NY Islanders – Boston 1:0 (kon.) | Toronto – Winnipeg 3:1 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 1:6 (kon.)
St. Louis – San Jose 5:4 (kon.) | Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.)
Edmonton – Montreal 1:3 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:0 (kon.) | Vegas – Arizona 4:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Carolina Hurricanes
Úterý 19.01.2021, 02:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc, chcete-li brzké ráno! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Nashvillem Predators a Carolinou Hurricanes.
     
    Letošní ročník NHL je velmi specifický. Hlavním důvodem je koronavirus, kvůli kterému se sezóna dlouho odkládala. Vedení soutěže zrušilo konference a vytvořilo úplně nové čtyři divize, z nichž jedna je čistě kanadská. Zápasy se budou hrát pouze v rámci jedné divize, dojde tedy k výrazně častějšímu opakování vzájemných zápasů mezi jednotlivými týmy. Hlavním cílem je v těchto těžkých dobách omezit cestování v co největší míře. Nejen z důvodu pozdějšího startu nové sezóny, ale i pozdějšímu dohrání loňského play-off, sehraje každý z týmů v základní části 56 zápasů. Do vyřazovací části postoupí čtyři nejlepší celky z každé divize.
     
    Nashville Predators

    Nashville se tradičně dokáží umisťovat na pozicích, která zaručují postup do vyřazovací části. Predátoři dokonce před čtyřmi lety bylo blízko Stanley Cupu, ale ve finále nestačili na Tučňáky z Pittsburghu, jimž podlehli 2:4 na zápasy. Loni svěřenci kouče Hynese vypadli už v prvním kole, v poměru 1:3 na utkání nestačili na Arizonu. Cíle pro letošní ročník jsou znovu nejvyšší. Nashville se může pochlubit velmi kvalitním kádrem, který vede jako kapitán Roman Josi, švýcarský obránce, jenž v loňské sezóně obdržel cenu James Norris Memorial Trophy pro nejlepšího obránce ligy.

    Rovněž Nashville, podobně jako Carolina, na úvod odehrál dvě střetnutí se stejným soupeřem. A připsal si plný počet čtyř bodů, když doma v Bridgestone Areně porazil Columbus 3:1 a 5:2.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni u Caroliny jsou jedním z nejpříjemnějších překvapení posledních let. Ještě před deseti roky byl tento kanadský celek v situaci, kdy se dlouhých deset let nepodíval do play-off. A letos? Patří k nejlepším v lize. Vzestup přišel s příchodem velmi talentovaných hokejistů v čele se Svečnikovem a Ahem, opomenout ale nesmíme i dalšího Fina Teräväinena, který elitní formaci perfektně doplňuje. Loni se Brind'Amourova družina probojovala do osmifinále, když nejprve v prvním kole vyřadila New York Ranges, následně ale podlehla Bostonu v pěti zápasech. Přesto Hurikáni letos patří mezi širší výběr kandidátů na zisk trofeje. Pomoci k jejímu zisku bude chtít i gólman Petr Mrázek a také Martin Nečas, který prožil velmi zdařilou první sezónu, v 72 zápasech zapsal 40 bodů.

    Sezónu Canes zahájili dvojzápasem v Detroitu. Zatímco v prvním zápase potvrdili roli favorita a vyhráli 3:0, tak ve druhém tahal za delší konec provazu loni nejhorší tým celé soutěže, Red Wings i zásluhou dvou bodů Filipa Zadiny vrátili soupeři porážku a vyhráli 4:2.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.

    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Nečas, Trocheck, Foegele – Fast, Martinook (A), Svečnikov – B. McGinn, Geekie, Dzingel.

    Rozhodčí: Wes McAuley (CAN), Furman South (USA) – Greg Devorski (CAN), Bryan Pancich (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání bylo zahájeno! Úvodní buly vyhrál Sebastian Aho na Hamiltona, který okamžitě nahazoval za bránu. Rozehrává Pekka Rinne.
     
    00:33
    První zákrok utkání má na kontě James Reimer. Dvaatřicetiletý Kanaďan zakročil levým ramenem proti střele Viktora Arvidssona.
     
