Green Bay Packers - Los Angeles Rams 32:18 (kon.)
konec
Green Bay Packers - Los Angeles Rams

32:18

(3:3, 16:7, 6:8, 7:0)

Sobota 16.01.2021, 22:35 • Lambeau Field • Americký fotbal • Divisional Round
    Garyho složení Goffa
     
    5:04
    LAR, 4&13, 50
    Goffa nepodržela lajna, dostal se rychle pod tlak, nevydržel a je počtvrté v zápase složen! Asi nejdůležitější sack zápasu zapisuje Gary a Packers jdou na míč na útočné polovině!
    Běh Webstera
     
    6:51
    Crosby úmyslně poslal výkop před end zónu, ale speciální tým domácích nezvládl zachytit return Webstera, který se dostal až na 40yardovou linii!
     
    6:51
    EXTRA POINT – GOOD
    MASON CROSBY proměňuje extra point, 32:18!
    TOUCHDOWN PACKERS - ADAM LAZARD
     
    7:00
    GB, 2&6, GB 42 – TOUCHDOWN PACKERS
    ADAM LAZARD se vykoupil! Ve třetí čtvrtině dlouhý touchdown nezachytil, jenže tentokrát obrana sežrala play oction jako malinu, Hill zcela nesmyslně vystoupil dopředu a nechal Lazarda utéct! Následoval jednoduchý catch za obranou a úprk do end zóny, 58yardová akce, nejspíš rozhodující v zápase, 31:18!
    TWO POINT CONVERSION - CAM AKERS
     
    1:41
    TWO POINT CONVERSION – GOOD
    Nádherná triková akce Rams při dvoubodové konverzi! Goff hodil rychle míč do levé strany Jeffersonovi, který stál zády k end zóně a okamžitě přehodil míč dozadu kolem běžícímu CAMU AKERSOVI, jenž měl cestu volnou! 18:25, rozdíl jediného touchdownu!
    TOUCHDOWN RAMS - CAM AKERS
     
    1:46
    LAR, 1&GOAL, GB 7 – TOUCHDOWN RAMS
    Další přímý snap na CAMA AKERSE, který tentokrát nezaváhal a přes snahu o stržení na zem těsně před goal line dostal míč do end zóny! Rams jsou ve hře, 16:25!
    Jones byl ubráněn
     
    12:10
    TWO POINT CONVERSION – NO GOOD
    Packers chtěli dostat náskok na 17 bodů (2 TD a 1 FG), ale to se jim nepodařilo! Rodgers velmi dlouho čekal, nakonec musel z kapsy, ale po svých neměl prostor a Jones byl v end zóně dobře bráněn!
    TOUCHDOWN PACKERS - AARON JONES
     
    12:10
    GB, 2&GOAL, LAR 1 – TOUCHDOWN PACKERS
    AARON JONES se dočkává zcela zaslouženého touchdownu! Sice se proti němu vyřítil mezerou jeden z obránců, ale running back domácích se mu dokázal vyhnout a stejnou mezeru poté využil k průniku do end zóny! 25:10!
    Parádní běh Jonese
     
    15:00
    GB, 1&10, GB 25
    Jestli chtěli Rams udržet naději na zvrat, udělali to nejhorší, co mohli! Nedokázali totiž ucpat střed lajny, kudy se přes výborný blok svého centra protáhl Jones, vyvlékl se z tacklu a přes pronásledování snad čtyřmi obránci dosprintoval pro fantastických 60 yardů!
    FIELD GOAL PACKERS - MASON CROSBY
     
    0:04
    GB, 3&10, LAR 21 – FIELD GOAL PACKERS
    MASON CROSBY pohodlně posílá do branky 39yardový field goal a stanovuje poločasové skóre na 19:10!
    Přihrávka Rodgerse na Tonyana
     
    0:24
    GB, 1&10, GB 46
    Secondary Rams před poločasem vůbec nefunguje! Rodgers utekl svým naháněčům a hodil přesný dlouhý míč do pravého pole Tonyanovi, který celou dobu sledoval svého quarterbacka a chytá míč pro 33 yardů!
     
