Dynamo Kyjev – Club Bruggy 1:1 (kon.) | Olympiakos – Eindhoven 4:2 (kon.) | Young Boys – Leverkusen 4:3 (kon.)
FK Krasnodar – Dinamo Záhřeb 2:3 (kon.) | Braga – AS Řím 0:2 (kon.) | Slavia – Leicester 0:0 (kon.)
CZ Bělehrad – AC Milán 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Wolfsberger – Tottenham 1:4 (kon.)
Lille – Ajax 1:2 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Šachtar 0:2 (kon.) | Granada – Neapol 2:0 (kon.)
Molde – Hoffenheim 3:3 (kon.) | Salzburg – Villarreal 0:2 (kon.) | Antverpy – Rangers 3:4 (kon.)
Benfica – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
Olympiakos Pireus
4:2 (3:2)
PSV Eindhoven
Čtvrtek 18.02.2021, 18:55 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Olympiakosu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Také druhý poločas nám přinesl poměrně vyrovnanou podívanou, která nám nakonec poskytla jenom jednu branku. PSV Eindhoven byl směrem dopředu dnes o něco aktivnější, jenomže výrazně nebezpečnější byl soupeř, který si v poslední desetiminutovce přichystal další branku. Řeckému celku se tak povedlo vyhrát o dvě branky a do odvetného zápasu si tak odnáší velice dobrý výsledek. (20:48:52)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času, Olympiakos stále drží nadějný výsledek do odvetného zápasu. PSV se s ním snaží ještě něco udělat.
     
    90+1
    Mvogo se pokoušel bleskovým způsobem přenést hru na levou stranu, což se mu také podařilo, jenomže ven z branky se poté vydal také Ba.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, po šesté brance jsou aktivnější domácí hráči, kteří se znovu usadili na útočné polovině.
     
    87
    Tezemu se povedlo odpálit míč na útočnou polovinu, jenomže tam na něj dosáhl pouze domácí Sokratis, kterému se povedlo odvrátit do rukavic brankáře.
     
    85
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Eran Zahavi, přichází Érick Gutiérrez.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Ryan Thomas, přichází Marco van Ginkel.
     
    84
    PSV Eindhoven to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. To není zrovna pozitivní informace, přesto je tu ještě odvetné utkání.
    83. Georgios MASOURAS - 4:2
     
    83
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek! Olympiakos totiž útočil po levém křídle, načež se nahrávka snesla k hranici pokutového území, kde Max odehrál míč přesně na nohu GEORGIOSE MASOURASE. Jeho technické zakončení směřovalo přesně k pravé tyči, kam se brankář nedokázal natáhnout.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Před malým momentem v obraně dokázal zakročit Ba, který za sebe nepustil nahrávku od Malena.
     
    82
    PSV dokonce zahrávalo další rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Poté do pokutového území přiletěl další centr, který odklidil Sokratis.
     
    81
    Po dalším nedovoleném zákroku jsme sledovali rozehrávku standardní situace. Tu si nakonec vzal na starost Rosario, který našel pouze soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Kenny Lala, přichází Thanasis Androutsos.
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Bruma, přichází Kouka.
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Yann M'Vila, přichází Marious Vrousai.
     
    79
    Střídající Fortounis se sice dostal k hranici pokutového území, jenomže posléze mu nevyšla předávka na Brumu, kterou se povedlo zastavit soupeři.
     
    78
    Nizozemský celek znovu rozjel kombinaci, což je již tradiční obrázek hry. Teze to poté zkoušel kolmicí za obranu, ven z branky se ovšem vydal brankář.
     
    77
    Do menších problémů se při rozehrávce dostal hostující Dumfries, který posléze raději odkopával na opačnou stranu, kde z obrany vystoupil Ba.
     
    75
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Youssef El Arabi, přichází Kostas Fortunis.
     
