Columbus – Dallas 3:6 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:3 (kon.) | St. Louis – Arizona 4:3 (kon.)
Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.) | Chicago – Carolina 3:4 (0:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:1 (kon.)
Edmonton – Ottawa 4:2 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 1:3 (kon.) | Tampa – Detroit 5:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Minnesota Wild
Středa 03.02.2021, 02:43 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Tyson Jost na druhé straně mohl definitivně potvrdit výhru Colorada, místo prázdné branky však z levého kruhu nastřelil jenom boční síť! Času však už mají hosté málo.
    59:28 Závar před brankou Colorada
     
    59:28
    Hosté hrají již bez gólmana a hned si vytvořili závar před brankou! Všechno spustil Rau zakončením zpoza branky, které ale Grubauer pohlídal. Odražený kotouč vracel do ohně Parise, puk však neprošel přes hole a šel k Suterovi na levý kruh, který z bekhendu ale netrefil optimálně!
     
    58:44
    Donskoi mohl na výhru dát razítko, když zůstal sám před brankou a zblízka zakončoval bekhendem na Talbota, který ale předvedl reflexivní zákrok rukou!
    56:48 Soucyho tyčka z dorážky
     
    56:48
    Minnesota mohla srovnat dorážkou z hole Soucyho, jenže ten z pravého kruhu napálil jenom bližší tyčku domácí branky!
    44:20 Hartmanův samostatný únik
     
    44:20
    Ryan Hartman po chybě Makara na modré jel za kotoučem a řítil se do samostatného úniku. Grubauera zkusil překonat mezi betony, což se nepovedlo ani v jednom ze dvou střeleckých pokusů, které útočník Minnesoty měl!
     
    43:20
    Jonas Brodin (MNS) už míří na trestnou, klasifikace jeho trestu zní držení.
    36:55 Hosté nedokázali využít přečíslení 2 na 1 a následného závaru
     
    36:55
    Philipp Grubauer opět drží svůj tým! V přečíslení 2 na 1 Greenway vyměnil puk s Hartmanem, který mu následně nahrával před volnou klec, jelikož Grubauer odklouzal z brankoviště. Přihrávka ale neprošla a v následném závaru nedokázali hosté dostat puk do prázdné branky, neboť se stihl domácí brankář vrátit do svého území a přerušit hru!
    33:05 Kirill KAPRIZOV - 2:1
     
    33:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota nakonec přesilovku využívá a stahuje náskok Colorada na jednu branku! Parise našel skvělou přihrávkou zpoza brany KIRILLA KAPRIZOVA, který na nic nečekal a zcela nekrytý zametl puk přesně k tyči, kam se Grubauer natahoval marně – 2:1! Asistence: Zach Parise, Gerald Mayhew.
     
    31:38
    Jak Compher, tak Rau dostávají po pěti trestných minutách za bitku. Compherovi však ještě přiskočily dvě minuty za nesportovní chování, právě on totiž bitku inicioval. Minnesota tak má přesilovku dvě minuty 5 na 4! Menší trest na domácí straně odsedí Sheldon Dries.
    31:38 Bitka Comphera s Rauem
     
    31:38
    Rychlá a svižná potyčka následovala po souboji v rohu kluziště! Pustili se do sebe Compher a Kyle Rau, po krátké výměně skončili oba bijci na ledě a míří na trestnou lavici! Jaké budou tresty?
    29:29 Greenway velkou šanci snížit nevyužil
     
    29:29
    Po ohromné chybě domácích v rozehrávce se dostal do tutové šance Jordan Greenway, který zůstal sám na kruzích a střílel Grubauerovi na teploměr. Jeho pokus ale dokázal německý gólman zmrazit a po přerušení hry následovala ještě strkanice, která ale byla rychle rozehnána!
    27:09 Valerij NIČUŠKIN - 2:0
     
    27:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na dvě branky a opět to nebyl příliš přesvědčivý zákrok Talbota! Po vhazování sice upadl čárový, což bylo prvotně předmětem zájmu. Donskoi však dokázal získat kotouč a okamžitě pálit na branku z levého kruhu. Talbot jenom vyrazil před sebe, tam byl jako první VALERIJ NIČUŠKIN a z dorážky prostřelil hostujícího brankáře – 2:0! Asistence: Joonas Donskoi.
     
