Nové Zámky – Zvolen 0:2 (kon.) | Nitra – Miskolc 5:2 (kon.) | Poprad – HC Slovan 4:1 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Košice 3:4 (0:1 po s.n.) | Trenčín – Detva 8:1 (kon.) | Banská Bystrica – Michalovce 1:5 (kon.)
konec
HK Poprad
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
sk Neděle 10.01.2021, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Šláger a najatraktívnejší zápas ponúka 30. kolo Tipos Extraligy. Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu medzi HK Poprad a HC Slovan Bratislava. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    SÚBOJ PRVÉHO S DRUHÝM
    Po prehre Popradu 4:0 s Košicami v rámci trojkráľového kola sa na pár dní zmenil líder Tipos Extraligy.
    Stal sa ním Slovan Bratislava. V nasledujúcom piatkovom kole však Poprad odohral duel na domácom ľade proti Nitre, v ktorom viedol už 3:0, napokon však prišiel o jasné tri body a triumfoval „len“ 4:3 po predĺžení. Belasí zase v piatok cestovali na východ republiky do Michaloviec, kde súperovi podľahli 2:1 po nájazdoch a Poprad sa vrátil na prvú priečku. Momentálne Podtatranci vedú ligu s jednobodovým náskokom pred druhým Slovanom, ktorý však má dva zápasy k dobru a rozhodne teda bude tento štvrtý vzájomný duel v tejto sezóne pre oba tímy dôležitým, tzv. šesťbodovým.
    Poprad a Slovan sa v tejto sezóne stretli už tri razy. V prípravnom zápase počas Tatranského pohára Slovan zvíťazil 3:5, v nasledujúcich dvoch ligových zápasoch už boli úspešnejší kamzíci, ktorí 4. októbra na Slovane zvíťazili 1:2 a 15. novembra doma pokorili Slovan 4:1.
    Kvalita je na oboch stranách, veríme teda, že uvidíme atraktívny duel. Z pohľadu skóre pôjde o súboj najofenzívnejšieho celku – Popradu – proti najlepšie brániacemu celku – Slovanu. Poprad má skóre 102:71 a Slovan 87:57.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Hudec, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Livingston, Handlovský – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár, Jevoš, Hajnik – Valigura

    HC Slovan Bratislava: Noskovič (Parks) – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Ališauskas, Valach, Maier, Beňo – Ožvald, Urbánek, Jendek – Šišovský, Kytnár, O'Donnell – Kundrik, Bortňák, Rapáč – J. Uram, Lačný, Lepskij

    Rozhodca: Hronský, Štefik – Valo, Frimmel.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba celky. Popradčania sa predstavia v modrých dresoch a Bratislavčania v bielych. Čaká nás slovenská štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Popradčania sa dostali do útočného pásma, Skokanova prihrávka na Hudeca však bola trochu nečakaná a domáci prišli o pásmo.
     
    00:39
    Proti elitnej popradskej formácii bola v prvom striedaní nasadená tretia slovanistická formácia. Oba tímy už striedajú a posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    01:14
    Handlovský z pravého kruhu krížnou prihrávkou našiel na opačnej strane Dalhuisena, ktorý to skúšal strelecky, ale Noskovičovu bránu netrafil.
     
    01:39
    Urbánek na modrej čiare dôrazne zahral proti Dalhuisenovi a holandský obranca už nahadzoval puk zo stredného pásma. Priestor na dôkladnejšiu rozohrávku Slovana.
     
    02:21
    Ulrychova dlhá prihrávka popri mantineli bola iba tečovaná do útočného pásma a rozohráva spoza brány už gólman Noskovič.
     
    02:44
    Matúš Paločko prihrávkou posunul puk Jevošovi, ktorý to iba jemne nahodil na brankára Noskoviča a ten pre istotu prikrýval.
     
    03:16
    Maier po krídle vysúval Lepského, ktorý sa snažil individuálne presadiť, na ľavom kruhu v útočnom pásme mu však kľučka nevyšla.
     
    03:54
    Popradskí obrancovia neudržali útočné pásmo, a tak dopredu vyrazili Kundrik s Rapáčom. Kundrik napokon z ľavého kruhu strieľal a Vošvrda lapačkou reagoval.
     
    04:38
    Domáci vyštartovali dopredu so štyrmi hráčmi, Bjalončík však skôr vošiel do pásma než Matej Paločko a za týchto okolností to bol ofsajd.
     
    04:52
    Odrazený puk z hokejky Šišovského skončil na popradskej striedačke a hra je znovu prerušená.
     
