Florida – Detroit 2:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:3 (kon.) | Nashville – Tampa 1:6 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (po pr.) | Vegas – Anaheim 5:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
5:4 (2:0, 2:1, 1:3)
Anaheim Ducks
Středa 10.02.2021, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (06:42:09)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-André Fleury (VEG) – 19 zákroků, 4 OG, 82.6% úspěšnost, odchytal 60:00
    Ryan Miller (ANA) – 26 zákroků, 5 OG, 83,9% úspěšnost, odchytal 57:59

    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Nosek (VEG) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:05

    Tři hvězdy utkání

    1. Zach Whitecloud (VEG) 1+0
    2. Cody Glass (VEG) 0+2
    3. Chandler Stephenson (VEG) 1+1
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    31:23
    Úspěšnost buly: 40 % : 60 %
    Bloky: 20:11
    Hity: 27:17
    Přesilovky/využití: 0/1 : 1/2
     
    Kdo by po druhé třetině tipoval, že Golden Knights budou o své dva body bojovat do poslední vteřiny? Zápas nicméně končí se šťastnou tečkou pro domácí tým. Ten v úvodních deseti minutách závěrečné fáze utkání prohospodařil vedení o tři branky, když se postupně na střeleckou listinu vešli Troy Terry, Adam Henrique a v přesilovce také kapitán Ryan Getzlaf. Jenže Vegas soustředilo všechny své síly do útoku a obránce Zach Whitecloud skvěle rozpoznal moment, kdy bude dobré podpořit své kolegy z ofenzivy. Jeho rabování přineslo vítězný gól, Anaheim se ani přes závěrečný tlak k vyrovnávací brance nedostal. Proti týmu z města hazardu tak letos doposud získal z šesti možných bodů pouze jeden. Vegas se po důležité výhře posouvá na první místo Západní divize s úžasnou bilancí 10 zápasů – 17 bodů. Konečný výsledek má podobu 5:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poslední vteřinky, z pravé strany to zkouší Terry, ale ztrácí kotouč.
     
    59:16
    Rakellova přihrávka do slotu se nepodařila i díky skvělé práce Marchessaulta. Domácí bojují o vítězství.
     
    58:50
    Terry se snažil o gólovou dorážku z levé strany, znovu úřaduje domácí brankář. Vegas se ale nedaří vyhodit.
     
    58:31
    Rakell tvrdě pálí, ovšem Henrique nedokázal kotouč tečovat mimo dosah Fleuryho.
     
    58:25
    Na zakázané uvolnění posílá kotouč Alec Martinez. Jeho spoluhráči musí zůstat na hrací ploše, možná šance pro Anaheim.
     
    58:00
    Ryan Miller už opustil své pracoviště, Anaheim zkouší útočit se šesti bruslaři.
     
    57:34
    Pozor na Rikarda Rakella. Otočka kolem Martineze mu nicméně nevyšla a Miller pozorně sleduje střídačku.
     
    57:04
    Holden našel Stephensena a puk už putuje do útočné třetiny. Golden Knights se okamžitě snaží o jednoduchá řešení.
    56:04 Zach WHITECLOUD - 5:4
     
    56:04
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tomu se říká podpora útoku ze strany obránce. Golden Knights necelé čtyři minuty před koncem možná zachraňují zdánlivě ztracené vítězství v základní hrací době. Střelu Williama Carriera do branky pohotově doklepl ZACH WHITECLOUD. Obrovská radost na straně Vegas, hokejisté domácího mužstva se nyní musí soustředit na bránění. Asistence: William Carrier a Chandler Stephenson.
     
    55:31
    Tvrďák a bitkař Ryan Reaves se pokusil o technickou finesu, ovšem naznačení střely příklepem a následná klička do bekhendu na ostříleného Kevina Shattenkirka nestačila.
    54:36 Obranná práce par excellence, v hlavní roli Ben Hutton.
     
    54:36
    Nyní zaslouží obrovskou pochvalu Ben Hutton. Střelec prvního gólu utkání Chandler Stephenson už zase upaloval na Ryana Millera, jenže obránce Ducks se vrhl po jeho náčiní a čistým způsobem zastavil hrozící nebezpečí. Pak svým tělem a zcela neúmyslně vysunul klec ze základního postavení.
     
