Florida – Chicago 5:2 (kon.) | Detroit – Columbus 2:3 (kon.) | NY Islanders – Boston 1:0 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Chicago Blackhawks
Pondělí 18.01.2021, 01:15 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:15.
     
    FLORIDA PANTHERS
    Minulá sezona: 10. místo (Východ), 69 zápasů, úspěšnost 56,5 %, skóre: 231:228


    Florida je společně s koronavirem poznamenaným Dallasem posledním celkem, který ještě v této sezoně neabsolvoval premiérový zápas. Uplynou základní část Cats zakončili na 10. pozici své konference a díky změně formátu se dostali do kvalifikačního kola play off. Na začátku srpna sehráli Panthers důležité utkání série s Islanders, v němž padli těsným výsledkem 1:2. Po další porážce ještě tým z jihovýchodního výběžku Spojených států zvládl urvat jedno vítězství, newyorské mužstvo si ale postup pojistilo po jasném výsledku 5:1.

    Od té doby Panthers čekali na první soutěžní utkání a ta chvíle je konečně tu. Během přestávky prošla sestava Floridy poměrně razantní obměnou. Hned v září tým posílil zkušený Švéd Patric Hörnqvist, který přišel z Pittsburghu. Na druhou stranu putoval Mike Matheson a Colton Sceviour. Mnoho hokejistů Cats opustilo prostřednictvím trhu nechráněných hráčů. Nové štace vyhledali například Mark Pysyk, Erik Haula, Jevgenij Dadonov nebo Mike Hoffman. Ve slunném kraji naopak podepsal smlouvu Alex Wennberg, Vinnie Hinostroza či Anthony Duclair, který vloni plnil roli druhého nejlepšího střelce Ottawy.

    Z pohledu českého fanouška je pak zásadní, že Floridu po dvouleté pauze bude znovu reprezentovat muž ze srdce Evropy. Radko Gudas si vyjednal tříletý kontrakt. K prvnímu zápasu velmi pravděpodobně nenastoupí brankářská jednička Sergej Bobrovský, který řeší blíže nespecifikovaný zdravotní problém. Šanci by tak překvapivě mohl dostat šestadvacetiletý Chris Driedger s 15 starty v NHL
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    CHICAGO BLACKHAWKS
    8. místo (Centrální divize), 2 zápasy, 0 bodů, skóre: 3:10


    Hawks na úvod sezony nepotkal vůbec snadný los. Dvakrát změřili síly s úřadujícími šampiony z Tampy, takže jejich případný úspěch asi čekali jen ti nejvěrnější fanoušci. Výsledky obou utkání byly podobné (5:1 a 5:2), avšak na druhém vítězství Bolts nese hlavní zásluhu brankář Andrej Vasilevský, který čelil 37 ranám. Pokud by podobnou střeleckou produkci Chicago předvedlo i v tomto utkání, určitě je jeho šance na vítězství vysoká. V brance znovu začne Američan Collin Delia, jenž tak startuje druhé utkání v řadě. Druhý útok by neměl postrádat českého střelce Dominika Kubalíka, čtvrtou lajnu pak povede jeho krajan David Kämpf.

    V utkání se na druhou stranu nepředstaví dvojice marodů Jonathan Toews a Kirby Dach. Pro Chicago určitě velká škoda, neboť oba se v minulé sezoně proti Floridě prosadili. Dva vzájemné zápasy měly vyrovnaný průběh, v BB&T Center mužstva došla dokonce až k nájezdům. Jestli někdo může Panthers skutečně potrápit, pak je to Patrick Kane, který proti tomuto soupeři za svou kariéru nasbíral už 23 bodů včetně deseti tref.

    Na staré známé se těší určitě také Lucas Wallmark, který v minulé sezoně odehrál za Cats sedm klání, když ho jejich vedení ulovilo během uzávěrky přestupů z Caroliny. Mnohem větší zkušenost s oběma celky má však kouč domácích Joel Quenneville, jenž Chicago v uplynulé dekádě dovedl ke třem Stanley Cupům. Své svěřence bude zcela jistě připravovat na bránění Dylana Stromea, jelikož stál u dvou ze tří branek Blackhawks v dosavadní sezoně a naposledy zvládl šest střel.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Driedger (Montembeault) – Weegar, Ekblad (A), Forsling, Strälman, Yandle (A), Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Lomberg, Acciari, Connolly.