    01:12
    Hurikáni se následnému vhazování v obranném pásmu s přehledem ubránili a Andrej Svečnikov najel s pukem do útočného pásma. Za brankou nic zajímavého vymyslet nedokázal.
     
    01:26
    Predátoři si brzy zahrají první přesilovou hru. Reimer zasáhl levým betonem proti Kuninovi a Warren Foegele posléze drobným háčkem zabránil v dorážce Haulovi.
     
    01:45
    Početní převaha Nashvillu netrvala ani dvacet sekund! Matt Duchene nejprve najel z pravého křídla před bránu, ale na Reimera nevyzrál. Vzápětí se i on provinil hákováním při snaze zabránit Hamiltonovi ve vyhození kotouče.
     
    02:14
    Hosté ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Svečnikov nesobecky nabil Martinookovi, který trefil přesunujícího se Rinneho.
     
    02:57
    Hra čtyři na čtyři více vyhovuje Carolině. Další příležitost Canes měl Nino Niederreiter, i s jeho pokusem si zkušený finský gólman poradil.
     
    03:33
    Jake Gardiner pořádně zariskoval, když středem zkoušel vyslat do úniku Aha. Pokus málem vyšel, finský forward si ovšem posunul puk až příliš před sebe.
     
    03:50
    Pokračuje se tradičním počtu pěti proti pěti. Po návratu Foegeleho hosté krátkou přesilovku nevyužili, ani se nedostali do útočného pásma.
     
    04:41
    Nahození Hamiltona dojel Martin Nečas. Český útočník obtěžovaný Fabbrem naslepo přihrával po mantinelu, našel pouze hokejku Ekholma.
     
    04:55
    Hraje se již poměrně dlouho bez přerušení. Mírně aktivnějším týmem jsou Hurikáni, avšak Rinne zatím nemusel řešit nic složitého.
     
    05:23
    Dobrou práci odvedl Warren Foegele, jenž se proháčkoval kolem dvojice protihráčů. Avšak při snaze vystřelit od modré mu kotouč sjel z čepele hole.
     
    05:59
    Hru přerušil až Pekka Rinne. Osmatřicetiletý strážce svatyně hájící bránu Predátorů podržel v lapačce střelu zápěstím Slavina.
     
    06:10
    Brejk si bez větších potíží pohlídal Brady Skjei. Americký bek si dal tělo před Forsberga a švédskou oporu domácích k touši nepustil.
     
    06:45
    Třetí formace Canes překombinovala útočnou akci. Jesper Fast měl střílet, ještě však hledal mezi kruhy Svečnikova. Ten neměl hokejku položenou na ledě.
     
    7:16
    Hra má rychlý spád, oba celky vstoupili do zápasu velmi aktivně a s velkou chutí. Od levého mantinelu střílel Sissons, Reimer zakročil lapačkou.
     
    07:43
    Viktor Arvidsson se rozhodl vyzkoušet štěstí individuálně. Příliš daleko nedojel, těsně za středovou čárou jej obral Dougie Hamilton.
     
    08:03
    Martin Nečasi si udělal několik otoček s kotoučem, a když už se zdálo, že vypálí, tak zbytečně vymýšlel zadovku na Trochecka, kterou vystihl Ekholm.
     
    08:54
    Za bránou soupeře bojoval o kotouč Nino Niederreiter. Proti početní přesile bojoval statečně, leč neúspěšně. Josi krajana ubránil.
     
    09:20
    Na druhá pokus se již Carolina dokázala usadit v útočné třetině. Andrej Svečnikov si hodil puk kolem Grimaldiho a byl rychlejší než Cousins. Na modrou přihrál Gardinerovi, Hurikáni spouštějí zámek.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:41
    Po několika přihrávkách se rozhodl vypálit Haydn Fleury. Pekka Rinne na jeho pokus z vrcholku levého kruhu dobře viděl, černou gumu udržel ve výstroji.
     
    10:09
    Nino Niederreiter prohrál vhazování v útočení třetině. Situaci chtěl ještě sám zachránit, když se vydal napadat Ekholma, ten se ale stihl zbavit kotouče včas.
     