    53:51
    Z pravé strany vlétl do pásma Max Pacioretty, jeho střela ovšem prošla tečí a pomalu letícího motýla ze vzduchu sebral nachystaný Ryan Miller.
     
    53:20
    Kotouč se obtočil téměř okolo celého hřiště, nahození před útočnou modrou čarou sebral až na té obranné Hampus Lindholm. Pak musí do hry vstoupit levačka Marca-Andre Fleuryho, jehož pozornost odzkoušel Jani Hakanpää.
     
    53:00
    Zakázané uvolnění na straně Ducks. Po čtvrté brance Anaheimu znovu tlačí Vegas, po buly ale pálí mimo dosah brány Zach Whitecloud.
     
    52:51
    Pouze do ochranné sítě poslal kotouč Backes, ovšem vhazovat by se mělo před Fleurym.
     
    52:24
    Na hráčích Vegas je vidět pochopitelně zklamání, Jonathan Marchessault také nemíří přesně. Asi nepřekvapí, že Miller zasáhl rukavicí.
     
    51:18
    Za branku kotouč nahazuje Pacioretty, který měl ještě před komerční pauzou obrovskou šanci, aby svému týmu přisoudil vedení zpátky. Jenže se znovu ukázala lapačka Millera.
    49:59 Ryan GETZLAF - 4:4
     
    49:59
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, začínáme od počátku. Ducks se totiž daří vteřinu před vypršením přesilové hry vstřelit gól, to když Kevin Shattenkirk předal kotouč na levou stranu a Rikard Rakell chirurgicky přesnou přihrávkou našel hůl RYANA GETZLAFA. Ten tak svůj návrat po zranění oslavuje nejlepším možným způsobem a vyrovnává stav duelu na 4:4. Anaheim během necelých pěti minut smazal třígólové manko! Asistence: Rickard Rakell a Kevin Shattenkirk.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:24
    Rakell zboural soupeře za bránou, jenže Karlsson se k volnému puku dostal a pomocí Reillyho Smithe ho poslal do bezpečné vzdálenosti.
     
    48:32
    Výborná práce Martineze, který přečetl rozehrávku soupeře. Chvíli po něm kotouč odpaluje také Mark Stone, toto oslabení se Vegas výborně daří.
     
    48:00
    Nicolas Roy zasáhl vysokou holí Ryana Getzlafa a Anaheim dostává možnost k vyrovnání.
    47:23 Adam HENRIQUE - 4:3
     
    47:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A pozor! Rázem je tu otevřená partie dvou celků ze západu Spojených států. Troy Terry totiž neúnavně napadal rozehrávku soupeře, až se konečně dočkal získaného kotouče. Z první pak posílal pas před bránu, kde Ryan Getzlaf citlivě ponechal černou pryž pro ADAMA HENRIQUEHO. Jeho pokus z první se zastavil až v síti a Golden Knights musí začít hrát, pokud chtějí zápas dovést do vítězného konce. Asistence: Troy Terry.
     
    46:28
    Reaves nyní znovu poslal puk až na zadní mantinel, skutečně teď nastupuje s centrem Nicolasem Royem a křídelníkem Williamem Carrierem. Český zástupce Tomáš Nosek schází.
     
    45:15
    Miller musel ihned po buly zastavovat Smithe. Dobrá odpověď Vegas na inkasovaný gól.
    45:02 Troy TERRY - 4:2
     
    45:02
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Už diagonála z čepele Hampuse Lindholma měla přinést snížení, jenže Kevin Shattenkirk stoprocentní možnost odmítl a nechal vyniknout Fleuryho. Odražený kotouč ovšem zadák Ducks vybojoval a poskytl tak příležitost, které se skvěle zhostil TROY TERRY. Několik zakvedlání s pukem a pak skvělá pumelice, na níž Fleury lapačkou jednoduše nedosáhl. Stav ukazuje hodnotu 4:2. Asistence: Kevin Shattenkirk a Hampus Lindholm.
     
