Švýcarsko – Německo 4:5 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:3 (po pr.) | Česko – Rakousko cz 7:0 (kon.)
konec
Česko
7:0 (0:0, 4:0, 3:0)
Rakousko
Čtvrtek 31.12.2020, 20:10 • Rogers Place, Edmonton, AB • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkujeme za pozornost, tohle byl poslední přenos v tomto roce. Nezbývá než poděkovat za podporu a popřát hodně štěstí a zdraví v tom následujícím, který doufejme bude mnohem lepší než ten, co končí. (22:44:26)
     
    Martin Lang byl vyhlášený nejlepším hráčem zápasu. Plzeňský odchovanec, který v letošní sezoně nastoupil v Litoměřicích a Klatovech dnes zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.
     
    Zatímco proti Švédům a Američanům Češi sedmkrát inkasovali, tak proti Rakušanům se sedmkrát prosadili a mohou se tedy těšit na čtvrtfinále proti vítězi zápasu Finsko – Kanada. Tento duel začne o půlnoci. S Finy hrála dvacítka naposledy na startu roku 2018, kdy v Buffalu pod koučem Pešánem postoupila do semifinále.
     
    Střely na branku: 61:15 (15:6, 23:2, 23:7)
    Vyloučení: 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
    Vhazování: 36:26 (9:11, 15:8, 12:7)
     
    Pro Rakousko turnaj končí, jelikož se na tomto světovém šampionátu se nesestupuje. Ve čtyřech zápasech vstřelil tým okolo devítky posledního draftu Rossiho jedinou branku s Ruskem. Po závěrečném duelu české základní skupiny byli vyhlášeni tři nejlepší Rakušané na MS, a sice brankář Sebastian Wraneschitz, Luis Lindner a Marco Rossi.
     
    Český tým nepřipustil ostudu a porazil Rakousko, které ještě nikdy nevyhrálo utkání na MS, 7:0. Bylo o tom, kdy dají Češi první gól, a to se povedlo Kubíčkovi v 27. minutě a od té doby dvacítka dominovala. Češi znovu zvítězili s nulou vzadu, tu si po Lukáši Paříkovi proti Rusku zapisuje tentokráte Nick Malík.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Jan MYŠÁK - 7:0
     
    59:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lang nahrál pod sebe JANU MYŠÁKOVI, ten si hodil kotouč na hranu pravého kruhu a zakončil zápěstím hezky k zadní tyči! Asistence: Martin Lang, Michal Teplý.
     
    59:25
    Suhradovu střelu z levého obránce vyráží Wraneschitz na bližší tyči.
     
    58:40
    Lang vystřelil z levé strany vedle vzdálenější tyče, na hattrick už nemá moc času.
     
    58:35
    Najmanova akce po levé straně končí zákrokem Wranenischtze na přední tyči.
     
    57:29
    Radek Kučeřík měl na hokejce na levé straně sedmou trefu, ale nenašel prostor mezi nohama výborného Wraneschitze.
    56:45 David JIŘÍČEK - 6:0
     
    56:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    DAVID JIŘÍČEK podržel puk na pozici pravého obránce a jeho střelu tečoval Jonas Kutzer do kratší šibenice! Asistence: David Vitouch, Pavel Novák.
     
    55:54
    Svozil dobře nahrával zprava na levou stranu rozjetému Vitouchovi, tomu puk přeskočil hokejku.
     
    55:16
    Češi udělali chybu v rozehrávce, Mathias Böhm umístil zakončení z levé strany vedle brány.
     
    54:38
    Šancí na kanára bylo hodně, ale zatím Češi čekají na šestou trefu v zápase.
    Marken.cz

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 27. Kubíček (Raška, Vitouch), 33. Lang (Haš, Svozil), 39. Lang (Myšák, Kubíček), 40. Přikryl (Mužík, Beránek), 42. P. Novák, 57. Jiříček (Vitouch, P. Novák), 60. Myšák (Lang, Teplý)


    Česko: N. Malík (Pařík) – Kučeřík (A), Kubíček, Svozil, Haš, Klikorka, Jiříček, Suhrada – Lang, Teplý, Myšák (C) – P. Novák, Vitouch, Raška – Přikryl, Beránek, Mužík – Najman (A), Rychlovský, Koffer.
    Rakousko: Wraneschitz (Brandner) – Lindner (A), Necesany, Wimmer, Pfeffer, Posch, Pallierer, Kutzer – Kasper, Peeters, Rossi (C) – Hochegger, Harnisch (A), Thaler – Tschofen, Böhm, Wallner – Krainz, Unterweger, van Ee – Pauschenwein.

    Rozhodčí: Garon, Kowalski – Foster, McGowan
    bahis siteleri