    10:32
    Jenže Fabbro nedokázal po mantinelu vyhodit do útočné třetiny. Carolina si tak pobyt v útočné třetině ještě o pár vteřinek prodloužila, dokud Dzingela tvrdým hitem neodstavil Olivier. Americký forward se těžce sbírá z ledu.
     
    11:17
    Roman Josi si sjel s pukem do vlastní třetiny, aby měl širší pole působnosti pro nahrávku. Nakonec zvolil pas na kolegu z obrany Ellise.
     
    11:52
    Pekka Rinne se hlásil o odpískání zakázaného uvolnění. Avšak píšťalka rozhodčího se neozvala, protože vyhození Aha dokázal tečovat Niederreiter.
     
    12:22
    Nashville má výhodu. Pekka Rinne vystartoval z brány na střídačku, aby na ledovou plochu pustil šestého domácího hokejistu.
     
    12:44
    Ponechaná výhoda nepřinesla Predátorům žádnou šanci. Po přerušení hry je na trestnou lavici odeslán Vincent Trocheck za podrážení Duchenea.
     
    12:49
    Tentokráte měla početní převaha Predátorů ještě kratšího trvání. Po úspěšném zásahu Reimera Ryan Johansen mimo hru zbytečně dohrál Martinooka. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:00
    Sebastian Aho hledal pasem napříč pásmem krajana Teräväinena. Ten s nahrávkou nepočítal, byl v pohybu dozadu. Kotouč přenechal soupeři.
     
    13:33
    Ani útok Nashvillu nepatřil k úspěšným. Filip Forsberg šel hodně naivně proti trojici protihráčů, podle očekávání černou gumu na hokejce neudržel.
     
    14:10
    Andrej Svečnikov vyzval k souboji jeden na jednoho Ekholma. Rameny naznačil pohyb doleva, načež šel doprava. Švédský bek se na past nenalákal, nataženou holí ruskému útočníkovi úspěšně touš vypíchl.
     
    14:50
    Hra ve čtyřech na obou stranách je u konce. Na led naskočil Vincent Trocheck a pár sekund poté i Ryan Johansen. Oba se ihned zapojují do hry.
     
    15:02
    Od modré zkoušel nahazovat Matt Benning. James Reimer si našel prostor, odkud viděl na kotouč, kotouč betonem vyrazil do rohu kluziště.
     
    15:25
    Jaccob Slavin obětavým pádem zabránil velké příležitosti. V poslední chvíli se dokázal zorientovat a skákavý puk odpálil mimo vlastní pásmo.
     
    16:13
    Pekka Rinne za vlastní bránou zastavil nahození Dzingela. Před Nečasem dokázal puk propasírovat k Viktoru Arvidssonovi.
     
    16:40
    Ryan Johansen neváhal a po přejeté útočné modré okamžitě střílel. Reimer nejistě vyrazil před sebe, forwardovi zabránil v dorážce včasným obranným zákrokem Slavin.
     
    17:14
    Zvoní tyč! Ostrostřelec Filip Forsberg vypálil rychlou střelu zápěstím, na níž Reimer reagoval příliš pozdě, ale měl štěstí, neboť jej podržela horní tyčka!
     
    17:30
    Elitní lajna Predátorů má za sebou povedené střídání. Neúspěch krajana chtěl odčinit Johansen, z velkého úhlu mířil těsně nad.
     
    18:23
    Avšak hokejisté Carolinu ukazují, že rozhodně nechtějí hrát druhé housle! Druhá formace se usadila v útočném pásmu a Rinne se musí mít na pozoru.
     
    18:48
    Velezkušený finský gólman nakonec musel zasahovat. Vincentu Trocheckovi, střílejícímu zápěstím z levého kruhu, dobře zmenšil střelecký úhel a puk zachytil v rukavici.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:02
    Po buly nebezpečně střílel Roman Josi. Nejlepší obránce uplynulé sezóny premiérový gól v sezóně nevstřelil, Reimer na poslední chvíli ještě vykopl svůj levý beton.
     