    73
    Na levém křídle si znovu o nahrávku řekl hostující Max, který si ovšem nevěřil na průnik podél autové lajny, načež spíše hledal volného Ferreiru.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Hra se nám nyní hodně vyrovnala, na vyloženou šanci navíc čekáme už poměrně dlouho.
     
    70
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Mauro Júnior.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Ibrahim Sangaré, přichází Yorbe Vertessen.
     
    69
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Mathieu Valbuena, přichází Georgios Masouras.
     
    68
    Ve středu hrací plochy se do kombinace zapojil také Thomas, kterému se povedlo přesunout hru na levou stranu, odkud se povedlo nacentrovat Maxovi.
     
    67
    Mvogo měl nyní klid na rozehrávku, přičemž nakonec zkoušel rozehrát odkopem na opačnou polovinu, kde ve vzduchu uspěl domácí Reabciuk.
     
    66
    Na hranici svého pokutového území se poté povedlo zakročit Sokratisovi, který odvracel směrem ven z hrací plochy. Vhazovat tak mohl Dumfries.
     
    65
    Pokračovali jsme rozehrávkou kousek od středového kruhu. Nakonec se k ní postavil hostující Teze, který nakonec rozehrál nakrátko na Thomase.
     
    63
    Po dalším souboji skončil na zemi jeden z hostujících hráčů a navíc se strhla strkanice, po které sudí tasil karty pro Ba, Brumu a Rosaria.
     
    62
    Valbuena si nyní přichystal další rozehrávku standardní situace. Tu se pokoušel zakroutit přímo do branky, avšak trefil pouze hlavu Baumgartla.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali pěti branek. Olympiakos stále vede o jednu branku, nyní je ale aktivnější protivník.
     
    60
    Následně se hosté dostali k centru z pravé strany, který nebyl vůbec špatný. Götze nakonec nenašel Zahaviho, naopak se mu povedlo najít pouze Sokratise.
     
    59
    Na pořadu dne byla další zajímavá standardní situace. K ní se postavil hostující Sangaré, po jehož nahrávce pálil vysoko nad branku Götze.
     
    58
    Poté se směrem dozadu musel vracet právě Baumgartl, kterému se nakonec povedlo odklidit míč před Valbuenou, který se tak do šance nedostal.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Oleg Reabciuk (Olympiakos FC).
     
    56
    O rozehrávku z vlastní poloviny se poté pokoušel Baumgartl, který byl v době nahrávky zastaven nedovoleně, což pochopitelně neuniklo ani sudímu.
     
    55
    Do rozhozené obrany se poté dostával domácí Bruma, který se přeci jenom dostal do zakončení. Rána levou nohou směřovala přímo doprostřed.
     
    54
    Pouze odkopem do zámezí to poté vyřešil hostující Max, který tak svému soupeři přichystal autové vhazování, ke kterému se mohl postavil Valbuena.
     
    53
    Olympiakos mohl rozehrávat z vlastní obranné poloviny, o což se nakonec postaral Sokratis. Jeho rozehrávka po zemi putovala na Lalu, který mu hned vrátil.
     
    52
    Sledovali jsme dalekonosný odkop na hostující polovinu, kde se do vzdušného souboje dostával El Arabi, na kterého si ovšem počíhal Baumgartl.
     
    51
    Poté se do zajímavého zakončení po rohovém kopu dostal hostující Dumfries, který ovšem hlavičkoval výrazně vedle. Mvogo tak bude rozehrávat.
     
    50
    Domácí brankář před malým momentem jednoznačně podržel svůj celek, naopak hostující Zahavi nebyl daleko od hattrick, který klidně může ještě přijít.
     
