Benevento – Sampdoria 1:1 (kon.) | AC Milán – Crotone 4:0 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 2:0 (kon.)
Parma – Bologna 0:3 (kon.) | Lazio – Cagliari 1:0 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:3 (0:2)
Bologna FC
Neděle 07.02.2021, 18:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:03:25)
     
    Bologna v rámci 21. kola italské Serie A zvítězila na stadiónu Parmy přesvědčivě 3:0 a úspěšně se tak vzdálila sestupovému pásmu.

    Hosté získali důležitý náskok v prvním poločase. Jeho hlavní postavou byl gambijský útočník Musa Barrow, který nejprve skóroval v 15. minutě hlavou po centru Sansoneho, načež od stejného hráče obdržel ve 33. minutě výborný pas za obranu a křižnou střelou po zemi podruhé prostřelil bezmocného Sepeho. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, al defenziva Bologni dnes fungovala velmi dobře a když zaváhala, tak situaci vyřešil skvěle chytající Skorupski. Místo kontaktní branky v nastavení základní hrací doby přišel třetí zásah Mihajlovićových svěřenců, do střeleckých statistik se zapsal střídající Riccardo Orsolini.

    Fotbalisté Bologni se díky zisku tří bodů posunuli v tabulce na 13. místo, zatímco Parma zůstává v sestupovém pásmu na 19. pozici.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zápas se pouze dohrává. V souboji dvou trápících se týmů měla navrch Bologna, která byla efektivní, a to by hlavní rozdíl mezi oběma celky.
    90+2. Riccardo ORSOLINI - 0:3
     
    90+2
    Bologna právě vstřelila branku!
    Mihajlovićova družina v závěru pečetí vítězství třetím gólem. Do otevřené obrany Soriano vyslal RICCARDA ORSOLINIHO a střídající záložník tváří v tvář brankáři vypálil tvrdou střelu nártem k bližší tyči.
     
    90+1
    Zirkzee viděl do vápna nabíhajícího Gagliola. Adresoval mu nahrávku, ale pravý bek se neprobil přes pozičně dobře postaveného Danila.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Joshua Zirkzee se už chystal k rozehrávce rohového kopu, avšak Takehiro Tomijasu ještě zabojoval a ze vzduchu akrobatickým stylem umístil balón za autovou čáru.
     
    88
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Andrea Poli.
     
    87
    Gól naděje mohl vstřelit Valentin Mihaila. Rumunský reprezentant ale na svůj premiérový gól v Serii A stále čeká, v dobré pozici totiž přestřelil.
     
    86
    Presující Palacio byl proti třem protihráčům bez šance na zisk balónu. Svým pohybem ale znemožnil protivníkům zrychlit útočnou akci.
     
    85
    Z velké dálky otestoval pozornost gólmana Wylan Cyprien. Tvrdá střela mířila k pravé tyči, ale postrádala razanci, Skorupski měl snadnou práci.
     
    84
    Tomijasu dnes v defenzivě působí neprostupným dojmem. Z jeho strany se Parma marně snaží probojovat do příležitostí, Japonec si nyní poradil s Gervihnhem.
     
    83
    Rodrigo Palacio má plno sil a on mohl být tím, kdo rozhodně o vítězství hostujícího mužstva. Jenže v plném sprintu zakončoval vedle levé tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Juraj Kucka, přichází Hernani.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Rodrigo Palacio.
     
    81
    Riccardo Gagliolo dokázal skrýt střelu z levého křídla za obránce. Skorupski spatřil míč na poslední chvíli, ještě před ním nepříjemně skočil. Přesto Polák vyrazil kulatý nesmysl mimo tři tyče.

    Milan Huppert

    Branky: 15. Barrow (N. Sansone), 33. Barrow (N. Sansone), 90+2. Orsolini (R. Soriano)

    Karty:   35. Conti (PRM), 75. Gagliolo (PRM) – 62. Svanberg (BLG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Bani (46. Man), Alves (C), Osorio – Conti, Kurtić (70. Mihaila), Brugman (55. Cyprien), Gagliolo – Kucka (82. Hernani), Cornelius (55. Zirkzee), Gervinho.
    Náhradníci: Colombi – Brunetta, Cyprien, Dierckx, Grassi, Hernani, Karamoh, Man, Mihaila, Sohm, Zagaritis, Zirkzee.

    Bologna FC: Skorupski – Tomijasu, Danilo (C), Soumaoro, Dijks – Svanberg (66. Domínguez), J. Schouten (88. A. Poli) – Skov Olsen (66. Orsolini), R. Soriano, N. Sansone (66. Vignato) – Barrow (82. Palacio).
    Náhradníci: A. Da Costa, Ravaglia – Baldursson, De Silvestri, Domínguez, Hickey, M'Baye, Orsolini, Palacio, A. Poli, Vignato, Antov.

    Rozhodčí: Guida – Rossi, Pagnotta
    thejrc.org