    19:30
    Faul v útočném pásmu posílá Carolinu do čtyř. Andrej Svečnikov dal hokejku mezi Ekholmovi brusle, následoval pád švédského obránce. Rozhodčí vyhodnotili situaci jako podrážení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Nashvillem a Carolinou gól nenabídla. Hraje se v rychlém tempu, avšak zápasu zatím kralují gólmani. Největší šanci měl v 18. minutě domácí Filip Forsberg, jenž svižnou střelou zápěstím prostřelil pozdě reagujícího Reimera, ale puk se od horní tyče odrazil zpátky do hry. Za Hurikány měl největší příležitost Sebastian Aho, který zakončoval přečíslení střelou do bleskově se přesunujícího Rinneho.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu. Domácí do ní vstupují v přesilovce, vyloučení Andreje Svečnikova bude trvat ještě minutu a půl.
     
    20:25
    Roman Josi neváhal a nastřelil kotouč do útočného pásma. Dougie Hamilton ale zareagoval skvěle, dojel k puku jako první a po mantinelu jej dostal do středního pásma.
     
    21:01
    James Martinook mohl skórovat v oslabení! Z pravého křídla se dokázal natlačit až před bránu, avšak z bezprostřední blízkosti na Rinneho nevyzrál.
     
    21:30
    Andrej Svečnikov je na ledě. Ruská opora Canes se zapojuje do plnění defenzivních povinností, Hurikáni zůstávají pod tlakem.
     
    22:05
    Hosté se nepříjemnému sevření dokázali ubránit. Filip Forsberg zakončoval z levého kruhu pouze do chráničů Hamiltona, načež se kotouče chopil Trocheck.
     
    22:44
    Predátoři vstoupili do druhé dvacetiminutovky s velkou chutí. Nick Cousins si věřil na souboj jeden na jednoho proti Slavinovi, ze střetu však vyšel bez kotouče.
     
    23:12
    Sebastian Aho nepříjemně dotíral na Mattiase Ekholma. Ten vyhodil přes všechny čáry, jenže Reimer zazmatkoval a vydal se rozehrát. Zakázané uvolnění se tak nepíská.
     
    23:48
    Dante Fabbro nedokázal zachytit rychlou jízdu Teräväinena. Finský útočník zkusil obtočit klec a zasunout puk k levé tyči, ale narazil do na připravený beton Rinneho.
     
    24:33
    Roman Josi se vydal podpořit ofenzivu. Po pravém mantinelu se dostal až na vrcholek kruhu, načež se bekhendovou kličkou zbavil Niederreitera a dostal až před Reimera, jehož si roztáhl, ovšem z bekhendu již nedokázal přehodit jeho pravý beton.
     
    24:45
    Akce ještě pokračovala. Dorážku Arvidssona zblokoval obětavě padající Slavin, střela Forsberga zase proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    25:13
    Domácí znovu dostali protivníka pod tlak. Postarala se o to druhá útočná trojice. Její kombinaci zakončoval Luke Kunin hrubě nepovedenou střelou, puk skončil v ochranné síti.
     
    25:57
    V permanenci byl i Pekka Rinne. Na nahození Warrena Foegeleho ovšem dobře viděl a připsal si zákrok z kategorie jednodušších.
     
    26:31
    Rocco Grimaldi nabral velkou rychlost. Před Slavinem ujel za soupeřovu svatyni, načež ji zkusil obkroužit a zasunovat na přední tyč, jenže čepel hole nedokázal zalomit dostatečně.
     
    26:54
    Rinne potvrdil, že rád vypomáhá s kombinací. Za bránu se vydal i navzdory forčekujícímu Nečasovi, po mantinelu přihrál volnému Ekholmovi.
     
    27:18
    Matt Duchene ještě mohl nahrávat, nakonec zvolil střelu na vlastní pěst. James Reimer koncem lapačky vytěsnil prudké zakončení nad břevno.
     
    27:49
    Rychlý protiútok Canes utnul Pekka Rinne. Finský strážce svatyně si povyjel proti Brocku McGinnovi, střelu příklepem schoval v lapačce.
     
