Liberec – Bohemians 5:7 (kon.) | Mladá Boleslav – Královské Vinohrady 7:2 (kon.) | Hattrick Brno – Otrokovice 4:6 (kon.)
Black Angels – Sparta 6:9 (kon.) | Chodov – Střešovice 8:6 (kon.) | Vítkovice – Česká Lípa 12:4 (kon.)
konec
1. SC TEMPISH Vítkovice
12:4 (3:2, 4:2, 5:0)
FBC 4CLEAN Česká Lípa
Neděle 03.01.2021, 18:00 • SC Dubina Ostrava • Livesport Superliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům florbalu! Livesport Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. SC TEMPISH Vítkovice a FBC 4CLEAN Česká Lípa.
     
    1. SC TEMPISH Vítkovice

    Vítkovice se po patnácti odehraných zápasech nacházejí na první pozici tabulky a v tomto duelu bodu v roli obrovského favorita. Vítkovice mají na svém kontě čtyřicet bodů a na druhé Střešovice mají jedenáctibodový náskok, avšak druhý jmenovaný celek má hned o tři zápasy méně. Domácí tým tohoto zápasu letos zaznamenal pouhé dvě porážky, ta poslední se uskutečnila v minulém kole, kdy Vítkovice nestačily na Bohemians, kterým podlehly výsledkem 6:7 po prodloužení. Vítkovice jsou ale nejlepším domácím týmem, ze sedmi duelů se jim povedlo vybojovat hned osmnáct bodů.
     
    FBC 4CLEAN Česká Lípa

    Na opačné straně stojí Česká Lípa, která se v tomto duelu bude pokoušet o obrovské překvapení. Česká Lípa momentálně okupuje dvanáctou pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo boj o udržení. Hostující tým tohoto zápasu letos ze čtrnácti duelů vyhrál pouze třikrát, navíc z posledních pěti duelů se mu nepovedlo ukořistit ani jeden bod. Poslední získané body tak přišly v duelu proti Chodovu, která na své palubovce překvapivě prohrál výsledkem 8:9. Česká Lípa je čtvrtým nejhorším venkovním týmem, přesto se jí ze sedmi duelů povedlo vydolovat šest bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Hatala, Nehera, Jan Šebesta – Besta, Bräuer, Čonka-Skyba – Delong, Gattnar, Hájek – Kaleta, Matejčík, Sidunov – Sladký, Šindler.

    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dvořák (Chyna) – Kadlec, Novák, Pastor, Slaný, Štěrba – Dzierža, Ekl, Hřebřina – Jireček, Jirsa, Karel – Kopič, Krajcigr, Vlček.

    Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Před malým momentem jsme sledovali úvodní vhazováno tohoto zápasu, po kterém se domácím povedlo přejít k blízkosti branky České Lípy.
     
    01:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Vítkovice pokračovaly ve svém aktivním nástupu do zápasu, do střelecké pozice si dokázal seběhnout MAREK MATEJČÍK, jehož rána přeci jenom skončila za zády brankáře.
    Asistence: Jan Šebesta.
    01:35 Marek MATEJČÍK - 1:0
     
    02:26
    Krátce po první brance tohoto zápasu, mohl rozehrávat kousek od branky domácí Sidunov. Jeho prudká nahrávka nakonec proletěla daleko vedle branky.
     
    03:39
    Na levém křídle se ujal míčku Hájek, který se ho okamžitě snažil poslat před hostující branku. Tam si seběhl Matejčík, jenž se ovšem k míči nedokázal dostat.
     
    05:33
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je tu druhá branka tohoto zápasu! U levého mantinelu se do zakončení dostal domácí MAREK BRÄUER, který se štěstím zamířil naprosto přesně. Česká Lípa tak prohrává o dvě branky a bude muset pořádně zabrat.
    Asistence: Jan Šebesta.
    05:33 Marek BRÄUER - 2:0
     
    06:19
    Česká Lípa se nyní rozhodla uklidnit hru u své branky. Po chybné rozehrávce se ovšem do šance dostal Šindler, který na brankáře nedokázal vyzrát.
     
    07:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku! Vítkovice se díky rychlému protiútoku dostaly k parádní kombinaci, která putovala až před prázdnou branku, kde měl naprosto snadnou práci ONDŘEJ SIDUNOV.
    Asistence: Lukáš Hájek.
    07:17 Ondřej SIDUNOV - 3:0
     
    07:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    08:05
    V obraně chvíli zmatkoval hostující Novák, kterému se přesto povedlo odehrát hrací předmět na druhou stranu, kde se ovšem daleko nedostal Krajcigr.
     
    09:12
    Posléze se nepovedlo dobře nahrát domácímu Bestovi, který našel pouze hokejku protihráče. Oba celky poté vystřídaly, útočnou akci zakládá Novák.
     
