Sevilla – Valencia 3:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Barcelona 1:2 (kon.) | Almería – Osasuna 0:0 (5:4 po pen.)
konec
Rayo Vallecano
1:2 (0:0)
FC Barcelona
Středa 27.01.2021, 21:00 • Venue Estadio de Vallecas, Madrid • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (23:06:42)
     
    Hosty čeká další utkání už o víkendu, kdy na Camp Nou přivítá v ligovém střetnutí Bilbao, kterému má Barcelona, co vracet. Vždyť právě s Bilbaem prohrála nedávno finále španělského Superpoháru.
     
    Barcelona odvrátila ostudu a může se radovat z postupu do čtvrtfinále Copa del Rey. Na půdě druholigového Vallecana musela otáčet zápas, když outsider utkání šel do vedení v 63. minutě! Lenglet propadl při souboji jeden na jednoho a po zakončení z pravé strany dorážel Fran García do prázdné branky. Hostující kouč Koemann následně sáhl k trojímu střídání a Barcelona dvěma góly během jedenácti minut překlopila duel na svou stranu.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 24:16.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jediný hráč ve zdi tečoval balón, posléze domácí na pravé straně faulovali. Konkrétně Advíncula si počínal nedovoleně rukama proti Busquetsovi a je zřejmě hotovo.
     
    90+5
    Emoce rozhodně nechybí závěru normální hrací doby, nyní se domácí zlobili za to, že Minguezovy ruce se při zákroku zprava objevily v obličeji Álvara Garcií. Asi poslední šance pro Vallecano na to, aby se dnes hrálo prodloužení. U míče Palazón.
     
    90+4
    Hosté se ubránili bez větších problémů.
     
    90+4
    Barcelona takticky přerušila postupný útok na polovině hřiště, Dimitrijevski nakopne míč zleva až do vápna, kde je drtivá většina fotbalistů.
     
    90+3
    Zase při standardní situaci Treja z pravé strany je pískaný útočný faul domácích. Hosté poté zdržují.
     
    90+1
    Lionel Messi si narazil se spoluhráčem a mezi trojicí Dimitrijevski – García – Palaźon prokličkoval jako Šárka Záhrobská v době největší slávy. Nicméně v závěru svého sóla trefil boční síť.
     
    90+1
    Álvaro García schoval zakončení z levé strany přes obránce, ale Neto se položil u vzdálenější tyče na trávník a chytil balón do náruče.
     
    90
    Braithwaite (FC Barcelona) nejprve podrazil Palazóna ve středovém kruhu, neodpustil si poznámku k rozhodčímu a navíc odpálil balón, aby domácí nemohli rozehrát.
     
    89
    V době, kdy se chystal Neto rozehrávat, tak jej sudí přerušil a potrestal Maria Suáreze (Vallecano) žlutou kartou za řeči.
     
    89
    Ta se nekopala! Navíc po rozehrávce rohu z levé strany na zadní tyč chytil Neto balón do koše. I kdyby se tak nestalo, tak hlavní rozhodčí viděl útočný faul Vallecana.
     
    87
    Rozhodčí volá lékaře a maséry z obou celků! Mingueza odvracel balón a následně při souboji Araúja s Álvarem Garcíou zůstali oba fotbalisté ležet na trávníku. Levá ruka Araúja zasáhla hlavu Garcíi a domácí se dožadují penalty.
     
    87
    Dembélé nezpracoval na levé straně nahrávku rozběhnutého de Jonga, domácí spěchají.
     
    86
    Na domácích hráčích je nyní poznat velká frustrace, tu dal najevo i Catena, když mu hlavní rozhodčí odpískal faul na Messiho na polovině hřiště.

    Vít Muzikář

    Branky: 63. F. García – 69. Messi, 80. de Jong

    Karty:   10. Comesana (VLL), 54. Trejo (VLL), 89. Suárez (VLL) – 60. Koeman (trenér) (BAR), 73. Dembélé (BAR), 90. Braithwaite (BAR)   37. Realizační tým (VLL)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 24:16.
    Rayo Vallecano: Dimitrijevski – Hernández (84. Advíncula), Catena, Saveljič, Martos (84. Palazón), F. García – Martín (70. Suárez), Montiel (56. Á. García), Comesaña, Qasmi (71. Cortés) – Trejo (C).
    Náhradníci: González – Bebé, Ulloa, Ortega.

    FC Barcelona: Neto – Mingueza, Araújo, Lenglet, Firpo (68. Pedri) – Puig (68. Alba), Busquets, de Jong – Trincao (68. Dembélé), Messi (C), Griezmann (85. Braithwaite).
    Náhradníci: ter Stegen, Tenas – Umtiti, Kourouma, Pjanić.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, J. López
    thejrc.org