Magnitogorsk – Barys 7:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Čerepovec 1:0 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:0 (kon.)
Petrohrad – Minsk 4:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
1:0 (0:0, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0
Severstal Čerepovec
Úterý 02.03.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer! Vítám vás při sledování osmifinále play-off ruské KHL, u zápasu mezi Dynanem Moskva a Severstalem Čerepovec.
     
    Dynamo Moskva

    Hokejisté Dynama Moskva patří mezi týmu, které mají reálnou šanci pomýšlet na zisk Gagarinova poháru. V základní části obsadil celek z hlavního města Ruska třetí příčku, ačkoli měl o dva body více než druhý Petrohrad. Důvod je jednoduchý, Petrohrad totiž na rozdíl od Dynama ovládl svou divizi, zatímco moskevský tým skončil za městským rivalem CSKA. Svěřenci kouče Krikunova se pyšní parádní formou, z předešlých dvanácti utkání prohráli jen jednou, po prodloužení v Nižném Novgorodu. Dynamo Moskva má v týmu nejproduktivnějšího hráče základní části, Vadima Šipačjova, i nejlepšího střelce, tím se stal český útočník Dmitrij Jaškin.
     
    Severstal Čerepovec

    Severstal Čerepovec obsadil v Západní konferenci konečné šesté místo. Do posledních utkání bojoval s běloruským Minskem, který ve finále nechal za sebou o jediný bod. Hokejisté Severstalu mají v posledních utkáních poměrně dobrou formu, vyhráli čtyři z šesti utkání. V současnosti drží sérii dvou vítězství a dnes určitě budou usilovat o její prodloužení, ačkoli nejsou v roli favorita. Týmovou produktivitu základní části ovládl Alexander Petunin s devětatřiceti body.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS)
    Michal Čajkovský (DMS)
    Jindřich Abdul (CER)
    Adam Liška (CER)
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), An. Sergejev, J. Zajcev, Grigorjev – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pääjärvi, O. Lindberg, Tarasov (A) – Igumnov, Jefremov, Brjukvin – Kruglov, Kučerjavenko, Muranov – O. Zajcev.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – M. Chabarov, Vittasmäki, M. Tichonov, Makejev, Adamčuk, Lalonde (A), Kudako – J. Morozov, Jo. Nättinen, Liška – Petunin, Kodola, Vovčenko – Kapustin, Guslistov, Geraskin (A) – Vicharev (C), A. Alexejev, Mojsejev – Kazakov.

    Rozhodčí: Ansons, Bondar – Ponamarenko, Strelcov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První osmifinálové střetnutí mezi Dynamem Moskva a Severstalem Čerepovec právě odstartovalo! Buly ovládl Šipačov a tak útočí domácí.
     
    00:25
    Elitní formace se postarala o pořádný rozruch před brankou Podjapolského. Od modré nahazoval slovenský útočník Michal Čajkovský, Jaškin tečoval kotouč těsně vedle pravé tyčky.
     
    01:08
    Po vyhraném vhazování Kodoly vyhazoval obránce Makejev přes všechny čáry. A protože byl u puku nejrychleji Volkov, pískají rozhodčí icing.
     
    01:44
    Tarasov z pravého křídla nabil na modrou Mironovovi, který čekal v zápřahu. Podjapolskij střelci zmenšil střelecký úhel a zasáhl betonem.
     
    02:19
    Hokejisté v modrých dresech pokračují v kombinační hře v útočném pásmu. Igumnov si vyměnil puk s Jefremovem, načež vypálil nad.
     
    02:49
    Hosté se konečně dostali alespoň do střední třetiny, navíc podnikli rychlý brejk. Guslistov vzal situaci na sebe, zápěstím mířil nepřesně.
     
    03:21
    Za brankou Dynama se strhla velká bitva o puk. Favorit využil většího početního zastoupení a kotouč vydoloval z pod brusle soupeře Zajcev.
     
    03:58
    Za vyhozením obránce po pravém mantinelu se rozjel Ilja Kruglov. Bekhendem hledal Muranova, avšak nahrál mu pouze na brusle.
     
    04:13
    Vladislav Podjapolskij se vyznamenal proti Kučerjavenkovi, proti němuž vyjel a střelu směřující do levého horního rohu vytěsnil pravým ramenem.
     
    04:50
    Střelecká převaha domácího mužstva je obrovská. Zatímco už vystřelilo sedmkrát, tak Jerjomenko na svůj první zásah stále čeká.
     
