Barys – Jekatěrinburg 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:3 (kon.) | N.Novgorod – Kunlun 3:0 (kon.)
Dynamo Moskva – Petrohrad 2:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pondělí 01.02.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:52:21)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,94%
     
    Hokejisté Jekatěrinburgu přerušili sérii čtyř porážek v řadě, na ledě ve formě hrajícího kazašského Nur-Sultanu zvítězili 3:2. Hosté získali nadějný náskok už v průběhu první třetiny, když zásluhou gólů Nikity Trjamkina a Georgije Bělousova vedli o dvě branky, avšak ještě před koncem úvodního dějství vrátil Barys na kontakt Jakob Lilja.

    V prostředním dějství domácí zabrali a hned v jeho první minutě dokázali vyrovnat zásahem Phila Varoneho. Svěřenci kouče Michajlise byli i nadále aktivnějším týmem, jenže obrat dokonat nedokázali a v závěru střetnutí naopak doplatili na nedisciplinovanost. Faul Heatheringtona sice hosté nevyužili, ale v pokračujícím tlaku skóroval Dmitrij Žukenov sedm sekund po uplynutí trestu, to běžela 58. minuta. Domácí ještě zkusili powerplay, avšak veškerým snahám na vyrovnání dal konec kapitán Darren Dietz, jenž byl vyloučen za zbytečný krosček ve vlastní obranné třetině.

    Petersova družina se díky vítězství posunula ve Východní konferenci na pátou příčku právě před Nur-Sultan a Čeljabinsk. Mužstvo z Kazachstánu se propadlo na sedmou pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté si s přehledem hlídají závěr utkání. Drží puk ve středním pásmu na hokejkách a nedovolují soupeři ještě zkusit powerplay a hru alespoň pět na pět.
     
    59:11
    Je po nadějích. Frustrovaný domácí kapitán Darren Dietz u mantinelu nesmyslně krosčekoval Obidina, ten vybojovaným faulem s největší pravděpodobností zajistil Jekatěrinburgu vítězství.
     
    58:46
    Domácí kouč Michajlis si vzal timeout a po jeho vypršení zůstává Henrik Karlsson na střídačce, Barys zkouší powerplay!
     
    58:46
    Domácí dokázali vybojovat vhazování v útočném pásmu. Pavel Akolzin nahodil od modré a Jakub Kovář přidržel kotouč do doby, dokud rozhodčí nepřerušil hru.
     
    57:50
    Čas hraje proti Nur-Sultanu. Ten byl od druhé třetiny lepším týmem, ale v koncovce byl málo efektivní, což nakonec možná bude hrát klíčovou roli.
    57:17 Dmitrij ŽUKENOV - 2:3
     
    57:17
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    V přesilovce se sice Jekatěrinburg neprosadil, ale to jej vůbec nemusí mrzet, neboť vstřelil důležitý gól o pár vteřin později! Střelu Bočarova totiž Karlsson pravým betonem vyrazil jen před sebe, DMITRIJ ŽUKENOV měl posléze při bekhendové dorážce jednoduchou práci. Asistence: Stanislav Bočarov a Peter Holland.
     
    56:40
    Dlouho bylo domácí mužstvo pod zámkem. Nakonec se ale dokázal osvobodit, Jesse Blacker propasíroval kotouč mezi bruslemi Holzera.
     
    56:16
    Na sebe to vzal až Nikita Trjamkin. Ruský obránce dostal ideální nahrávku do hokejky od Dacjuka a mířil tvrdou střelou do pravé šibenice. Karlsson ovšem fantasticky zareagoval a černou gumu zachytil v lapačce.
     
    55:58
    Svěřenci trenéra Peterse se drží v útočném pásmu a bojují o třetí zásah, který by je výrazně přiblížil vítězství. Zatím sledujeme pouze přihrávky, nikoli zakončení.
     
    55:10
    Premiérové vyloučená v kádru domácího mužstva přichází až v úvodu poslední pětiminutovky třetí třetiny. Za vlastní brankou se nedovoleného bránění dopustil Dillon Heatherington.
     
    54:37
    Další útok Jekatěrinburgu podnikl Michail Šalagin. Z vrcholku pravého kruhu zkusil Karlssona nachytat na přední tyči, kazašský gólman si ovšem tuto ránu pohlídal.
     
    54:27
    Situaci dva na dva nevyřešil Brooks Macek tím nejšťastnějším způsobem. Za brankou se dostal do obležení dvou protihráčů, kotouč neudržel.
     
    53:53
    Hokejisté Avtomobilistu se ve třetí třetině zvedli, už nepůsobí dojmem výrazně horšího týmu. Dacjuk si vyměnil puk s Bělousovem, načež pálil příklepem nad břevno.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Lilja, 21. Varone (Dietz, R. Starčenko) – 7. Trjamkin (Alexej Vasilevskij, Dacjuk), 14. Bělousov (Alexej Vasilevskij), 58. Žukenov (Bočarov, Holland)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Karatajev) – Dietz (A), Makljukov, Blacker, Lintuniemi, Samat Danijar, Heatherington (A) – Videll, Varone, Paňukov – Petuchov, Gurkov, R. Starčenko – Lilja (C), Valk, Michajlis – Ševčenko, Sagadějev, Akolzin – Musorov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Holzer, Arzamascev, D. Zajcev – Makejev, Dacjuk (C), Bělousov – Macek, Holland (A), Chripunov – Obidin, Litovčenko, Bočarov – Žukenov, Protapovič, Šalagin – Zacharov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Novikov, Ponamarenko
    bahis siteleri