    44:41
    Danton Heinen v této sezoně zatím příliš neobohatil sestavu Ducks, nyní se ale drží v pásmu jeho útok.
     
    43:47
    U mantinelu uvízl Stone, dlouhá přetahovaná mu ale přece jen přinesla zisk puku a mohl tak přihrávat volnému Deslauriersovi. Jeho střela od modré nesla zajímavé parametry, do branky se přesto nevešla.
     
    43:19
    Ofsajd zastavuje kapitána Marka Stonea, který předtím narazil na lapačku Millera. Nezdá se ovšem, že by Anaheim chtěl s výsledkem zápasu ještě něco udělat.
     
    43:01
    Zdá se, že český útočník Tomáš Nosek zůstal buď na střídačce, nebo přímo v kabině. Doposud jsme ho totiž na ledě neviděli a Golden Knights točí 11 forvardů a pět beků.
     
    41:58
    Druhý gól v sezoně chtěl přidat Rikard Rakell, který dostal hodně místa na pravém křídle. Jenže svou střelu nenamířil zrovna přesně, takže Fleuryho vyrážečka zaúřadovala.
     
    41:07
    Vyhození Coghlana se málem stalo kořistí pro Jonathana Marchessaulta, který nepřestává ohrožovat maskovaného muže Ducks. Miller musel rychle rozehrát.
     
    40:37
    Na další trefu pomyslel Nicolas Roy, místo horního rohu ovšem tentokrát trefil jen plexisklo.
     
    40:25
    Sam Steel se přes Whiteclouda nedokázal protlačit, a tak kotouč na druhé straně musí přikrýt pod lapačku Ryan Miller.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely:
    19:15
    Úspěšnost buly: 33 % : 67 %
    Bloky: 14:7
    Hity: 22:13
    Přesilovky/využití: 0/1 : 0/1
     
    Končí druhá část zápasu a znovu se z dílčího vítězství radují muži v retro kombinaci. Přitom převážnou část této periody předváděli nemastný, neslaný výkon. Ve 23. minutě sice Alex Tuch využil dobrou práci Codyho Glasse a exkluzivní střelou do horního víka upravil stav už na 3:0, jenže ani ne minutu na to reagoval svižnou ranou tahem Isac Lundeström a Anaheim začal diktovat tempo. Když už se zdálo, že by si mohl dojít pro kýžené snížení, udělal obrovskou minelu Ryan Miller, když švihl svou vyrážečkou instinktivně do vzduchu a kotouč z hole Nicolase Roye mu proklouzl pod paží jako teploměr. Kvůli této hrubky Golden Knights vedou 4:1 a o dva body by je okradlo jedině významné selhání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Po pasu Henriqueho hrubě zaváhal Shattenkirk, naštěstí pro hosty se pohroma nekoná, jelikož Jonathan Marchessault nenabral potřebnou rychlost.
     
    39:06
    Theodore sice zapomněl kotouč za sebou, jenže Sam Steel neměl dostatek si k tomu, aby jej zkusil vystrašit.
     
    38:28
    Třetí pětka Vegas se jako snad jediná v této periodě prezentuje skvělým dojmem a znovu dostává prostor. Jenže Glass tentokrát neprošel až před bránu a rozehrávky se chopí Fowler.
    36:42 Nicolas ROY - 4:1
     
    36:42
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Kyselý výraz má ve tváři kouč Anaheimu Dallas Eakins, tento gól o přestávce jistě vyčte svému brankáři. Ryan Miller si kazí povedený výkon brankou, která rozhodně neměla padnout. Středním pásmem se prohnal Cody Glass. Na modré čáře změnil směr, uchýlil se k pravému mantinelu a šikovnou zadovkou nabídl možnost pro NICOLASE ROYE. Jeho střela sice nepostrádala tvrdost, ovšem neprošla žádnou tečí a Miller na ni dokonale viděl. Jenže i mistr tesař se někdy utne a gólman Ducks propustil kotouč pod paží do sítě. 4:1. Asistence: Cody Glass a Shea Theodore.
     
    36:03
    Jako osamocený voják v poli se teď musel cítit Jonathan Marchessault v útočném pásmu. Po nahození Whiteclouda vcelku logicky ztrácí kotouč.
     
    35:31
    Třetí icing Vegas v krátkém čase zařídil Zach Whitecloud. To již skutečně není náhoda.
     
    34:54
    Rikard Rakell neproskočil do pásma, na čemž má největší zásluhu čárový rozhodčí, který jednoduše neměl kudy rozjetému útočníkovi Ducks uhnout.
     
    34:26
    Golden Knights, kteří dnes hrají ve své retro sadě, skutečně polevili a další zakázané uvolnění budiž toho jasným důkazem. Tento přístup by jim k vítězství nemusel nutně stačit.
     
    33:57
    Znovu z ničeho nic vyplaval před gólmanem William Carrier, jenže ani svůj druhý nájezd v utkání nedokázal proměnit. Tentokrát měl situaci těžší, protože na něj výtečně dorážel Kevin Shattenkirk.
     
    33:30
    Miller předvedl rutinní zákrok proti nahození Roye, které na bránu mířilo snad ze středního pásma.
     
    32:47
    Maxime Comtois si troufl na přihrávku mezi nohama, jenže Rickard Rakell měl ke kotouči poměrně daleko a uvízl v rohu. Na protiútok vyrazil Glass, ovšem jemu pro změnu nevyšel pas na Nicolase Roye.
     
    31:45
    Rozehrávka Golden Knights v posledních minutách zásadně drhne a Stone další drtivý tlak soupeře řeší jen vyhozením do středního pásma. Branka Isaca Lundeströma obrátila poměry na ledové ploše.
     
    30:44
    Anaheim viditelně zvýšil obrátky a Fleury se musí rázem otáčet. Carter Rowney disponoval parádní šancí, jenže gól mu v této sezoně zatím není souzen, přestože už stihl na šest branek přihrát.
     
    30:07
    S podporou Heinena mohl počítat Sam Steel, přesto přihrávku za svatyni Marca-Andre Fleuryho neposlal a z útoku nic nebylo.
     
    29:22
    Alex Tuch se chystal umotat Jacoba Larssona, místo toho se mu ovšem zatočilo v hlavě a měl co dělat, aby se dopravil alespoň na střídačku.
     
    28:45
    Whitecloud tvrdě nahodil kotouč do pásma, ten tak objel celý mantinel. Jenže za brankou se nedaří Glassovi a Royovi a Vegas musí vyklidit zajímavé pozice.
     
    28:09
    Po buly vyslal dvě přízemní, ale zato nebezpečné střely Ryan Getzlaf. Marc-Andre Fleury znovu utěsnil mezírku mezi nohama.
     
    28:01
    Ihned po krátké pauze nestihl kotouč dohnat William Karlsson, tím pádem se píská icing na domácí straně.
     
    27:50
    Danton Heinen poslal kotouč za bránu, ovšem akce nemá dlouhého trvání, neboť puk opouští hrací plochu a končí až za mantinelem. Komerční pauza.
     
    26:48
    V pokračujícím tlaku chtěl druhý gól v této třetině přidat Tuch, ovšem Miller stál na správném místě. O chvíli později zasahuje i proti Stoneovi a účet jeho zákroků se tak neustále rozšiřuje.
     
    26:28
    Coghlan si začíná věřit a znovu podpořil jedovatý atak. Jeho rána z pravé strany se svezla po patce hole brankáře Millera.
     
    25:40
    Zpět na ledě už je v první třetině vyloučený Deslauriers, jehož návštěva v útočném pásmu způsobila znatelný poprask. Od modré zkoušel pálit Cam Fowler, místo pod horní tyčí ale ani nadvakrát nenašel.
     
    25:20
    Z levé strany se pokoušel prosadit Nicolas Hague, rozlítanou pasáž uklidňuje pohotovým zásahem Ryan Miller.
    23:38 Isac LUNDESTRÖM - 3:1
     
    23:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přichází ovšem rychlá odpověď. Z druhé vlny podpořil útok hostujícího celku ISAC LUNDESTRÖM, který dává teprve druhý gól ve své kariéře v NHL. Po dobře mířeném pasu Maxe Comtoise si srovnal kotouč na holi a ráznou ranou nedal Fleurymu žádnou šanci. Uvidíme, zda tato branka dokáže zvednout psychickou pohodu Ducks, kteří prozatím nepředváděli zrovna oslnivý výkon. Asistence: Max Comtois a Ben Hutton.
    22:39 Alex TUCH - 3:0
     
    22:39
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Velká chyba v neutrální zóně, kterou vyrobil Jani Hakanpää. Po jeho ztrátě se okamžitě rozjel Cody Glass a přihrávkou na levé křídlo poskytl prostor pro autora branky. Tím je v tomto případě ALEX TUCH, který zvládl náročnou bekhendovou střelu a vymetl pavučinky v horním růžku Millerovy branky. Akcie Ducks na vítězství proti Vegas opět klesají. Asistence: Cody Glass.
     
    22:10
    Skvěle zahýbal rameny Fowler a vypadalo to, že jeho podpora ofenzivy pomůže Ducks k přečíslení soupeře. Jenže obránce si věřil na další kličku a to se nevyplatilo.
     
    21:27
    Rakell dostal kotouč pouze z pásma, elitní letka Golden Knights je ale rychle zpět a Dylan Coghlan, který v první třetině zaznamenal svůj úvodní bod v NHL, pálil od modré.
     
    20:48
    Zajímavou možnost si pro sebe vypracoval Ryan Getzlaf, po vyjetí zpoza klece ovšem našel jen výstroj Marca-Andre Fleuryho.
     
    20:18
    Přihrávka Hampuse Lindholma nebyla z nejpřesvědčivějších, Adam Henrique měl co dělat, aby o kotouč nepřišel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky 1. třetiny:
    Střely:
    10:6
    Úspěšnost buly: 27 % : 73 %
    Bloky: 8:2
    Hity: 8:7
    Přesilovky/využití: 0/1 : 0/1
     
    Úvodní perioda poměrně jasně patřila domácímu mančaftu. Už po necelých třech minutách se ke kvalitní možnosti propracoval William Carrier, jeho nájezd ovšem ještě Ryan Miller zvládl odvrátit. Totéž se mu povedlo v oslabení, kdy na něj doléhala dvojice Smith-Tuch, ovšem zkušený brankář si i v atypické pozici poradil se dvěma dorážkami. Premiérový gól tak přišel až po průniku Chandlera Stephensona, Mark Stone si díky asistenti u této branky připsal jubilejní 400. bod v NHL. Krasojízdu Vegas poněkud narušil Sam Steel, který svou střelu opřel o tyč, ovšem nedlouho poté na 2:0 navýšil Jonathan Marchessault. Viděli jsme i pohlednou pěstní výměnu mezi Reavesem a Deslauriersem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Další parádní kombinace domácích po bitce Reavese a Deslaurierse. Nick Holden opět narazil na připravenou rukavici Millera, která v této třetině fungovala.
     
    18:56
    Ve velmi ostrém a dlouhém souboji poměřili síly dva tvrďáci. Ryan Reaves z Vegas a hostující Nicolas Deslauriers si věnovali pár dobře mířených ran, výsledek je spíše remízový. Oba míří na prohlídku do kabiny, dostali pětiminutový trest.
    18:52 Jonathan MARCHESSAULT - 2:0
     
    18:52
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hodně smolný moment pro Anaheim. Nahození na branku, které vyslal Reilly Smith, se nešťastně odrazilo od brusle JONATHANA MARCHESSAULTA. Brankář Miller nemohl vůbec reagovat, cestu kotouči nezkřížil už ani na hraně brankoviště stojící Jacob Larsson. Vegas se nicméně po zásluze ujímají vedení v hodnotě 2:0. Asistence: Reilly Smith a William Karlsson.
     
    17:51
    Střela tahem v podání Paciorettyho se nesetkala s úspěchem, dobrý blok hostující obrany. Na víc se ovšem Ducks pro tuto chvíli nezmůžou.
     
    17:14
    Lindholm poslal od modré čáry nebezpečnou navštívenku, ovšem kotouč o kousek přelétl klec a skončil až na zadním mantinelu.
     