    05:16
    Zákrok s pořadovým číslem osm pro Podjapolského. Od levého mantinelu jej prověřil slabým nahozením Čajkovský, gólman bezpečně udržel touš ve výstroji.
     
    05:48
    Poprvé chtěl za Čerepovec vypálit mezi tři tyče Vladislav Kodola. Jenže do cesty se mu postavil Grigorjev, jenž zblokoval kotouč mimo bránu.
     
    06:02
    Fanoušci ženou své oblíbence dopředu. Nejlepší střelec základní části Dmitrij Jaškin nabral velkou rychlost, ale neporadil si se zpracováním Šipačovovi nahrávky.
     
    06:47
    Už to vypadalo, že Jerjomenko bude muset zasahovat poté, co se na něj z levého křídla řítil Vicharev. Najel si až před gólmana, ale bekhendem na dlouhou hokejku střílel vedle.
     
    07:15
    Hru uklidňuje na vlastní polovině Juuso Hietanen. Finský obránce ujel před Mojsejevem za vlastní svatyni a čeká na prostřídání formací.
     
    07:53
    Utkání plyne rychlým tempem, téměř se nepřerušuje. Puk se znovu ocitl za brankou Jerjomenka po vyhození Alexejeva. Nejrychleji jej dobruslil bránící Čajkovský.
     
    08:24
    Útočnou třetinu navštívili hosté. Joonas Nättinen účelně střílel na teč, slovenský útočník Adam Liška zvedl kotouč až do ochranné sítě.
     
    08:50
    Okamžitě po buly pálil z vrcholu levého kruhu Alexandr Petunin. Houf hráčů před sebou neprostřelil, trefil do brusle Sergejeva.
     
    09:06
    Joonas Nättinen vyzval k souboji jeden na jednoho Jegora Zajceva. Úspěšnější byl domácí obránce, jenž přečetl kličku po své pravici a puk nechal doklouzat pod lapačku brankáře.
     
    09:52
    Ani teď se nepíská zakázané uvolnění. Oblouček Igumnova totiž ze vzduchu dokázal tečovat Jefremov, proto rozhodčí musel rozpažit.
     
    10:36
    Na jedničku si defenzivní povinnosti odvedl Daniil Vovčenko. Objel bránu, zbavil se Brjukvina a ještě po mantinelu rozehrál na Geraskina.
     
    10:59
    Tvrdá dělovka Michala Čajkovského od modré čáry trefila Lalondeho, který se v bolestech svíjí na ledě. Muži v pruhovaném raději přerušili hru.
     
    11:28
    Tentokráte skončil na ledě Andrej Sergejev, i v tomto případě došlo k pozastavení hry. Ale nepřerušuje se, hit Adamčuka byl čistý.
     
    11:39
    Nyní už se vylučuje. Až příliš agresivně vletěl do souboje Michail Tichonov, jehož náraz do Zajceva už byl za hranou. Dynamo bude hrát přesilovku.
     
    12:30
    Početní převaha zatím Dynamu nefunguje podle představ. Nejprve vyhodil Lalonde, následně domácí podnikli dva neúspěšné nájezdy do středního pásma.
     
    12:58
    Na třetí pokus už hráči v modrém vybojovali útočnou třetinu. Jmenovitě Dmitrij Jaškin, jenž zklidnil hru pasem na modrou čáru, kde byl Čajkovský.
     
    13:13
    Zajímavou nahrávku před branku vymyslel Vadim Šipačov. Adresát Dmitrij Kagarlickij ale jako by byl zaskočený, že k němu kotouč propadl, hokejku přiložil k ledu pozdě.
     
    13:39
    Potrestaný bek Tichonov je zpátky na ledové ploše. Severstal zaslouží za ubráněné oslabení pochvalu, kromě jedné akce soupeři nic nedovolil.
     
    14:28
    Vadim Kudako udržel na uzdě rozjetého Igmunova. Rychle chytil jeho pohyb a zastavil jej u pravého mantinelu, když ho přimáčkl na mantinel.
     
    14:58
    Zajímavou individuální akcí se prezentoval Oscar Lindberg. Vyjel si zpoza brány do středu pravého kruhu, odkud pálil naslepo zápěstím o kousek vedle bližší tyčky.
     