    0:29
    EXTRA POINT – GOOD
    MATT GAY bez potíží proměňuje extra point a upravuje na 10:16!
    TOUCHDOWN RAMS - VAN JEFFERSON
     
    0:33
    LAR, 2&GOAL, GB 4 – TOUCHDOWN RAMS
    VAN JEFFERSON si našel správný prostor k náběhu v zónové obraně soupeře a zachytává touchdown středem hned za goal line! Rams snižují na 9:16 a vrací se do zápasu!
     
    1:41
    LAR, 1&10, GB 42
    Goff hází míč na střed Reynoldsovi, který zůstal chvíli nehlídaný a využil toho k zisku 21 yardů!
     
    3:29
    EXTRA POINT – NO GOOD
    Neproměněný extra point! Z formace pro kopaný extra point se vyvinul pokus o improvizovanou trikovou akci, ale skončil ještě dříve, než pořádně začal. Celý problém byl ve špatném načasování snapu a rozběhu kickera.
    TOUCHDOWN PACKERS - AARON RODGERS
     
    3:36
    GB, 3&GOAL, LAR 1 – TOUCHDOWN PACKERS
    Rodgers zkoušel triky na obranu, až si nakonec vzal první timeout. Po něm si AARON RODGERS nechal míč pro sebe, ačkoliv několikrát naznačil hod, obalamutil Floyda a doběhl k pravému pylonu! 16:3!
     
    11:33
    EXTRA POINT – GOOD
    MASON CROSBY v pohodě kope extra point a upravuje na 10:3!
    TOUCHDOWN PACKERS - DAVANTE ADAMS
     
    11:37
    GB, 3&GOAL, LAR 1 – TOUCHDOWN PACKERS
    DAVANTE ADAMS se zbavil svého obránce pohybem ještě před snapem, protože jeho cornerback jednoduše nestíhal pohyb zachytit! Pro Aarona Rodgerse velmi snadný hod do pravé části end zóny, Packers se znovu ujímají vedení! 9:3! Zcela zbytečný trest Aarona Donalda přichází hosty velmi draho!
    FIELD GOAL RAMS - MATT GAY
     
    4:39
    LAR, 4&6, GB 19 – FIELD GOAL RAMS
    MATT GAY pohodlně proměnil 37yardový field goal a vyrovnává na 3:3!
    Corbett se dopustil špatného startu
     
    4:40
    LAR, 4&1, GB 14
    Rams se rozhodli hrát čtvrtý down, ale napoprvé nestíhali včas rozehrát, takže McVay musel vzít první timeout. Napodruhé se pak Corbett dopustil špatného startu a naděje Rams na touchdown definitivně pohřbil. Bude se kopat.
    Přihrávka Goffa na Reynoldse
     
    7:31
    LAR, 1&10, LAR 30
    Goff je evidentně v lepším stavu než před týdnem, protože tento 28yardový pas na Reynoldse neměl chybu!
    FIELD GOAL PACKERS - MASON CROSBY
     
    8:39
    GB, 4&GOAL, LAR 5 – FIELD GOAL PACKERS
    MASON CROSBY bez sebemenších problémů proměňuje krátký 24yardový field goal a posílá domácí do vedení 3:0!
    Nahrávka na St. Browna
     
    9:54
    GB, 3&7, LAR 31
    St. Brown znovu adresátem přihrávky, tentokrát plánovaně a vyšlo to skvěle! Dlouhý hod do středu pole znamená 26 yardů a Packers útočí na první touchdown!

    Libor Štěpán

    Ronald Torbert
    7 439
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad GB, 3&5, LAR 42 – U míče je Green Bay, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Los Angeles.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri