Marseille – Monaco 2:1 (kon.) | Lens – Montpellier 2:3 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:1 (2:0)
AS Monaco
Sobota 12.12.2020, 17:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany dnes vše, přeji hezký zbytek sobotního večera. (18:57:00)
    Vyrovnaný duel zvládl lépe domácí celek, který porazil Monako 2:1. Celek Marseille vyhrál pošesté v řadě!
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 20:10.
     
    Je dobojováno. Sledovali jsme zajímavý zápas, který vyšle o něco lépe domácímu celku, který nakonec udolal Monako 2:1. Domácí měli skvělý vstup do utkání, když rychle vedli 2:0. Prosadili se skvěle hrající Florian Thauvin a Darío Benedetto. Pak aktivita Marseille směrem dopředu trochu opadla a začalo hrát Monako, které ovšem dlouho nemohlo vyzrát na výbornou obranu soupeře. Deset minutek před koncem nařídil rozhodčí pokutový kop a Wissam Ben Yedder snížil na rozdíl jedné branky. Žádná další branka už ale napadla a celek Marseille tedy vyhrál pošesté v řadě a potvrdil vynikající formu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Opět Enzo Millot! tentokrát se prodral k centrovanému míči a byl to skvělý hlavičkový pokus, po které míč "olízl" břevno domácí branky!
     
    90+3
    Hraje se samozřejmě na polovině Marseille, sledujeme závěrečný tlak Monaka, ale zatím bez zakončení.
     
    90+2
    Rozhodčí přidal na rámec základní hrací doby 5 minutek!
     
    90+1
    Enzo Millot to vzal na sebe, ale s jeho slabým projektilem z hranice velkého vápna neměl Steve Mandanda žádné problémy.
     
    90
    Hraje se poslední minuta řádné hrací doby.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Luis Henrique.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Darío Benedetto, přichází Leonardo Balerdi.
     
    85
    Domácí šetří cenné vteřinky, jak je mohou. Nyní to skvěle udělal Álvaro González, který zastavil útočnou akci soupeře, zachoval chladnou hlavu a podržel míč. Skvělá práce.
     
    83
    Monako je samozřejmě hodně při chuti a znovu se tlačí dopředu. Domácí se pouze brání, směrem dopředu již nic nepodnikají.
     
    81
    Je před námi posledních zhruba deset minutek a vzhledem k tomu, že se hostům podařilo snížit, tak je jasné, že to bude ještě hodně zajímavé. Máme se na co těšit.
    79. Wissam Ben Yedder - 2:1
     
    79
    Monaco právě vstřelilo branku!
    K míči se postavil sám faulovaný WISSAM BEN YEDDER, který ho poslal přesně k tyči a natahující se Steve Mandanda byl bez šance! Francouzský střelec vstřelit sedmou branku v této sezoně a Monako rázem prohrává pouze o jeden gól!
     
    78
    Žlutou kartu dostává Florian Thauvin (Olympique Marseille).
    78. Penaltový zákrok
     
    78
    Thauvin fauloval ve vápně Ben Yeddera a je z toho pokutový kop pro Monako!
     
    77
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Aurélien Tchouaméni, přichází Enzo Millot.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Boubacar Kamara (Olympique Marseille).
     
    74
    Obraz hry je stále stejný. Monako se tlačí dopředu a domácí se brání, ale nutno dodat, že se brání opravdu skvěle, protože Steve Mandanda je téměř bez práce.
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jorge, přichází Fodé Ballo-Touré.
     
    70
    Nepřesná přihrávka zastavila akci Monaka a od své branky bude rozehrávat Steve Mandanda. Hostům se velice rychle krátí čas, mají posledních zhruba dvacet minutek na to, aby něco udělali s nepříznivým výsledkem.
     
    68
    Míč poslal do vápna Thauvin, ale žádný z jeho spoluhráčů se k němu neprodral a nic z toho tedy nebylo. Domácí ale zůstávají stále u míče.
     
    67
    Domácí celek vybojoval rohový kop.
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Mickaël Cuisance, přichází Valère Germain.
     
    63
    Po zajímavém centru se ve vápně Marseille k míči prodral Axel Disasi, ale v pádu chyběla jeho hlavičce přesnost. Hosté se snaží, ale ve finální fázi zatím nic nevymysleli.
     