    15:20
    Druhé vyloučení v krátkém časovém sledu, opět na straně hostujícího mužstva. Za stejný přečin podrážení si odjíždí odpočinout Makejev.
     
    15:39
    Ale ani teď domácím vůbec nevyšel úvod početní převahy. Joonas Nättinen potvrdil výborná čísla na buly, načež vyhodil Vadim Kudako.
     
    16:00
    Dynamo si druhé přesilovky dlouho neužilo. Na lavici hanby totiž putuje, opět za podrážení, Dmitrij Kagarlickij, jenž v obranném pásmu fauloval Morozova.
     
    16:41
    Útok Čerepovce byl neúspěšný a domácí následně ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Vadim Šipačov volil střelu, Podjapolského zasáhl do ramene.
     
    17:20
    Trest Makejeva je minulostí. Startuje zkrácená přesilová hra Severstalu, který by se klidně mohl pokusit o nepříjemný gól od šatny.
     
    17:34
    Ale útočí i v oslabení hrající hokejisté moskevského celku. Dmitrij Jaškin vystřelil švihem od levého mantinelu, gólman včas vykopl pravý beton.
     
    18:02
    U konce je rovněž vyloučení Kagarlického. Hosté se ještě udrželi v útočné třetině, avšak Morozov puk za ležícího Jerjomenka nepropasíroval.
     
    18:28
    Hráče ve žlutých dresech početní převaha viditelně nakopla. Juuso Hietanen měl velké štěstí, že pod tlakem vyhodil touš do ochranné sítě s přispěním plexiskla.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Michal Čajkovský nahrával naslepo do míst, kde tušil najetého Daniila Tarasova. Toho skutečně našel, avšak ruský forvard proti přesile neuspěl.
     
    19:46
    Za branku soupeře se Alexandr Kučerjavenko vydal napadat Vovčenka. Jeho zaváhání se ovšem nedočkal, útočník zkušeně přihrál po mantinelu na volného spoluhráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nepříliš atraktivní první třetina je minulostí. Na gól diváci ve VTB Areně čekali marně, stejně tak na nějakou větší příležitost. Domácí vletěli do zápasu hodně aktivně, ale Podjapolskij si se všemi pokusy bez větších problémů poradil. Severstal se dostal do hry až ve druhé polovině úvodního dějství, ale ani Jerjomenko zatím nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly byl znovu úspěšnější domácí útočník Šipačov, proto útočí Dynamo.
     
    20:39
    Vladislav Podjapolskij na svůj zákrok ve druhém dějství dlouho nečekal. Z pravého kruhu jej příklepem prověřil Kagarlickij, puk skončil v brankářově výstroji.
     
    21:27
    Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Vladislav Kodola bekhendovou nahrávkou hledal Nättinena, ale nahrávce v pádu zabránil Hietanen.
     
    21:48
    Pod velkým úhlem vyzkoušel střelu Oscar Lindberg. Hostující strážce svatyně byl opět v pozoru, včas vystrčil proti ráně lapačku.
     
    22:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Favorit jde do vedení zásluhou nejlepšího střelce základní části! DMITRIJ JAŠKIN nejprve tečoval nahození Volkova od modré čáry, které Podjapolskij betonem pouze vykopl před sebe. Český útočník se rychle zorientoval, udělal otočku a bekhendem napálil kotouč nechytatelně pod břevno. Asistence: Arťom Volkov a Vadim Šipačov.
    22:17 Dmitrij JAŠKIN - 1:0
     
    23:05
    Gól favorita byl otázkou času. Moskevské Dynamo je po většinu času aktivnějším týmem, Severstal zatím vysokému tempu soupeře nestačí.
     
    23:46
    Do kombinační akce domácích se zapojil rovněž Alexandr Jerjomenko. Za brankou zastavil touš a po mantinelu uvolnil Hietanena.
     
    24:10
    Hráči v modrém se rychle přesunuli zpět do útočného pásma. Od modré střílel Čajkovský, Kagarlickij tečoval jen vysokou holí. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    24:46
    Za prudkým nahozením Chabarova natahoval Adam Liška hokejku marně. Kotouč projel za bránou, jeho novým majitelem se stal Volkov.
     
    25:16
    Alexandr Kučerjavenko se vydal vysoko forčekovat Tichonova, čímž beka viditelně zaskočil. Nepovedené bekhendové vyhození zastavil Magnus Pääjärvi, ale až za útočnou modrou.
     