    16:49
    Do rukavice zachytil puk Ryan Getzlaf, jeho nahození dokázal vybojovat Henrique, ale přihrávka na Troye Terryho neprošla. Hru přeruší Marc-Andre Fleury.
     
    16:14
    Rotace Cama Fowlera v útočné třetině vyústila v další střelu tohoto obránce, s přesnou muškou se nicméně zatím nepotýká.
     
    15:25
    Domácí už se znovu stěhují do nebezpečných prostor, oslabení je vůbec nezabrzdilo. Přihrávka Smithe se každopádně nedaří a Nick Holden pak musel u hrazení secvaknout Jakoba Silfverberga.
     
    15:18
    Neskutečný zákrok brankáře Ryana Millera! Ťukes mezi Markem Stonem a Maxem Paciorettym měl zakončovat druhý jmenovaný. Jenže nejstarší gólman v lize nesouhlasil a vytáhl úchvatný semafor.
     
    14:42
    Domácí v plném počtu.
     
    14:21
    Krosová přihrávka kapitána Getzlafa byla dobře čitelná, Roy si poradil. Po ráně z první, kterou vyslal Jakob Silfverberg, odpraví kotouč do bezpečí Tomáš Nosek.
     
    13:48
    Golden Knights se v krátkém čase daří už druhé vyhození a první formace Anaheimu je zatím bezzubá.
     
    12:42
    Sudímu se nelíbí, jakým způsobem se Marc-Andre Fleury v brankovišti obnažil a vylučuje za hození hole nebo předmětu. Trest odpyká Cody Glass.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:35
    Sam Steel se obtočil kolem brány a zřejmě trefil tyč. Akce nicméně pokračovala a Marc-André Fleury při snaze o zákrok ztratil jak helmu, tak také lapačku. Zřídkakdy vídaný moment se obešel bez zranění domácího gólmana.
    10:56 Chandler STEPHENSON - 1:0
     
    10:56
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Úchvatná akce z obranného pásma až do branky. Dylan Coghlan rozehrál jako zkušený mazák, na modré čáře si pro puk došel Mark Stone, nezištnou přihrávkou uvolnil CHANDLERA STEPHENSONA a zároveň si zařídil 400. bod své kariéry v NHL. Na Stephensonovu světelnou rychlost obrana Ducks vůbec nestačila, a třebaže se Ryan Miller opravdu snažil utěsnit mezírku mezi betony, nakonec mu černá pryž projela za záda a posléze za brankovou čáru. Golden Knights si budují mírný náskok. Asistence: Mark Stone a Dylan Coghlan.
     
    09:41
    Hosté v plném počtu.
    09:38 Závěr přesilovky přinesl ostrý tlak Vegas do brankoviště.
     
    09:38
    Miller už seděl na zadku, nicméně ani Smith, ani dorážející Alex Tuch si na něj nepřišli. V tomto oslabení měl brankář Anaheimu nakonec více práce, než se původně zdálo.
     
    09:24
    Na střelu Marchessaulta Miller asi neviděl, přesto si nějakým způsobem zvládl poradit.
     
    08:40
    Rowney znovu ukazuje své kvality, tentokrát nepropustil rozehrávku ani přes modrou čáru a Vegas má obrovský problém s usazením se v útočné třetině.
     
    08:14
    Před brankovištěm dostal až příliš mnoho prostoru Cody Glass. Ani jemu se ovšem nedaří překonat ostříleného veterána s maskou v modrém půlkruhu.
     
    08:05
    Parádní palebnou pozicí disponoval Mark Stone, ovšem Ryan Miller se ani nehnul a kotouč lovil v rukavici.
     
    07:43
    Navrátilec v sestavě Ducks Ryan Getzlaf vyhrál vhazování a Carter Rowney tak okamžitě vyhání Golden Knights z pásma.
     
    07:41
    Zezadu srazil Nicolase Roye hostující David Backes. Zbytečná klukovina od zkušeného veterána, za kterou musí po zásluze pykat. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    07:22
    Shattenkirkova bomba od modré sestřelila Roye, který poté patrně vybojoval faul.
     