    61
    Na druhé straně hřiště to vzal na sebe Youssouf Fofana, ale jeho pokus nebyl vůbec povedený a Steve Mandanda tak mohl zůstat v klidu. S rozehrávkou domácí brankář samozřejmě nepospíchá.
    59. Thauvin tentokrát se svým pokusem neuspěl
     
    59
    Zahrozili domácí! Po zisku míče a rychlém brejku dostal aktivní Florian Thauvin přihrávku do vápna a byl z úhlu zcela sám před brankářem. Přehodil si míč na silnější levou nohu, ale pak ho poslal nad břevno!
     
    58
    Valentin Rongier skvěle napadl kombinaci Monaka, nakonec svým důrazem míč získal a hnal se dopředu, ale jeho počínání rozhodčí vyhodnotil jako faul a hrát tak mohou opět hosté.
     
    58
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Stevan Jovetić.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Pietro Pellegri.
     
    56
    Hostující hráči se stále tlačí dopředu, snaží se něco vymyslet, ale Marseille brání opravdu skvěle. Domácí se soustředí hlavně na defenzívu a kráčí za třemi body, hodně důležitými a cennými třemi body.
     
    54
    Tak nakonec se pokutový kop zahrávat nebude. Hostující útočník si v souboji pomohl přistrčením, až poté zahrál rukou domácí hráč. Pokračujeme dále za stavu 2:0 pro Marseille.
    53. Pokutový kop se nepískal
     
    53
    Tak pozor, protože rozhodčí ještě na videu řeší, jestli po hlavičce Vollanda nezasáhl míč ruku domácího hráče! To by byla penalta pro Monako!
     
    52
    Kevin Volland se dostal k centrovanému míči, a to i přesto, že kolem něj byla hned trojice protihráčů. Hostující útočník to měl ovšem obrovsky složité a trefit branku nedokázal.
     
    50
    Hostující hráči jsou ve druhém poločase zatím velmi aktivní, stále se tlačí dopředu, ale do zakončení se nedostávají. No, nebude to mít Monako vůbec jednoduché.
    48. Zákrok na Ben Yeddera
     
    48
    Wissam Ben Yedder dostal přihrávku do vápna, hnal se za míčem, ale po souboji s jedním z domácích hráčů upadl. Rozhodčí byl ovšem blízko a pokutový kop neodpískal.
     
    46
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Benoît Badiashile, přichází Guillermo Maripán.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03 hodin.
    Domácí potvrzují skvělou formu a po prvním poločase vedou na silným Monakem 2:0.
     
    První poločas je za námi. Možná trochu překvapivě ho ovládl celek Marseille, který ovšem v posledních kolech hraje fantasticky, a dnes to potvrzuje. Domácí měli skvělý vstup do utkání. Nejdříve se prosadil Florian Thauvin a po něm také Darío Benedetto a bylo to 2:0. Hosté se snažili něco vymyslet, ale obrana Marseille jim nic nedovolila a domácí tedy v poločase vedou o dvě branky. Je jasné, že to ve druhém dějství bude ještě hodně zajímavé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí kontrolují konec prvního poločasu a je jasné, že do kabin půjdou s dvoubrankovým náskokem.
     
    45+1
    Rozhodčí přidal dvě minutky.
     
    45
    Hraje se poslední minuta prvního poločasu.
     
    44
    Monako zahrávalo další rohový kop, ale ani z něho nic nebylo. Domácí se i tentokrát v pohodě ubránili a vypadá to, že v prvním poločase se už nic nestane. Do kabin půjdou určitě mnohem spokojenější hráči domácího celku, kteří kráčí za dalšími třemi body. Pokud se dnes domácím podaří vyhrát, bude to jejich šesté vítězství v řadě.
     
    43
    První žlutou kartu v tomto utkání uviděl hostující Youssouf Fofana, který si v souboji přidržel protihráče.
     
    42
    V závěru prvního poločasu Monako přidalo a je to znát. Hosté se mnohem více tlačí dopředu, snaží se vstřelit kontaktní branku, ale na obranu Marseille zatím nevyzráli.
    Domácí duo Thauvin - Benedetto se postaralo o obě branky. Oba zatím hrají skvěle.
     
    40
    Do konce prvního poločasu, který zatím výsledkově zvládají mnohem lépe hráči Marseille, zbývá posledních pět minutek, tak uvidíme, čeho se ještě dočkáme.
     
    38
    Nyní se do zakončení dostal Aurélien Tchouaméni, ale s jeho slabším pokusem si zkušený Steve Mandanda v pohodě poradil a stav utkání se nemění.
     