    Chicago Blackhawks: Delia (M. Subban) – Keith (A), C. Murphy (A), Zadorov, Boqvist, de Haan, Mitchell – DeBrincat, Suter, P. Kane (A) – D. Kubalík, D. Strome, Kurashev – Janmark, Wallmark, A. Shaw – Highmore, Kämpf, Carpenter.

    Rozhodčí: C. Lee, Chmielewski – Berg, Baker.
    Na Floridě sice panuje poněkud nehokejové počasí, přesto halu zaplní aspoň 25 % fanoušků z celkové kapacity.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Utkání odšpuntovala na straně Chicaga formace Davida Kämpfa. Keith od modré čáry poslal nahození do brankoviště, Chris Driedger si ale na úvodní zákrok bude muset počkat.
     
    00:40
    Blackhawks rozehrávka nevyšla a vyhazují na zakázané uvolnění. Na led už se podívala i nová tvář na straně Floridy, Patric Hörnqvist.
     
    01:03
    Poměrně rychlý faul. Při přechodu Chicaga do útočného pásma hákoval DeBrincat a dostává dvě minuty.
     
    01:21
    Panthers sice získali buly, pak se ale Chicagu daří vyhození a Yandle s Ekbladem bojují s rozehrávkou.
     
    01:49
    Výtečné nahození převedl Keith Yandle a Dellia se dostal do potíží. Z dorážky se zkoušel prosadit Ekblad, ale v poslední chvíli byl zablokován.
     
    02:48
    Wennberg se postavil na levé křídlo, tím pádem nemohl pálit coby levák z první. S Forslingem si předal několik pasů a pak Chicago znovu vyhazuje.
     
    03:03
    Hosté v plném počtu.
     
    03:41
    Dellia za brankou zastavil kotouč a pomohl rozehrávce svého týmu. Ian Mitchell následně prošel středním pásmem, ovšem kotouč pouze poslal za bránu. Čeká nás buly v neutrální zóně.
     
    04:07
    Žádný souboj není ztracený, což potvrdil Eetu Luostarinen. V přetlačované pokořil de Haana a zkusil i přízemní střelu, která však nebyla moc důrazná.
     
    04:52
    Carter Verhaeghe vlétl do pásma jako nečekaný živel a zbořil zkušeného Duncana Keitha. Skutečně vyvedený bodyček.
     
    05:28
    Po levém křídle do předbrankového prostoru prosvištěl Barkov a Dellia zaslouží pochvalu. Na první střelu sice v pohodě viděl, pak ovšem musel řešit nebezpečnou dorážku Verhaegheho. Mnoho od první trefy nescházelo.
     
    05:42
    Na rychlonohého DeBrincata nestačil Anton Strälman, sekání je výsledkem jejich vzájemného souboje.
     
    06:20
    Chicago si nevypracovalo souvislý tlak v útočném pásmu a skvělou práci v oslabení zvládl Barkov. Panthers se dobrou půlminutu nezbavili kotouče.
     
    06:55
    No a Noel Acciari po dobré pasáži Cats vyplaval v mezikruží, odkud vysílal zajímavou střelu. Branka v oslabení by Panthers pochopitelně pomohla.
     
    07:17
    Zákrok už si připisuje rovněž Chris Driedger, ovšem šlo jen o slabě připravenou střelu Patricka Kanea. S touto přesilovkou nemůže být hostující družina spokojená.
     
    07:42
    Domácí v plném počtu. Čeká nás komerční přerušení.
     
    08:10
    Zadorov udělal dvě jednoduché kličky, i to ale stačilo k tomu, aby se dostal do blízkosti Driedgera a z ostrého úhlu ho zkusil ohrozit přízemní ranou.
     