    49
    Následoval faul kousek od hranice pokutového území, což pro PSV Eindhoven znamenalo zajímavou standardku. K ní se nakonec postavil Zahavi, který nechal vyniknout Sá!
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se PSV Eindhoven dokázalo s míčem usadit na útoční polovině, kde zatím sledujeme poměrně dlouhou kombinaci.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned pět přesných zásahů. Jako první se povedlo udeřit Olympiakosu, který se ovšem z vedení moc dlouho neradoval, neboť si soupeř přichystal poměrně rychlou odpověď. Krátce po třetině hry se řecký celek dostal podruhé do vedení, nicméně také v tomto případě si soupeř připsal hodně rychlou odpověď. V nastaveném čase Olympiakos ale potřetí udeřil a momentálně vede o jednu branku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+2. Youssef El Arabi - 3:2
     
    45+2
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Domácí se potřetí v tomto duelu dostávají do vedení! V obraně totiž chyboval Baumgartl, kterého dokázal čistým způsobem odstavit od míče napadající YOUSSEF EL-ARABI. Domácí útočník se poté dostal do vyložené šance, při které se mu povedlo obejít brankáře a poté poslat míč do prázdné branky.
     
    45+1
    PSV se pustilo do nebezpečného protiútoku, při kterém se málem až do zakončení dostal nevýrazný Götze, kterého na poslední chvíli zastavil soupeř.
     
    45
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    44
    Poté se na vlastní polovině ujal míče Valbuena, který se s ním vydal na opačnou půlku, kde ho ovšem náramně čistým zákrokem zastavil Dumfries.
     
    42
    Přes levou stranu hrací plochy si to namířil Bruma, který neustál souboj s protihráčem a poroučel se k zemi. Hlavní sudí ale nechává pokračovat.
    40. Eran ZAHAVI - 2:2
     
    40
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nizozemskému celku se podruhé v tomto duelu povedlo srovnat krok! PSV totiž zahrávalo rohový kop z levé strany, k jehož rozehrávce se nakonec postavil obránce Max. Ten svůj centr zakroutil přesně na hlavu ERANA ZAHAVIHO, na jehož zakončení Sá dosáhl, jenomže ho nedokázal ideálně vytěsnit.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Olivier Boscagli, přichází Timo Baumgartl.
    37. Yann M'VILA - 2:1
     
    37
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Sotva se pokračovalo ve hře a domácí se dostávají zpět do vedení! Domácí totiž rozjeli další kombinaci na útočné polovině, po které se k odraženému centru dostal záložník YANN M´VILA. Jeho zakončení pravou nohou nakonec doskákalo k pravé tyči, kam se brankář Mvogo nedokázal natáhnout.
     
    35
    Znovu se nehraje. Tentokráte měl totiž zdravotní problémy hostující obránce Boscagli, který dokonce krvácí. Znovu se na hrací plochu dostávají lékaři.
     
    34
    Máme za sebou také třetinu hry, v posledních minutách jsme mají o něco více navrch domácí hráči, kteří se dokonce dostali do velké příležitosti.
     
    33
    Nahrávka na opačnou stranu nakonec přeci jenom našla Zahaviho. PSV Eindhoven poté rychle kombinovalo, do nahrávky ale vložil kopačku Sokratis.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Sangaré (PSV Eindhoven).
     
    31
    Zničehonic se domácí celek dostal do šance! Obránce Lala se s míčem protáhl až do pokutového území, kde pravačkou nevyzrál na brankáře.
     
    30
    Sá nemusel v tomto případě zasahovat, sám se poté postaral o dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde si balón dokázal najít zadák Teze.
     
    29
    Zahavi se dostal ke svému dalšímu střeleckému pokusu. Tentokráte pálil z mnohem lepší pozice, nakonec míč poslal vysoko nad branku soupeře.
     
    28
    Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného, míč totiž doplachtil přímo na hlavu domácího zadáka Sokratise, kterému se povedlo odklidit.
     
    27
    V krátkém časovém sledu bylo znovu pískáno, znovu ve prospěch PSV Eindhoven. To znamená, že domácí celek se bude bránit další standardce.
     
    25
    Olympiakos nyní poměrně dlouho pracoval s míčem na vlastní obranné polovině. Nakonec to přenesením hry zkoušel Sokratis, který zkoušel najít Valbuenu.
     