    06:50
    Střela Fowlera z první uvízla v houštině těl před bránou, puk ovšem nenašel ani na hraně brankoviště parkující Carter Rowney.
     
    06:02
    Znovu řádí elitní útok domácího mužstva. Blízko branky stál tentokrát Max Pacioretty, k úspěšnému zakončení mu scházely centimetry. Ryan Miller totiž při snaze zmenšit střelecký úhel vyjel zcela mimo bránu.
     
    05:20
    Fleury hledal Tomáše Noska, který na vlastní modré pas nezpracoval, ovšem Golden Knights se do útoku záhy přesunuli a šanci dostal Pacioretty. Pálí jen nepřesně.
     
    04:45
    Na samostatný únik už se připravoval Rakell, skvěle ale zachránil situaci mladý obránce Nicolas Hague. Jeho natažená hůl neumožnila Anaheimu rychlý přechod vpřed.
     
    04:06
    Nicku Holdenovi se podařilo procpat přihrávku do útočné zóny, jenže Jonathan Marchessault nenabral dostatečnou rychlost a o kombinaci se pokusí hosté.
     
    03:18
    Terry pohotově nabil Henriqueovi, jenže připravený byl také Max Pacioretty. Jeho obětavý zákrok nepustil ránu až k Fleurymu.
     
    02:41
    William Carrier dostal úžasnou příležitost, ale první gól v tomto ročníku nedává. Sám proti brankáři Ryanu Millerovi zklamal, když ztroskotal na jeho pohotové vyrážečce. Tady se mohlo poprvé měnit skóre.
     
    02:15
    Golden Knights potřebují střídat a puk tak míří za branku Ryana Millera. O rozehrávku se bude snažit Fin Jani Hakanpää, který letos naplno prorazil v hlavním týmu.
     
    01:50
    Fowler nahodil kotouč na bránu, ten ale do prostoru tří tyčí nedoputoval. Ducks se nicméně konečně usadili v útočném pásmu.
     
    01:34
    Za tečovaným pukem spěchá Troy Terry, nebude to zakázané uvolnění. Stejné tvrzení ale neplatí na druhé straně, čeká nás vhazování před Fleurym.
     
    00:59
    Před branku se stahoval Reilly Smith, ovšem se zpracováním měl problém William Karlsson a uvízl v rohu kluziště.
     
    00:18
    Stephenson vysunul Paciorettyho, který pokračoval za bránou a domácí se dostali k prvnímu ohrožení. Ovšem právě Chandler Stephenson nedokázal ze slotu vypálit včas a o puk přišel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na poslední chvíli dochází ke změně v brankovišti Ducks. Šanci mezi tyčemi dostává Ryan Miller, na střídačku usedne Anthony Stolarz. Obvyklá jednička John Gibson absentuje, údajně kvůli tržné ráně na obličeji. Naopak návrat hlásí kapitán Ryan Getzlaf, jehož start byl spíše neočekávaný.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, Holden, Coghlan – Pacioretty (A), Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.

    Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Hakanpää, Ja. Larsson, B. Hutton – Henrique, Getzlaf (C), Terry – Heinen, Steel, Silfverberg (A) – Comtois, Rakell, Deslauriers – Backes, Rowney, Lundeström.

    Rozhodčí: St. Laurent, Luxmore – T. Gawryletz, B. Gawryletz.
     
    ANAHEIM DUCKS
    5. místo (Západní divize), 13 zápasů, 12 bodů, skóre: 25:34


    Už před startem ročníku bylo poměrně jasné, že za favorizovanou trojicí ve složení St. Louis, Vegas a Colorado se na Západě utvoří poměrně dlouhá fronta čekatelů na čtvrtý postupový flek. Jedním z nich je právě Anaheim, jenž svou letošní pouť určitě nezačal špatně, ve srovnání s Minnesotou (11 zápasů, 12 bodů) nebo Arizonou (12 zápasů, 13 bodů) přesto ztrácí.