    08:45
    Vypadá to, že Hörnqvist nechce na Floridě ztrácet žádný čas. Dlouholetá opora Pens obdržela přihrávku od Huberdeaua a rovnou vystřelila. Dellia zatím působí velmi jistým dojmem.
     
    09:25
    O chvíli později Dellia přidává ještě lepší zákrok, to když Alexander Wennberg dostal možnost dorážet. Brankáři Blackhawks pomohl nůž brusle, obrana před ním je skutečně k pláči.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:28
    Dominiku Kubalíkovi nepomohla ani vyvedená otočka, za modrou čárou ho o puk okradl Gustav Forsling, ještě v uplynulé sezoně součást sestavy Blackhawks.
     
    10:59
    Z pravé strany podnikl výpad Dylan Strome. Letos zatím vstřelil jednu branku a nyní mohl přidat druhou. Nezkušený Chris Driedger ale čape jako ostřílený mazák.
     
    11:55
    Shaw nahodil kotouč do pásma a Ekblad kombinuje s Weegarem. Po přerušení ze strany Delliy přichází komerční pauza.
     
    12:18
    Rozehrávku hostů málem vystihl Jonathan Huberdeau, ale na puk těsně nedosáhl.
     
    12:32
    Z mimořádné přihrávky z hole Piuse Sutera nakonec branka není, Florida skvěle využila svou challenge a odhalila ofsajd Patricka Kanea. Otočka prvně jmenovaného by si určitě zasloužila být v sestřizích nejlepších akcí, ale pravidla se pochopitelně musí dodržovat. Nadále platí bezbrankového skóre.
    12:32 Kane po krásné akci sice vstřelil gól, ten ale pro předchozí ofsajd neplatí.
     
    13:51
    Povedená střela Dominika Kubalíka od modré čáry. Chris Driedger se musel pořádně roztáhnout, aby špičkou betonu odvrátil letící puk do rohu.
     
    14:32
    V přečíslení dva na jednoho sáhl ke střele Carter Verhaeghe, který dnes dostal prostor v elitní pětce a trenérům jejich důvěru vrací. Zatím ovšem zůstává mimo střeleckou listinu.
     
    14:43
    Hawks dnes často bojují s nedobrou rozehrávkou. Už několikátý icing v této třetině.
     
    14:51
    Calvin de Haan ometl kotouč o mantinel a umožní svým unaveným spoluhráčům výměnu. Na víc se Chicago nyní nezmůže.
     
    15:23
    Střelu Patricka Kanea vyklekával Ekblad, z protiútoku se po přihrávce Cartera Verhaegheho zkoušel prosadit Anthony Duclair. Vloni dal v Ottawě 23 branek, budeme zvědaví, jaký výkon předvede na Floridě.
     
    16:21
    Dobrý pas Shawa vůbec nevyužil Mattias Janmark, protože po několika otočkách uvízl v útočném rohu. Při defenzivní činnosti vůbec nic nevypustil Gustav Forsling.
     
    17:00
    Svou tvrdou ránu připomenul Radko Gudas. Eetu Luostarinen předal kotouč Aaronu Ekbladovi a jeho okamžitý pas už vyzval českého bijce. Naštěstí pro Chicago byla Delliova lapačka rychlejší než vyslaný projektil.
     
    17:11
    Třetí přerušení v řádu několika vteřin znovu zprostředkoval Radko Gudas. Druhá střela z první v krátkém čase, tentokrát ale značně nepřesná.
     
    17:19
    Útočný nájezd Davida Kämpfa pro změnu zastavil ofsajd, Češi teď ale udávali tempo hry.
     
    17:38
    Na Gudase v dalším střídání navazuje MacKenzie Weegar, ale Collin Delia zůstává se svou lapačkou na správném místě a znovu chytá bombu do horního rohu.
     
    18:15
    Alex DeBrincat se za branku vydal do předem prohraného boje, nýbrž podařilo se mu vytěžit maximum a posunul puk po mantinelu. Hůře na tom byl Dylan Strome, po jehož špatném vedení Hawks opustili pásmo.
     