    37
    Monako kombinovalo na polovině soupeře dobré dvě minutky, ale do zakončení se žádný z hráčů nedostal. Marseille i dnes potvrzuje, že má nejlepší obranu v lize, alespoň tedy podle inkasovaných branek. Z posledních pěti utkání celek Marseille inkasoval pouze dvakrát, parádní vizitka.
     
    35
    Ale ani ze svého druhého rohového kopu hosté nic nevytěžili a stále tedy prohrávají o dvě branky. Jejich snažení nakonec ukončil zcela zbytečný útočný faul u rohového praporku.
     
    34
    Rohový kop pro hostující Monako.
     
    33
    S výrokem rozhodčího nyní nebyl spokojen domácí trenér, který to dal hodně hlasitě najevo. Nakonec mu rozhodčí udělil žlutou kartu a zápas může pokračovat.
     
    31
    Je za námi úvodních třicet minutek a Marseille vede nad Monakem stále o dvě branky. O první se postaral Florian Thauvin a o druhou Darío Benedetto. Nutno dodat, že domácí skvěle brání a soupeře zatím k ničemu nepustili.
     
    29
    Do zakončení se po centru dostal aktivní Kevin Volland, ale jeho pokus byl zcela zbytečný, protože německý útočník byl podle rozhodčího v ofsajdu. Na tahu je tedy celek Marseille.
     
    27
    Další faul na polovině hřiště, takže u míče jsou znovu hráči Monaka.
     
    25
    A první komplikace pro domácí, protože zraněný Morgan Sanson musel střídat. Nahradil ho defenzivnější Pape Gueye, tak uvidíme, jak to ovlivní hru Marseille.
     
    24
    Nebude, protože ani z této standardní situace nedokázali hosté ohrozit domácí branku. Za postranní lajnou zůstal ležet Morgan Sanson, se kterým to nevypadá vůbec dobře.
     
    23
    Juto Nagatomo zastavil útočné snažení Monaka jen za cenu faulu, takže hosté budou zahrávat zajímavou standardní situaci. Bude mít zkušený Steve Mandanda práci?
     
    22
    Zmar hostů nyní podtrhla srážka dvou spoluhráčů, protože na polovině hřiště se srazili Aurélien Tchouaméni a Youssouf Fofana. Oba borci skončili na trávníku a domácí se tak lehce dostali k míči.
     
    20
    Jindy velice ofenzivnímu Monaku se dnes zatím směrem dopředu vůbec, ale vůbec nedaří. Domácí dávají velký pozor hlavně na Ben Yeddera a hosté zatím neví, co hrát. Ani tentokrát to nevyšlo, kdy to na sebe vzal Kevin Volland, který dříve působil v německém Leverkusenu či Hoffenheimu.
     
    18
    Nakonec se domácí dopředu vydali, ale dlouhá přihrávka k ničemu nevedla a míč sebral pozorný Axel Disasi, který tedy rozjede další útočnou akci svého celku.
     
    17
    Domácí jsou u míče a pochopitelně nikam nepospíchají. Celek Marseille drží míč na své polovině a trpělivě kombinuje.
     
    15
    Hosté hrají, ale domácí dávají branky. Tak byl se dal shrnout dosavadní průběh tohoto utkání. Viděli jsme totiž dvě střely na branku a dvakrát z toho byla branka. No, uvidíme, jak se s tím Monako vypořádá.
    13. Darío BENEDETTO - 2:0
     
    13
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná produktivita domácího celku, který zvyšuje na 2:0! Aktivní Thauvin tentokrát poslal míč na zadní tyč, tam byl zcela osamocený DARÍO BENEDETTO, který míč pohodlně uklidil za brankáře, který byl bez šance!
     
    11
    Ani tentokrát to Monaku nevyšlo. Hosté to zkoušeli po levé, následně i po pravé straně, ale vše skončilo nepřesnou přihrávkou, po které míč doputoval do zámezí. Rozehrávat bude od své branky Steve Mandanda.
     
    9
    A další snažení hostů zastavil hlavní rozhodčí, který uviděl útočný faul. Provinil se důrazný Axel Disasi, který s verdiktem rozhodčího absolutně nesouhlasí.
     
