Nitra – Zlaté Moravce 0:1 (kon.) | Pohronie – Trenčín 0:1 (kon.) | Ružomberok – Senica 2:3 (kon.)
Dunajská Streda – Michalovce 2:1 (kon.) | Trnava – Žilina 2:1 (kon.)
konec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
0:1 (0:0)
AS Trenčín
Sobota 27.02.2021, 14:00Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání slovenské ligy mezi FK Pohronie a AS Trenčín.
     
    AS Trenčín

    Hostující AS Trenčín odehrálo v letošním ročníku dvacet zápasů, ve kterých hosté vybojovali dvacet dva bodů. S tímto ziskem Trenčínu aktuálně patří sedmá pozice ligové tabulky. Na šestý Ružomberok aktuálně ztrácí jediný bod. V posledních kolech se mu navíc daří. Naposledy dokázal porazit 3:2 Senicu.
     
    FK Pohronie

    Domácí Pohronie je na tom o něco hůře. Po dvaceti odehraných zápasech má Pohronie na kontě devatenáct bodů a zatím drží desátou pozici ligové tabulky. S tímto ziskem ale nemůže počítat s klidným závěrem letošního ročníku. Na poslední Senicu má k dobru jen dva body. V posledním kole Pohronie prohrálo 0:1 na hřišti Slovanu Bratislava.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Pohronie bude hrát ve žlutém, zatímco Trenčín oblékne červenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Trenčín obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop za obranu se jim nepovedl.
     
    2
    Pohronie odehrálo předchozí dva domácí souboje na stadionu v Žilině. Dnes se poprvé v jarní části představí na svém stadionu.
     
    3
    Trenčín zahrával první rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale pozorný Jenčo míč vyboxoval.
     
    4
    Hostující Pirinen se snažil udržet na hrací ploše přihrávku z levé strany, jenže špičkou kopačky si míč ukopl do autu.
     
    5
    Pohronie se vydalo vpřed po pravém křídle, jenže centr z pravé strany odehrál do bezpečí první obránce v červeném dresu Trenčína.
     
    6
    Adamec se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho technická rána prolétla vysoko nad břevnem hostující svatyně.
     
    7
    Adler dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže vysoký centr si hostující brankář Šemrinec bez problémů stáhl do rukavic.
     
    8
    Ondřej Chvěja chtěl prodloužit míč na jednoho ze spoluhráčů na polovinu soupeře, jenže zadáci Trenčína si znovu dali pozor a odkopli míč do bezpečí.
     
    9
    Pohronie zahrávalo přímý kop na hranici velkého vápna. Jeho exekuce se chopil James Weir a hostující brankář musel vytasit efektní zákrok!
     
    10
    Hostující brankář se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Šemrinec nakopl míč na pravé křídlo, ale balón proskákal do autu.
     
    11
    Weir dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže špatným zpracováním si míč posunul jen do prostoru, kde neměl spoluhráče.
     
    12
    Peter Mazan ostrým faulem dohrál na polovině hřiště jednoho ze soupeřů a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Sudí jej však důrazně napomíná.
     
    13
    Demitra si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže zůstal stát a byl u míče příliš pozdě. Domácí celek brání pozorně.
     
    14
    Domácí celek předvedl další rychlý výpad po levém křídle, jenže obrana Trenčína se rychle srovnala na hranici velkého vápna.
     
    15
    Na pravém křídle kouzlil s míčem u nohy Ondřej Chvěja, jenže kmenový fotbalista Baníku Ostrava při snaze odcentrovat podklouzl.
     
    16
    Domácí hráči napadají rozehrávku Trenčína opravdu hodně vysoko. Naopak defenziva hostujícího celku si pomáhá nákopy vpřed.
     
    17
    Jakub Kadák se zpoza velkého vápna opřel z voleje do odraženého míče, jenže jeho projektil levačkou prosvištěl nad břevnem.
     
    18
    Richard Križan chyboval při rozehrávce na vlastní polovině. Míč mu sice vypíchl Ondřej Chvěja, ale domácí brejk nesehráli dobře.
     
    19
    Tlak domácího Pohronie v posledních minutách nadále sílí. Obrana hostujícího celku odhlavičkovala další centr jen na roh.
     
    20
    Rozehrávky rohového kopu se chopil Weir, ale jeho technický centr se stáčel přímo mezi tři tyče, kde stál připravený brankář.
     
    21
    Po delší době zaútočil také hostující Trenčín. Pirinen na levé straně obešel soupeře, jenže centr neoslovil nikoho v červeném.
     
    22
    Pohronie pokračuje v tlaku kolem velkého vápna, jenže kombinace domácích fotbalistů nyní skončila přihrávkou do autu.
     
    23
    Pirinen se na vlastní polovině dlouho rozmýšlel a napadající Ondřej Chvěja jej skvělým zákrokem obral o míč.
     
    24
    Igor Šemrinec si dal pozor na střílený centr z levé strany a bez problémů míč vyboxoval. Do odraženého míče se položil Adler, ale ten pálil mimo.
     
    25
    Ondřej Chvěja se pokusil narýsovat přihrávku do pokutového území, jenže jeho pobídka byla příliš dlouhá a skončila v autu.
     
