Wolverhampton – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Aston Villa – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
1:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Pátek 08.01.2021, 20:45 • Molineux Stadium, Wolverhampton • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:47:50)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
     
    V souboji dvou prvoligových celků byl úspěšnější Wolverhampton, která na domácím stadiónu porazil Crystal Palace těsným výsledkem 1:0 a postoupil do čtvrtého kola FA Cupu. Rozhodující a jediný gól střetnutí padl ve 35. minutě a postaral se o něj Adama Traoré, jenž povedenou střelou k bližší tyči zaznamenal svůj první úspěšný zásah v sezóně. Vlci byli po většinu utkání aktivnějším týmem a jejich postup je zasloužený. Navýšit vedení a dát tak pojistku na postup mohl v 67. minutě Leander Dendoncker, proti belgickému středopolaři se ovšem výborným zákrokem vytáhl Jack Butland. Jeho protějšek John Ruddy byl dnes po většinu zápasu v roli diváka, neboť nemusel zasahovat ani jednou.

    Svěřenci kouče Espirita Santa dnešním vítězstvím vylepšili počin v FA Cupu z minulé sezóny, zatímco The Eagles vypadli, stejně jako loni, již ve třetím kole.
    Do čtvrtého kola FA Cupu postoupili fotbalisté Wolverhamptonu
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jednu šanci měli svěřenci kouče Hodgsona po obranném zákroku Joaa Moutinha, kdy zahrávali rohový kop. Nebezpečí ovšem nepřipustil gólman John Ruddy, který vyběhl z brankové čáry a balón zalepil v rukavicích.
     
    90+2
    Hosté se vytáhli dopředu v kompletní sestavě. Ruben Neves po zisku míče mohl vyslat do úniku Neta, jenže se vzájemně nepohodli a přihrávka směřovala do protipohybu křídelníka.
     
    90+1
    Jeden z posledních útoků Crystal Palace při honbě za vyrovnáním zastavil zdviženým praporkem rozhodčí. Ofsajdovou past domácí skvěle sehráli na Zahu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Velké zaváhání vyrobil na levé lajně Tyrick Mitchell. Jednadvacetiletý mladík se rozhlížel, aniž by ještě zpracoval balón, který mu komicky projel mezi nohama do autu.
     
    88
    Nově příchozí Townsend přihrál do lajny Ayewovi, jehož okamžitě zdvojili Ait Nouri se Saissem. Reprezentant Ghany chtěl vybojovat rohový kop, ale pomezní dobře viděl, že on se jako poslední dotkl míče před tím, než doputoval do zámezí.
     
    87
    Obranný odkop Ait Noutiho našel hruď Jamese Tomkinse. Hostující kapitán zpracoval balón pro sebe a na nic nečeká, sám s míčem na kopačkách spěchá na útočnou polovinu.
     
    86
    Conor Coady dnes působí dojmem neprostupné skály. Zaha ho zkoušel rozhodit sérií přešlapovaček, přesto na anglického stopera nevyzrál.
     
    85
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Leander Dendoncker, přichází Ki-Jana Hoever.
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Andros Townsend.
     
    85
    Žlutou kartu si vykoledoval Morgan Gibbs-White, jenž je na trávníku teprve čtvrt hodiny. Na polovině hřiště podrazil Mitchella bez zjevné snahy hrát míč.
     
    84
    Ofenzivu Orlů už podporují i krajní beci. Nathaniel Clyne centroval z pravé strany do přehuštěného domácího vápna, vše vyřešil včas vyběhnuvší gólman Ruddy.
     
    83
    Wilfried Zaha opět v akci. Nahrávku poslal do šestnáctky Ezemu, který ovšem skrze početný blok nemohl střílet a tak přihrával vedle sebe van Aanholtovi, který z jedničky napálil do oblasti žeber Nevese.
     
    82
    Útočník Zaha jen bezmocně rozhodil rukama, když rozhodčí neodpískal zákrok Saisse na jeho osobu jako nedovolený. Stoper následně dlouhým odkopem zažehnal nebezpečí.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Vlci nadále drží těsný jednobrankový náskok. Hráči Crystal Palace se ve druhé půli zlepšili, avšak na defenzivu protivníka stále recept nenašli.

    Milan Huppert

    Branky: 35. Traoré

    Karty:   66. Aït Nouri (WOS), 85. Gibbs-White (WOS) – 62. McCarthy (CRP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Aït Nouri, Saïss, Coady (C), Semedo – Dendoncker (85. Hoever), Neves, Moutinho – Traoré (69. Gibbs-White), Silva (78. Cutrone), Neto.
    Náhradníci: Patrício – Corbeanu, Cutrone, Gibbs-White, Hoever, Kilman, Otasowie, Richards, Vitinha.

    Crystal Palace FC: Butland – Clyne, Tomkins (C), Sakho (46. Kouyaté), van Aanholt – Ayew, McCarthy (70. Mitchell), Riedewald, Eze – Benteke (70. Zaha), Batshuayi (85. Townsend).
    Náhradníci: Guaita – Kelly, Kouyaté, McArthur, Milivojević, Mitchell, Townsend, Ward, Zaha.

    Rozhodčí: David Coote – Adam Nunn, Nicholas Hopton
    bahis siteleri