    28:16
    Brad Richardson si dlouho hrál s kotoučem, protože neměl komu nahrát. Nakonec volil nahrávku po lajně na obsazeného Grimaldiho, jehož do útočené třetiny nepustil Hamilton.
     
    28:40
    Erik Haula nezkusil vstřelit branku bývalému zaměstnavateli. Na ledě byl poměrně velký časový úsek, tak jen nahodil za bránu a šel střídat.
     
    29:29
    Filip Forsberg je dnes při chuti. Od levého mantinelu vyzkoušel střelu golfákem, kotouč pouze rozezvučel plexisklo za brankou.
     
    29:58
    Hr je znovu přerušena. Tentokráte po zakončení Ryana Johansena, do nějž vpadl Dougie Hamilton. Puk od jeho pravé brusle vyletěl do ochranné sítě.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Stále marně čekáme na první gól, ale zápas má náboj, oko diváka rozhodně nenudí.
     
    30:27
    Jesper Fast se vydal do útoku. Švédský útočník nabral velkou rychlost, jenže zapomněl si hlídat puk, který nechal za sebou.
     
    31:06
    Matt Duchene před sebou měl posledního soupeře, jímž byl Slavin. Americký bek ovšem kanadského soupeře skvěle vybruslil, dostal jej z ideální palebné pozice a zakončení nakonec sám zblokoval.
     
    31:32
    Vincent Trocheck hledal před brankou najetého Martina Nečase. Český útočník přiložil hokejku k ledu pozdě, puk projel pod ní.
     
    32:20
    Calle Järnkrok vyslal do příležitosti Coltona Sissonse. Útočník s desítkou na zádech byl odhodlaný přelstít Hamiltona, jenž prodal své zkušenosti a zásluhou tvrdého hitu získal černou gumu do svého držení.
     
    32:44
    Haydn Fleury zvládl osobní obranu na Forsberga skvěle. Do nahrávky směřující na jeho osobu vložil hokejku, touš vyletěl ven z obranného pásma Canes.
     
    33:17
    Predátoři však rychle vybojovali pozici v útočné třetině zpět. Roman Josi tvrdou střelil smolně napálil spoluhráče Rocca Grimaldiho.
     
    33:55
    Velmi dobrou práci odvedl Trocheck. Z obranné třetiny vyhodil kotouč takovým způsobem, aby nedojel až za bránu soupeře. Tím pádem se nemohlo pískat zakázané uvolnění.
     
    34:12
    Dva Hurikáni napadali Ekholma, jehož ve finále dohnali k chybě! Švédský obránce nahrál na hokejku Aha, jenž neváhal a střílel. Rinne zasáhl levým betonem.
     
    34:45
    Na Carolinu čeká první přesilová hra, pokud tedy nedokáže využít ponechanou výhodu. Reimer pustil na led Andreje Svečnikova, jenž pomáhá spoluhráčům rozjet kolotoč v útočném pásmu.
     
    35:09
    Výhoda skončila, když nahrávku na Aha úspěšně zachytil Josi. Rozhodčí posílají na lavici hanby Filipa Forsberga, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    35:24
    Krátce po vhazování pálil Dougie Hamilton od modré čáry nepřesně. Následně pokračovala kombinace Canes, kterou utnul úspěšným zachycením a úspěšným vyhozením Roman Josi.
     
    36:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura využívají přesilovku a ujímají se vedení! Hamilton přihrál na levou stranu ANDREJI SVEČNIKOVOVI a ruský útočník svižnou střelou k levé tyči prostřelil Rinneho! Asistence: Dougie Hamilton a Sebastian Aho.
    36:05 Andrej SVEČNIKOV - 0:1
     
    36:51
    Nashville právě vstřelil branku!
    Odpověď Predátorů na sebe nenechala dlouho čekat! Arvidsson parádním pasem vyslal do samostatného úniku FILIPA FORSBERGA, který uspěl forhendovou střelou na Reimerovu lapačku. Asistence: Viktor Arvidsson a Dante Fabbro.
    36:51 Filip FORSBERG - 1:1
     
    37:30
    Náskok Caroliny nevydržel ani minutu. Jsme tedy tam, kde jsme byli před chvílí, akorát již neplatí bezbrankový stav.
     
