    Striedanie v tíme HC Košice: z ihriska odchádza Jakub Sedláček, prichádza Dominik Riečický.
     
    14:55
    Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    15:33
    Skvelá práca Pupáka, ktorý si puk prikryl telom a oklamal dvoch súperov. Košice sa následne ešte dostali k strele, ale všetko vyriešil Cowley.
     
    16:48
    Knižka posielal prihrávku po pravej strane, Nitra to len tečovala. Nešla tak do šance, nepískalo sa však ani zakázané uvoľnenie.
     
    16:59
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Knižka – 2 min., hákovanie).
     
    17:50
    Košice si v pásme vypracovali dobrý tlak. Tri strely leteli od modrej, viackrát to domáci skúšali tečovať. Ľad teraz patril Evanovi Cowleymu.
     
    18:20
    Nitra sa oslobodzuje, puk posiela do stredného pásma.
     
    18:30
    Klhůfek nabral rýchlosť a pokúsil sa zabrániť košickému zakázanému uvoľneniu. Chýbali mu len centimetre, no Corgoni tam boli predsa len skôr. Hrať sa bude pred Riečickým.
     
    19:01
    Knižka je na ľade, začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:27
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Bodák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou je už za nami. Počas úvodnej dvadsaťminútovky sa gólovo prezentovali Žitný, Hrnka a Kollár. Platí tak priebežný stav 0:3.

    Pomer striel po 1. tretine: 14:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:57.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Prostredné dejstvo riadnej hracej doby práve odštartovalo. Puk dopadol z rúk hlavného arbitra na čepele Nitranov, ktorí kombinujú v strednom pásme.
     
    20:47
    Košice dali gól!
    Košičania sa usadili pred Cowleym a dočkali sa svojho prvého gólu. Po strele od modrej zvonila žrď, ale puk napokon predsa len skončil v sieti. Presadil sa MARTIN POSPÍŠIL. Asistencie: Marek Baránek, Michal Chovan.
     
    21:44
    Tvrdoň sa pokúsil preniknúť pred Riečického, ale Košice si dali dostatočný pozor a do šance ho nepustili.
     
    22:19
    Corgoni mohli vyhrávať opäť o dva góly. Do samostarného úniku sa dostal Škvarek, ktorý sa pred Riečického prirútil zo strany, ale pomedzi jeho telo a ruku puk do siete nedostal.
     
    23:20
    Dobrá práca Réwaya, ktorý sa teraz vrátil na pozíciu obrancu a tečoval krížnu prihrávku k ľavému kruhu. Nitra tak zakončovať nemohla.
     
    24:10
    Nepochopiteľne si počínal Žitný, ktorý stál v postavení mimo hry, ale za čiaru sa vôbec nepobral. Hra tak bola vykázaná do stredného pásma.
     
    25:16
    Havrila si obhodil súpera, sám už ale nemal dostatok síl na to, aby puk dokorčuľoval za nitrianskou bránkou. Navyše, jeho spoluhráči odišli striedať.
     
    26:01
    Pavlin vytiahol puk pre spoluhráčov, tí ho poslali len tesne za obrannú modrú čiaru. Hrá stráca na svojom tempe, na ľade sa nedeje nič zaujímavé.
     
    27:11
    Košice dali gól!
    Ale zdá sa, že dnešný zápas je skôr o prekvapeniach. A jedno také prišlo aj teraz, keď dostali Košice priveľa priestoru, čo aj hneď využili. MARTIN POSPÍŠIL ťažil z krásnej spätnej prihrávky a znížil na 2:3. Asistencie: Jakub Cibák, Michal Chovan.
     
    28:10
    Klhůfek sa dostal z obranného pásma až do toho útočného, kde si chcel súpera rozhýbať. Nemal ale najmenší nárok, Nitran stál pevne na nohách a o puk ho pripravil.
     
    29:18
    Škvarek si teraz vymenil viacero krosčekov a seknutí s Réwayom. Hlavný arbiter bol blízko, celú situáciu sa ale rozhodol pustiť.
     