    10:15
    Krajcigr se málem prodral až do zakončení, avšak na poslední chvíli dokázal zakročit Hatala. Posléze se ke střele dostal Slaný, který mířil pouze doprostřed.
     
    10:46
    Domácí znovu kombinovali kousek od branky soupeře. Bekhendová nahrávka od Sladkého trefila nohy soupeře a Česká Lípa zakládá protiútok.
     
    11:10
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    A ten končí kontaktní brankou! Velice pohledně to vyřešil Kadlec, kterému se přesnou nahrávkou povedlo na zadní tyči najít naprosto osamoceného ONDŘEJE KOPIČE, kterému se povedlo překonat marně se natahujícího Součka.
    Asistence: Tomáš Kadlec.
    11:10 Ondřej KOPIČ - 3:1
     
    12:20
    Po jednom z odrazů se míček odrazil mimo hrací plochy, rozehrávat tak bude domácí celek, který rozhodně nebude nikam spěchat.
     
    13:02
    V rohu hrací plochy operoval hostující Jireček, který nakonec předložil před branku na svého spoluhráče, jenž ovšem nevyzrál na Součka.
     
    13:16
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Rázem je to o jednu branku! Na levém křídle převzal nahrávku JAROMÍR EKL, který se to rozhodl vzít sám na sebe. Jeho technická rána nakonec zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci.
    Asistence: Daniel Štěrba.
    13:16 Jaromír EKL - 3:2
     
    14:16
    Rozehrávka standardky nakonec nabídla slušnou pozici pro zakončujícího Delonga. Jeho svižná rána nakonec směřovala výrazně vedle branky.
     
    15:20
    Tentokráte měl na levém křídle poměrně dost času na zakončení Hatala, který ovšem nemířil přesně. Přesto si hostující brankář Chyna sáhl na míček.
     
    16:36
    Do protiútoku se poté pokoušel dostat domácí Čonka, který byl faulován. Rozehrávat tak mohl kolega Besta, jenž nakonec nakrátko hledal Sidunova.
     
    17:16
    Česká Lípa navíc pohledně pracovala a najednou mohl srovnat Krajcigr. Jeho ránu ovšem srazil jeden z protihráčů, pokračovat se bude rozehrávkou standardky.
     
    18:30
    Běží nám koncovka první třetiny. Česká Lípa to nejprve zkoušela z velké vzdálenosti, zakončující Jireček ovšem mířil pouze doprostřed domácí branky.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:00
    Tyč po střele Čonky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec přinesla hned pět branek. Lépe do zápasu vstoupily Vítkovice, které se poměrně jednoduše dostaly do vedení o tři branky. Česká Lípa si tak musela vzít oddechový čas, po kterém se herně zvedla. To přineslo dvě kontaktní branky a stále tak je o co hrát. Do konce zápasu navíc zbývá hodně času.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Před malým momentem začala druhá třetina, která jistě slibuje zajímavou podívanou. Vítkovice sice vedou, avšak pouze o jedinou branku.
     
    21:44
    Rozehrávku soupeře dokázal velice pozorně narušit hostující Jireček, který se nakonec dostal k míčku. Následná nahrávka za sebe byla dost nepřesná.
     
    22:31
    Vítkovice poměrně trpělivě kombinovaly na vlastní polovině, načež se rozehrávající Besta přesunul k brance soupeře, kam zatím nahrávka nepřiletěla.
     
    23:18
    Domácí celek stále pohodlně kombinuje, což pochopitelně nic nebezpečného nepřináší. Za zmínku stojí pouze předchozí zakončení Ondřeje Kopiče.
     
    24:27
    Po levém křídle se natlačil až před brankáře domácí Gattnar, který ovšem trefil pouze nohu. Následuje rychlá protiakce České Lípy!
     
    25:18
    V posledních minutách se nehraje vůbec plynule. Po dalším odrazu se míček dostal mimo hrací plochu, rozehrávat tak bude Česká Lípa.
     
    26:10
    Poté převzal nahrávku domácí Matejčík, který ovšem nahozením trefil pouze nohy protihráče. Pokračovat se bude rozehrávkou standardní situace.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu FBC 4CLEAN Česká Lípa (Jakub Jirsa – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    27:28
    Domácí okamžitě rozjeli kombinaci, při které se Šindlerovi nepovedlo nahrát křížem na volného spoluhráče. Posléze pouze do protihráče pálil Delong.
     