    05:32
    Domáci hokejisti sa pripravili o puk, následne však podobne učinili aj hostia, keď Maierova prihrávka mierila priamo na popradské hokejky.
     
    06:22
    Prihrávka na Jendeka v strednom pásme bola zblokovaná Drgoňom, ktorý vyrazil dopredu po krídle, napriahol za kruhom a pálil na vyrážačku Richarda Noskoviča.
     
    07:03
    Dalhuisen vytvoril priestor na krídle pre Michaela Vandasa, ktorý od mantinelu prešiel na os klziska medzi kruhmi a odtiaľ vystrelil. Noskovič stihol použiť betón.
     
    07:52
    Štajnoch rozohrával novú akciu Slovana. Belasí nahodili puk za popradskú bránku, za ktorou už boli domáci hokejisti.
     
    08:12
    Rýchlosť po ľavom krídle naberal Michail Lepskij, ktorý to skúsil strelou z ľavého kruhu a Vošvrda sa dotkol puku lapačkou.
     
    09:32
    Dalhuisena vytlačil do rohu klziska Bačik. Popradský obranca sa však nenechal odradiť a držal puk na hokejke.
     
    10:01
    Nepríjemne vyzeral stret Svitanu s Patrikom Bačikom, ktorý bol tvrdo narazený a ostal po zákroku ležať na ľade. S pomocou spoluhráčov vstal a po svojich s bolestivou grimasou odišiel na striedačku.
     
    10:32
    Jendek zablokoval Handlovského strelu. Otváral sa pred ním priestor po pravom krídle, Jendek však iba nahadzoval popri mantineli.
     
    11:01
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú do vedenia v zápase. Strela Matúša Paločka spomedzi kruhov bola vyrazená Noskovičovým betónom pred bránkovisko, kde prikorčuľoval PETER BJALONČÍK a bekhendom trafil nechránenú medzeru medzi betónmi gólmana Slovana.
    Asistencia: Matúš Paločko.
     
    12:01
    Presne po minúte mali ďalšiu dobrú akciu kamzíci. Svitana vykorčuľoval s pukom po krídle, prešiel poza bránu a ideálnou prihrávkou našiel Marcela Haščáka, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti, no len priamo na hruď pripraveného Noskoviča.
     
    12:44
    Sersen sa rýchlo nepúšťal dopredu a ostal stáť oproti dianiu v strednom pásme a pre istotu dával na kolegu z obrany Bačika.
     
    13:14
    Po pravom krídle nabral rýchlosť Jakub Urbánek, ktorý to skúsil strelou z kruhu. Vošvrda priamo zachytával puk a zbytočne ho nevyrážal pred seba.
     
    13:40
    Seigo po vyhratom vhadzovaní Skokana pálil od modrej čiary. Noskovič úspešne eliminoval strelu vyrážačkou.
     
    14:22
    Štajnoch na modrej čiare dostal puk na bekhend a čakal na pohyb Šišovského pred bránku. Napokon sa rozhodol vystreliť, Vošvrda zachytával do lapačky a Šišovského si postrážil Erving.
     
    15:03
    Matúš Paločko jemne tečoval Hudecovu strelu z pravého kruhu, usmernil puk však iba mimo brány. Následne belasí rozohrávali nepresne a je to zakázané uvoľnenie.
     
    15:26
    Zaútočili tentokrát hostia. Patrik Maier sa zapojil do ofenzívy a strieľal z ľavého kruhu. Vošvrdova lapačka bola znovu pozorná.
     
    15:59
    Prvýkrát v zápase sa vylučuje. Presilovku si zahrá Slovan a dve minúty za hákovanie dostáva Matúš Paločko.
     
    16:05
    Presilovka belasých sa ani poriadne nezačala a predčasne sa končí. Milan Kytnár je vylúčený za podrazenie.
     
    16:42
    Svitana pokračoval dopredu v prečíslení troch proti dvom. Vyskúšal to napokon strelou od modrej, ktorá mierila nad bránku.
     
    17:18
    Vo veľmi dobrej pozícii medzi kruhmi sa ocitol Michael Vandas, ktorý z prvej bekhendom priťukol puk po prihrávke priamo na bránu, ale Noskovič úspešne vyrážačkou eliminoval strelu.
     
    17:58
    Poprad si o pár sekúnd zahrá presilovku. Branislav Rapáč hákoval Marcela Haščáka a odchádza na trestnú lavicu.
     