    Od chvíle, kdy Ducks dvakrát prohráli s Vegas, zvládli zapsat pět vítězství, čtyři další porážky v základní hrací době a dvakrát padli také v nadstavbové části. Na bodové úspěšnosti v hodnotě 50 % nese největší zásluhu gólman John Gibson, ale také jeho kolega-veterán Ryan Miller. Oba se v podprůměrném celku z Kalifornie drží v první dvacítce statistik. Ofenzivě šéfuje mladá krev. Max Comtois už proti Golden Knights stihl tři trefy, v současné chvíli se chlubí bilancí 5+1 a jasně vede klubovou tabulku střelců. Více než pět bodů má už jen Carter Rowney (0+6), kterého se statistikou 2+3 nahání zadák Hampus Lindholm. I proto Ducks disponují nejnižším průměrem vstřelených branek na zápas (1,85) z celé NHL. Dnes navíc schází zraněný kapitán Ryan Getzlaf a Sonny Milano s obráncem Joshem Mansonem.

    Československá stopa z hlavního týmu vymizela během uplynulého roku, kdy Ondřej Kaše odešel do Bostonu výměnou za Davida Backese, Axela Anderssona a volbu v prvním kole draftu, kterou Ducks přetavili v zisk Jacoba Perreaulta. Český fanoušek nicméně doufá, že dříve nebo později dostane příležitost enormně talentovaný brankář Lukáš Dostál, kterému vyprší současná smlouva až v létě 2023. S organizací se zřejmě napřesrok rozloučí Slovák Roman Durný, další z palety mladých maskovaných mužů v širší sestavě Anaheimu.
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS
    2. místo (Západní divize), 9 zápasů, 15 bodů, skóre: 32:22


    Potřetí a naposledy v této sezoně přivítají Golden Knights v T-Mobile Areně právě Anaheim. Rozpoložení psychických sil bude na straně domácího celku, který hned na úvod ročníku zvládl obrat Ducks o tři ze čtyř možných bodů. I přes povinnou koronavirovou přestávku se mužstvo z města hříchů drží na předních příčkách ligové tabulky a s úspěšností 83,3 % konkuruje dokonce nejlépe rozjeté Tampě (85 %).

    Vegas momentálně táhne vynikající útočník Mark Stone, který patří s 11 asistencemi do první sedmičky borců v rámci této statistiky. Celkově nasbíral už 14 bodů, stejným počtem disponuje třeba coloradská superstar Nathan MacKinnon. Přes deset bodů už má i Max Pacioretty (6+5), ofenzivu tradičně podporuje též zadák Shea Theodore (3+6). V brance si pozici pravidelně střídají Robin Lehner a Marc-André Fleury. Podle tohoto klíče by měl dnes dostat přednost druhý jmenovaný, kterého v procentuální úspěšnosti zásahů mezi gólmany s alespoň čtyřmi starty převyšuje pouze zraněný Čech z Caroliny Petr Mrázek.

    Také Golden Knights vlastní legionáře z československé kotliny. Útočník Tomáš Nosek doposud startoval ve všech zápasech svého celku, ovšem stihl vsítit jen jeden gól. Jeho cílem je ale hlavně bránění v oslabení. Slovenský křídelník Tomáš Jurčo ještě šanci nedostal, naposledy v NHL nastoupil za Edmonton na počátku listopadu 2019. Na širší soupisce bychom našli Jiřího Pateru. Jedenadvacetiletý brankář má platnou smlouvu do roku 2023, nyní ovšem čeká na start farmářské AHL.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 11. Stephenson (Mark Stone, Coghlan), 19. Marchessault (R. Smith, W. Karlsson), 23. Tuch (Glass), 37. N. Roy (Glass, Theodore), 57. Whitecloud (W. Carrier, Stephenson) – 24. Lundeström (Comtois, B. Hutton), 46. Terry (Shattenkirk, H. Lindholm), 48. Henrique (Terry), 50. Getzlaf (Rakell, Shattenkirk)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, Holden, Coghlan – Pacioretty (A), Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Hakanpää, Ja. Larsson, B. Hutton – Henrique, Getzlaf (C), Terry – Heinen, Steel, Silfverberg (A) – Comtois, Rakell, Deslauriers – Backes, Rowney, Lundeström.

    Rozhodčí: St. Laurent, Luxmore – T. Gawryletz, B. Gawryletz
    bahis siteleri