Granada – Valencia 2:1 (kon.) | Atlético – Getafe 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Huesca 2:1 (kon.)
Elche – Real Madrid 1:1 (kon.)
konec
Granada CF
2:1 (1:1)
Valencia CF
Středa 30.12.2020, 17:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto velmi zajímavého zápasu už je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme vše dobré do roku 2021. Na viděnou. (19:09:24)
     
    Další zápas čeká Granadu 3. ledna, kdy se představí na stadionu patnáctého Eibaru. Valencia přivítá o den později nováčka z Cádizu, který je na solidní deváté příčce.
     
    Granada vyhrála potřetí ze čtyř posledních zápasů a přiblížila se šesté Barceloně na rozdíl jediného bodu. Valencia naopak nezvítězila už sedm kol v řadě a propadla se na šestnáctou pozici.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
     
    Fotbalisté Granady otočili utkání s Valencií a připisují si do tabulky La Ligy tři body! Už ve 14. minutě se poprvé radovali domácí. Radost z nádherné trefy Kenedyho ale zmrazil VAR, který odhalil předešlý faul Foulquiera. Hosté se postupem času čím dál více osmělovali, až převzali otěže hry. Ve 26. minutě ještě Gameiro se svou ranou z levé strany šestnáctky neuspěl, stejně tak Guedes se svou následnou hlavičkou, o deset minut později už se ale skóre poprvé měnilo. Čeryšev využil spousty prostoru na levé straně a poslal na malé vápno centrovaný balon, který na vzdálenější tyči umístil pod břevno Kévin Gameiro. O vedení Valencia před odchodem do šaten nakonec přišla. Ve třetí minutě nastavení zahrávala Granada přímý kop z 27 metrů, a byť neměla Kenedyho rána nejlepší parametry, tečoval ji smolně do protipohybu vlastního brankáře jeden z hráčů ve zdi. Po změně stran byla jednoznačně aktivnější Granada. Puertase s Foulquierem parádně vychytal Doménech, Suárez zase po obětavém zisku míče pálil jen decimetry vedle levé tyče. Granadě nakonec pomohla naprosto nesmyslná hostující vyloučení. V rozmezí pouhých čtyř minut putovali pod sprchy Jason s Guedesem, a byť zápas nedohrál ani Duarte, převaha jednoho muže domácím stačila. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby odcentroval Soro z pravé strany na hlavu Jorgeho Moliny a ten zakroutil míč přesně ke vzdálenější levé tyči.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Dvojice zblokovaných střel uvnitř pokutového území. Také tuto situaci Granada ustála a tři body už má nesmírně blízko.
     
    90+5
    Obrana Granady odkopla balon až Doménechovi, který jej poslal okamžitě zpět na útočnou polovinu. Tam přišel faul Maxima Gonalonse, který zasáhl Carlose Solera a dostal žlutou kartu. Dojde tak zřejmě na poslední standardku hostů.
     
    90+5
    Již se rozběhla poslední minuta avizovaného pětiminutového nastavení. Valencia vhazuje poblíž rohového praporku na útočné polovině.
     
    90+3
    Daniel Wass je v závěru zápasu hodně vidět. Nejprve si vykoledoval další faul u postranní čáry, následně se pustil do roztržky s Kenedym. Rozhodčí teď musí hodně mírnit vášně.
     
    90+2
    Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný Daniel Wass. Zvolil přímou střelu, míč ale letěl jen doprostřed branky. Rui Silva měl navíc odkrytý výhled, a tak si připsal úspěšný zákrok.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90+1
    Krátce po rohu pálil vysoko nad branku Daniel Wass. Při zakončení byl ale faulován, a tak je z toho další standardka pro hosty.
     
    90
    Ještě ale není hotovo. Valencia měla k dispozici standardku a do centru se na zadní tyči položil José Gayá. Následuje roh.
     
    89
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Luis Javier Suárez Charris, přichází Jesús Vallejo.
     
    88
    Granada právě vstřelila branku!
    Euforie na straně domácího celku! Alberto Soro odcentroval z pravé strany na hlavu JORGEHO MOLINY a ten hlavičkou k levé tyči přibližuje Granadu ke třem bodům!
     
    87
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Vicente Esquerdo, přichází Koba Koindredi.
     
    86
    Rui Silva se teď zapojil do hry daleko mimo své vápno. O chvíli později skončil míč v zámezí a následovat tak může další střídání.

    Filip Lefenda

    Branky: 45+3. Kenedy, 88. J. Molina (Soro) – 36. Gameiro (Čeryšev)

    Karty:   16. Foulquier (GRN), 40. Y. Herrera (GRN), 72. Puertas (GRN), 90+5. Gonalons (GRN) – 9. Jason (VAL), 33. Wass (VAL), 48. Mangala (VAL)   70. Jason (VAL)   76. D. Duarte (GRN) – 73. Guedes (VAL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    Granada CF: Rui Silva – Foulquier (74. Quini), G. Sánchez, D. Duarte, Neva – Gonalons, Y. Herrera – Kenedy, Puertas (74. Soro), Charris (89. J. Vallejo) – Soldado (C) (68. J. Molina).
    Náhradníci: Andorinha, A. Escandell – Azeez, Eteki, Quini, J. Molina, N. Pérez, P. Sánchez, Soro, J. Vallejo.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Mangala, Diakhaby, Gayá (C) – Jason, Soler, Esquerdo (87. Koindredi), Čeryšev (75. Musah) – Guedes, Gameiro (66. M. Vallejo).
    Náhradníci: Etxebarría, Rivero – A. Blanco, T. Correia, Gómez, Koindredi, Lee Kang-in, Molina, Musah, Sobrino, M. Vallejo, J. Vázquez.

    Rozhodčí: A. Vega – I. Díaz de Mera, J. Escuela
    bahis siteleri