Zlín – K. Vary 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 2:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
HC Olomouc
Neděle 29.11.2020, 17:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:21:41)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 33
    Střely mimo: 12 – 9
    Zblokované střely: 11 – 12
    Hity: 7 – 3
    Vhazování:37 – 30
     
    Je konec! Olomouc nakonec vstřelila v poslední periodě dvě branky, zatímco domácí celek se prosadit nedokázal. Navíc si ani nevypracoval moc zajímavějších šancí. Hanáci se navíc trefili poměrně brzy, když hráli přesilovou hru. Nabito na vrcholek kruhu dostal Jan Káňa jehož bomba se zastavila až v pravém horném růžku. Definitivní podobu výsledku dodal Petr Kolouch, který z poloviny hřiště trefil odkrytou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Jiří Patera by se rád ještě podíval na střídačku, ale jeho spoluhráči se nemohou dostat do útočného pásma. To navíc korunovali zakázaným uvolněním.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
    58:43 Petr KOLOUCH - 2:4
     
    58:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Budějovice totiž inkasují do prázdné brány! Karel Plášil ztratil kotouč na útočné modré a hosté toto využili. Z poloviny hřiště se do prázdné brány trefil PETR KOLOUCH. Asistence: Rostislav Olesz.
     
    58:21
    Jihočeši se celou dobu drželi v pásmu a měli slušný tlak. Zdeněk Doležal poslal střelu z vrcholku kruhu. Jan Lukáš toho sice moc neviděl, ale má puk ve výstroji.
     
    57:55
    Pavel Pýcha vyslal slušný projektil od modré, ale jeho rána nakonec těsně minula tyčku. Budějovice se však ještě drží v pásmu a snaží se kombinovat.
     
    57:33
    Jiří Patera zůstává na střídačce!
     
    57:33
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:01
    Vilém Burian zachytil puk na útočné modré, ale jeho útočný výpad nebyl nijak úspěšný. Motor ale není v útočném pásmu a nezkouší pozornost Lukáše.
     
    56:31
    Hostující hokejisté se provinili proti pravidlům přihrávkou rukou. Hra se proto stěhuje do jejich obranného pásma, kde bude následovat vhazování.
     
    55:50
    Roman Přikryl posunul kotouč bekhendem do útočného pásma, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů nedojel včas Olomouc zatím pokračuje v jistém výkonu.
     
    55:07
    Pavel Pýcha i nyní neporadil na obranné modré, ovšem David Gilbert předvedl vysoký výskok, načež kotouč poslal rukavicí do středního pásma.
     
    54:14
    Tomáš Gřeš dostal skvělou přihrávku mezi obránce a měl před sebou hodně volného místa. Zkusil střelu do horních pater branky, ale přestřelil horní tyčku.
     
    53:53
    Ne, Jihočechům se prostě v této třetině směrem dopředu vůbec nedaří. Niklas Pavel zkoušel dlouhý pas na útočnou modrou, ale puk skončil jen na icingu.
     
    53:14
    Komerční přestávka.
     
    52:39
    Olomoučtí hokejisté protečovali kotouč do útočného pásma a většinou zastavují akce svých soupeřů ve středním pásmu... Zvládne Motor dnes vyrovnat?
     
    52:14
    A ve formacích domácího celku vidíme nějaké změny. David Gilbert nastupuje s Martinem Novákem, Václav Karabáček s Michnáčem a Raškou.
     
    51:28
    Hanáci se naopak v úplné pohodě brání, navíc jsou to spíše oni, kdo jsou více v ofenzivních akcích. Zatím si hosté jdou o něco více pro plný počet bodů.
     
    50:56
    Martin Novák se snažil najít bekhendovou přihrávkou někoho v pásmu, ale trefil jen brusle protihráče. Jihočeši se za žádnou cenu nemohou dostat do tlaku.
     
    50:25
    Albert Michnáč je na ledě!
     
    49:28
    Lukáš Kucsera hledal prudkým pasem po ledě někoho na středu hřiště, jenže nikdo z jeho spoluhráčů tam nestihl dojet. Následně Motor dokázal vyhodit.
     
    49:02
    Jihočeši potřebují nutně toto oslabení ustát. Jedenáct minut před koncem prohrávají o jednu branku, následně se budou muset tlačit do zakončení.
     
    48:38
    Karabáček je z ošetřovny zpět!
     
    48:25
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Albert Michnáč – 2 min., podrážení).
     
