Essen – Kiel 0:3 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Středa 03.03.2021, 20:45 • Red Bull Arena, Lipsko • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování čtvrtfinálového utkání německého poháru u zápasu mezi Lipskem a Wolfsburgem.
     
    RB Lipsko

    Lipsko prožívá parádní sezónu. V tabulce německé Bundesligy se pohybuje na druhém místě, přičemž by klidně mohlo ještě pozlobit Bayern a klidně i ukončit jeho dlouholetou nadvládu, na klub z Bavorska ztrácí pouhé dva body. Svěřenci kouče Nagelsmanna v domácích soutěžích drží sérii už šesti zápasů v řadě s výhrou, naposledy doma v lize předvedli parádní obrat proti Borussii Mönchengladbach, s kterou po poločase prohrávali 0:2, ale vývoj otočili. Hůře to s Lipskem vypadá v Lize mistrů, na "domácím" stadiónu v Budapešti prohráli 0:2 s Liverpoolem.

    Pohárem zatím Lipsko prochází bez větších problémů. V prvním kole porazilo 3:0 Norimberk, ve druhém si stejným výsledkem poradilo s Augsburgem. V osmifinále doma ještě jeden gól přidalo, Bochum zdolalo jasně 4:0.
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg do utkání nepůjde v roli favorita, ale rozhodně není bez šance. Vlci totiž prožívají parádní období, na přemožitele čekají už rovné dva měsíce, od této doby sehráli deset utkání s bilancí sedmi vítězství a tří remíz. Výsledkem je fakt, že se Glasnerova družina nachází na třetí pozici Bundesligy a je tak horkým adeptem na kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Náskok na pátou Borussii Dortmund činí šest bodů.

    Pouť pohárem zahájil Wolfsburg ve Fürstenwalde, kde zvítězil s přehledem 4:1. Ve druhém kole porazil 4:0 druholigový Sandhausen a v osmifinále těsným rozdílem 1:0 vyřadil ze hry také Schalke.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Upamecano, Orban, Klostermann – Kampl, Adams – Kluivert, Olmo, Nkunku – Poulsen.
    Náhradníci: Martínez – Forsberg, Haïdara, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Konaté, Novoa Ramos, Samardžić, Sörloth.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – Schlager, Arnold – Baku, Gerhardt, Steffen – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Bialek, Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Victor, Mehmedi, Phillip, Pongračić.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Wolfsburgu pro dnešní střetnutí zvolili dresy barvy zelené.
     
    3
    Svěřenci trenéra Nagelsmanna vlétli do zápasu ve velkém stylu. Z pravé strany centroval Mukiele, balón odhlavičkoval do zámezí Otávio.
     
    4
    Akce pokračovala rohovým kopem Lipska. Vysoko se vyšplhal stoper Upamecano, ale Lacroix udržel krajana v dresu soupeře na uzdě.
     
    5
    První žlutá karta přichází na scénu už v páté minutě. Jejím držitelem se stal Pablo Otávio, který zezadu podrazil beka Mukieleho.
     
    6
    O rychlý brejk se pokusil Maximilian Arnold. Průniková nahrávka středem ovšem měla daleko k přesnosti, před Weghorstem zakročil Orban.
     
    7
    Nizozemský útočník Weghorst se hnal do další příležitosti. Místo očekávaného zakončení ještě nahrával, před Mbabua vložil tělo Klostermann.
     
    8
    Xaver Schlager viděl, že Gulácsi stojí poměrně daleko od brankové čáry. Z poloviny hřiště se jej pokusil překvapit dlouhým nákopem, ten proletěl nad bránou.
     
    9
    Velkého zavání se dopustil Mukiele. U pravé lajny obdržel povedenou nahrávku, ale bek podcenil zpracování, míč mu podjel pod kopačkou.
     
    10
    V pokutovém území Wolfsburgu došlo k nebezpečnému střetu mezi Nkunkuem a Brooksem. Hlavní rozhodčí odpískal útočný faul.
     
    11
    Kapitán a gólman v jedné osobě Peter Gulácsi si poradil s presujícím Weghorstem na jedničku. Kolem jeho pravé kopačky nahrál Upamecanovi.
     