    37:47
    Byl to znovu Andrej Svečnikov, který chtěl poslat hokejisty Canes znovu do vedení. Rychlé střele nechyběla razance, nýbrž přesnost.
     
    38:15
    Warren Foegele si rukavicí zpracoval těžký pas od Trochecka a z těžké pozice zkusil vystřelit. Rinne zasahovat nemusel, kotouč proletěl vedle brány.
     
    38:46
    Hosté se drželi v útočné třetině, ale rozhodně se nedalo hovořit o souvislém tlaku. Hokejisté v bílých dresech spíše úspěšně zachytávali vyhození soupeře, až to Josiho dostalo dění hry do střední třetiny.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:24
    Erik Haula nestihl zastavil nájezd do Aha. Nic netušícího soka u mantinelu podrazil, což rozhodčí postřehl a poslal finského útočníka na trestnou lavici.
     
    39:58
    Teuvo Teräväinen chtěl krajanovi v brance soupeře dát nepříjemný dárek do šatny. Zápěstím mířil do pravého horního rohu, Rinne ale máchl lapačkou a pokus vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce si oba celky vyměnily po gólu, stále tak platí nerozhodný stav. Skóre utkání otevřel ve 37. minutě ruský mladík Andrej Svečnikov, který využil přesilovou hru Caroliny. Vedení hostů však nevydrželo ani minutu, po výborné nahrávce Arvidssona proměnil samostatný únik Filip Forsberg. Sledujeme vyrovnané utkání, prozatímní remíza je jeho spravedlivým vyústěním. Ve třetí třetině se můžeme těšit na velké drama.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka ukrajuje první vteřiny. Hurikáni do ní vstupují v přesilové hře, trest Hauly bude trvat ještě přesně 74 sekund.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:56
    Andrej Svečnikov pálil z oblíbeného místa, z vrcholku levého kruhu. Odtud ostatně trefil svůj první dnešní gól. Druhý nepřidal, Rinne zasáhl vyrážečkou.
     
    41:22
    S koncem Haulova trestu vyslal tvrdou dělovku Martin Nečas. První střela českého útočníka v utkání prověřila pravý beton gólmana.
     
    41:57
    Hosté zahájili třetí třetinu velmi aktivně. Další úspěšný zákrok si osmatřicetiletý Fin v bráně Predátorů připsal po zakončení Aha.
     
    42:27
    Dante Fabbro nahazoval zápěstím od modré čáry. Těčovat chtěl Forsberg, avšak kotouč ze vzduchu nezasáhl.
     
    42:45
    Jaccob Slavin ujel před Arvidssonem za vlastní bránu, kde čeká na prostřídání formace. Posléze nahrál Hamiltonovi a sám odjel na střídačku.
     
    43:26
    Jamese Reimera dnes podruhé zachránila branková konstrukce! Obrat domácích mohl dokonat Nick Cousins, ale i on, stejně jako v první třetině Forsberg, trefil horní tyčku.
    43:26 Cousins orazítkoval horní tyč
     
    43:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nedáš dostaneš! VINCENT TROCHECK se chopil volného kotouče v útočném pásmu, z pravého kruhu během chvilky zamířil a poslal touš do levé šibenice mimo dosah Rinneho vyrážečky! Bez asistence.
    43:46 Vincent TROCHECK - 1:2
     
    44:30
    Velká rána pro domácí, kteří jsou zatím ve třetí třetině jasně lepším týmem, ale inkasovali a nyní zase musí stahovat manko.
     
    45:30
    James Reimer měl problémy s nahozením Josiho od modré čáry. Nadvakrát ovšem dokázal kotouč zalehnout a přerušit hru.
     
    45:44
    Dougie Hamilton si u mantinelu proti dvojící soupeřů poradil skvěle. Bruslí přikopl kotouč k bruslím Fasta, jenž touš vyvezl do střední třetiny.
     
    46:11
    Andrej Svečnikov je hodně vidět. Z levého křídla si dokázal sjet před bránu, avšak Rinne s protivníkem dobře vybruslil a nedovolil mu vsítit gól.
     