    19:05
    Střelcem od Boha je Owen Tippett. Své vrozené schopnosti se chystal uplatnit z pravého křídla, Delia přidá ještě jeden zásah.
     
    19:38
    Do pásma se vydal Ryan Carpenter, Andrew Shaw na druhé straně hrací plochy nicméně prohrál souboj a úvodní třetina zdá se být gólům zapovězená.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodních 20 minutách jsme sice branku viděli, ale Patrickovi Kaneovi jedenáctou trefu proti Panthers sebrala skvěle využitá trenérská výzva. Štáb Joela Quennevilleho rozklíčoval ofsajd amerického reprezentanta, a tak jeho pohotová rána do horního víka nemohla platit. Asistence Piuse Sutera přitom vypadala opravdu skvostně. Pokud bychom hodnotili první třetinu jako celek, více ze hry mají zatím domácí. Pomáhají k tomu hlavně podzimní posily, které se jistě těšily na úvodní utkání v novém prostředí. Nedávný vítěz Stanley Cupu Carter Verhaeghe už v šesté minutě disponoval nebezpečnou dorážkou, totéž se dá říct o vyložené šanci Alexandera Wennberga. Jenže oba své pokusy poslali jen do betonu brankáře Deliy, který doposud udržel čisté konto. Také ve druhém brankovišti se nachází muž s číslem 60, který do tohoto okamžiku nechyboval, a tak platí skóre 0:0.
     
    Statistiky 1. třetiny:
    Střely: 12:5
    Vhazování: 69 % : 31 %
    Bloky: 4:3
    Hity: 1:2
    Přesilovky/využití: 0/1 : 0/1
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Florida právě vstřelila branku!
    Nahození AARONA EKBLADA rukavicí tečoval Alex DeBrincat, už tak zmatený Delia pak dostal ještě jeden úder pod pás, kdy v souboji se stínícím Carterem Verhaeghem poslal nechtěně puk do horního růžku Duncan Keith. Dlouho byl jako střelec veden právě floridský přistěhovalec z Tampy, na svůj první zásah v dresu Panthers si ovšem bude muset ještě počkat. Bez asistence.
    20:12 Carter VERHAEGHE - 1:0
     
    20:37
    Fanoušci už slavili další trefu Carterta Verhaegheho, ale musí si znovu sednout. Za Deliou zvonila tyč.
    20:37 Verhaeghe málem přepůlil tyč.
     
    22:06
    Floridu první branka nabudila. Owen Tippett si sjížděl do mezikruží a kdyby kotouč lépe tečoval, znovu měl Delia obrovské problémy.
     
    22:41
    Tippett využil pěkné otočky a předal puk Vatranovi. Akce si žádala řešení z první, Vatrano ale čekal a přišel o ideální pozici.
     
    24:16
    Rychlou výměnu puku s Kanem provedl Alex DeBrincat. Tím se mu otevřelo místo na střelu, jenže vyrážečka Chrise Driedgera rozhodně nezamrzla.
     
    24:53
    Ekblad za brankou obral Stromeho a založil zajímavý protiútok, Huberdeau ovšem ztroskotal na Dominiku Kubalíkovi.
     
    25:33
    Florida právě vstřelila branku!
    Před sezonou o KEITHU YANDLEOVI kolovaly zprávy, že již není zcela zásadním článkem sestavy. Nyní ale tyto spekulace vyvrátil dokonalým způsobem. Už jeho krosový pas na Jonathana Huberdeaua byl luxusní, ovšem útočník Cats svou šanci na gól prováhal a vrátil kotouč zpět. Ten se dostal až k mantinelu, jenže Yandle příliš nepřemýšlel a ráznou bombou překonal Collina Deliu, který se nacházel zcela mimo své pracoviště. Krásná akce a Florida znovu zužitkovala svou herní převahu. Vede už 2:0. Asistence: Jonathan Huberdeau a Eetu Luostarinen.
    25:33 Keith YANDLE - 2:0
     
    26:26
    Za brankou tvrdě maká Noel Acciari. Nejen jeho aktivní přístup přispívá k tomu, že Chicago se ve druhé části zatím zmohlo jen na jednu střelu a už dvakrát inkasovalo.
     