    25:51
    Zakázané uvolnění znamená, že se bude hrát před svatyní domácího týmu. Dmitrij Jaškin nedosáhl na hodně razantní nástřel Mironova.
     
    26:25
    Vladislav Kodola vyhrál buly na Makejeva, jenž pálil bez přípravy. Alexandr Jerjomenko rychle zareagoval a pravým ramenem vytěsnil černou gumu nad horní tyčku.
     
    26:43
    Ještě ze středního pásma nahodil kotouč na bránu Oscar Lindberg. Vladislav Podjapolskij touš bez problémů zachytil, avšak na rozehrávku si netroufl.
     
    27:13
    Magnus Pääjärvi prováhal ideální možnost ke střele. Kotouč si zbytečně ještě potáhl více na pravou stranu, načež vypálil zápěstím do vrátivšího se Makejeva.
     
    27:30
    Andreji Mironovovi se nahození od modré vůbec nepovedlo, trefil prvního stojícího hráče před sebou. Makar Chabarov posléze vyhodil do střední třetiny.
     
    28:01
    Postavení mimo hru, provinili se domácí. Oscar Lindberg udělal před útočnou modrou zbytečnou kličku navíc, s čímž Šipačov nepočítal.
     
    28:39
    Další ofsajd, tentokráte ne druhé straně. Vladislav Kodola se schoval za obranu a pas mu adresoval Kudako, jenže černou gumu zpracovával až za modrou čárou.
     
    29:03
    Po tvrdém střetu Kagarlického s brankářem Podjapolským zůstává hostující gólman otřesený na ledě, ale vylučovat se nebude, neboť to byla chybě právě brankáře, jenž vyjel mimo své brankoviště.
     
    29:28
    Otřesení naštěstí bylo jen chvilkové, Vladislav Podjapolskij je schopný pokračovat v dalším průběhu utkání. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    30:02
    Rozhodčím trvalo poměrně dlouho, než přerušili hru po zákroku Jerjomenka proti střele Vovčenka. Následně se strhla potyčka mezi Igumnovem a Lalondem, oba jsou vyloučeni za hrubost.
     
    30:55
    Daniil Tarasov byl při snaze zachytit kotouč do rukavice nepříjemně, ale čistě sestřelen Geraskinem. K domácímu útočníkovi se sjíždějí lékaři.
     
    31:05
    Vypadá to na problémy s pravou nohou, drobné ošetřování zatím probíhá na střídačce. Mezitím hra pokračuje, Ivan Igumnov pálil zápěstím o kousek vedle levé tyčky.
     
    31:27
    Hra ve čtyřech zatím probíhá v poklidném duchu. Vadim Šipačov přidržel nahrávku na Jaškina. Sice mu ve finále nahrál, ale už do ofsajdové pozice.
     
    32:00
    Hříšníci Kagarlickij a Chabarov jsou zpátky na ledě, hra tak může pokračovat v pěti na obou stranách. Hráči se sobě vzájemně vyhnuli, oba zamířili na střídačku.
     
    32:28
    Oscar Lindberg naznačil střelu, ale ještě našel mezi kruhy lépe postaveného Hietanena. Tomu všem střela z první nevyšla, přeskočila mu čepel hole.
     
    33:01
    Domácí byli blízko navýšení skóre! Do šance dostal obránce Andrej Sergejev, který sám před gólmanem šel do bekhendové kličky, načež trefil Podjapolského pravý beton. Igumnov posléze ve snaze o dorážku promáchl.
    33:01 Sergejev na Podjapolského nevyzrál
     
    33:12
    Hokejisté v modrých dresech dlouho v pěti nevydrželi. Na trestnou lavici putuje dosud jediný střelec dnešního utkání. Dmitrij Jaškin podrazil Kodolu.
     
    34:03
    Svěřenci kouče Krikunova se zatím brání bez větších problémů. Kapustina přibrzdil před modrou čárou Igumnov, do ofsajdu pak spoluhráče vystavil Geraskin.
     
    34:33
    Kirill Adamčuk mohl střílet, ale ještě volil nahrávku k levému mantinelu, kde byl Guslistov. Následoval zpětný pas, rána beka proletěla vysoko nad bránou.
     
    35:12
    Dmitrij Jaškin je zpět a okamžitě sprintuje vypomoci unaveným spoluhráčům s defenzivou. Severstal stále drží útočné pásmo a zkouší vyrovnat.
     