    29:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:22
    Zdá sa, že po tom súboji sú nejaké problémy s ľadom, možno v ňom ostala diera. Už tam prichádzajú technici Steel arény.
     
    30:04
    Cibákovi sa, síce s problémami, ale predsa podarilo hru presunúť od Riečického do stredného pásma. Tam chceli domáci kombinovať, ale puk im od čepelí odskočil.
     
    31:05
    Vidíme len ďalšiu hluchú pasáž zápasu, počas ktorej sa hrá prevažne v centrálnej časti klziska. Obaja gólmani sú v tejto chvíli bez práce.
     
    32:39
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Tvrdoň – 2 min., krosček).
     
    33:09
    Chovan kombinoval s Réwayom aj Baránkom, aby napokon posledne menovaný vyskúšal šťastie a trafil Cowleyho od modrej do betónov.
     
    33:56
    Nitrania sa oslobodzujú, puk letí k Riečickému.
     
    34:30
    A opäť je puk pri košickom gólmanovi.
     
    35:10
    Medzičasom hrajú oba tímy v plnom počte. Ešte doznieval menší košický tlak, ale ten ustúpil s potrebou prestriedať. Tímy teraz na ľad posielajú čerstvé sily.
     
    36:27
    Knižka sa dobre vrátil a súpera pripravil o puk. Následne s ním zacúval za Cowleyho, kde sa rozhodol chvíľu pobudnúť a počkať na svojich spoluhráčov.
     
    37:11
    Za posledných dvadsať sekúnd sa hra prerušila azda päťkrát. Po poslednom hvizde je vykázaná do stredného pásma — ku košickej obrannej modrej.
     
    37:54
    Nepríjemný moment pre košický celok. Pred bránkou Nitry ostal ležať Matúš Havrila, ktorý napokon odchádza až do šatne. Dobrou správou je, že po vlastných.
     
    38:27
    Plynú posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:52
    Pred Riečického sa tlačil Hrnka, košický gólman sa tak rozhodol hru prerušiť. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    39:36
    Nitra dala gól!
    Ideálny moment pre Corgoňov. Keď sa už zdalo, že druhá tretina nič viac neprinesie, sa dostal k odrazenému puku ROMAN ŽITNÝ. Ten ho poslal do Riečického siete a upravil na 2:4. Asistencie: Andrej Kollár, Marek Slovák.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne sa ozvala opäť, čo znamená jediné — koniec druhej tretiny. Do listiny strelcov sa počas nej pripísali dvakrát Pospíšil a raz Žitný. Pred treťou časťou platí priebežný stav 2:4.

    Pomer striel v 2. tretine: 33:19

    Tretia tretina sa začne približne o 19:52.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    Je tu záverečná časť riadnej hracej doby. Uvidíme, čo nám ponúkne nasledujúcich dvadsať minút zápasu.
     
    41:10
    Nitrania absolútne zabudli na Klhůfka, ktorému sa to spoluhráči pokúšali poslať pred bránkovisko. Dobre ale zasiahol Cowley, ktorý si poradil sám.
     
    42:06
    Knižka nemal komu prihrávať, preto to na Riečického skúsil nahodiť do stredného pásma. Podarilo sa mu to, košický gólman musel zakročiť.
     
    42:22
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., napadnutie).
     
    42:37
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Martin Bodák – 2 min., napadnutie).
     
    42:40
    Oddychový čas hostí.
     
    42:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min. + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    42:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – osobný trest do konca zápasu, nešportové správanie).
     
    43:52
    Nitrania sú usadení pred bránkou Dominika Riečického, ale lepšie strelecké pokusy z ich čepelí zatiaľ neprileteli.
     
    44:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matúš Havrila – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    45:20
    Košice sa počas oslabenia bránia dobre, puk teraz smeruje priamo na bránku Evana Cowleyho.
     
    45:49
    A opäť sa hrá ďaleko od Riečického. To ale Oceliarom nestačí, potrebujú sa tlačiť pred súperovu svätyňu.
     