    7
    Hostující celek se samozřejmě hned vydal dopředu, dobře kombinoval na polovině soupeře, ale obrana Marseille potvrdila, že v posledních týdnech funguje opravdu skvěle.
    5. Florian THAUVIN - 1:0
     
    5
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Ale do vedení se dostávají domácí! Po prvním centru se ještě celek Monaka ubránil, hosté měli míč v držení, jenže před svým vápnem o něj přišli a domácí to potrestali. Po centru před branku se k hlavičce protlačil FLORIAN THAUVIN a Vito Mannone byl bez šance!
     
    3
    Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně. Po zisku míče šli hned dopředu, do zakončení se dostal kapitán Wissam Ben Yedder, ale jeho první pokus postrádal přesnost a Steve Mandanda byl bez práce.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči domácího celku, tedy Marseille. Domácí jsou dnes mírným outsiderem, ale jen připomínám, že z posledních pěti kol získali plný počet bodů, takže nás čeká velká bitva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, jdeme na to!
     
    Hráči jsou na trávníku, takže šlágr kola začne za malý okamžik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Ćaleta-Car, Álvaro González, Nagatomo – M. Sanson, Kamara, Rongier – Thauvin, Cuisance, Benedetto.
    Náhradníci: Pelé – M. Aké, Balerdi, Germain, Gueye, Chauí, Perrin, Strootman, Henrique.

    AS Monaco FC: Mannone – Aguilar, Disasi, Badiashile, Jorge – Diop, Tchouaméni, Fofana, G. Martins – Volland, Ben Yedder.
    Náhradníci: Majecki – Ballo-Touré, Geubbels, Jovetić, Maripán, Matazo, Millot, Matsima.

    Rozhodčí: Millot – Drouet, Berchebru.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Monako – Marseille 2:1
    Monako – Marseille 3:4
    Marseille – Monako 1:1
    Monako – Marseille 2:3
    Marseille – Monako 2:2
     
    AS Monaco FC

    Hostující celek je na tom dost podobně, má pouze o jeden bod méně. Monako má tedy na svém kontě 23 bodů, ale nutno dodat, že má odehráno o dva zápasy více, než celek Marseille. Také hosté hrají v posledních kolech ve skvělé formě, protože z posledních pěti kol získali dvanáct bodů. Monako nebodovalo pouze v posledním kole, ve kterém nestačilo na Lille. Nejlepším střelcem hostů je Wisam Ben Yedder, který nastřílel zatím šest branek a na další dvě branky přihrál.
     
    Olympique Marseille

    Domácí celek se v posledních kolech nachází v opravdu fantastické formě. Domácí neměli dobrý vstup do sezony, ale po jedenácti zápasech mají na svém kontě už 24 bodů a nachází se na čtvrtém místě. Z posledních pěti kol totiž domácí získali plný počet patnácti bodů. Z těchto pěti utkání navíc inkasovali pouze dvě branky, což je fantastická vizitka. Žádný z týmů v soutěži neinkasoval v této sezoně méně branek, než právě Marseille. Domácí inkasovali zatím pouze devětkrát, což je pro Marseille poměrně neobvyklé. Nejlepším střelcem domácích je Thauvin, který se zatím trefil čtyřikrát a na dalších pět branek přihrál. Naposledy hráli domácí na hřišti Nimes, kde vyhráli 2:0.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzská Ligue 1 má na programu 14. kolo a my budeme sledovat duel mezi Marseille a Monakem. Mírným favoritem je hostující celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne, protože tento duel může dopadnout opravdu jakkoliv.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jakub Kopřiva

    Branky: 5. Thauvin (Benedetto), 13. Benedetto (Thauvin) – 79. Ben Yedder (pen.)

    Karty:   76. Kamara (OMA), 78. Thauvin (OMA) – 43. Fofana (ASM)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 20:10.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Ćaleta-Car, Álvaro González, Nagatomo – M. Sanson (25. Gueye), Kamara, Rongier – Thauvin (88. Henrique), Cuisance (65. Germain), Benedetto (87. Balerdi).
    Náhradníci: Pelé – M. Aké, Balerdi, Germain, Gueye, Chauí, Perrin, Strootman, Henrique.

    AS Monaco: Mannone – Aguilar, Disasi, Badiashile (46. Maripán), Jorge (72. Ballo-Touré) – Diop, Tchouaméni (77. Millot), Fofana, G. Martins (58. Pellegri) – Volland (58. Jovetić), Ben Yedder (C).
    Náhradníci: Majecki – Ballo-Touré, Geubbels, Jovetić, Maripán, Matazo, Millot, Matsima, Pellegri.

    Rozhodčí: Millot – Drouet, Berchebru
    bahis siteleri