    26
    Peter Mazan si dal pozor na nákop za obranu domácího Pohronie, skvěle se otočil před napadajícím soupeřem a odkopl míč vpřed.
     
    27
    Peter Mazan tentokrát vhazoval na pravé straně hrací plochy. Trenčín se bleskově dostal k míči, ale akce skončila taktickým faulem.
     
    28
    Trenčín po delší době zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale zadáci ve žlutém míč z první odehráli ven z vápna.
     
    29
    Adamec si řekl o přihrávku na pravou stranu, ale napadající soupeř se před něj výborně natlačil a odcentroval. Jeho pobídka však prolétla až do autu.
     
    30
    Adler se po půlhodině dnešního souboje probil až do pokutového území, kde se pokusil zakončit, ale jeho pokus sotva doletěl do rukavic brankáře.
     
    31
    Pirinen dostal přihrávku na levou stranu a ihned nakopl míč na polovinu soupeře. Akce Trenčína skončila u prvního hráče Pohronie.
     
    32
    Peter Mazan dostal přihrávku na pravou stranu, ale napadající Pirinen mu v souboji přišlápl kopačku, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    33
    První obrovská šance domácího celku! Patrik Blahút se na pravé straně zbavil kličkou Pirinena, ale následnou střelou levačkou netrefil branku.
     
    34
    Trenčínský Pirinen má nějaké zdravotní problémy. Krajní hráč hostujícího celku musel odejít za čáru kvůli ošetření.
     
    35
    Adamec dostal přihrávku do těžké pozice na vlastní polovinu a musel si pomoci riskantní malou domů. Pohronie ustálo i tuto situaci.
     
    36
    Jakub Kadák se individuálním způsobem dostal až do pokutového území, jenže přízemním pokusem trefil jen prvního ze soupeřů.
     
    37
    Martin Šulek zastavil rozběhnutého soupeře nedovoleným zákrokem a nabídl domácímu Pohronie rozehrávku přímého kopu.
     
    38
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Adamec však poslal do vápna příliš krátký centr, se kterým si defenziva Trenčína poradila.
     
    39
    Hamza Čataković dostal přihrávku na levou stranu a ihned chtěl posunout míč za obranu. Zadáci Pohronie ale byli opět pozorní.
     
    40
    Hostující brankář Šemrinec ustál další velmi těžkou situaci a po skákavé malé domů odkopl míč před napadajícím Ondřejem Chvějou.
     
    41
    Adamec si naběhl na přihrávku na pravé křídlo, jenže si míč posunul jen před sebe, kde jej dobře zakřižoval jeden z obránců.
     
    42
    Mazan na levé straně fauloval rozběhnutého soupeře a nabídl Trenčínu další přímý kop. I v závěru první půle pokračuje boj o každý metr.
     
    43
    Pirinen zbytečně příliš ostře dohrál jednoho z domácích fotbalistů a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Sudí je zatím příliš hodný.
     
    44
    Lucas Demitra fauloval takovým zápasnickým chvatem Ondřeje Chvěju přímo před očima rozhodčího. Ani v tomto případě sudí kartu nevytáhl.
     
    45
    Pohronie v závěru prvního poločasu zahrávalo přímý kop. Jeho rozehrávky se chopil Adamec, ale centrem poslal míč až do autu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se úvodní branky nedočkali. O něco aktivnější bylo domácí Pohronie, které si také vypracovalo dvě šance. Weir z přímého kopu nehal protáhnout brankáře a Blahút technickou střelou vůbec netrefil branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu. Pohronie bude chtít aktivitu přetavit v branku.
     
    47
    Z levé strany centroval do pokutového území obránce Bernard Petrák, ale jeho pobídka byla velmi nepřesná.
     
    48
    Martin Šulek zariskoval s malou domů. Brankář Šemrinec si dal pozor na napadajícího Chvěju a raději zakopl míč mimo hrací plochu.
     
    49
    Právě Ondřej Chvěja nyní centroval z pravé strany. Za jeho centr se tlačil Weir, ale v souboji s Kadákem si pomohl faulem.
     
    50
    Kadák nyní bude po předchozí srážce potřebovat ošetření. Nějakou chvíli se tak hrát nebude.
     
    51
    Kadák byl ze stadionu odnesen na nosítkách. Domácí celek bude několik desítek sekund hrát v deseti.
     
    52
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Jakub Kadák, přichází Ante Roguljić.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Alieu Fadera (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    54
    Hosté se poprvé po změně stran dostali až do zakončení. Střídající Roguljič střílel ze střední vzdálenosti, ale poslal svou žíni nad břevno.
     
    55
    Domácí kombinují v blízkosti velkého vápna, ale stále nemohou najít pozici pro zakončení. Trenčín brání na jedničku.
     
    56
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Patrik Blahút, přichází Mallé Ladji.
     
    57
    Tomáš Jenčo musel rozehrávat pod tlakem napadajícího soupeře a poslal míč jen do autu.
     
    58
    Čatakovič sprintoval za nákopem za obranu domácího celku, jenže domácí brankář měl k míči o kus blíže.
     