    24
    Za volným míčem se poté dostával domácí MVila, který ho nakonec nechal doskákat do zámezí, což přineslo autové vhazování pro obránce Lalu.
     
    23
    Reabciuk poté mohl vhazovat z levé strany, přičemž to zkoušel dalekonosnou nabídkou, kterou si na opačné polovině dokázal najít pouze protihráč.
     
    22
    Znovu se k míči dostal hostující brankář Mvogo, který mohl rozehrát po zemi nakrátko směrem na Tezeho, jenž rozjel celkem poklidnou kombinaci.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla dva přesné zásahy. To znamená, že začínáme opět od začátku, bude to hodně zajímavé.
     
    20
    Hodně prostoru měl na práci s míčem obránce Boscagli, který nakonec odkopával k postranní lajně, kde podle sudího nebyl faulován Valbuena.
     
    19
    Řecký celek si poté vybojoval zajímavou standardní situaci, kterou si vzal znovu na starost Valbuena, jenž ovšem našel pouze rukavice brankáře.
     
    18
    Na útočnou polovinu se poté svižným způsobem dostal Bruma, kterého nakonec musel faulovat vracející se Sangaré, což neuniklo ani hlavnímu sudímu.
     
    17
    Hosté se před malým momentem postarali o velice důležitou vyrovnávací branku. Ta je totiž vzhledem k odvetnému zápasu velice potřebná.
     
    16
    PSV Eindhoven kombinovalo na vlastní polovině, načež se na druhou stranu pustil záložník Thomas, po jehož nahrávce zkoušel centrovat Max.
    14. Eran ZAHAVI - 1:1
     
    14
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nicméně ani vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Nizozemský celek znovu útočil přes levou stranu, kde se si mezi obránce seběhl ERAN ZAHAVI. Hostující útočník to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů od branky, přičemž jeho střelu ještě lehce tečoval jeden z protihráčů, což dokonale zaskočilo brankáře Sá.
     
    13
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Malen, jehož rána ovšem směřovala vysoko nad branku, brankář Sá proto nemusel zasahovat.
     
    12
    Ve střed hrací plochy převzal nahrávku Sangaré, který okamžitě přeposlal míč na levou stranu, kde se do kombinace zapojil také obránce Max.
     
    11
    Eindhoven to bude mít najednou složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak musíme brát ohled na odvetný zápas, porážka pro hosty nic neznamená.
    9. Andreas BOUCHALAKIS - 1:0
     
    9
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    První branka tohoto zápasu přišla poněkud rychle! Olympiakos totiž zahrával standardní situaci, ke které se postavil Valbuena. Jeho kroucená nabídka nakonec doputovala přesně na hlavu ANDREASE BOUCHALAKISE. Ten se dostal do zakončení hlavou, které poslal naprosto mimo dosah brankáře Mvoga.
     
    9
    Tak nakonec z toho přeci jenom byl faul a na pořadu dne byla standardní situace, která byla rozehrána nakrátko. Teze poté za sebe nepustil El Arabiho.
     
    8
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl domácí záložník Camara, který si ještě chvíli poleží. Podle sudího se ale nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    7
    Na pořadu dne bylo autové vhazování v podání domácích. Reabciukovi se nabídl ke spolupráci forvard El Arabi, kterého ale předskočil protihráč.
     
    6
    Hostující brankář Mvogo pro změnu přenášel hru na pravou stranu, kde měl sice hodně času na práci s míčem Dumfries, který ale nahrál nepřesně.
     
    5
    Olympiakos se poté s míčem vracel ke své šestnáctce, kde se vůbec poprvé dostal k balónu brankář Sá, který zkoušel odkopnout na druhou polovinu.
     
    4
    Poté si na levou stranu stranu pokoušel seběhnout domácí Bruma, kterému se těžkou nahrávku nepovedlo zpracovat a hrát tak může Boscagli.
     
