Sevilla – Valencia 3:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Barcelona 1:2 (kon.) | Almería – Osasuna 0:0 (5:4 po pen.)
konec
Rayo Vallecano
1:2 (0:0)
FC Barcelona
Středa 27.01.2021, 21:00 • Venue Estadio de Vallecas, Madrid • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Lionel Messi si narazil se spoluhráčem a mezi trojicí Dimitrijevski – García – Palaźon prokličkoval jako Šárka Záhrobská v době největší slávy. Nicméně v závěru svého sóla trefil boční síť.
     
    90
    Braithwaite (FC Barcelona) nejprve podrazil Palazóna ve středovém kruhu, neodpustil si poznámku k rozhodčímu a navíc odpálil balón, aby domácí nemohli rozehrát.
     
    89
    V době, kdy se chystal Neto rozehrávat, tak jej sudí přerušil a potrestal Maria Suáreze (Vallecano) žlutou kartou za řeči.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Griezmann, přichází Braithwaite.
     
    84
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Hernández, přichází Advíncula.
     
    84
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Martos, přichází Palazón.
    80. Frenkie de JONG - 1:2
     
    80
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Zdá se, že Barcelona odvrátí ostudu a přece jen postoupí do čtvrtfinále Španělského poháru! Messi nahrál vzduchem na levou stranu střídajícímu Albovi a ten nacentroval do pravé poloviny malého vápna pro nabíhajícího FRENKIEHO DE JONGA, jenž z druhé vlny z prvního doteku pravačkou propálil bezmocného Dimitrijevskiho do vzdálenější šibenice a protipohybu. Brankář ze Severní Makedonie byl naprosto bez šance!
     
    73
    Dembélé (FC Barcelona) fasuje žlutou kartu za faul na Martose, ten ještě zůstává ležet na zemi. Francouzský fotbalista zasáhl rukou svého soupeře.
     
    70
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Martín, přichází Suárez.
    68. Lionel MESSI - 1:1
     
    69
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Griezmann si zaběhl na levou stranu na delší nahrávku de Jonga a v situaci dva na nikoho nahrál na zadní tyč, kde LIONEL MESSI uklízel do poloprázdné brány. Domácí ještě reklamovali ofsajd Messiho při pasu na Griezmanna. Sudí ale správně gól uznal.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Puig, přichází Alba.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Trincao, přichází Dembélé.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Firpo, přichází Pedri.
     
    65
    Bránící hráč uhýbal zprava, aby nefauloval Messiho. Jeho centr poté prodloužil de Jong z první na středu do sítě. Nicméně byl přistižený v ofsajdu a rozhodčí okamžitě branku neuznal. Nepotřeboval ani pomoc u VAR!
    63. Fran GARCÍA - 1:0
     
    63
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Šok je na světě! Vallecano vede 1:0! Po pasu ze středu na pravou stranu přes tři bránící hráče Barcelony si Martín přehodil míč na levačku a obhodil Lengleta. Ten propadl v souboji jeden na jednoho ve vápně. Martín následně zakončoval křížem z velmi dobré pozice. Neto vyrážel pouze za svá záda a těsně před brankovou čárou doklepával FRAN GARCÍA před chybujícím Minguezou do prázdné branky.
     
    60
    Zase hrozila Barcelona Firpem z levé strany, Griezmann mu poslal hezkou nahrávku z otočky na středu. Po centru přes Hernándeze zradil Messiho první dotek s balón mu uskočil do kopačky do rukou brankáře. Hosté ještě chtěli penaltu za zákrok na de Jonga na ose šestnáctky. Každopádně Messi se i tak v době centru nacházel v ofsajdu.

    Hlavní rozhodčí ještě postřehl protesty kouče Barcelony Koemana a udělil mu žlutou kartu.
     
    56
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Montiel, přichází Á. García.
     
    54
    Trejo (Rayo Vallecano) vystoupil z pravé strany na Puiga a za jeho faul už sáhl hlavní rozhodčí pro žlutou kartu.
    48. Messi z přímého kopu orazítkoval horní tyč
     
    48
    Potřetí zachránila domácí celek branková konstrukce! Messiho volný přímý kop levačkou přes dvoučlennou zeď dopadl o fous nad vzdálenější šibenici na břevno.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    37
    Hlavní rozhodčí Cuadra přiběhl před domácí střídačku (lépe řečeno před část tribuny, kde sedí náhradníci a realizační tým Vallecana), neboť se zřejmě o sobě dozvěděl něco moc pěkného. Vytáhl rovnou červenou kartu a udělil ji jednomu z členů realizačního týmu.
    36. Minguezu vychytal Dimitrijevski, střelu Puiga zblokoval obránce do tyče
     
    36
    Největší příležitost hostů nekončí v síti! Mingueza obešel protihráče na pravé straně a běžel dlouho víceméně sám na Dimitrijevskiho, chytal si zakončení levačkou na zadní tyč! Domácí brankář jej vyrazil rukama! Vzápětí byl u balónu jako první Puig, zasekávačkou posadil beka na trávník, ale loženku poslal pravačkou do Martose, od kterého se balón odrazil do levé tyče z pohledu střelce.
    20. De Jong ve skluzu mířil do břevna
     
    20
    První vyložená šance zápasu! Firpo převzal míč v levé části šestnáctky a nastřeloval jej šikovně na vzdálenější tyč, de Jong byl u balónu dříve než Dimitrijevski a ve skluzu zakončoval do břevna. Od něj se balón s pořádnou dávkou štěstěny odrazil do náruče otáčejícího se domácího brankáře.
     
    10
    Comesana (Rayo Vallecano) nestíhal na pravé straně proti Messimu, zatahal ho za dres a 80 minut bude hrát pod hrozbou vyloučení.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.

    Vít Muzikář

    Branky: 63. F. García – 69. Messi, 80. de Jong

    Karty:   10. Comesana (VLL), 54. Trejo (VLL), 89. Suárez (VLL) – 60. Koeman (trenér) (BAR), 73. Dembélé (BAR), 90. Braithwaite (BAR)   37. Realizační tým (VLL)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 24:16.
    Rayo Vallecano: Dimitrijevski – Hernández (84. Advíncula), Catena, Saveljič, Martos (84. Palazón), F. García – Martín (70. Suárez), Montiel (56. Á. García), Comesaña, Qasmi (71. Cortés) – Trejo (C).
    Náhradníci: González – Bebé, Ulloa, Ortega.

    FC Barcelona: Neto – Mingueza, Araújo, Lenglet, Firpo (68. Pedri) – Puig (68. Alba), Busquets, de Jong – Trincao (68. Dembélé), Messi (C), Griezmann (85. Braithwaite).
    Náhradníci: ter Stegen, Tenas – Umtiti, Kourouma, Pjanić.

    Rozhodčí: Cuadra – Sobrino, J. López
    bahis siteleri