    48:04
    Jakub Suchánek nahodil kotouč šikovně o zadní mantinel, a ten se odrazil zpět do brankoviště. Jan Lukáš zasáhl betonem, načež se hosté puku zmocnili.
     
    47:39
    Komerční přestávka.
     
    47:19
    Karel Plášil se musel vrátit do obrany, kde podstoupil souboj. Ten se mu nakonec povedlo vyhrát, a tak jdou domácí dopředu. Povede se jim dát gól?
     
    46:48
    Hra se v posledních momentech vůbec nepřerušuje. Silvester Kusko zkoušel stříleti z pravého kruhu, ale jeho střela po ledě těsně minula pravou tyčku.
     
    45:45
    Martin Beránek si najížděl na dlouhou přihrávku, ale mířil přesně na druhou stranu, než šla přihrávka. O chvilku později se Motor ke kotouči přece jen dostal.
     
    44:52
    Následně ještě bojovali o kotouč, ale jejich snaha nebyla nijak úspěšná. Hanáci si zatím třetí periodu tohoto utkání pevně kontrolují na hokejkách.
     
    44:18
    Hokejisté v bíločervených dresech předvedli rychlou akci a kombinují v útočném pásmu. Jejich akce ale nebyla nijak úspěšná. Domácí ale útok nezaložili.
     
    43:45
    Václav Karabáček nyní odchází za doprovodu Zdeňka Vodičky, což je lékař Motoru, na ošetřovnu! Má nějakou krev v ústech a míří nejspíše na šití.
     
    43:45
    Jiří Patera zastavil další útočný nápor svých soupeřů, když raději přikryl kotouč povalující se u tyčky. Následovat proto bude buly po jeho levici.
     
    43:17
    Václav Karabáček neměl komu nahrát, a tak poslal kotouč jen podél mantinelu. Zbytek jeho tým střídal, a tak Olomouc půjde znovu do ofenzivy.
     
    42:48
    Albert Michnáč se snažil najít někoho před brankou z rohu, ale jeho přihrávka byla zablokována hned prvním hráčem. Dopředu se nyní ženou Hanáci.
     
    42:24
    Nyní si připsali Jihočeši hodně solidní tlak. Jeden z domácích nyní zakončoval v pádu z hodně těžké pozice, ale Jan Lukáš sklapl betony včas.
    41:40 Jan KÁŇA - 2:3
     
    41:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc využívá přesilovou hru a jde do vedení! JAN KÁŇA dostal nabito na vrcholek kruhu, odkud svou bombu trefil přesně do pravého horního růžku. Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    40:58
    Olomouc se nadále drží v útočném pásmu a Budějovice jsou pod obrovským tlakem. Obranná čtyřka je unavená a potřebovala by vystřídat.
     
    40:36
    René Vydarený předvedl hodně zbytečný faul, po kterém měl Jiří Patera obrovské problémy v brankovišti. Spolu s obránci to ovšem dokázal ustát.
     
    40:10
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., podrážení).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 23 – 19
    Střely mimo: 7 – 6
    Zblokované střely: 6 – 10
    Hity: 6 – 3
    Vhazování: 25 – 22
     
    Je za námi i druhá třetina dnešního duelu a stav je zatím vyrovnaný. V prostřední části tohoto utkání jsme viděli jen jednu branku. Tu dala Olomouc, která tak srovnala stav dnešního utkání. O vyrovnávací branku se postaral Lukáš Kucsera. Následně se hrála hodně vyrovnaná hra, která byla plná nepřesností. Další branky jsme se však nedočkali, a tak o všem rozhodne třetí třetina.

    Další část začne přibližně v 18:43.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Jihočeši se ocitli pod tlakem v obranném pásmu, a tak jen kotouč vyhodili. Ten se doklouzal až na zakázané uvolnění, a tak se bude vhazovat u Patery.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:28
    Hodně uspěchaná je nyní rozehrávka Českých Budějovic, jenže o to méně je také přesná. Proto nyní může jít dopředu Olomouc, která vybojovala buly v útočném pásmu po pravici brankáře.
     
    37:55
    Jiří Patera rozehrála pomohl svým spoluhráčům. Akce Budějovic ovšem neměla dlouhého trvání, opět se do hry obou týmů vkrádají hodně nepřesnosti.
     
    37:11
    Jan Knotek je na ledě!
     
    36:48
    Hanákům se povedlo vyhodit kotouč do bezpečí a vypadá to, že i oni ustojí oslabení. Olomouc se brání bez problémů a vypadá to, že do kabin se půjde za vyrovnaného stavu, Dočkáme se dnes prodloužení?
     
