Barys – Soči 2:0 (kon.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 2:0 (kon.) | Omsk – Kazaň 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 5:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 1:5 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 2:0 (kon.)
CSKA Moskva – Kunlun 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 2:6 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HK Soči
Úterý 01.12.2020, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Roman Starčenko a Jakob Lilja se jako jediné střelci dokázali v tomto zápase prosadit, a tak vyhrává domácí Barys nad Soči 2:0. Střelecky byli mírně aktivnější domácí, v tomto ohledu vyhráli 30:29 a neinkasovali. Henrik Karlsson (Barys) pochytal všech 29 střel soupeře a udržel čisté konto. (14:09:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Znovu se se Soči usadilo před brankou, Matt Frattin (Barys) se pokoušel něco vymyslet ve středním pásmu, ale vypálit nedokázal.
     
    58:50
    David Rundblad (Soči) rozehrává od své branky, sledujeme klidnější pasáž hry, hostující celek se ale nemůže stabilněji usadit v útočném pásmu.
     
    57:44
    Maxim Treťjak (Soči) míří na střídačku, hostující celek to zkouší se šesti hráči do pole, ale času už mnoho není.
     
    57:44
    Oddechový čas si vyžádal hostující celek, pravděpodobně bude hrát bez brankáře.
     
    57:09
    Vyloučený hráč se vrací do hry, sledovat nyní budeme hru pět na pět. Soči prohrává stále o dvě branky. Barys hraje aktivně a snaží se hrát důrazně, nevypustí ani jeden souboj.
     
    56:15
    Nikita Michajlis (Barys) se se svými spoluhráči dostal do útočného pásma, kde kombinuje. Mnoho šancí si domácí nevypracovali, Matt Frattin pálil mimo branku.
     
    55:40
    Přesilovku nyní hraje domácí celek, který tam může navýšit své vedení, ale obrana Soči rychle vyhodila kotouč, takže domácí musí rozehrávat od své branky.
     
    55:09
    Vyloučení v týmu HK Soči (Maxim Minejev – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:01
    Dostáváme se do finální fáze hry ve třetí třetině, domácí hokejisté stále drží dvoubrankové vedení, které si vypracovali v první třetině. Barys hraje zodpovědně.
     
    53:56
    Barys vyhazuje přes všechny čáry a toto oslabení byl měl zvládnout bez výraznějších problémů. Vyloučený hráč se následně vrátil do hry. Sledovat budeme hru pět na pět.
     
    53:20
    Obrana Nur-Sultanu pokračuje v zodpovědné hře, pokouší se držet hru daleko od své branky. Nakonec se ke střele dostal Nikita Točickij (Soči), ale minul.
     
    52:36
    Jurij Alexandrov (Soči) v přesilovce dostal přihrávku na modrou čáru, odkud rychle vypálil. S jeho pokusem si snadno dokázal poradit domácí Henrik Karlsson.
     
    52:11
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., hákování).
     
    51:56
    Linus Videll (Barys) se protlačil do zakončení. Byl sice tísněn, ale i tak dokázal vypálit. S jeho pokusem si snadno poradil brankář Maxim Treťjak, který kotouč vyrazil.
     
    51:08
    Rychle se do útočného pásma dostali hosté, Sergej Šmeljov (Soči) zkoušel něco vymyslet, ale ke střele se propracovat nedokázal. Obrana si počínala zodpovědně.
     
    50:27
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nemůže propracovat stabilněji do útočného pásma, brankáři momentálně mnoho práce nemají.
     
    49:50
    Jakob Lilja (Barys) se probojoval po rychlé akci Barysu do střelecké pozice, jeho ránu z kruhu snadno dokázal zastavit Maxim Treťjak. Hra pokračuje dál.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 12. R. Starčenko (Svedberg, Sagadejev), 13. Lilja (Varone, Makljukov)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Heatherington, Svedberg, Šalapov, Metalnikov, Orechov, Makljukov, Gajtamirov – Frattin, Petuchov, Varone – Videll, Valk, Lilja – Sagadejev, Michajlis, R. Starčenko – Musorov, Akolzin, Šestakov – Asetov.
    HK Soči: Treťjak (Kulbakov) – Pogorišnyj, Miromanov, Minejev, J. Alexandrov, Miščenko, Rundblad, Soljannikov – Kukštel, Točickij, Šmeljov – Karjalainen, Rubcov, Ruděnkov – A. Galimov, Kolgotin, Apalkov – Garajev, Glotov, Ogirčuk.

    Rozhodčí: Naumov, Ovčinikov – Viljugin, Černyšov
    ocianews.com