Dynamo Kyjev – Club Brugge 1:1 (kon.) | Olympiakos – Eindhoven 4:2 (kon.) | Young Boys – Leverkusen 4:3 (kon.)
FK Krasnodar – Dinamo Záhřeb 2:3 (kon.) | Braga – AS Řím 0:2 (kon.) | Slavia – Leicester 0:0 (kon.)
CZ Bělehrad – AC Milán 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Wolfsberger – Tottenham 1:4 (kon.)
Lille – Ajax 1:2 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Šachtar 0:2 (kon.) | Granada – Neapol 2:0 (kon.)
Molde – Hoffenheim 3:3 (kon.) | Salzburg – Villarreal 0:2 (kon.) | Antverpy – Rangers 3:4 (kon.)
Benfica – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
BSC Young Boys
4:3 (3:0)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 18.02.2021, 18:55 • Stade de Suisse, Bern • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes vše, přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u evropského fotbalu těšit opět napočtenou! (21:03:35)
     
    V chladném bernském podvečeru jsme toho viděli opravdu hodně a dnešní podívaná slibuje i velmi zajímavou odvetu. Přitom po 45 minutách to vypadalo, že nebude už moc o co hrát, když Bern využíval slabého výkonu Leverkusenu a poté, co po Dragovićově chybě přidal Elia ve 44. minutě na 3:0, vypadalo to všeljak.

    Do druhé půle ale naskočil zcela jiný Leverkusen a hodně mu pomohlo, že se dočkal velmi brzo branek. Už za sedm minut se totiž přiblížil na rozdíl jedné branky zásluhou dvou tref Patrika Schicka a Young Boys byli pod absolutním tlakem. Dopředu se téměř vůbec nedostávali a ani vzadu to nebyla žádná sláva. Nakonec hosté srovnali v 68. minutě díky střídajícímu Diabymu, následně už to byl vyrovnaný fotbal spíše opatrnějšího charakteru. V samotném závěru se ale domácí nakonec zmáčkli, v 89. minutě zametl za záda Lomba odraženou střelu Theoson Jordan Siebatcheu a jako dvougólový hrdina YBB ustanovil konečný výsledek 4:3!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Už zbývají jenom poslední sekundy, Bern drží míč na půlce a v poklidu dohrává.
    90+1. Demirbay v koncovce selhal
     
    90+1
    Právě Demirbay mohl tenhle bláznivý zápas posunout zase do jiné roviny, když Gray přesunul těžiště hry k protější tyči a Demirbay tam zůstal sám, avšak ve finální fázi selhal, míč netrefil ideálně a ten končí na boční síti!
     
    90
    Budou se nastavovat ještě dvě minuty, které zahájí Demirbay rozehrávkou rohového kopu.
    89. Theoson Jordan Siebatcheu - 4:3
     
    89
    Young Boys právě vstřelil branku!
    V samotném závěru však dává Bern čtvrtý gól a je mnohem blíže výhře! Gaudino napřáhl ke střele zpoza šestnáctky a Lomb jeho pokus srazil do tyče. Odražený míč však zblokovala nešťastně Lombova záda a vznikl prostor na bezprostřední dorážku, kterou obstaral THEOSON JORDAN SIEBATCHEU nekompromisně pod víko – 4:3! Asistence: Gianluca Gaudino.
     
    87
    Wirtz se snažil vyslat dopředu Schicka, jenomže upadl a přihrávka nebyla vůbec povedená. Von Ballmoos měl tak čas na převzetí míče a rozehrávku.
     
    86
    Diaby protáhl hru po pravém křídle a vracel míč pod sebe do šestnáctky na Schicka, který však jenom míč proběhl. Následoval tak brejk jednoho z domácích a Sinkgraven jej přišlápl v běhu. Dostává tedy žlutou kartu.
     
    85
    Schick ve snaze jít do zakončení v souboji s Zesigerem upadl a žádal si penaltu, kterou mu však sudí Lahoz odmítá pískat a nechává hru plynule pokračovat.
     
    84
    Gray na levém křídle umotal Lustenbergera, který nakonec musel míč těžce vybojovat a odeslat jej alespoň na rohový kop.
     
    83
    V závěrečných minutách strhujícího zápasu už víceméně oba týmy hrají opatrněji. Nepouští se do takových útočných manévrů, snaží se hrát především zezadu.
     
    81
    Rozehrávka přímáku nepředstavovala pro Lomba větší nebezpečí a mohlo tak dojít k velmi rychlé rozehrávce. Na konci náporu byl Patrik Schick, ani jedna z jeho dvou střel se ale neuchytila a Von Ballmoos uklidňuje tým.
     
    79
    Demirbay přistrčil v souboji zezadu Fassnachta, který toho již dnes více neukáže. Do posledních 11 minut za něj nastupuje Gaudino, druhé střídání stahuje ze hry Laupera, místo něj naskakuje Rieder.
     
    78
    K Wirtzovi se na hraně šestnáctky odrazil míč, mladý talent Bayeru se hned snažil prostrčit přes obránce na Schicka, který si ale naběhl do ofsajdu a dále již hrát nemohl.
     
    77
    Nic velkého to však nebylo. Aebischer raději stáhl hru zpátky na vlastní polovinu, obránci pak nabídli míč dokonce i brankáři Von Ballmoosovi.
     
    77
    Sinkgraven zastavil nepovoleným způsobem Heftiho, rozhodčí Lahoz píská faul hostujícímu záložníkovi a dává Aebischerovi možnost opět vykouzlit něco ze své nohy.

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Fassnacht (Aebischer), 19. Siebatcheu (Aebischer), 44. Elia, 89. Siebatcheu (Gaudino) – 49. Schick (Frimpong), 52. Schick (Tah), 68. Diaby (Wirtz)

    Karty:   56. Lefort (YBB) – 86. Sinkgraven (LEV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
    BSC Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Lustenberger (C), Zesiger, Lefort (73. Sulejmani) – Fassnacht (79. Gaudino), Aebischer, Lauper (79. Rieder), Ngamaleu (57. U. García) – Elia (73. Mambimbi), Siebatcheu.
    Náhradníci: Neuenschwander, Faivre – Spielmann, Sulejmani, Gaudino, Mambimbi, U. García, Maeir, Maceiras, Rieder.

    Bayer Leverkusen: Lomb – Frimpong, Tah (C), Dragović, Sinkgraven – Demirbay – Amiri (46. Tapsoba), Wirtz – Bailey (65. Diaby), Schick, D. Gray.
    Náhradníci: Johnen – Tapsoba, S. Bender, Alario, Jedvaj, Wendell, Diaby, Aránguiz, Fosu-Mensah, Palacios.

    Rozhodčí: Lahoz – Devís, del Palomar (vš. ESP)
    Čtvrtek 25.02.2021
    Leverkusen - Young Boys 0:2

    Branky: 48. Siebatcheu (Elia), 86. Fassnacht (Spielmann)

    Karty:   53. Sinkgraven (LEV)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    bahis siteleri