    26:25
    Nico Sturm se pokoušel rychlou otočkou překvapit Grubauera, který odolal. Mikko Rantanen následně získal puk a předvedl rychlý výpad po pravém křídle, který zakončil sjetím před branku a snažil se zasunout puk dlouhou kličkou za beton Talbota, což se mu ale nepovedlo!
     
    22:49
    Logan O'Connor (COL) ve snaze přehodit si hůl do druhé ruky trefil náčiním Sutera do obličeje a inkasuje tak menší trest za vysokou hůl.
    17:45 Logan O'CONNOR - 1:0
     
    17:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nakonec se dvě a čtvrt minuty před koncem třetiny ujímá Colorado vedení! Sherwood zatáhl kotouč prakticky až na zadní mantinel, kde jej přistrčil LOGANU O'CONNOROVI. Levý křídelník čtvrté formace si povyjel na úroveň brankové čáry a nachytal Talbota na bližší tyči, kterému tak prošel puk až do branky – 1:0! Asistence: Kiefer Sherwood, Cale Makar.
     
    17:08
    Brad Hunt pálil v krátkém časovém sledu dvakrát za sebou, ani v jednom případě sice domácího kasaře neprostřelil, ale jeho druhé zakončení škrtlo dokonce tyčku!
     
    14:13
    Jonas Brodin (MNS) je druhým trestaným hráčem Wild v tomto utkání, mezi kruhy zezadu naremploval Comphera a dostává menší trest za nedovolené bránění.
    09:22 Kadri nedokázal usměrnit puk zblízka do branky
     
    09:22
    Ohromná šance Colorada na vedoucí branku! Kadri si zpracoval sraženou střelu v předbrankovém prostoru a snažil se zakončit do odkryté branky, Talbot se tam ale dokázal skvěle přesunout, nepustit Kadriho do zakončení a udržet si v následném závaru přehled!
     
    08:33
    Jordan Greenway (MNS) Kadriho zezadu sekl do ruky a zakončení domácího útočníka tak nebylo zcela ono. Toho si všiml i rozhodčí a Greenway již sedí na trestné.
    03:02 Nepříjemné momenty v brankovišti Colorada
     
    03:02
    Velké zmatky v brankovišti Grubauera, kdy se po přihrávce Kaprizova otáčel Bonino a zblízka střílel, na Grubaeura si ale nepřišel. Do následné dorážky se tlačil Bjugstad, to měl již však domácí brankář puk pod lapačkou a přesouval jej jinam.
     
    02:44
    Sheldon Dries (COL) dostává jako první hráč dvě trestné minuty. Na brankovišti totiž zahodil Mayhewa do Grubauera a rozhodčí mu hned vystavují účet za nedovolené bránění.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. O'Connor (Sherwood, Makar), 28. Ničuškin (Donskoi) – 34. Kaprizov (Parise, Mayhew)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Byram, Makar, Timmins, Girard (A), Graves, MacDonald – Landeskog (C), Compher, Rantanen (A) – Saad, Kadri, Burakovsky – Ničuškin, Jost, Donskoi – O'Connor, Dries, Sherwood.
    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Soucy, Cole, Hunt – Parise (A), Bjugstad, Johnson – Greenway, J. Eriksson Ek, Hartman – Mayhew, V. Rask, Kaprizov – Sturm, Bonino, Rau.

    Rozhodčí: Sutherland (CAN), Luxmore (CAN) – Knorr (CAN), Tobias (USA)
    bahis siteleri