    36:00
    Niklas Pavel je na ledě!
     
    35:42
    Za malou chvilku se z trestné vrátí Niklas Pavel a domácí hokejisté budou hrát početní výhodu. Do konce prostřední části nám chybí posledních pár minut.
     
    35:11
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Knotek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:55
    Jan Káňa to zkoušel od modré, ovšem do jeho rány vpadl jeden z domácích hokejistů. Následně se navíc Olomouc provinila faulem a bude se hrát ve čtyřech.
     
    34:21
    Jihočeši začali své oslabení velmi dobře! Vyhodili kotouč přes všechny čáry a nyní ještě šetří cenné sekundy v útočném pásmu. Oslabení začali velmi dobře.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Niklas Pavel – 2 min., podrážení).
     
    33:18
    Jakub Suchánek nemohl nahodit kotouč na branku, jelikož proti němu vystoupili hned dva soupeři. Následně zkusil přece jen nahodit, ale mířil vedle.
     
    32:52
    Komerční přestávka.
     
    32:25
    Tomáš Valenta je na ledě!
     
    32:07
    Albert Michnáč to zkusil z vrcholku kruhu, ale jeho rána byla sražena mimo tři tyče. Následně hosté vyhodili, a tak se této přesilové hře nejspíše ubrání.
     
    31:26
    Spíše ho mohli inkasovat, hosté se totiž dostali do přečíslení dva na jednoho! Jan Bambula posunul kotouč na najíždějícího spoluhráče, ale Jiří Patera předvedl skvělý přesun!
     
    31:06
    Jihočeši ztratili kotouč u mantinelu, takže hosté mohli v pohodě vyhodit. Jihočechům se tato přesilová hra zatím úplně nedaří. Podaří se jim vstřelit gól?
     
    30:25
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Valenta – 2 min., sekání).
     
    30:04
    Pěkná akce Motoru! Albert Michnáč předvedl hodně šikovné ruce a posílal puk na pravou stranu, kde byl volný Adam Raška, jenže kotouč mu šel mezi brusle.
     
    29:29
    Jakub Valský si najížděl za obránce, ale jeho spoluhráči ho na první dobrou neviděli. Až na tu druhou, a tak se hostující útočník dostal jen do ofsajdu.
     
    28:58
    Lukáš Kucsera byl nyní sestřelen ve středu hřiště a domácí hráč může být rád, že nedostal nějaký trest. Kucsera totiž absolutně nebyl v držení puku...
     
    28:01
    Jihočeši si právě mohli vzít své vedení zpět! Zdeněk Doležal táhl přečíslení dva na jednoho, které nakonec vzal na sebe. Zkusil to na přední tyčku, kterou ovšem trefil!
     
    27:40
    Komerční přestávka.
     
    27:10
    Matouš Venkrbec zachytil kotouč v útočném pásmu, ale neměl komu nahrát, což byla škoda. Tato situace rozhodně nevypadala nijak beznadějně.
     
    26:32
    Domácímu celku se nepovedla rozehrávka, která skončila až na zakázaném uvolnění. O několik sekund později se navíc stejná situace opakovala.
    25:39 Lukáš KUCSERA - 2:2
     
    25:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Hosté toho sice moc směrem dopředu nepředvedli, jenže jim stačila jedna střela. O tu se postaral LUKÁŠ KUCSERA, jenž srovnal stav dnešního duelu.
     
    25:07
    Albert Michnáč dostal pěknou přihrávku na útočnou modrou, ale neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. Olomoučtí proto mohou jít do ofenzivní akce.
     
    24:22
    Nyní se nehraje nijak moc záživná podívaná. Oba týmy dělají velké nepřesnosti v rozehrávce... Snad se nám brzy oba týmy zpřesní.
     
    23:51
    Domácí celek předvedl dobré napadání v útočném pásmu. Hanákům se však nepovedla ani trochu rozehrávka, která skončila na zakázaném uvolnění.
     
    23:17
    Martin Beránek chtěl prostrčit kotouč mezi bruslemi svého soupeře, jenže je trefil. Domácí útočník následně ještě o puk zabojoval, ale vybojovat ho nedokázal.
     
    22:46
    Martin Novák se snažil dojet kotouč ve středovém kruhu, ale nebyl úspěšný. Následně se však kotouč dostal na střídačku Olomouce a hra je přerušena.
     