    46:50
    Krížna strela Tvrdoňa do protipohybu Riečického, po ktorej už viacerí jeho spoluhráči dvíhali ruky nad hlavu. Zbytočne, gól to nebol.
     
    47:37
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jakub Minárik – 2 min., podrazenie).
     
    48:50
    Puk mal pred bránkoviskom hľadať Klhůfka, ale svoje skúsenosti zúročil Švarný, ktorý prihrávku zastavil a puk poslal k Riečickému.
     
    49:13
    Od tohto momentu sa už Košiciam v návrate pred súperovu bránku príliš nedarí.
     
    49:57
    Obrovská šanca Davida Růžičku. Ten bol sám pred bránkou, po prihrávke volil strelu z prvej. Fantastickým semafórom ho vymazal Evan Cowley.
     
    50:30
    Dopredu sa prebíjal neúspešne Kollár. Do konca riadnej hracej doby ostáva menej ako desať minút.
     
    51:15
    Zakázané uvoľnenie Corgoňov. Vhadzovať sa bude po pravici Cowleyho.
     
    52:15
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Miroslav Pupák – 2 min., krosček).
     
    52:57
    Košice zavreli súpera v pásme, k bránke sa ale dostalo minimum z ich striel. Teraz sa už Corgoni oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    53:48
    Cowleymu vypadol puk, čo chcel využiť Jenyš. V bezprostrednej blízkosti bránky ale nemal dostatok priestoru, a tak do nej puk neposlal.
     
    54:30
    Pupák je na ľade, oba tímy hrajú v plnom počte. Nitra teraz nemôže striedať, puk totiž odpálila na zakázané uvoľnenie.
     
    54:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Milý – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    55:20
    Puk opúšťa košické obranné pásmo, na čepeli ho zastaví Evan Cowley.
     
    56:06
    Žitnému sa neotvoril priestor na založenie útočnej akcie, musel tak zacúvať za nitriansku bránku. Corgoni sú ale pri puku, čo im v týchto chvíľach vyhovuje.
     
    56:42
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že to ešte bude zaujímavé. Košičania sa dostávajú počas vlastného oslabenia na rozdiel jediného gólu, o čo sa postaral MATÚŠ HAVRILA. Asistencie: Tomáš Slovák, Oliver Jokeľ.
     
    57:58
    Nitra vytláča súpera do stredného pásma, ten sa snaží dostať späť pred súperovu bránku.
     
    58:20
    Do konca riadnej hracej doby ostáva už len rovných 100 sekúnd.
     
    59:01
    Domáci hrajú bez brankára, Riečický sa ponáhľa na striedačku.
     
    59:17
    Oddychový čas domácich.
     
    59:17
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jacob Cardwell – 2 min., držanie).
     
    59:17
    Šiesti proti štyrom, Riečický ostáva na striedačke.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi HC Košice a HK Nitra je definitívne na konci. Viac sa v ňom darilo hosťom, ktorí súpera zdolali pomerom 4:3 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 41:25

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Prajem vám ešte pekný zvyšok večera a pokojný víkend. (20:28:42)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 21. Pospíšil (Baránek, Chovan), 28. Pospíšil (Cibák, Chovan), 57. Havrila (Slovák, Jokeľ) – 1. Žitný (Šťastný, Švarný), 12. Hrnka (Tvrdoň, Cardwell), 13. Kollár (Cardwell, Žitný), 40. Žitný (Kollár, Slovák)


    HC Košice: Sedláček (13. Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Cibák — Chovan (C), Pospíšil, Réway — Milý, Mráz, Klhůfek — Jenyš, Eliaš, Jokeľ — Belluš, Havrila, Frič — Krasničan
    HK Nitra: Cowley (Nagy) — Pupák (A), Cardwell, Švarný (C), Bodák, Knižka, Nemec, Socha, Pätoprstý — Tvrdoň, Slovák (A), Hrnka — Kollár, Šťastný, Žitný — Holešinský, Dauda, Stümpel — Minárik, Šiška, Škvarek

    Rozhodčí: Orolin, Žák — Ordzovenský, Šoltés (všetci SVK)
    bahis siteleri