    3
    Eindhoven se hned v úvodu tohoto zápasu usadil s míčem na opačné polovině. Tam to centrem zkoušel Max, kterému se povedlo najít pouze Sokratise.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympiakos FC: J. Sá – Lala, Papastathopoulos, Ba, Reabciuk – M'Vila, M. Camara, Bouchalakis – Valbuena, El Arabi, Bruma.
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Androutsos, Dräger, Fortunis, Sourlis, Randjelović, Masouras, Vrousai, Holebas, Kouka.

    PSV Eindhoven: Mvogo – Dumfries, Teze, Boscagli, Max – I. Sangaré, Thomas, Rosario – M. Götze, Zahavi, Malen.
    Náhradníci: Delanghe, Unnerstall – Baumgartl, Fein, É Gutiérrez, van Ginkel, Mauro Júnior, Piroe, Vertessen..
     
    PSV Eindhoven

    Na opačné straně stojí nizozemský PSV Eindhoven, který pro změnu okupuje druhou pozici nizozemské nejvyšší soutěže. Eindhoven má na svém kontě sedmačtyřicet bodů a na vedoucí Ajax momentálně ztrácí šest bodů. Hostující tým tohoto zápasu nemá úplně nejlepší formu, v lize z posledních třech duelů vyhrál pouze jedinkrát, a sice na domácím stadionu proti Twente. V minulém kole přišla osmá ligová ztráta bodů, jednalo se o překvapivý nerozhodný výsledek 2:2 na půdě Den Haagu. PSV to bude mít hodně složité, řecká půda je totiž hodně nevyzpytatelná, což se zajisté ukáže.
     
    Olympiakos FC

    Fotbalisté Olympiakosu se ve své domácí soutěži nacházejí na vedoucí pozici, přičemž si už s jistotou zajistili skupinu o titul. Řecký celek má na svém kontě sedmapadesát bodů, přičemž na druhý Aris má hned čtrnáctibodový náskok. Olympiakos v minulém kole vůbec poprvé v domácí soutěži pocítil hořkost porážky, bylo tomu tak na půdě nevyzpytatelného Panathianaikosu, kterému se na domácím stadionu povedlo vyhrát poměrem 2:1. Zároveň se pro Olympiakos jednalo o teprve čtvrtou ligovou ztrátu bodů, v dalších třech případech se totiž pokaždé jednalo o nerozhodné výsledky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    David Suchý

    Branky: 9. Bouchalakis (Valbuena), 37. M'Vila, 45+2. El Arabi, 83. Masouras – 14. Zahavi, 40. Zahavi (Max)

    Karty:   57. Reabciuk (OLY), 63. Ba (OLY), 63. Bruma (OLY) – 32. I. Sangaré (PSV), 63. Rosario (PSV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
    Olympiakos Pireus: J. Sá – Lala (80. Androutsos), Papastathopoulos, Ba, Reabciuk – M'Vila (80. Vrousai), M. Camara, Bouchalakis (C) – Valbuena (69. Masouras), El Arabi (75. Fortunis), Bruma (80. Kouka).
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Androutsos, Dräger, Fortunis, Sourlis, Randjelović, Masouras, Vrousai, Holebas, Kouka.

    PSV Eindhoven: Mvogo – Dumfries (C), Teze, Boscagli (38. Baumgartl), Max – I. Sangaré (70. Vertessen), Thomas (85. van Ginkel), Rosario – M. Götze (70. Mauro Júnior), Zahavi (85. É Gutiérrez), Malen.
    Náhradníci: Delanghe, Unnerstall – Baumgartl, Fein, É Gutiérrez, van Ginkel, Mauro Júnior, Piroe, Vertessen.

    Rozhodčí: Ekberg – Culum, Hallberg (všichni Švédsko)
    Čtvrtek 25.02.2021
    Eindhoven - Olympiakos 2:1

    Branky: 23. Zahavi (Thomas), 44. Zahavi – 88. Kouka (El Arabi)

    Karty:   3. Max (PSV), 84. Malen (PSV) – 51. Masouras (OLY), 79. Lala (OLY)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:8.
    bahis siteleri