Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:4 (0:2, 2:0, 0:2)
Nashville Predators
Neděle 21.02.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Málem jsme tu měli hattrick. Calle Järnkrok se řítil sám na Korpisala a nastřelil horní tyčku! Vadit mu to ale tolik nemusí, o výhře Predátorů je rozhodnuto!
     
    59:27
    Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1! Forsbergovu žabičku však před brankou netrefil ideálně Viktor Arvidsson!
     
    57:48
    Korpisalo odjel na střídačku, domácí to zkoušejí s šesti bruslaři!
     
    45:30
    Po přihrávce Filipa Forsberga měl na holi jasný gól Viktor Arvidsson! Ten zakončoval už téměř do odkryté branky, ovšem na poslední chvíli se na brankové čáře zjevil levý beton Joonase Korpisala!
     
    44:59
    Roslovic posílal kotouč na zadní tyčku, kde číhal Cam Atkinson. Do přihrávky vložil hůl obránce Fabbro, který si málem dal vlastní gól. Puk směřoval mezi betony Rinneho, který ale na poslední chvíli stačil dát nohy k sobě!
     
    44:01
    Na druhé straně zamířil v oslabení dopředu Boone Jenner. Svůj únik po pravé straně zakončil střelou do Rinneho!
     
    42:40
    Elvis Merzlikins si nepřirozeně otočil levou ruku poté, co se mu snažil puk z podlapačky vyškrábnout Arvidsson. Pokračovat nebude moci. Do brankoviště se staví Joonas Korpisalo.
     
    42:40
    V brankovišti zůstal po jednom ze zákroků ležet Elvis Merzlikins! Rozhodčí už přerušili hru a za domácím brankářem míří lékař.
     
    42:10
    Při forčekinku si počínal neopatrně Eric Robinson. Domácí útočník podrazil protihráče a poslal svůj tým do čtyř.
    40:45 Filip FORSBERG - 2:4
     
    40:45
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí dostali další úder! Po vhazování ve středním pásmu se dostal k puku FILIP FORSBERG. Ten přetlačil obránce Peeka a situaci 2 na 1 vyřešil střelou nad lapačku brankáře Merzlikinse. Bez asistence.
    40:16 Calle JÄRNKROK - 2:3
     
    40:16
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté vstoupili do třetí třetiny skvěle! Jeden z domácích obránců nešťastně odrazil puk mezi kruhy, kde byl připravený CALLE JÄRNKROK, který vymetl pravý horní růžek z pohledu Merzlikinse – 2:3. Bez asistence.
     
    37:16
    Teď mohli skórovat opět hosté! Po odrazu od kotouče od mantinelu byl sám před Merzlikinsem Mikael Granlund, který bekhendem nezvedl puk přes položený levý beton. Stejně dopadl i dorážející Matt Duchene!
     
    34:27
    Parádní souhra hostí! Na jejím konci byl Eeli Tolvanen, který byl už sám před Merzlikinsem, ale po bekhendovém blafáku zakončil vedle tyčky! Následně puk dojel a poslal ho zpátky před brankoviště, kde hrací předmět neprotlačil za záda brankáře Erik Haula!
     
    33:18
    Matt Duchene z pravé strany bekhendem nahazoval puk na Merzlikinse, který navíc musel čelit důraznému Viktorovi Arvidssonovi, jenž šel rovnou do branky. Brankář Columbusu kotouč udržel před brankovou čarou!
     
    31:30
    Hosté v přesilovce dlouho honili puk po rozích. Pak ho přeci jen vytáhli do nebezpečného prostoru a střela Filipa Forsberga nadělala Merzilinsovi velké problémy. Brankář Blue Jackets nakonec kotouč dostal mimo svou klec!
     
    30:10
    Domácí Jack Roslovic dostává trest za podrážení. Přesilovka Nashvillu začne po reklamní přestávce.
     
    26:53
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mark Borowiecki – 5 min., bitka).
     
    26:53
    Do bitky se pustili domácí kapitán Nick Foligno a Mark Borowiecki! Oba kohouti si budou nějakou dobu chladit hlavy na trestné lavici.
    25:28 Gabriel CARLSSON - 2:2
     
    25:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Oliver Bjorkstrand našel křížným pasem před branku najíždějícího obránce GABRIELA CARLSSONA, který zakončoval do poloodkryté branky. Pro Carlssona je to první trefa kariéry v NHL – 2:2. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Michail Grigorenko.
    23:46 Boone JENNER - 1:2
     
    23:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí snižují ve vlastním oslabení! Zaútočili ve třech hráčích. Nick Foligno v útočném pásmu nahrál doleva Scottovi Harringtonovi, který vymyslel chytrý pas na vzdálenější tyčku, kde kotouč usměrnil do odkryté klece BOONE JENNER. Asistence: Scott Harrington a Nick Foligno.
     
    22:19
    Na trestnou lavici odchází domácí obránce Seth Jones. Přesilovka pro Columbus.
     
    18:20
    Domácí budou hrát přesilovku! Matt Duchene zahákoval Robinsona a je prvním hráčem Nashvillu, který dnes navštíví trestnou lavici.
    16:49 Colton SISSONS - 0:2
     
    16:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté zvyšují svůj náskok! Luke Kunin poslal z rohu kluziště před brankoviště prudký pas, který zblízka usměrnil za Merzlikinsova záda COLTON SISSONS – 0:2. Asistence: Luke Kunin a Jakov Trenin.
    12:58 Calle JÄRNKROK - 0:1
     
    12:58
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Po jejich usilovné práci v útočném pásmu se puk dostal na osu hřiště, odkud vypálil Ryan Ellis. Merzikins jeho střelu vyrazil jen ke CALLEMU JÄRNKROKOVI, který svou dorážku poslal nad levou ruku gólmana Blue Jackets. Gól padl ještě v přesilovce Nashvillu. Asistence: Ryan Ellis.
     
    11:05
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Michael Del Zotto – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:45
    Filip Forsberg nahrál doleva Viktorovi Arvidssonovi, který místo střely zamířil za branku. Tu rychle objel a bekhendem se pokusil zasunout kotouč za brankovou čáru, ovšem Merzlikins volný prostor včas zalehl!
     
    01:20
    Tutovku si ale vytvořili až Blue Jackets! Po nahození od modré čáry si našel před brankou volný kotouč Boone Jenner a jeho bekhendovou dorážku vytěsnil Rinne levým ramenem do tyčky!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 24. Jenner (Harrington, N. Foligno), 26. G. Carlsson (Bjorkstrand, Grigorenko) – 13. Järnkrok (Ellis), 17. Sissons (Kunin, Trenin), 41. Järnkrok, 41. F. Forsberg


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (43. Korpisalo) – S. Jones, Gavrikov, Peeke, Del Zotto, Harrington, G. Carlsson – Atkinson (A), Roslovic, Laine – Bjorkstrand, Stenlund, Grigorenko – Texier, N. Foligno (C), Jenner (A) – Domi, Riley Nash, Robinson.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Benning, Borowiecki, Harpur – Mikael Granlund, Kunin, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Tolvanen – Sissons, Trenin, Cousins.

    Rozhodčí: Dunning, Rank – Marquis, Berg
    bahis siteleri