    18:36
    Svitana strelou spomedzi kruhov trafil iba Bačika, následne sme videli krátke súboje o puk, po ktorých Sersen tvrdo odpálil puk preč.
     
    19:44
    Poprad dal gól!
    Poprad využíva presilovku pár sekúnd pred príchodom Rapáča a v závere prvej tretiny. Domáci sa prakticky celú presilovku držali v útočnom pásme. Seigo posnul na pravý kruh PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý zamieril a úspešne triafal.
    Asistencie: Steven Seigo, Marcel Haščák.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sme videli dva góly, ktoré padli do bránky bratislavského Slovana. Skóre v 12. minúte otvoril Bjalončík a v záverečných sekundách tretiny využil presilovku Svitana.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:31
    Haščákovi ušiel puk za vlastnou bránkou, nenechal sa však vyviesť z miery a Jendek ho nestihol včas napadnúť.
     
    21:22
    Ališauskas vnikol po pravom krídle do útočného pásma a z kruhu to posúval pred bránkovisko, kde však bol ďalší hráč Slovana zblokovaný.
     
    22:24
    Matej Paločko prenechával puk Matúšovi, ktorý zakončoval z pravého kruhu, ale triafal iba do Ališauskasa. Ten teraz s bolestivou grimasou ostal ležať na ľade.
     
    22:49
    Matúš Paločko sa dostával do veľmi dobrej pozície pred bránkou, vypýtal si faul a Poprad si zahrá presilovku. Za seknutie odchádza na dve minúty Peter Šišovský.
     
    23:02
    Po vyhratom buly a menších bojoch o puk to nakoniec zo svojej typickej pozície z ľavého kruhu skúšal Haščák. Noskovič rýchlo vytiahol svoju lapačku.
     
    23:40
    Poprad dal gól!
    Domáci využívajú aj túto presilovku a zvyšujú svoj náskok na rozdiel troch gólov. Kamzíci založili útočnú akciu z obranného pásma, usadili sa v pásme a Svitana ponúkol krížnu prihrávku na MARCELA HAŠČÁKA, ktorý strelou z prvej príklepom nedovolil Noskovičovi rýchlo sa presunúť.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    23:55
    Presilovú hru si zahrajú aj Slovanisti. Mike Dalhuisen je vylúčený za seknutie a je tu príležitosť pre hostí na návrat do zápasu.
     
    24:16
    Po vyhratom buly hostia obsadili útočné pásmo a strelou od modrej to skúšal Michal Sersen. Jeho pokus skončil v náručí Tomáša Vošvrdu.
     
    24:55
    Slovan opäť musel zakladať akciu spoza Noskoviča. Hosťom sa podarilo získať pásmo a strelou to skúšal Šišovský. Jeho pokus však bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    25:46
    O'Donnell posunul puk k žrdi Bortňákovi, ktorý sa obtočil a okamžite zakončoval z tesnej blízkosti. Vošvrda stihol rýchlo vyraziť.
     
    26:14
    Popradčania lacno prišli o puk v útočnom pásme a rýchlo otočili hru belasí. Jakub Uram dostal prienikovú prihrávku, zakončoval však iba jednou rukou a pre Vošvrdu to nebol problém.
     
    27:26
    Prihrávku medzi kruhy dostal Dávid Hajnik, ktorý to skúsil strelou švihom. Odrazený puk od mantinelu prikryl Noskovič lapačkou a hra je prerušená.
     
    27:56
    Ulrych nahadzoval puk od modrej čiary, klbko hráčov však zblokovalo strelu a puk vyletel do rohu klziska.
     
    28:16
    Po nasledujúcej akcii bratislavského Slovana skončil puk po teči od domáceho hráča na ochrannej sieti a vhadzuje sa pred Vošvrdom.
     
    28:53
    Nepresná prihrávka zo strany kamzíkov znamená za týchto okolností zakázané uvoľnenie a buly teda opäť uvidíme pred popradským brankárom.
     
    29:18
    Kytnár posúval na modrú čiaru Štajnochovi a ten už útočné pásmo neudržal. Všetci slovanisti teda museli opustiť útočnú tretinu.
     
    29:54
    Skokan dostal krížnu prihrávku na ľavé krídlo a prenechával puk dozadu na hokejku Stevena Seiga, ktorý zakončoval švihom, ale Noskovič použil rýchlo svoj betón.
     
    30:17
    Presilovú hru získavajú domáci. Michal Beňo dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    30:57
    Popradčania si úvodnú časť presilovky skomplikovali nedôraznými rozohrávkami a prišli už o takmer celú minútu.
     
