Florida – Chicago 5:2 (kon.) | Detroit – Columbus 2:3 (kon.) | NY Islanders – Boston 1:0 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Chicago Blackhawks
Pondělí 18.01.2021, 01:15 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:55 Jonathan HUBERDEAU - 5:2
     
    56:55
    Florida právě vstřelila branku!
    David Kämpf v barvách Chicaga nedokázal zabránit Aleksanderu Barkovovi v tom, aby se dostal k puku. Navíc přišel o hůl a Florida perfektně využila zvýhodněné situace ve vlastní přesilovce. Právě Barkov poslal luxusní žabičku na čepel JONATHANA HUBERDEAUA, osamocený zadák Connor Murphy na přihrávku nedosáhl a Huberdeau už celou akci zakončil do sítě. Stav je 5:2. Asistence: Aleksander Barkov a Patric Hörnqvist.
    45:57 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    45:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Prosazuje se floridská posila z Pittsburghu. PATRIC HÖRNQVIST nahodil kotouč do prostoru, kde tušil Jonathana Huberdeaua. Původně se zdálo, že právě on dopravil puk do sítě, avšak byl to snaživý obránce Chicaga Calvin de Haan, který nešťastně tečoval rovnou mezi betony brankáře Deliy. Dlouho se Chicago nadechovalo k vyrovnávací brance, a když konečně přišla, inkasuje dva těžké údery, ze kterých se patrně jen tak nevzpamatuje. Úvodní bod své floridské štace si připisuje také Radko Gudas, když celou akci založil. Asistence: Jonathan Huberdeau a Radko Gudas.
    43:15 Eetu LUOSTARINEN - 3:2
     
    43:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Dvaadvacet vteřin a všechno je jinak. Carter Verhaeghe přidává svůj úvodní bod v barvách Panthers, když využil přečíslení a oslovil EETU LUOSTARINENA. Jeho střela na pravou tyč byla povedená a znamená znovuobnovení vedení. Navíc se mladý Fin prosazuje vůbec poprvé v rámci své kratičké kariéry v NHL. Doposud za osm zápasů zaznamenal jedinou asistenci. Velmi důležitý zásah. Asistence: Carter Verhaeghe a Anton Strälman.
    42:53 Connor MURPHY - 2:2
     
    42:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Vyhrané buly Piuse Sutera přináší srovnání. Duncan Keith předal puk na CONNORA MURPHYHO a obránce Chicaga se rozhodl nahodit kotouč na branku. Zacloněný výhled i lehká teč bránících hráčů, to byly důvody, proč Chris Driedger propustil slabou střelu za svá záda. Je ale nutno přiznat, že s tímto gólem nemohl brankář Panthers mnoho nadělat. Asistence: Duncan Keith a Pius Suter.
    32:24 Alex DEBRINCAT - 2:1
     
    32:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Floridu bude nevyužitá možnost v oslabení mrzet o to víc, že nedlouho poté se z levé strany prosazuje ALEX DEBRINCAT. Ve stylu svého jmenovce Ovečkina si počkal na přihrávku s holí nataženou až ke stropu haly, pak pálil nechytatelnou pumelici do horních pater klece. Poslední pas připravil Duncan Keith, jehož asistence znamená alespoň snížení náskoku Cats. Využitá přesilovka a skóre 2:1. Asistence: Duncan Keith a Patrick Kane.
    25:33 Keith YANDLE - 2:0
     
    25:33
    Florida právě vstřelila branku!
    Před sezonou o KEITHU YANDLEOVI kolovaly zprávy, že již není zcela zásadním článkem sestavy. Nyní ale tyto spekulace vyvrátil dokonalým způsobem. Už jeho krosový pas na Jonathana Huberdeaua byl luxusní, ovšem útočník Cats svou šanci na gól prováhal a vrátil kotouč zpět. Ten se dostal až k mantinelu, jenže Yandle příliš nepřemýšlel a ráznou bombou překonal Collina Deliu, který se nacházel zcela mimo své pracoviště. Krásná akce a Florida znovu zužitkovala svou herní převahu. Vede už 2:0. Asistence: Jonathan Huberdeau a Eetu Luostarinen.
    20:12 Carter VERHAEGHE - 1:0
     
    20:12
    Florida právě vstřelila branku!
    Nahození AARONA EKBLADA rukavicí tečoval Alex DeBrincat, už tak zmatený Delia pak dostal ještě jeden úder pod pás, kdy v souboji se stínícím Carterem Verhaeghem poslal nechtěně puk do horního růžku Duncan Keith. Dlouho byl jako střelec veden právě floridský přistěhovalec z Tampy, na svůj první zásah v dresu Panthers si ovšem bude muset ještě počkat. Bez asistence.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 21. Ekblad, 26. Yandle (Huberdeau, Luostarinen), 44. Luostarinen (Verhaeghe, Strälman), 46. Hörnqvist (Huberdeau, Gudas), 57. Huberdeau (Barkov, Hörnqvist) – 33. DeBrincat (Keith, P. Kane), 43. C. Murphy (Keith, Suter)


    Florida Panthers: Driedger (Montembeault) – Weegar, Ekblad (A), Forsling, Strälman, Yandle (A), Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Lomberg, Acciari, Connolly.
    Chicago Blackhawks: Delia (M. Subban) – Keith (A), C. Murphy (A), Zadorov, Boqvist, de Haan, Mitchell – DeBrincat, Suter, P. Kane (A) – D. Kubalík, D. Strome, Kurashev – Janmark, Wallmark, A. Shaw – Highmore, Kämpf, Carpenter.

    Rozhodčí: C. Lee, Chmielewski – Berg, Baker
    bahis siteleri