    27:15
    Calvin de Haan se chystal prostřednictvím přihrávky na Dominika Kubalíka dostat do útočné třetiny, jenže třicetigólový střelec z minulé sezony při přechodu neuspěl.
     
    27:36
    Ke střele se nyní probil alespoň Duncan Keith, kterého oslovil právě Kubalík. Rány od modré čáry ale Driedger v pohodě zvládá.
     
    27:48
    Další rána od modré už prošla tečí, takže Chris Driedger neměl zdaleka tak snadnou práci. Díky skvělému postoji si poradil.
     
    28:09
    A máme tu dosavadní zákrok zápasu! Chris Driedger se v brankovišti poměrně dlouhou dobu nudil, nyní ale Dylan Strome poslal rychlou přihrávku k protilehlému mantinelu a Švýcar Philipp Kurashev vymetl lapačku brankáře Floridy. Parádní přesun a následný zákrok Driedgera.
    28:09 Kurashev z první vypálil a Driedger se vytáhl skvělým zásahem.
     
    29:11
    Ani Delia nyní neměl snadnou práci, neboť Noel Acciari nechce připustit, aby se soupeř dostal zpátky do hry. Ze slotu ovšem nevyslal tak dobrou střelu, jak si sám přál.
     
    30:15
    Gudas sice musel vstřebat těžký hit na zadním mantinelu, bylo pro něj ale zásadní, že puk odpálil před dotírajícím Wallmarkem.
     
    30:56
    Po kličce za brankou se uvolnil Andrew Shaw, kterého tak potřeboval přibrzdit bránící Keith Yandle. Nezvládl to jinak než držením a už míří na trestnou lavici.
     
    31:50
    Znovu Barkov ukázal své ofenzivní cítění v oslabení. Z rohu oslovil Forslinga, který jen o kousek netrefil puk.
     
    32:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Floridu bude nevyužitá možnost v oslabení mrzet o to víc, že nedlouho poté se z levé strany prosazuje ALEX DEBRINCAT. Ve stylu svého jmenovce Ovečkina si počkal na přihrávku s holí nataženou až ke stropu haly, pak pálil nechytatelnou pumelici do horních pater klece. Poslední pas připravil Duncan Keith, jehož asistence znamená alespoň snížení náskoku Cats. Využitá přesilovka a skóre 2:1. Asistence: Duncan Keith a Patrick Kane.
    32:24 Alex DEBRINCAT - 2:1
     
    33:16
    Trest pro příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Strome, provinilo se tedy Chicago.
     
    34:16
    Zatím přesilovka nevypadá dle představ Joela Quennevilleho, Florida pořádně nevystřelila na bránu.
     
    34:31
    Ofsajd zastavuje Patrica Hörnqvista a přichází změna. Štěstí vyzkouší druhá speciální formace.
     
    35:02
    Ryan Carpenter neměl ideální pozici ke střele, a tak takticky poslal kotouč do středního pásma na Boqvista. Chicago šetří cenný čas.
     
    35:16
    Hosté v plném počtu.
     
    35:26
    Rovnováhu ztratil Vatrano, zbořil klec, a tak z výpadu navrátilce Carpentera bohužel pro Chicago nic není. Útočník hostů ještě ukazuje, že by se trefil do prostoru branky, o případném gólu ale nemůže být ani řeč.
     
    35:51
    Od Ekblada přijmul přihrávku Eetu Luostarinen, ovšem střela ze středu se mu nepovedla. O ohrožení Deliy se poté staral ještě Tippett, v rozhodující chvíli ovšem upadl na kolena.
     
    36:53
    Protečovaný kotouč do útočného pásma sbírá obránce Cats Anton Strälman. Rozehrávku rychle zachytili obránci Chicaga, Dominik Kubalík nicméně z pravé strany nepřidal přesnou střelu.
     