    27:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom domácí celek využívá přesilovou hru! Vítkovice se dlouhou dobu nemohly dostat do zakončení, povedlo se to až po nahrávce Delonga, kterému se povedlo najít ROSTISLAVA GATTNARA, který našel levou šibenici.
    Asistence: Adam Delong.
    27:37 Rostislav GATTNAR - 4:2
     
    28:15
    Česká Lípa se tak znovu dostává do těžké situaci, během které bude muset dotahovat dvoubrankové manko. Do konce však zbývá dostatek času.
     
    29:34
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Rázem je to o jedinou branku! Česká Lípa kombinovala a pořádně zaměstnala domácí obranu, která se vůbec nechytala. Nakonec akce přinesla nahrávku na RADKA KRAJCIGRA, který si proti Součkovi věděl rady.
    Asistence: Štěpán Slaný.
    29:34 Radek KRAJCIGR - 4:3
     
    30:30
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Chynu, který poté na jistotu rozehrál do strany. Posléze se finální nahrávka nedostala na hokejku Gattnara.
     
    31:20
    Po rozehrávce standardky to na sebe vzal Besta, který tvrdou střelou trefil pouze dobře postaveného protihráče. Vítkovice přesto vybojovaly míček zpět.
     
    32:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Dočkali jsme se osmé branky zápasu! ADAM DELONG to typickým způsobem vzal na sebe, přičemž si navedl míč do palebné pozice, odkud neomylně vypálil přesně pod horní konstrukci hostující branky.
    Asistence: Martin Nehera.
    32:22 Adam DELONG - 5:3
     
    33:31
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Jenomže znovu je sníženo! Na pravém křídle měl trestuhodně příliš prostoru Kopič, který si ještě počkal na náběh v podání RADKA KRAJCIGRA, jenž zamířil do prázdné domácí branky.
    Asistence: Ondřej Kopič.
    33:31 Radek KRAJCIGR - 5:4
     
    33:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhá třetina nám rovněž nabízí celou řadu branek! Šindlerovi se nyní povedlo najít dobře postaveného ROSTISLAVA GATTNARA, který bleskovou střelou bez přípravy zamířil do levé části hostující branky.
    Asistence: Matyáš Šindler.
    33:46 Rostislav GATTNAR - 6:4
     
    36:01
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nyní je to o tři branky! Česká Lípa nyní propadla při bránění útočné akce, která byla v podání domácích ukázková. Bestovi se totiž v tandemu povedlo najít MARKA BRÄUERA, který uklidil míček do prázdné branky.
    Asistence: Jiří Besta.
    36:01 Marek BRÄUER - 7:4
     
    37:27
    Do útočného manévru se před malým momentem pouštěl hostující Kadlec, který byl zastaven nedovoleně. Jeho celek okamžitě rozehrál nakrátko.
     
    38:15
    Vítkovice rozjely další protiakci, která ovšem nepřinesla žádné zakončení. Delong tak dlouho hledal prostor k nahrávce, až nakonec nedokázal přesně přihrát.
     
    39:22
    Běží nám poslední minuta druhé třetiny. Domácí se v závěru snaží neudělat žádnou fatální chybu, proto sledujeme další trpělivou kombinaci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu přinesla dalších šest branek. Vítkovice nyní působily mnohem aktivnějším dojmem a před třetí třetinou vedou o tři branky. Česká Lípa v posledních minutách celkem dost riskovala, což ostatně také musí. Uvidíme tedy, co nám přinese poslední perioda zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Odstartovala nám poslední perioda tohoto zápasu. Vítkovice do ní vstoupily s výsledkem 7:4, hostující celek se tak bude pokoušet o zázrak.
     
    42:01
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Je tu osmá branka domácího celku! Domácí se znovu nastěhovali k blízkosti branky soupeře, kde se do střelecké pozice dokázal natlačit LUKÁŠ HÁJEK, kterému se tak povedlo vyzrát na brankáře.
    Asistence: Jan Šebesta.
    42:01 Lukáš HÁJEK - 8:4
     
    43:20
    Napadající hostující útočník Karel nakonec donutil soupeře k chybné rozehrávce, jenomže Vítkovice se poměrně bleskově dostaly zpět k míčku.
     
    44:15
    Nyní rozehrával standardní situaci hostující Novák, který rozhodně nikam nespěchal. Následovala nahrávka k mantinelu na Kopiče, jenž mu hned vracel.
     
    44:22
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Štěpán Kaleta – 2 min., Nesportovní chování).
     
    45:09
    Hatala dostal před malým momentem pořádně naloženo a domácí celek se dožadoval vyloučení. Sudí už poněkolikáté nechali pokračovat ve hře.
     
    46:15
    Domácí se pokoušeli zaútočit v oslabení, přičemž Delong nasbíral cenné vteřinky. Posléze si sám pomohl nedovoleně a rozehrávat tak bude soupeř.
     
    47:22
    Hostující Slaný naznačil zakončení, místo toho ještě nahrával vedle sebe. Tam se jeden ze spoluhráčů dostal ke střele, jenž putovala výrazně vedle.
     
