Florida – Detroit 2:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:3 (kon.) | Nashville – Tampa 1:6 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (po pr.) | Vegas – Anaheim 5:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
5:4 (2:0, 2:1, 1:3)
Anaheim Ducks
Středa 10.02.2021, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Ryan Miller už opustil své pracoviště, Anaheim zkouší útočit se šesti bruslaři.
    56:04 Zach WHITECLOUD - 5:4
     
    56:04
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tomu se říká podpora útoku ze strany obránce. Golden Knights necelé čtyři minuty před koncem možná zachraňují zdánlivě ztracené vítězství v základní hrací době. Střelu Williama Carriera do branky pohotově doklepl ZACH WHITECLOUD. Obrovská radost na straně Vegas, hokejisté domácího mužstva se nyní musí soustředit na bránění. Asistence: William Carrier a Chandler Stephenson.
    54:36 Obranná práce par excellence, v hlavní roli Ben Hutton.
     
    54:36
    Nyní zaslouží obrovskou pochvalu Ben Hutton. Střelec prvního gólu utkání Chandler Stephenson už zase upaloval na Ryana Millera, jenže obránce Ducks se vrhl po jeho náčiní a čistým způsobem zastavil hrozící nebezpečí. Pak svým tělem a zcela neúmyslně vysunul klec ze základního postavení.
    49:59 Ryan GETZLAF - 4:4
     
    49:59
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, začínáme od počátku. Ducks se totiž daří vteřinu před vypršením přesilové hry vstřelit gól, to když Kevin Shattenkirk předal kotouč na levou stranu a Rikard Rakell chirurgicky přesnou přihrávkou našel hůl RYANA GETZLAFA. Ten tak svůj návrat po zranění oslavuje nejlepším možným způsobem a vyrovnává stav duelu na 4:4. Anaheim během necelých pěti minut smazal třígólové manko! Asistence: Rickard Rakell a Kevin Shattenkirk.
     
    48:00
    Nicolas Roy zasáhl vysokou holí Ryana Getzlafa a Anaheim dostává možnost k vyrovnání.
    47:23 Adam HENRIQUE - 4:3
     
    47:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A pozor! Rázem je tu otevřená partie dvou celků ze západu Spojených států. Troy Terry totiž neúnavně napadal rozehrávku soupeře, až se konečně dočkal získaného kotouče. Z první pak posílal pas před bránu, kde Ryan Getzlaf citlivě ponechal černou pryž pro ADAMA HENRIQUEHO. Jeho pokus z první se zastavil až v síti a Golden Knights musí začít hrát, pokud chtějí zápas dovést do vítězného konce. Asistence: Troy Terry.
    45:02 Troy TERRY - 4:2
     
    45:02
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Už diagonála z čepele Hampuse Lindholma měla přinést snížení, jenže Kevin Shattenkirk stoprocentní možnost odmítl a nechal vyniknout Fleuryho. Odražený kotouč ovšem zadák Ducks vybojoval a poskytl tak příležitost, které se skvěle zhostil TROY TERRY. Několik zakvedlání s pukem a pak skvělá pumelice, na níž Fleury lapačkou jednoduše nedosáhl. Stav ukazuje hodnotu 4:2. Asistence: Kevin Shattenkirk a Hampus Lindholm.
     
    43:01
    Zdá se, že český útočník Tomáš Nosek zůstal buď na střídačce, nebo přímo v kabině. Doposud jsme ho totiž na ledě neviděli a Golden Knights točí 11 forvardů a pět beků.
    36:42 Nicolas ROY - 4:1
     
    36:42
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Kyselý výraz má ve tváři kouč Anaheimu Dallas Eakins, tento gól o přestávce jistě vyčte svému brankáři. Ryan Miller si kazí povedený výkon brankou, která rozhodně neměla padnout. Středním pásmem se prohnal Cody Glass. Na modré čáře změnil směr, uchýlil se k pravému mantinelu a šikovnou zadovkou nabídl možnost pro NICOLASE ROYE. Jeho střela sice nepostrádala tvrdost, ovšem neprošla žádnou tečí a Miller na ni dokonale viděl. Jenže i mistr tesař se někdy utne a gólman Ducks propustil kotouč pod paží do sítě. 4:1. Asistence: Cody Glass a Shea Theodore.
     