    38:12
    Carter Verhaeghe se snažil vysunout Barkova, blíže k puku měl ovšem DeBrincat. Jenže podcenil rychlost finského útočníka, o kotouč přišel a ke střele sáhnul Radko Gudas. Delia vše dobře viděl.
     
    38:50
    Na útočný vandr se vydal Patrick Kane. Po krátké otočce ještě oslovil Keitha, který mířil jen do betonu brankáře, ovšem dorážející DeBrincat měl svatyni poměrně volnou. Bojoval však s ostrým úhlem a netrefil se.
     
    39:25
    Kubalík sice tečoval do útočného pásma, ale musel startovat z místa, a tak Forsling situaci ubránil.
     
    39:44
    Ještě dobrá střela Stromeho, který měl na hokejce vyrovnání. Ke Kubalíkovi, který postával na hraně brankoviště, se puk neodrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první perioda branky nepřinesla, v té druhé jsme viděli gól už po 12 vteřinách. Od modré vyslal rozumnou žabku Aleksander Barkov a všudypřítomný Carter Verhaeghe se odměnil za svou aktivitu vstřeleným gólem. Na jeho lehkou teč zřejmě ještě navázal zásah Duncana Keitha, Delia byl i přes dobré postavení zcela bezmocný. O pět minut později se červené světlo za bránou rozsvítilo znovu, jelikož Keith Yandle využil možnost pálit od mantinelu do odkryté klece a cíl zasáhl přesně. Vedení domácího celku mohlo být snad ještě bohatší, ovšem Chicago svůj boj o body nevzdalo a v přesilovce zaúřadovala rána Alexe DeBrincata. Další branky od té chvíle nepadly, a tak je stav zápasu 2:1.
     
    Statistiky po 2. třetině
    Střely:
    19:15
    Vhazování: 56 % : 44 %
    Bloky: 7:3
    Hity: 5:10
    Přesilovky/využití: 0/2 : 1/2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    U puku se nachomýtl Murphy a okamžitě obstaral ránu směrem k brance. Chris Driedger ale zůstal bez starostí, protože kotouč se zastavil ještě u Ekblada.
     
    41:16
    Obranné pásmo neopustil Wennberg a z mezikruží vypálil znovu Strome. Chris Driedger dosáhl na puk svou holí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:42
    Útočný faul Lucase Wallmarka otupí slušný tlak Hawks. Dostává dvě minuty za držení.
     
    42:08
    Střela vždy připraveného Aarona Ekblada z levé strany je následována vyhozením, Panthers začnou z vlastní třetiny.
     
    42:40
    Ekblad a Yandle trpělivě ostřelují bránu, ovšem zatím se netrefili dle představ a puky lítají spíše do mantinelu.
     
    42:49
    Jonathan Huberdeau hákováním zbavuje svůj tým přesilovky.
     
    42:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vyhrané buly Piuse Sutera přináší srovnání. Duncan Keith předal puk na CONNORA MURPHYHO a obránce Chicaga se rozhodl nahodit kotouč na branku. Zacloněný výhled i lehká teč bránících hráčů, to byly důvody, proč Chris Driedger propustil slabou střelu za svá záda. Je ale nutno přiznat, že s tímto gólem nemohl brankář Panthers mnoho nadělat. Asistence: Duncan Keith a Pius Suter.
    42:53 Connor MURPHY - 2:2
     
    43:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Dvaadvacet vteřin a všechno je jinak. Carter Verhaeghe přidává svůj úvodní bod v barvách Panthers, když využil přečíslení a oslovil EETU LUOSTARINENA. Jeho střela na pravou tyč byla povedená a znamená znovuobnovení vedení. Navíc se mladý Fin prosazuje vůbec poprvé v rámci své kratičké kariéry v NHL. Doposud za osm zápasů zaznamenal jedinou asistenci. Velmi důležitý zásah. Asistence: Carter Verhaeghe a Anton Strälman.
    43:15 Eetu LUOSTARINEN - 3:2
     
    44:49
    Domácí v plném počtu.
     