    48:26
    Hatala přesnou nahrávkou o pravé hrazení našel Bräuera, který si ovšem poté pomohl nedovoleným způsobem. Rozehrávat tak bude Česká Lípa.
     
    49:30
    Už poměrně dlouho čekáme na něco vážnějšího. Nyní si rozehrávkou zkomplikoval hostující Novák, který se přesto dostal kolem napadajícího protihráče.
     
    49:47
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Devátá branka domácího celku! Lukáš Hájek podnikl útočnou akci, při které se mu v tandemu povedlo najít MARKA MATĚJČÍKA, který si bez větších problémů poradil s hostující brankářem, jenž byl naprosto bez šance.
    Asistence: Lukáš Hájek.
    49:47 Marek MATEJČÍK - 9:4
     
    50:00
    Do dalšího protiútoku pro změnu uháněl Hatala, který znovu skončil na zemi. I tentokráte se jednalo o poměrně podezřelý zákrok protihráče.
     
    51:15
    Po další rozehrávce standardky operoval v oblasti branky soupeře Čonka. Po jeho nahrávce to zkoušel Besta, který dokázal oslovit volného spoluhráče.
     
    52:20
    Česká Lípa je v poslední periodě naprosto bez života. Domácí celek tak většinu času drží míček na svých hokejkách, což se děje také v tuto chvíli.
     
    52:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Debakl graduje, je tu totiž desátá branka! Velký kus práce znovu odvedl Rostislav Gattnar, který zavezl míček, načež velice přesnou nahrávkou našel volného ADAMA DELONGA, jenž zamířil do prázdné hostující branky.
    Asistence: Rostislav Gattnar.
    52:39 Adam DELONG - 10:4
     
    53:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Aby toho nebylo málo, tak je tu jedenáctá trefa! Hostující branka Chyna nedokázal ideálně rozehrát, k hracímu předmětu se tak dostal Marek Matejčík, po jehož nahrávce se prosadil ONDŘEJ SIDUNOV.
    Asistence: Marek Matejčík.
    53:07 Ondřej SIDUNOV - 11:4
     
    54:15
    Další zakončení tentokráte obstaral Bräuer, který tak útočil na svůj dnešní hattrick. Střelecký pokus z nepřipravené pozice mířil vedle branky.
     
    55:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí jsou evidentně při chuti! Znovu se o slovo přihlásil ADAMA DELONG, který si tradičně navedl míček do palebné pozice, odkud švihem zamířil přesně k levé brankové konstrukci.
    Asistence: Rostislav Gattnar.
    55:07 Adam DELONG - 12:4
     
    57:32
    Česká Lípa se nikam nežene, spíše se snaží neudělat žádnou fatální chybu. Proto sledujeme trpělivou rozehrávku.
     
    58:15
    Vítkovice pokračují v aktivitě. Tentokráte si střeleckou pozici zkoušel najít domácí Čonka, který byl vytlačen k levému hrazení.
     
    59:20
    Běží nám poslední minuta zápasu, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Otázkou je, zda domácí ještě nepřidají další branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkáni nakonec končí očekávaným vítězstvím Vítkovic, které potvrdily roli favorita zápasu a zvítězily vysoko 12:4. Česká Lípa hrála vyrovnaně pouze v první periodě, zbytek zápasu totiž patřil domácím, kteří nakonec skórovali hned dvanáctkrát. Česká Lípa se totiž zhruba od poloviny zápasu horko, těžko dostávala do šancí, navíc se jí příliš nedařilo eliminovat útočné akce soupeře. (19:53:30)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Matejčík (Jan Šebesta), 6. Bräuer (Jan Šebesta), 8. Sidunov (Hájek), 28. Gattnar (Delong), 33. Delong (Nehera), 34. Gattnar (Šindler), 37. Bräuer (Besta), 43. Hájek (Jan Šebesta), 50. Matejčík (Hájek), 53. Delong (Gattnar), 54. Sidunov (Matejčík), 56. Delong (Gattnar) – 12. Kopič (Kadlec), 14. Ekl (Štěrba), 30. Krajcigr (Slaný), 34. Krajcigr (Kopič)


    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Hatala, Nehera, Jan Šebesta – Besta, Bräuer, Čonka-Skyba – Delong, Gattnar, Hájek – Kaleta, Matejčík, Sidunov – Sladký, Šindler.
    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Chyna (Dvořák) – Kadlec, Novák, Pastor, Slaný, Štěrba – Dzierža, Ekl, Hřebřina – Jireček, Jirsa, Karel – Kopič, Krajcigr, Vlček.

    Rozhodčí: Sýkora, Tkáč
    bahis siteleri