    35:40
    Alexandr Jerjomenko však působí neprůstřelným dojmem. Ruský gólman povyjel proti Vovčenkovi, jehož projektil příklepem schoval v rukavici.
     
    36:13
    S velkým přehledem si počínal v rozehrávce Andrej An. Mironov. nechal kolem sebe projet dva protihráče, aby vzápětí přihrál osamocenému Volkovovi.
     
    36:54
    Hokejisté Čerepovce jako by po neproměněné přesilovce chytli druhý dech. V posledních minutách jsou aktivnějším týmem, ani Tichonov ale nenašel recept na gólmana.
     
    37:28
    Rychle na druhou stranu. Za branku soupeře zavezl puk Oscar Lindberg. Švéd chtěl obtočit bránu, ale neuspěl, Podjapolskij přilepil beton k tyčce včas.
     
    37:58
    Výrazně přiblížit vítězství Dynamu mohl Vladimir Brjukvin. Jel sám na gólmana, jenže střela se mu nepovedla, forhendem o pořádný kus minul prostor u pravé tyče.
     
    38:29
    Enormní tlak moskevského týmu neustává. Druhá útočná formace si dělá se soupeři co se jim zachce. Pětka hráčů ve žlutém už je značně unavená.
     
    38:50
    Vše vyřešil povedeným zákrokem Vladislav Podjapolskij. Dělovku Čajkovského vyrazil pouze před sebe, ale ukázal rychlé reakce a touš rychle zalehl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Po levém mantinelu se na zteč rozjel Dmitrij Kagarlickij. Křídelníka elitní lajny ale zastavil tvrdým, leč čistým hitem Veli-Matti Vittasmäki.
     
    39:52
    Závěrečný útok prostřední dvacetiminutovky patřil Severstalu. Daniil Vovčenko ovšem na dlouhou nahrávku Petunina nedosáhl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 31 – 16
     
    Ve druhé třetině se poprvé pohnul stav utkání, a sice ve prospěch domácího favorizovaného Dynama. Prosadil se ve 23. minutě nejlepší střelec základní části Dmitrij Jaškin, s jehož tečí si ještě Podjapolskij poradil, ale na bekhendovou dorážku pod břevno už byl krátký. Svěřenci kouče Krikunova i nadále pokračovali v aktivním pojetí hry, ale dalšího zásahu se již do druhé sirény nedočkali.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka ukrajuje své první vteřiny. I do třetice byl na vhazování úspěšnější Vadim Šipačov, hraje Čajkovský.
     
    40:36
    Avšak slovenský bek chyboval a do protiútoku ujel Daniil Vovčenko. Z velkého úhlu poslal kotouč do Jerjomenkovy lapačky.
     
    41:09
    Andrej Alexejev vyzrál na ofsajdovou past, vzápětí chtěl střílet zápěstím. Avšak na bránu nevystřelil, puk se mu svezl po čepeli hokejky.
     
    41:43
    Útočná akce Severstalu ještě pokračovala. Byl to Alexandr Petunin, kdo s neúspěšně snažil obtočit bránu, Jerjomenko vyšel ze souboje jako vítěz.
     
    42:16
    S nahozením po mantinelu Dmtrij Jaškin počítal a tak černou gumu píchl podél mantinelu kolem marně se natahujícího Vichareva. Hra se přesunula do střední třetiny.
     
    42:35
    Dmitrij Mojsejev ve středním pásmu nešetrně sestřelil Brjukvina a faul na spoluhráče se vydal trestat Vladislav Jefremov, jenž v pěstním souboji poslal soupeře na zem. Týmu ale ublížil, protože za hrubost inkasoval čtyři minuty, zatímco Mojsejev pouze dvě. Čerepovec bude hrát přesilovou hru.
     
    43:26
    Hokejisté ve žlutých dresech se sice drží v útočném pásmu, avšak Alexandr Jerjomenko je zatím bez práce. Domácí včas dostupující protivníky.
     
    43:59
    Příležitost vypálit od modré čáry dostal Shawn Lalonde. Využil ji, jenže slabá rána po ledě jen narazila do pravého betonu připraveného gólmana.
     
    44:35
    Přesilovka hostujícího celku je pryč. Hráči Dynama se ubránili bez nejmenších problémů, protivníky pustili k jediné, slabé střele.
     