    45:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Prosazuje se floridská posila z Pittsburghu. PATRIC HÖRNQVIST nahodil kotouč do prostoru, kde tušil Jonathana Huberdeaua. Původně se zdálo, že právě on dopravil puk do sítě, avšak byl to snaživý obránce Chicaga Calvin de Haan, který nešťastně tečoval rovnou mezi betony brankáře Deliy. Dlouho se Chicago nadechovalo k vyrovnávací brance, a když konečně přišla, inkasuje dva těžké údery, ze kterých se patrně jen tak nevzpamatuje. Úvodní bod své floridské štace si připisuje také Radko Gudas, když celou akci založil. Asistence: Jonathan Huberdeau a Radko Gudas.
    45:57 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    47:15
    Po skvělém zákroku Deliy je na řadě komerční pauza.
     
    48:12
    Výborně si po buly počkal na puk Anthony Duclair. Přestože je z nových akvizic Panthers vidět asi nejméně, okamžitě vyrazil vpřed a překvapivou střelou málem rozvlnil síť.
     
    49:05
    Shaw ještě tečoval puk, takže se icing nekoná. Chris Driedger se dostal do lehkých potíží s rozehrávkou, ale nakonec se mu povedlo černou pryž odpálit.
     
    49:48
    Andrew Shaw si protáhl střídání, zřejmě mu tak nezbyly síly na to, aby předal přihrávku Alexanderu Wennbergovi. Ten byl přitom na středu dlouho sám.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:25
    Ještě jedno reklamní zdržení poté, co nahození ze středního pásma uvízlo v rukavici Driedgera.
     
    50:32
    Nakonec nikoliv. Americká režie zazmatkovala a málem zmeškala zásah Adama Boqvista. Ještě že Chris Driedger zákrokem stěžejní moment odmítl.
     
    51:28
    Kubalík v tomto případě nevystřelil, ale ještě uvolnil lépe postaveného Nikitu Zadorova. Ten se ještě přiblížil k bráně, skvostnou střelu ovšem určitě neukázal. Teď už se skutečně komerční pauza konat bude.
     
    51:44
    Brett Connolly patrně při své útočné snaze přelomil hůl, tím pádem vzniklo na druhé straně přečíslení a Dominik Kubalík disponoval vyloženou šancí. Zcela prázdnou bránu netrefil, nezbývalo než kroutit hlavou.
    51:44 Kubalík si musí na první trefu v nové sezoně ještě počkat.
     
    52:39
    Chicago v poslední třetině už téměř vyrovnalo střelecký účet, trápí ho ale produktivita. Dylan Strome měl možnost dvakrát v jednom střídání pálit ze slotu, ovšem zmohl se jen na nevýrazné pokusy.
     
    54:34
    MacKenzie Weegar dobře přečetl plán útoku, takže Hawks neprošli ani neutrální zónou. Blíží se závěr zápasu, možná se Delia podívá na střídačku.
     
    55:15
    Úchvatnou kličkovanou ukázal Aleksander Barkov. Fin s ruskými kořeny jako by ani nepotřeboval rychlost, prostě svýma šikovnýma rukama oklame všechny protihráče.
     
    56:12
    Vypálil i Wennberg, také chyběl jen kousek. Nyní by mělo tlačit Chicago, ale dostalo se naopak do defenzivy.
     
    56:35
    Ojedinělá šance a v ní Matthew Highmore. Prudkou střelu namířil do hole Driedgera, který tak kráčí za osmým kariérním vítězstvím.
     
    56:47
    Šance na vyrovnání je zřejmě tatam. Ryan Carpenter si odsedí dvě minuty za sekání, bude zbývat jen málo času.
     