    46:42
    Co se nepodařilo Svečnikovovi chtěl napravit Sebastian Aho. Rovněž finský forward najížděl na krajana z levého kruhu, střelou zápěstím na lapačku neuspěl.
     
    47:10
    Martin Nečas zkusil překvapit Rinneho z otočky nahozením od modré čáry. FInský gólman nemusel zasahovat, puk proletěl vedle jeho pravé tyčky.
     
    47:26
    Matt Duchene nevyzrál na Reimera, který vyrazil střelu po ledě. Tlak Predátorů vyústil až ve faul Bradyho Skjeie, ten zahákoval Haulu.
     
    48:20
    Hodně volného prostoru dostal v levém kruhu Matt Duchene. Najel si blíže bráně a vypálil svižnou dělovku, jež proletěla vysoko nad.
     
    48:51
    James Reimer předvádí velmi spolehlivý výkon. Kanadský gólman si počkal na střelu Johansena z mezikruží, kterou schoval pod pravým betonem.
     
    49:03
    Druhý těžký zákrok v rozmezí pár vteřin Reimer zapsal proti Haulovi, jemuž vystihl záměr o bekhendovou kličku, bývalého spoluhráče ke střele nepustil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:26
    Brady Skjei je zpátky na ledě, Canes úspěšně přestáli náročně dvě minuty ve čtyřech. Americký zadák pomáhá s plněním defenzivních povinností.
     
    50:04
    Carolina se ubránila a vzápětí podnikla rychlý výpad do útočného pásma sama. Sebastian Aho místo zakončení ještě hledal Teräväinena, který selhal při zpracování.
     
    50:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další protiútok Hurikánů byl smrtící, hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! Svečnikov vyřešil přečíslení dva na jednoho přihrávkou na SEBASTIANA AHA, který poslal přesunujícímu se Rinnemu puk mezi betonem a vyrážečkou. Asistence: Andrej Svečnikov a Jake Gardiner.
    50:39 Sebastian AHO - 1:3
     
    51:20
    Hosté udělali důležitý krok směrem k vítězství. Predátoři ještě mají poměrně dost času na vstřelení dvou branek, ale budou muset vsadit vše na jednu kartu.
     
    51:53
    Buly ve středním pásmu sice Johansen vyhrál, jenže puk poslal mimo dosah Josiho. Ten tak musel dojet pro kotouč až za vlastní bránu.
     
    52:14
    Ryan Johansen dostal poměrně dost prostoru mezi kruhy. Puk si připravil na forhend, jenže zápěstím napálil do chrániče obětavě padajícího Hamiltona.
     
    52:52
    Hosté se pochopitelně zatáhli více do defenzivy. V současné chvíli nemá cenu riskovat cenný dvougólový náskok. Hurikáni čekají, co vymyslí soupeř.
     
    53:16
    Warren Foegele doslova daroval domácím přesilovou hru. V útočném pásmu nesmyslně podržel hokejku rozehrávajícímu Järnkrokovi, jasné dvě minuty.
     
    53:26
    Nashville právě vstřelil branku!
    Drama je na světě! Predátoři využili přesilovku za pouhých deset vteřin a jsou znovu na kontakt. Přihrávku Johansena napříč pásmem si našel VIKTOR ARVIDSSON, švédský útočník propálil Reimera tvrdou střelou mezi betony. Asistence: Ryan Johansen a Matt Duchene.
    53:26 Viktor ARVIDSSON - 2:3
     
    54:22
    Hosté drží touš v útočné třetině. Svečnikovovi se ještě vydal na pomoc Aho, ale byl to Roman Josi, kdo vydoloval kotouč z pod bruslí protihráčů a obloučkem poslal černou gumu do středního pásma.
     
    54:50
    Ryan Dzingel zkusil Rinneho překvapit nahozením z velkého úhlu. Málem se to podařilo, finský gólman s tímto řešením situace viditelně nepočítal. Ale dokázal nastavit lapačku a puk v ní udržel.
     
    55:29
    Rychle na druhou stranu. Roman Josi získal pro Nashville útočné pásmo, kde může operovat kompletní první formace. Carolina hraje až příliš pasivně.
     