    59
    Jenčo pro změnu hledal sprintujícího Adlera, ale s druhým jmenovaným se výborně stáhl obránce, který míč přizvedl do autu.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje a stále čekáme na úvodní branku. Ani jeden z týmů si navíc nevytváří šance.
     
    62
    Roguljič se dral po pravé straně vpřed, nakonec poslal přihrávku na Demitru, ale mladý křídelník prudkou přihrávku neudržel ve hře.
     
    64
    Na trávníku nyní sledujeme pasáž plnou nepřesností a osobních soubojů. Ani jeden z týmů se nedostává do tlaku.
     
    65
    Ondřej Chvěja na polovině hrací plochy uspěl v hlavičkovém souboji, ale od jeho hlavy šel míč jen k soupeři.
     
    66
    Ladji se po pohledné akci domácího Pohronie dostal do zakončení, ale přízemním pokusem trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    67
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Lucas Demitra, přichází Adam Gaži.
     
    68
    Hostující Ghali už se posunul na hrot a bude chtít zlobit domácí fotbalisty. V závěru se Trenčín bude snažit rozhodnout.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Hamza Čataković (AS Trenčín).
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut. Chvěja střílel z velké dálky, ale Šemrinec si proti jeho pokusu připsal snadný zákrok.
     
    71
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Alieu Fadera, přichází Petr Galuška.
     
    72
    Domácí zahodili obrovskou možnost! V pokutovém území se do zakončení dostal Heurtaux, který z otočky zamířil těsně vedle!
     
    73
    Pohronie už se znovu usadilo na polovině Trenčína a postupnou kombinací si hledá pozici pro zakončení. Hosté stojí v pevném bloku.
     
    74
    Bernard Petrák si našel prostor na pravé straně hrací plochy, jenže dlouhým centrem poslal míč mimo velké vápno.
     
    75
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních patnáct minut. Pohronie i v závěru pokračuje v aktivitě, ale do šancí se nedostává.
     
    76
    Stále se hraje ve vysokém tempu. Hosté se hnali do rychlého protiútoku, ale nepřesným centrem se připravili o zakončení.
     
    77
    Ghali přišel o míč v souboji s Petrákem, jenže Weir se hnal vpřed a získal faul na svou osobu. Pohronie bude zahrávat přímý kop.
     
    78
    Centrovaný míč směřoval právě na Weira, jenže ten neměl v hlavičkovém souboji s urostlým soupeřem šanci na úspěch.
     
    79
    Pohronie zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale hostující brankář Šemrinec míč vyboxoval do bezpečí.
     
    80
    Martin Adamec zahrával další rohový kop. Jeho centr si našel ve vápně Ondřej Chvěja, ale mladý záložník hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    81
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut. Domácí Pohronie v posledních minutách stupňuje svůj tlak.
     
    82
    Domácí stále hledají cestičku skrz obranu Trenčína, jenže zadáci v červeném stále stojí blízko u sebe a skvěle pokrývají prostor.
     
    83
    Petrák se hnal vpřed po levé straně, jenže po souboji s Gažim skončil na zeleném pažitu. Rozhodčí nechává pokračovat ve hře bez povšimnutí.
     
    85
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Hostující Trenčín se v závěru dnešního souboje dostává do vedení a výrazně se přibližuje k triumfu! HAMZA ČATAKOVIČ si na hranici velkého vápna zpracoval dlouhý centr a střelou křížem propálil brankáře!
     
    87
    Hosté se vůbec první střelou mezi tři tyče domácího celku dostali do vedení. Pohronie už navíc moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Adrián Slávik (AS Trenčín).
     
    89
    Adler se v pokutovém území prodral k hlavičce, ale Šemrinec si připsal snadný zákrok. Hostující brankář s rozehrávkou nespěchá.
     
    90
    Domácí už jsou ve velkém počtu na polovině soupeře a snaží se vyrovnat. Trenčín ale nepouští Pohronie do velkého vápna.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Trenčín nakonec zvládl duel na půdě Pohronie a vítězí 1:0. Domácí byli po celou dobu dnešního souboje lepším týmem, ale nevyužili své šance. Tu největší měl v 72. minutě Heurtaux, ale z otočky těsně minul branku. Rozhodující moment přišel pět minut před koncem, kdy o vítězství Trenčína rozhodl Čatakovič.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:20.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:59:19)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 85. Čataković

    Karty:   53. Fadera (POH) – 69. Čataković (TRE), 88. Slávik (TRE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:20.
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Mazan (C), Štrba, Heurtaux, Petrák – Adamec, Weir – Blahút (56. Ladji), Da Silva, Fadera (71. Galuška) – Chvěja.
    Náhradníci: Dovec – Jenat, Župa, Badolo, Galuška, Ladji, N'Zeyi.

    AS Trenčín: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek, Pirinen – El Mahdioui (C) – Demitra (67. Gaži), Kadák (52. Roguljić), Kmeť, Corryn – Čataković.
    Náhradníci: Kukučka – Kapuadi, Roguljić, Ghali, Lavrinčík, Gaži, Yem.
    bahis siteleri