    22:02
    Zdeněk Doležal zachytil špatnou rozehrávku hostů v jejich obranném pásmu. Následně vyslal dobrou střelu ze středu kruhu, ale Lukáš sklapl betony včas.
     
    21:12
    Albert Michnáč předvedl parádní akci a protáhl se až před gólmana. Toho si položil, ale nedokázal kotouč zvednou nad beton Jana Lukáše!
     
    20:46
    Jan Knotek chtěl vybojovat svým dalekým nahozením vhazování, ale Jiří Patera mu tuto snahu překazil. Chytil totiž puk do lapačky a rovnou rozehrál.
     
    20:13
    A už se zase hraje! Domácí hokejisté vedou na začátku druhé periody o jednu branku. Své vedení budou chtít navýšit, zatímco hosté budou chtít srovnat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 11
    Střely mimo: 5 – 5
    Zblokované střely: 3 – 3
    Hity: 4 – 3
    Vhazování: 10 – 12
     
    Je za námi první třetina dnešního zápasu, po kterém budou spokojenější domácí hokejisté. Jako první šli do vedení Olomoučtí. To navíc využili přesilovou hru pět na tři. Jan Káňa posunul kotouč na Jana Knotka, jehož teč šla přesně pod horní tyčku. Jihočechům se však podařilo otočit stav zápasu během jednatřiceti sekund. Nejprve navíc využili přesilovou hru. Odraženou střelou poslal David Gilbert o záda gólmana do sítě a ukazuje dobrou formu po svém návratu. O jednatřicet sekund později využil samostatný únik Václav Karabáček, jenž střelu zápěstím poslal přesně k tyči.

    Další třetina začne přibližně v 17:53.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Obrovská šance domácího celku na to, aby šel do dvougólového vedení! Roman Přikryl předvedl skvělou akci, kterou se dostal až bezprostředně bez gólmana. Toho si položil, jenže už byl ve velkém úhlu a svůj pokus poslal mimo bránu.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:23
    Ivan Lytvynov posílal bekhendem kotouč na branku, jenže nikdo z domácích hráčů ho nedokázal tečovat. Jan Lukáš posléze poslal puk holí do rohu.
     
    17:42
    Jakub Suchánek nyní neměl hokejku, a tak jednoduše nemohl vyhodit kotouč od mantinelu. Spoluhráči mu však nakonec pomohli a ženou se do ofenzivy.
     
    17:12
    Tomáš Valenta je na ledě!
     
    16:55
    Martin Novák vyslal pěknou přihrávku na Zdeňka Doležala, který vyslal dobrou ránu z první. Jan Lukáš ovšem vytáhl velmi dobrý zákrok svou lapačkou.
     
    16:21
    Budějovice zatím nehrají přesilovou hru vůbec dobře. Olomouc se bez větších problémů brání a vyhazuje jeden kotouč za druhým až za Pateru.
     
    15:33
    Olomouc začal své oslabení dobře, jelikož v pohodě vyhodila kotouč do bezpečí. O několik sekund později navíc domácí hráči zahráli jen na icing.
     
    15:12
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Valenta – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:50
    Tak Motor nyní bude mnohem spokojenější, hlavně by mu to mělo vlít novou krev do žil. Domácí hokejisté navíc budou hrát přesilovou hru!
    14:00 Václav KARABÁČEK - 2:1
     
    14:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice otáčejí skóre dnešního utkání, stačilo jim na to jednatřicet sekund! Vít Jonák poslal parádní pas na VÁCLAVA KARABÁČKA, který jel sám na gólmana! Vůbec se s tím nepáral a poslal prudkou střelu k tyči. Asistence: Vít Jonák.
    13:29 David GILBERT - 1:1
     
    13:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši vyhráli vhazování v útočném pásmu a mohou se radovat z vedení! Karel Plášil nejprve vypálil od modré, ale jeho pokus Jan Lukáš vyrazil. Skvělé myšlení ukázal DAVID GILBERT, který následně poslal střelu, kterou odrazil o záda gólmana a puk se od Lukáše odrazil do sítě! Asistence: Karel Plášil a Albert Michnáč.
     
    12:59
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Nahodil – 2 min., podrážení).
     
    12:51
    Martin Novák dlouho čekal na přihrávku a málem o kotouč kvůli tomu přišel. Nakonec se puk dotkl ochranné sítě, před vhazováním bude ještě komerční pauza.
     
    12:15
    Jiří Patera pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Olomouc ovšem předvedla dobrý forčeking, který jí přinesl úspěch v podobě zisku puku.
     