    44:58
    V honbě za vyrovnáním pokračoval Vladislav Kodola. Ale v klíčový okamžik se mu puk zamotal mezi bruslemi, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    45:17
    Bekhendové nahození Vichareva od pravého mantinelu mělo daleko k úspěchu. Domácí gólman pouze kontroloval puk letící do boční sítě.
     
    45:38
    Domácí se stáhli více do defenzivy, čehož hosté využívají k častějším útočným výpadům- Ani teď si ovšem nevytvořili gólovku, rána Kapustina z velkého úhlu měla k přesnosti daleko.
     
    46:30
    Snahu ujet do brejku vyvinul Dmitrij Jaškin. Český forvard nabral větší rychlost než obránce Adamčuk, jenž ale vzduchem letící touš zastavil.
     
    46:52
    Alexandr Jerjomenko musel zasahovat a černou gumu pro jistotu uschoval v lapačce. Střela Kodoly nebyla nebezpečná, jenže nebyl čas na rozehrávku.
     
    47:12
    Centr třetí formace Nikita Guslistov obdržel nahrávku za brusle. Ještě zkoušel k puku dojet jako první k levému mantinelu, avšak Čajkovský byl rychlejší.
     
    47:43
    Hru ve středném pásmu zklidnil Juuso Hietanen. Místo riskantní nahrávky středem vsadil na jistotu, napříč středním pásem našel kolegu z obrany Mironova.
     
    48:27
    Domácí mají příležitost, jak si pojistit vítězství. Na dvě minuty si totiž odjíždí na trestnou lavici za faul kolenem sednout Shawn Lalonde.
     
    48:49
    Změnu skóre zatím Vladislav Podjapolskij nepřipustil. Nejprve vyrazil koncem lapačku ránu Jaškina, Šipačov dorážel nepřesně.
     
    49:22
    Joonas Nättinen získal prostor před Kagarlickým a zápěstím vyhodil přes všechny čáry za bránu soupeře. Jerjomenko rychle rozehrál na Grigorjeva.
     
    49:50
    Hosté se brání bez větších problémů. Alexandr Petunin dokonce zkusil vyrazit na útočný výlet, ovšem Sergejev se útočníkovi včas postavil do cesty.
     
    50:27
    Čerepovec v plném počtu a stále ve ztrátě jednoho gólu. V dnešním utkání sice tahá za kratší konec provazu, ale jedna akce může všechno změnit.
     
    50:59
    Doposud však platí, že Jerjomenko nemusel řešit žádnou složitou situaci. Domácí defenziva má ataky soupeře velmi dobře pohlídané.
     
    51:39
    Dmitrij Jaškin se ukličkoval. Forhendem se chystal ke střele, načež se ještě rozhodl kotouč stáhnout do bekhendu a to byla velká chyba, následně ho sestřelil Adamčuk.
     
    51:59
    Postavení mimo hru, provinili se hokejisté v modrých dresech. Šipačov byl příliš netrpělivý, modrou přejel dříve než s pukem bruslící Kagarlickij.
     
    52:16
    Utkání pomalu, ale jistě směřuje do dramatické koncovky. Lze očekávat, že v případě jednobrankové ztráty sáhne trenér Razin k powerplay.
     
    52:28
    Strážce svatyně Dynama nechtěl přikrýt puk, ale nakonec mu nic jiného nezbylo. Alexandr Petunin byl totiž rozjetý a žádný ze spoluhráčů se nenabídl.
     
    53:15
    Od modré čáry napřáhl k tvrdé dělovce Veli-Matti Vittasmäki. Alexandr Jerjomenko by měl starosti, pokud by puk směřoval mezi tři tyče.
     
    53:36
    Za nebezpečnou hru vysokou holí bude pykat Vladimir Brjukvin. Při snaze přehodit si hokejku z levé ruky do pravé útočník Dynama trefil do obličeje Kapustina.
     
    54:18
    Adamu Liškovi při těžkém zpracování utekl puk od hokejky, což okamžitě potrestal Juuso Hietanen. Černou gumu vrátil za bránu hostů.
     
    54:33
    Z přesilovky nic nebude, protože vyloučení přichází i na druhé straně. Igor Geraskin přidržel unikajícího Igumnova, čehož si rozhodčí všiml.
     
    55:10
    Hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Momentálně dění hry probíhá v útočném pásmu Čerepovce, v rohu kluziště bojují o puk hned čtyři hokejisté.
     
    55:35
    Ze souboje vyšel vítězně Michal Čajkovský. Slovenský obránce ještě pár vteřin počkal na návrat Brjukvina, startuje početní převaha moskevského celku.
     