    56:55
    Florida právě vstřelila branku!
    David Kämpf v barvách Chicaga nedokázal zabránit Aleksanderu Barkovovi v tom, aby se dostal k puku. Navíc přišel o hůl a Florida perfektně využila zvýhodněné situace ve vlastní přesilovce. Právě Barkov poslal luxusní žabičku na čepel JONATHANA HUBERDEAUA, osamocený zadák Connor Murphy na přihrávku nedosáhl a Huberdeau už celou akci zakončil do sítě. Stav je 5:2. Asistence: Aleksander Barkov a Patric Hörnqvist.
    56:55 Jonathan HUBERDEAU - 5:2
     
    57:35
    Pro budoucí zápas nyní sebral sebevědomí Delia, který o další gól okradl Connolyho. To byl tygří skok na úrovni brankové čáry.
    57:35 Šestou branku Cats odmítl Delia.
     
    58:27
    Panthers už nechtějí chodit do osobních soubojů, což je vzhledem k současnému skóre poměrně pochopitelné. Kotouč drží na holích na obranné modré.
     
    58:57
    Puk se snesl do brankoviště Driedgera, kterému dvě inkasované branky bohatě stačí a ukrývá kotouč do lapačky.
     
    59:20
    Zakázané uvolnění Panthers a na buly půjde český zástupce David Kämpf.
     
    59:40
    Anthony Duclair si sice neopustil ztrátu ve středním pásmu, ale Pius Suter nezvládl přesnou přihrávku.
     
    Konec zápasu.
     
    Blackhawks zůstávají i po třech utkáních bez bodu a je jasné, že trenér Jeremy Colliton bude muset vymyslet pro svou partu zcela nový recept. Ve všech dosavadních zápasech Chicago inkasovalo pět branek, nikdy se nepřehouplo přes dva vstřelené góly. Přitom na startu třetí třetiny se zdálo, že by o vítězství mužstvo z Windy City bojovat mohlo. Connor Murphy svým nahozením překvapil floridskou defenzivu a srovnal na 2:2. Tento stav ovšem netrval dlouho, konkrétně pouze 23 sekund, než svou první trefu v NHL zaznamenal Eetu Luostarinen. Na jeho vítěznou branku ještě navázal další Seveřan Patric Hörnqvist, v závěru se trefil taktéž Jonathan Huberdeau. Pro Chicago hořká pilulka, Panthers naopak slaví první vítězství a řadí se k osmi mužstvům, které zatím nepoznaly chuť porážky. Konečný výsledek duelu je 5:2.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely: 29:24
    Vhazování: 53 % : 47 %
    Bloky: 13:4
    Hity: 8:13
    Přesilovky/využití: 1/4 : 1/3
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Chris Driedger (FLA) – 23 zákroků, 2 OG, 92% úspěšnost, odchytal 60:00
    Collin Delia (CHI) – 24 zákroků, 5 OG, 82,8% úspěšnost, odchytal 59:33

    Česká a slovenská stopa

    Radko Gudas (FLA) – 0+1, +2 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:10
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:13
    David Kämpf (CHI) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:59

    Tři hvězdy utkání

    1. Eetu Luostarinen (FLA) 1+1
    2. Jonathan Huberdeau (FLA) 1+2
    3. Aaron Ekblad (FLA) 1+0
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (03:58:05)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 21. Ekblad, 26. Yandle (Huberdeau, Luostarinen), 44. Luostarinen (Verhaeghe, Strälman), 46. Hörnqvist (Huberdeau, Gudas), 57. Huberdeau (Barkov, Hörnqvist) – 33. DeBrincat (Keith, P. Kane), 43. C. Murphy (Keith, Suter)


    Florida Panthers: Driedger (Montembeault) – Weegar, Ekblad (A), Forsling, Strälman, Yandle (A), Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Lomberg, Acciari, Connolly.
    Chicago Blackhawks: Delia (M. Subban) – Keith (A), C. Murphy (A), Zadorov, Boqvist, de Haan, Mitchell – DeBrincat, Suter, P. Kane (A) – D. Kubalík, D. Strome, Kurashev – Janmark, Wallmark, A. Shaw – Highmore, Kämpf, Carpenter.

    Rozhodčí: C. Lee, Chmielewski – Berg, Baker
    bahis siteleri