Bordeaux – Méty 1:2 (kon.) | Dijon – PSG 0:4 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Sobota 27.02.2021, 17:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Úřadující šampióni si došli pro pohodlné vítězství na hřišti Dijonu a na vedoucí Lille ztrácí ze druhé místa 1 bod. Na výhře PSG se dvěma góly podílel hvězdný Kylian Mbappé. Konečný výsledek. Dijon 0 PSG 4. (18:52:16)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Domácí Bersant Celina nádherně vypálil zpoza šestnáctky a vypadalo to, že jeho technická střela zapadne do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Keylor Navas ale vytáhl fantastický zákrok a pravou rukou teď míč vytáhl na roh!
     
    89
    Abdou Diallo si zřejmě natáhl sval a není schopen v zápase pokračovat. Jeho místo na hřišti nahradil sedmnáctiletý Edouard Michut, který debutuje.
     
    88
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Edouard Michut.
     
    87
    Bruno Écuélé Manga byl zřejmě hráčem, který se po standardní situaci dostal do zakončení, jeho následná hlavička ovšem zamířila nad bránu Keylora Navase.
     
    86
    Keylor Navas předvedl hodně špatný výkop a Dijon se ihned snažil prosadit podél pravé postranní čáry, kde po faulu PSG vybojoval standardní situaci. Stav 0:4.
     
    85
    Bersant Celina posílal do šestnáctky PSG nádherný centr z pravé strany a o nůžky se pokusil Roger Assalé, místo míče ovšem nakopl obránce Thila Kehrera.
     
    84
    Kylian Mbappé se pokusil na vzdálenější levé tyči o nůžky po centru Pabla Sarabii a míč zamířil vysoko nad bránu. Hned vzápětí se ale mával a pískal ofsajd.
    82. Danilo PEREIRA - 0:4
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Marquinhos rozehrál na levé straně rohový kop a DANILO PEREIRA poté na přední tyči krásně přehlavičkoval brankáře Anthonyho Racioppiu! PSG dominuje – 0:4. Asistence: Marquinhos.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Idrissa Gueye.
     
    80
    Fotbalisté PSG dlouho obléhali pokutové území svého soupeře a dostali se ke dvěma centrům, ani jeden z nich ale nebezpečí nepřinesl a Dijon se tedy ubránil.
     
    78
    Pablo Sarabia mohl využít obrovského zaváhání a chyby v rozehrávce Dijonu, jeho přízemní střela z blízkosti ale mířila doprostřed brány a Anthony Racioppi ji dokázal levačkou zachytit!
     
    77
    Kylian Mbappé teď vyrážel na ose hřiště do rychlého protiútoku, s míčem se poté ale nedokázal otočit a nepříjemně do něho zajel Sennou Coulibaly. Ostrý faul.
     
    75
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Frédéric Sammaritano.
     
    74
    Julian Draxler si naběhl na levé straně vápna na kolmý pas a fantastickým lobem překonal domácího brankáře, pískal se ovšem ofsajd!
     
    74
    Do dnešního zápasu nemohl zasáhnout kvůli zranění Neymar, jeho návrat je ovšem na pořadu dne a přijít by měl v odvetném zápase Ligy Mistrů proti Barceloně.

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Kean (A. Diallo), 32. Mbappé (pen.), 51. Mbappé (Rafinha Alcântara), 82. Danilo Pereira (Marquinhos)

    Karty:   25. Dina Ebimbe (DIJ), 31. Celina (DIJ) – 32. Kean (PSG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:9.
    Dijon FCO: Racioppi – Boey, Coulibaly, Écuélé Manga (C), Panzo (62. Dobre), Muzinga – Dina Ebimbe (75. Sammaritano), Pape Diop (71. Marié), Celina – Mou. Konaté (61. Assalé), M. Baldé.
    Náhradníci: Allagbé – Zagre, Chala, Chafik, Sammaritano, Benzia, Marié, Dobre, Assalé.

    Paris Saint-Germain: Navas – Kehrer, Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo (88. Michut) – Rafinha Alcântara (82. Gueye), Danilo Pereira, A. Herrera – Draxler, Kean (72. Sarabia), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Kurzawa, Bakker, Dagba, Pembele, Gueye, Simons, Michut, Sarabia.

    Rozhodčí: Mikael Lesage. Asistenti: Huseyin Ocak, Bastien Courbet. Čtvrtý rozhodčí: Faouzi Benchabane. VAR: Amaury Delerue
    thejrc.org