    56:19
    Povedený zákrok Vladislava Podjapolského ještě drží Severstal ve hře. Pětadvacetiletý gólman se včas přesunul proti zakončení Lindberga, který uschoval ve výstroji.
     
    56:40
    Na led se vrátil rovněž hostující forvard Igor Geraskin, i hosté tak od této chvíli hrají v plném počtu. Čas aktuálně hraje proti nim.
     
    57:22
    Hráči ve žlutém sice drží kotouč na hokejkách, ale ve středním pásmu jen těžko dosáhnout tolik kýženého vyrovnání. Obrana Dynama pracuje skvěle.
     
    57:46
    Juuso Hietanen vystihl nahrávku Petunina na Vovčenka a dokonce se vydal sám na vlastní pěst do brejku. Zápěstím pálil pár decimetrů nad břevno.
     
    58:25
    Za branku Dynama nahodil kotouč Adam Liška. Jako první ovšem dobruslil k puku Arťom Volkov, následoval okamžitý návrat černé gumy do střední třetiny.
     
    58:56
    Vadim Kudako s vypětím všech sil ještě udržel touš na útočné modré čáře. Trenér Razin reaguje a odvolává gólmana Podjapolského na střídačku!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:33
    Alexandr Jerjomenko toho moc neviděl poté, co na bránu nahodil kotouč Joonas Nättinen. měl ale štěstí, mimo tři tyče totiž hrací předmět zblokoval obětavým pádem Jegor Zajcev.
     
    59:46
    Bez větších rozpaků odpálil Magnus Pääjärvi kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Kouč Čerepovce si ještě vzal oddechový čas, zbývá prostor k poslednímu útoku.
     
    59:58
    Je to jasné, první vítězství v sérii připíše domácí Dynamo. Po nahození Shawna Lalondeho si kotouč mezi bruslemi spoluhráče Volkova našel Alexandr Jerjomenko a přikryl ho lapačkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo Moskva v prvním osmifinálovém utkání proti Čerepovci potvrdilo roli favorita a na domácím ledě soupeře porazilo nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Rozhodující moment střetnutí přišel ve 23. minutě, kdy se český útočník Dmitrij Jaškin prosadil bekhendovou dorážkou své vlastní střely. Svěřenci kouče Krikunova si vítězství bezesporu zasloužili. Měli více šancí, ale Podjapolskij, podobně jako Jerjomenko, dnes předvedli několik velmi pěkných zákroků. Hosté ještě v závěru zkusili i hru bez brankáře, ale ani ta nepomohla k prolomení moskevské defenzivy.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 601 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Čajkovský (DMS) 0+0, 5 střel, čas na ledě 17:33
    Dmitrij Jaškin (DMS) 1+0, 5 střel, čas na ledě 21:20
    Adam Liška (CER) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:33
     
    Série pokračuje ve čtvrtek druhým utkáním v moskevské VTB Areně.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:57:53)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Jaškin (Volkov, Šipačov)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), An. Sergejev, J. Zajcev, Grigorjev – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pääjärvi, O. Lindberg, Tarasov (A) – Igumnov, Jefremov, Brjukvin – Kruglov, Kučerjavenko, Muranov – O. Zajcev.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – M. Chabarov, Vittasmäki, M. Tichonov, Makejev, Adamčuk, Lalonde (A), Kudako – J. Morozov, Jo. Nättinen, Liška – Petunin, Kodola, Vovčenko – Kapustin, Guslistov, Geraskin (A) – Vicharev (C), A. Alexejev, Mojsejev – Kazakov.

    Rozhodčí: Ansons, Bondar – Ponamarenko, Strelcov

    Diváci: 3 601
    Dynamo Moskva 4 1 Čerepovec
    #1 Úterý 02.03.2021 • 17:30
    Dynamo Moskva - Čerepovec 1:0
    #2 Čtvrtek 04.03.2021 • 17:30
    Dynamo Moskva - Čerepovec 2:5
    #3 Sobota 06.03.2021 • 15:00
    Čerepovec - Dynamo Moskva 1:2 po prodl.
    #4 Pondělí 08.03.2021 • 15:00
    Čerepovec - Dynamo Moskva 2:5
    #5 Středa 10.03.2021 • 17:30
    Dynamo Moskva - Čerepovec 4:3
    bahis siteleri