    11:02
    Jakub Suchánek zkoušel vystoupit proti svému sokovi, ale kotouč u mantinelu nezachytil. Touš se však odrazil na hokejku dalšího domácího hráče.
     
    10:39
    Lukáš Bednář nyní ukázal skvělé napadání a vybojoval touš v útočném pásmu. Jeho spoluhráč mohl díky tomu vystřelit, ale Jan Lukáš má puk ve výstroji.
     
    09:49
    Jan Knotek e zkoušel prosadit individuálně, ale viděli jsme protiakci domácího celku! Lukáš Bednář dostal přihrávku a svou střelou rozezvučel pravou tyčku! Škoda pro Motor.
     
    09:05
    Jiří Patera nyní vyjel za kotoučem, což byla trochu škoda. Čárový sudí totiž signalizoval ofsajd, který se tímto vyjetím musel zase rychle zrušit.
     
    08:18
    Nyní jsme viděli zase šanci na hostující straně! Jan Bambula vyslal dobrou střelu, kterou Jiří Patera vyrazil betonem. Jan Knotek ještě dorážel, ovšem domácí gólman jeho pokus udržel někde ve výstroji.
     
    08:03
    Nyní si René Vydarený naopak vůbec neporadil v obraně! Jeho lehkou přihrávku sebral soupeř, ale domácí obránce stihl svou chybu ještě napravit.
     
    07:23
    Avšak o několik desítek sekund později mohlo být srovnáno! Byla u toho druhá formace domácího celku! Michnáč poslal šikovně puk před branku, kde se k němu dostal Adam Raška, který však Lukáše nepřekonal!
     
    06:40
    René Vydarený si odvedl svou práci v obranném pásmu bez nejmenších potíží. Jihočechům se však nepovedlo založit útočnou akci ...
     
    06:07
    I když tohle už byla zajímavější šance! Odražený kotouč si před brankovištěm na středu hřiště našel Václav Karabáček, který měl však hokejku zablokovanou, a tak jeho nepříliš prudký pokus šel do hrudi gólmana. Je před námi první komerční pauza.
     
    05:25
    René Vydarený vyvezl kotouč až do útočného pásma, kde se Jihočeši snaží kombinovat. Olomouc se však dobře brání a nepouští svého soupeře do nějaké akce.
     
    04:51
    Nakonec se odehrála situace u levé tyče, ovšem hostující gólman puk schoval pod lapačku. Po následném vhazování se směrem dopředu dostali Hanáci.
     
    04:23
    Ivan Lytvynov zkusil nahodit kotouč od modré, ale jeho nahození bylo hodně nepřesné. Jan Lukáš zasahovat nemusel, ale Budějovice se drží v pásmu.
     
    03:42
    Vít Jonák je na ledě!
     
    03:19
    Motor nyní vyhazuje jeden kotouč za druhým, což je pro něj jen a jen dobře. Nyní se navíc Olomouci nepovedl přechod do útoku, a tak je pískán ofsajd.
     
    02:45
    Tak pro Jihočechy toto není zrovna ideální start, jelikož už prohrává o jednu branku. Oba fauly navíc byly úplně zbytečné... Nyní se už v oslabení nejspíše ubrání.
    02:14 Jan KNOTEK - 0:1
     
    02:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hosté nabídnutou šanci využili, vedou v tomto utkání už po dvou minutách o jednu branku. Jan Káňa poslal kotouč na střed hřiště, kde byl JAN KNOTEK. Ten jeho přihrávku tečoval přesně pod horní tyčku. Asistence: Jan Káňa a Lukáš Kucsera.
     
    01:50
    Olomouc má obrovskou šanci na vstřelení první branky, hraje přesilovou hru pět na tři! Matouš Venkrbec ale vyhrál buly a jeho spoluhráč puk odpálil.
     
    01:42
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Vít Jonák – 2 min., hákování).
     
    01:08
    Hostující celek vyhrál vhazování v útočném pásmu a viděli jsme rovnou dvě střely. Jedna šla mimo, druhá byla sražena soupeřem do ochranné sítě.
     
    00:49
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:14
    A už se hraje! Dneska se spolu podíváme na duel dvou nejhorších týmů extraligy. Domácí Motor hraje v modré barvě, hostující Olomouc v bíločervené.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, Jonák, L. Bednář.