    33:57
    Znovu z ničeho nic vyplaval před gólmanem William Carrier, jenže ani svůj druhý nájezd v utkání nedokázal proměnit. Tentokrát měl situaci těžší, protože na něj výtečně dorážel Kevin Shattenkirk.
    23:38 Isac LUNDESTRÖM - 3:1
     
    23:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přichází ovšem rychlá odpověď. Z druhé vlny podpořil útok hostujícího celku ISAC LUNDESTRÖM, který dává teprve druhý gól ve své kariéře v NHL. Po dobře mířeném pasu Maxe Comtoise si srovnal kotouč na holi a ráznou ranou nedal Fleurymu žádnou šanci. Uvidíme, zda tato branka dokáže zvednout psychickou pohodu Ducks, kteří prozatím nepředváděli zrovna oslnivý výkon. Asistence: Max Comtois a Ben Hutton.
    22:39 Alex TUCH - 3:0
     
    22:39
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Velká chyba v neutrální zóně, kterou vyrobil Jani Hakanpää. Po jeho ztrátě se okamžitě rozjel Cody Glass a přihrávkou na levé křídlo poskytl prostor pro autora branky. Tím je v tomto případě ALEX TUCH, který zvládl náročnou bekhendovou střelu a vymetl pavučinky v horním růžku Millerovy branky. Akcie Ducks na vítězství proti Vegas opět klesají. Asistence: Cody Glass.
     
    18:56
    Ve velmi ostrém a dlouhém souboji poměřili síly dva tvrďáci. Ryan Reaves z Vegas a hostující Nicolas Deslauriers si věnovali pár dobře mířených ran, výsledek je spíše remízový. Oba míří na prohlídku do kabiny, dostali pětiminutový trest.
    18:52 Jonathan MARCHESSAULT - 2:0
     
    18:52
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hodně smolný moment pro Anaheim. Nahození na branku, které vyslal Reilly Smith, se nešťastně odrazilo od brusle JONATHANA MARCHESSAULTA. Brankář Miller nemohl vůbec reagovat, cestu kotouči nezkřížil už ani na hraně brankoviště stojící Jacob Larsson. Vegas se nicméně po zásluze ujímají vedení v hodnotě 2:0. Asistence: Reilly Smith a William Karlsson.
     
    15:18
    Neskutečný zákrok brankáře Ryana Millera! Ťukes mezi Markem Stonem a Maxem Paciorettym měl zakončovat druhý jmenovaný. Jenže nejstarší gólman v lize nesouhlasil a vytáhl úchvatný semafor.
     
    12:42
    Sudímu se nelíbí, jakým způsobem se Marc-Andre Fleury v brankovišti obnažil a vylučuje za hození hole nebo předmětu. Trest odpyká Cody Glass.
    10:56 Chandler STEPHENSON - 1:0
     
    10:56
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Úchvatná akce z obranného pásma až do branky. Dylan Coghlan rozehrál jako zkušený mazák, na modré čáře si pro puk došel Mark Stone, nezištnou přihrávkou uvolnil CHANDLERA STEPHENSONA a zároveň si zařídil 400. bod své kariéry v NHL. Na Stephensonovu světelnou rychlost obrana Ducks vůbec nestačila, a třebaže se Ryan Miller opravdu snažil utěsnit mezírku mezi betony, nakonec mu černá pryž projela za záda a posléze za brankovou čáru. Golden Knights si budují mírný náskok. Asistence: Mark Stone a Dylan Coghlan.
    09:38 Závěr přesilovky přinesl ostrý tlak Vegas do brankoviště.
     
    09:38
    Miller už seděl na zadku, nicméně ani Smith, ani dorážející Alex Tuch si na něj nepřišli. V tomto oslabení měl brankář Anaheimu nakonec více práce, než se původně zdálo.
     
    07:41
    Zezadu srazil Nicolase Roye hostující David Backes. Zbytečná klukovina od zkušeného veterána, za kterou musí po zásluze pykat. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:41
    William Carrier dostal úžasnou příležitost, ale první gól v tomto ročníku nedává. Sám proti brankáři Ryanu Millerovi zklamal, když ztroskotal na jeho pohotové vyrážečce. Tady se mohlo poprvé měnit skóre.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 11. Stephenson (Mark Stone, Coghlan), 19. Marchessault (R. Smith, W. Karlsson), 23. Tuch (Glass), 37. N. Roy (Glass, Theodore), 57. Whitecloud (W. Carrier, Stephenson) – 24. Lundeström (Comtois, B. Hutton), 46. Terry (Shattenkirk, H. Lindholm), 48. Henrique (Terry), 50. Getzlaf (Rakell, Shattenkirk)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Martinez, Theodore, Hague, Whitecloud, Holden, Coghlan – Pacioretty (A), Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Hakanpää, Ja. Larsson, B. Hutton – Henrique, Getzlaf (C), Terry – Heinen, Steel, Silfverberg (A) – Comtois, Rakell, Deslauriers – Backes, Rowney, Lundeström.

    Rozhodčí: St. Laurent, Luxmore – T. Gawryletz, B. Gawryletz
    bahis siteleri