    31:22
    Už sa domáci usadili v pásme a Seigo to skúsil strelou spomedzi kruhov. Kundrik puk dokázal zblokovať na zadný mantinel.
     
    32:07
    Blíži sa záver popradskej presilovky, ktorá nebola veľmi oslnivá, puk je v obrannom pásme na hokejke Svitanu.
     
    32:38
    Michael Vandas dostal puk do rýchlosti a šiel medzi kruhy. Pred sebou mal Ališauskasa, zakončoval švihom, ale mieril na plexisklo.
     
    33:08
    Presilovú hru si teraz zahrajú belasí. Dve minúty za seknutie dostáva Joona Erving.
     
    33:58
    Nepresná prihrávka Šišovskému na modrú čiaru znamenala prienik Haščáka, ktorý vykorčuľoval a zakončoval bekhendom, no nepresne.
     
    34:36
    Jakub Urbánek prekorčuľoval medzi kruhy, hoci sa mu na pravom kruhu ukazoval O'Donnell, ktorý si pýtal puk. Urbánek napokon strieľal a jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    34:49
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí využívajú túto presilovku. V predchádzajúcej situácii možno O'Donnell vyčítal Urbánkovi, že ho nenašiel, teraz však Urbánek krížom parádne preniesol puk na hokejku BRENDANA O'DONNELLA a ten z prvej prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Jakub Urbánek, Martin Štajnoch.
     
    36:14
    Beňo vnikol do pásma a zrejme chcel prihrávkou hľadať Ožvalda, ktorý korčuľoval medzi kruhy. Puk však napokon nedostal.
     
    36:43
    Matej Paločko prenikal spoločne s Matúšom do pásma, nerozumeli si však dostatočne a je to postavenie mimo hry.
     
    37:14
    Haščák prečítal rozohrávku hostí a ihneď otočil hru. V pásme to skúšal nahodením od modrej Skokan, Svitana jeho strelu netečoval.
     
    37:44
    James Livingston zachytil rozohrávku Vošvrdu. Do možnej krížnej prihrávky sa položil Meszároš. Livingston počkal, bol už sám pred bránou, no zakončil to nepresnou strelou.
     
    38:38
    Belasí sa dostali do útočného pásma a donútili kamzíkov rozohrávať len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    38:45
    Po vyhratom buly pálil spoza pravého kruhu Nerijus Ališauskas. Vošvrda stihol rýchlo reagovať a strelu zachytávať.
     
    39:46
    Pokus o vysunutie Šišovského nevyšiel, teraz je z toho zakázané uvoľnenie zo strany Slovana a pár sekúnd ešte tímom ostáva.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej dvadsaťminútovke padli dva góly, oba v presilovkách. Najprv zvýšil vedenie Popradu v 24. minúte Haščák a belasých v 35. minúte vrátil do zápasu O'Donnell. Poprad po 40 minútach nad Slovanom vedie 3:1.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:37
    Krížnu prihrávku na pravé krídlo dostal Vandas, ktorý prešiel na os klziska medzi kruhmi, mieril však ponad bránku.
     
    41:52
    Milan Kytnár dostal sympatickú spätnú prihrávku na ľavý kruh, využil to okamžite na strelu, mieril však iba priamo na hruď gólmana Vošvrdu.
     
    42:22
    Na pravé krídlo dostal prihrávku Filip Mešár, ktorý sa snažil zakončovať z kruhu, ale jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    43:22
    Slovan dostáva dobrú možnosť. Na trestnú lavicu za podrazenie si sadá Steven Seigo.
     
    44:28
    Prvá časť presilovky Slovana nebola veľmi výrazná, Popradu sa dvakrát podarilo dostať puk preč z obranného pásma.
     
    45:05
    O'Donnell dostal prihrávku na ľavé krídlo, vnikol s pukom do pásma, ale následne už oň prišiel a nedokázal ohroziť Vošvrdu.
     
    46:17
    Popradčania prežili oslabenie bez inkasovaného gólu, teraz však rozohrávali nedôsledne a nepresne. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    46:49
    Hra bola prerušená aj asi najmä kvôli tomu, že ešte počas slovanistickej presilovky časomiera stála 20 sekúnd a hlavný rozhodca to konzultoval aj s videorozhodcom.
     
    47:20
    Svitanova krížna prihrávka z rohu klziska nenašla adresáta, Popradčania prišli o útočné pásmo.
     
