Tottenham – West Brom 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Leicester 0:0 (kon.) | Liverpool – Manchester City 1:4 (kon.)
Sheffield Utd. – Chelsea 1:2 (kon.)
konec
Sheffield United
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Neděle 07.02.2021, 20:15 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:22:56)
     
    Chelsea zůstává pod Thomasem Tuchelelem neporažená. Na stadiónu posledního týmu tabulky se ale pořádně nadřela, o to cennější ale ve finále vítězství 2:1 je. První gól vstřelili The Blues těsně před odchodem do šaten. Werner přihrávkou pod sebe našel na středu z druhé vlny nabíhajícího Masona Mounta, jenž skóroval přízemním pokusem k pravé tyči. Vyrovnávací branku si hosté vstřelili sami. Antonio Rüdiger pod tlakem útočníka zazmatkoval a balón poslal kolem bezmocného Mendyho do sítě. Ale reakce přišla okamžitě. Gólman Ramsdale ve vápně podrazil Wernera a nařízený pokutový kop proměnil Jorginho. Zbytek zápasu si Chelsea pohlídala, po většinu času držela míč na kopačkách a soupeře k ničemu nepustila, vítězství je zasloužené.

    Klub z Londýna se zásluhou tří získaných bodů probojoval na páté místo před West Ham, bod pak ztrácí na Liverpool. Sheffield zůstává poslední s bodovým odstupem na West Brom.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:8.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední příležitost Sheffieldu byla velmi nebezpečná. Do centru Lundstrama se nůžkami položil John Fleck. Balón mířil k pravé tyči, ale Mendy změnu skóre nepřipustil.
     
    90+4
    Dalšímu nebezpečí zabránil včasným vyběhnutím Edouard Mendy. Senegalský dlouhán se natáhl pro balón, který sebral téměř z hlavy Brewsterovi.
     
    90+3
    Centr odvrátil mimo šestnáctku César Azpilicueta. Hned dvě dorážky zpoza šestnáctky zkusil Rhian Brewster, ani v jednom případě ovšem nepropálil početný obranný blok.
     
    90+2
    Ještě poměrně čerstvý Billy Sharp vybojoval pro The Blades standardní situaci. U levé lajny si si podržel balón proti Jamesovi, který soka podrazil.
     
    90+1
    Dánský stoper Andreas Christensen zasáhl za pět minut dvanáct. Střílený centr McGoldricka mířil na Sharpa, ale obránce The Blues odhlavičkoval kulatý nesmysl do autu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    S velkým přehledem si počínal Antonio Rüdiger. Německý stoper dostal nahrávku od Kovačiće a pod tlakem Brewstera a McGoldricka vymyslel přesný oblouček na volného Kantého.
     
    88
    Arbitr Friend musel pobízet Mendyho, aby pospíšil s rozehrávkou. Senegalský gólman s popohnat nenechal a může být rád, že neinkasoval žlutou kartu.
     
    87
    Wilderova družina se dostala k balónu a podnikla útok ve snaze zabojovat o vyrovnání. Povedenou akci zakončil John Lundstram střelou nad bránu.
     
    86
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Oliver Norwood, přichází Rhian Brewster.
     
    85
    Hráči The Blades presují ve třech hráčích, ale ani to defenzivu Chelsea nijak zvlášť netrápí. Balón si vyměňují s velkou lehkostí.
     
    84
    S jehož rozehrávkou mladý anglický bek moc nepospíchal. Nakonec hodil balón na kopačky Kovačiće, ten vrátil míč do zadních řad.
     
    83
    Fotbalisté ve světle modrých dresech hrají po většinu zápasu převážně z pravé strany. Tím pádem je často do hry zapojován James, který nákopem do Egana získal autové vhazování.
     
    82
    Svěřenci kouče Tuchela znovu zkusili štěstí vzduchem. Avšak Jamesův centru přizvedl Max Lowe a kulatý nesmysl ještě ze vzduchu sebral gólman Ramsdale.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Chelsea si na půdě posledního celku tabulky drží těsné vedení, vyhráno ale ještě nemá ani zdaleka.

    Milan Huppert

    Branky: 54. Rüdiger (vla.) – 43. Mount (Werner), 58. Jorginho (pen.)

    Karty:   17. Basham (SHU)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:8.
    Sheffield United: Ramsdale – Basham, Egan (C), Bryan (68. Sharp) – Bogle, Lundstram, Norwood (86. Brewster), Fleck, Lowe – Burke (62. McGoldrick), McBurnie.
    Náhradníci: Foderingham – Brewster, Jagielka, McGoldrick, Osborn, Sharp.

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – R. James, Jorginho, Kovačić, Chilwell (62. M. Alonso) – Mount – Giroud (62. Hudson-Odoi), Werner (75. Kanté).
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Abraham, M. Alonso, Emerson, Gilmour, Hudson-Odoi, Kanté, Zijach, K. Zouma.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Smart
    thejrc.org