    55:41
    V předbrankovém prostoru se strhl velký boj o ztracený puk. Ten nakonec vyhrál James Reimer, který černou gumu zakryl lapačkou.
     
    56:02
    Po vyhraném buly Duchenea pálil od modré Mattias Ekholm. Reimer měl dobrý výhled a vyrážečkou odpálil touš do rohu kluziště.
     
    56:29
    Rozhodnutí měl na holi Warren Foegele. Dostal se až před brankáře, jemuž udělal kličku do bekhendu, avšak Rinne soka dobře vybruslil a pravým betonem zabránil kotouči v cestě do sítě.
     
    57:00
    Matt Duchene byl vykázán z kruhu po vhazování. Jeho náhradník Erik Haula souboj s Trocheckem nezvládl, Hamilton následně poslal puk pryč z obranné třtiny.
     
    57:27
    Bek Roman Josi dostává v závěru velkou porci minut. Nejlepší obránce uplynulé sezóny nahazoval do chumlu hráčů stojících před bránou, v němž se černá guma zastavila.
     
    58:15
    Ryan Johansen se pěknou kličkou zbavil Foegeleho a před brankou našel Mattiase Ekholma, který zápěstím prověřil pevnost Reimerovy masky!
     
    58:52
    Pekka Rinne by na půli cesty z brány, nakonec se však ještě musel zastavit, protože Ryan Ellis neudržel kotouč na útočné modré.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:10
    Predátoři se znovu dostali do útočného pásma a kouč Hynes okamžitě reaguje. Pekka Rinne je na střídačce, Nashville zkouší powerplay!
     
    59:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Slavin nezazmatkoval a místo vyhození ještě přihrál Trocheckovi, jenž využil spousty času k pasu na NINA NIEDERREITERA. Levé křídlo Caroliny zamířilo ze středního pásma do odkryté svatyně neomylně. Duchene ještě nataženou hokejkou puk zpomalil, zabránit v cestě do sítě mu však nedokázal. Asistence: Vincent Trocheck a Jaccob Slavin.
    59:24 Nino NIEDERREITER - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla rozuzlení dramatického střetnutí mezi Nashvillem a Carolinou. Byli to nakonec hosté, kteří dokázali v závěrečné třetině vstřelit tři góly a zaslouženě tak zvítězili. Podruhé v utkání poslal Hurikány do vedení Vincent Trocheck, který se chopil volného puku v útočném pásmu, načež zacílil nechytatelně do levého horního rohu. Vše přitom mohlo být jinak, kdyby pár vteřin předtím Nick Cousins mířil o něco níže, domácí útočník ale svým zakončením orazítkoval jen horní tyčku. Důležitou třetí branku přidal Sebastian Aho, který po přihrávce Svečnikova přetavil v gól přečíslení dva na jednoho a výrazně přiblížil Carolinu vítězství. Domácí ještě dokázali utkání zdramatizovat zásluhou Viktora Arvidssona, ale při powerplay domácích pečetil vítězství Hurricanes střelou do odkryté svatyně Nino Niederreiter. Oba celky čeká za 24 hodin odvetný zápas, hrát se bude opět v Bridgestone Areně.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Pekka Rinne (NSH) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,0%, odchytal 59:18
    James Reimer (CAR) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 59:48
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:08
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Svečnikov (CAR) 1+1
    2. Viktor Arvidsson (NSH) 1+1
    3. Filip Forsberg (NSH) 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:49:59)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. F. Forsberg (Arvidsson, Fabbro), 54. Arvidsson (Johansen, Duchene) – 37. Svečnikov (D. Hamilton, Aho), 44. Trocheck, 51. Aho (Svečnikov, Gardiner), 60. Niederreiter (Trocheck, Slavin)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – Kunin, Duchene, Haula – Grimaldi, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Järnkrok.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Nečas, Trocheck, Foegele – Fast, Martinook (A), Svečnikov – B. McGinn, Geekie, Dzingel.

    Rozhodčí: Wes McAuley (CAN), Furman South (USA) – Greg Devorski (CAN), Bryan Pancich (USA)
    bahis siteleri