    48:38
    Bjalončíka v strednom pásme zozadu atakoval Bačik, bolo to však v rámci pravidiel. Popradský útočník ešte stihol nahodiť do útočnej tretiny.
     
    49:43
    Puk si pred bránku pýtal Lačný, na hokejke ho mal Lepskij v rohu klziska. Posúval ho pred bránu, gólman Vošvrda hokejkou zapracoval.
     
    51:00
    Svitana krížnou prihrávkou k pravej žrdi našiel Haščáka, ktorý prekorčuľoval poza a snažil sa to zakončiť k opačnej žrdi. Noskovič posunul bránku, hra je prerušená.
     
    51:31
    Handlovskému sa ukázal na modrej čiare Dalhuisen, ktorý okamžite z prvej pálil. Letelo to mimo brány, Noskovič iba pohľadom skontroloval puk.
     
    52:02
    Slovan získava presilovkovú možnosť. Dve minúty za podrazenie dostáva Adam Drgoň.
     
    52:31
    Bratislavčania dobre rozbehli presilovú hru. Strelou spoza pravého kruhu to teraz skúšal Brendan O'Donnell. Jeho delovka skončila bezpečne vo Vošvrdovej lapačke.
     
    53:20
    Presilovka Slovana síce pokračuje, ale v nasledujúcich sekundách neboli hostia veľmi nebezpeční. Popradčania teraz odstraňujú puk preč z obranného pásma.
     
    53:48
    V strednom pásme spadol Bortňák, belasí si pýtali vylúčenie, ale hlavní rozhodcovia nereagovali. Presilovka Slovana sa chýli ku koncu.
     
    54:37
    Vandas vysúval po krídle Bjalončíka, ktorý zabrzdil na pravom kruhu, prešiel mierne medzi kruhy a strelou to skúsil. Triafal zadný mantinel.
     
    55:18
    Založenie útoku zo strany hostí teraz nebolo presvedčivé a ani úspešné. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    55:52
    Stratený puk v obrannom pásme získal Svitana, ktorý prenechal Haščákovi. Haščák sa neulakomil, vracal Svitanovi pred bránkovisko, no Noskovič predviedol výborný zákrok a gólu zabránil.
     
    56:52
    Belasí boli v pásme, prihrávka O'Donnella naslepo z rohu klziska prešla až do stredného pásma a hostia prišli o pásmo.
     
    57:28
    Zo súbojov v strednom pásme napokon vzišiel úspešný Meszároš, nahadzoval ihneď do útočnej tretiny, ale bol to ešte ofsajd.
     
    57:43
    Spoza ľavého kruhu nahadzoval puk na bránu Kundrik a Vošvrda zachytával. Zároveň si tréner Stantien berie oddychový čas.
     
    57:46
    Bránka Slovana ostáva prázdna, vhadzuje sa pred Vošvrdom.
     
    58:12
    Kytnár urobil kľučku na modrej čiare, vnikol do pásma a je to ofsajd. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    58:21
    Po buly a získanom pásme opäť Noskovič už trieli na striedačku.
     
    58:55
    Poprad dal gól!
    Popradčania zrejme definitívne pečatia svoje víťazstvo v tomto zápase. O'Donnellovi nevyšiel individuálny pohyb z pravého kruhu. Popradčania získali puk, MARCEL HAŠČÁK ho vypichol na modrej čiare a zo stredného pásma trafil odkrytú bránu.
     
    59:14
    Ališauskas korčuľoval z rohu klziska, dával to pred bránu a na chvíľku trošku domáci zapochybovali, no napokon puk dostali preč z nebezpečného priestoru.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine mali belasí k dispozícii dve presilovky, no nevyužili ani jednu. Poprad zodpovedne odolával a napokon triumf kamzíkov v 59. minúte pečatil gólom do prázdnej brány Haščák. Poprad má znovu na čele tabuľky pred Slovanom trojbodový náskok. (18:23:02)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 12. Bjalončík (Matúš Paločko), 20. Svitana (Seigo, Haščák), 24. Haščák (Svitana), 59. Haščák – 35. O'Donnell (Urbánek, Štajnoch)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Hudec, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Livingston, Handlovský – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár, Jevoš, Hajnik – Valigura
    HC Slovan Bratislava: Noskovič (Parks) – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Ališauskas, Valach, Maier, Beňo – Ožvald, Urbánek, Jendek – Šišovský, Kytnár, O'Donnell – Kundrik, Bortňák, Rapáč – J. Uram, Lačný, Lepskij

    Rozhodčí: Hronský, Štefik – Valo, Frimmel
    bahis siteleri