    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý – Bambula, J. Knotek, Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Valský, Kolouch, Olesz – V. Tomeček, Kusko, Gřeš.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Bryška, Axman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Řekli před zápasem:

    Tomáš Gřeš (hráč HC Olomouc): V sobotu si o tomto zápase něco řekneme a v Budějovicích musí nastoupit úplně jiný tým. Hrajeme každý druhý den, takže není čas se zas tak moc zatěžovat zápasem s Boleslaví. Je třeba dát hlavy nahoru a v neděli bodovat.

    Aleš Totter (asistent Václava Prospala): Pro nás to je velmi důležitý zápas. Potřebujeme potvrdit výhru z předchozího utkání, protože se nám nepovedlo vyhrát dvakrát za sebou, stejně jako zvítězit doma. I vzhledem k postavení tabulce a před úterním zápasem v Pardubicích to je důležitý zápas a věřím, že když zopakujeme první třetinu ze Zlína, jak jsme zacházeli s kotoučem, že jsme hráli rychle, měli jsme dobré přechody, pracovali jsme a řídili hru a zápas, tak že vyhrajeme a uděláme další krok. Věřím, že dokážeme vyhrát dvakrát za sebou. Od nové posily Bednáře si slibujeme oživení týmu, tlak do brány, dobrý forčeking a produktivitu. Do zápasu by už mohl naskočit.
     
    HC Olomouc

    Olomoučtí hokejisté na tom nejsou o moc lépe než jejich dnešní soupeř. Kdo prohraje, bude po tomto kole nejspíše na poslední pozici. Hosté získali ve třinácti zápasech jedenáct bodů a patří jim třináct pozice, na svého soka však mají náskok jen jednoho bodu.

    Olomouci se v početních výhodách tolik nedaří, je na tom podstatně hůře než Motor, který se v nich naopak v posledních duelech zvedá. Její využití je jen 8,62%, což je třetí nejhorší přesilová hra v extralize. Hůře jsou na tom jen Pardubice a Vítkovice. Oslabení má hodně podobné jako Motor. Celkově totiž ubránila 81,63% početních výhod soupeře.

    Hráči z Hané brali z posledních tří zápasů jediný bod. Nejprve však schytali vysoký debakl na hřišti Sparty 1:7. V dalším zápase nestačil na Litvínov, se kterým padli po samostatných nájezdech 3:4. V posledním kole se Olomouc ani neprosadila, když doma padla s Mladou Boleslaví 0:3.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jan Knotek – 6 bodů (2+4)
    Lukáš Kucsera – 5 bodů (2+3)
    Jan Káňa – 4 body (3+1)
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Dlouhých sedm let to trvalo, než se Českým Budějovicím znovu podařilo vybojovat si extraligu. A dlouho, i když ne stejně, musely čekat na první výhru. Ta už ale konečně přišla, a to navíc ve velkém stylu, když Jihočeši přehráli Vítkovice na jejich ledě 0:7. Motor má za sebou v nejvyšší soutěži čtrnáct zápasů, ve kterých získal deset bodů, které stačí na čtrnáctou pozici.

    Motor ze začátku tápal v přesilových hrách, ale nyní už se v nich podstatně zlepšil. V této fázi sezóny jsou na solidním šestém místě v jejich využívání, když jejich úspěšnost je 16,90%. Oslabení nejsou ale úplně nejsilnější stránkou Budějovic. Ubránily jich necelých 80% a mají třetí nejhorší úspěšnost v lize.

    Z posledních tří utkání brali Jihočeši čtyři body. Nejprve doma hostili Liberec. V zápase rozhodně nebyl favoritem, ale získal bod po prohře 2:3 po samostatných nájezdech. V dalším duelu se čekal vyrovnaný duel, ale Moto padl se Zlínem doma celkem jasně 1:4. Odveta na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Budějovice si navíc spravily náladu a na hřišti Zlína vyhrály 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 11 bodů (3+8)
    Adam Raška – 8 bodů (1+7)
    Martin Novák – 7 bodů (5+2)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Tipsport extraligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Motorem a Olomoucí. Úvodní buly je naplánováno na 17:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. Gilbert (Plášil, Michnáč), 14. Karabáček (Jonák) – 3. J. Knotek (J. Káňa, Kucsera), 26. Kucsera (J. Káňa), 42. J. Káňa (Ondrušek), 59. Kolouch (Olesz)


    Banes Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, Jonák, L. Bednář.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý – Bambula, J. Knotek, Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Valský, Kolouch, Olesz – V. Tomeček, Kusko, Gřeš.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Bryška, Axman
    thejrc.org