    12
    Neuvěřitelný zákrok Koena Casteelse, jemuž spoluhráči mohou líbat rukavice! Na zadní tyči si naběhl na oblouček Nkunku, proti jehož hlavičce předvedl belgický gólman působivý tygří skok a balón z brankové čáry vyškrábl zpátky do hry.
    12. Parádní zákrok Casteelse proti hlavičce Nkunkua
     
    13
    Druhý celek Bundesligy je v úvodu střetnutí aktivnějším týmem. Ale Wolfsburg si je moc dobře vědom síly soupeře, proto se soustředí především na defenzivní činnost.
     
    14
    Místy je ovšem hra hostujícího mužstva až příliš pasivní. Lipsko nemá žádný problém kombinovat na útočné polovině, ten přichází až v blízkosti šestnáctky.
     
    15
    Xaver Schlager zvolil hodně riskantní řešení, když pod tlakem volil nahrávku do vlastního pokutového území. Stoper Lacroix odkopl míč do zámezí.
     
    16
    Do hry nohama se zapojil rovněž domácí strážce svatyně Peter Gulácsi. Měl dostatek volného času i prostoru, vysokým balónem našel u lajny volného Mukieleho.
     
    17
    Nagelsmannova družina nikam nespěchá. Sérii přihrávek na vlastní polovině hosté vůbec nenapadají, zůstávají zalezlí na své půli.
     
    18
    Koen Casteels si připsal druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sedu, tentokráte o poznání jednodušší. Hlavička Kluiverta o zem směřovala do středu brány.
     
    19
    Kevin Mbabu měl velké problémy s uhlídáním Nkunkua. Nakonec jej zvládl nastřelit a vybojoval pro hostující mužstvo autové vhazování.
     
    20
    Žlutý kartónek směřuje i do domácích řad. Kevin Kampl šel do souboje se Schlegerem špunty napřed, ve skluzu soka trefil do holenních chráničů.
     
    21
    Druhá žlutá karta v průběhu jedné minuty, vyfasoval ji španělský fotbalista Dani Olmo. Pravou nohou bolestivě přišlápl pravý kotník Steffenovi.
     
    22
    Švýcarský hráč je momentálně v péči lékařů. Naštěstí se zdá, že bude schopen pokračovat v utkání bez známky zranění. Rozehrát standardku už se chystá Arnold.
     
    23
    Dayot Upamecano zažehnal bezprostřední nebezpečí, avšak balón přisunul jen těsně za šestnáctky, kde číhla v nápřahu Schlager. Ten trefil jednoho z protihráčů, akce bude pokračovat rohovým kopem.
     
    24
    Přetažený centr na zadní tyč vracel do ohně Kevin Mbabu. Peter Gulácsi následně kontroloval balón letící mimo hrací plochu. Maďarský gólman si chystá míč na odkop.
     
    25
    Ale k němu ještě nedochází. V pokutovém území totiž došlo ke střetu právě mezi Mbabuem a Nkunkuem. Arbitr Fritz si jde inkriminovaný okamžik prohlédnout na obrazovku.
     
    25
    Rozhodčí po shlédnutí opakovaných záběrů nařídil pokutový kop ve prospěch Wolsburgu!
    25. Nedovolený zákrok Nkunkua na Mbabua, po němž hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop
     
    25
    Christopher Nkunku navíc za svůj zákrok obdržel kartu žluté barvy.
     
    26
    Jenže Wout Weghorst selhal! Těsně před kopem do balónu totiž podklouzl a svatyni Gulácsiho přestřelil o několik metrů! Nizozemský útočník následně zlostí praštil do terénu, který ho v klíčovou chvíli zklamal.
    26. Neproměněná penalta Weghorsta
     
    27
    Lipsko pochopitelně může neproměněná penalta soupeře hodně nakopnout. Hráči v bílých dresech rychle přesunuli kombinaci na útočnou polovinu.
     
    28
    Christoper Nkunku chtěl odčinit penaltový faul gólovou asistencí. Avšak jeho úmysl přečetl stoper Lacroix, který jeho nahrávku středem na Poulsena vystihl.
     
    29
    Na druhou stranu se za obranu rozběhl Gerhardt. Ofenzivní záložník dostal nahrávku za obranu příliš pozdě, byl mu odmáván ofsajd.
     
    30
    Ridle Baku zabral a ještě zvládl kulatý nesmysl zachytit na hrací ploše. Následně středem našel volného Arnolda, pokračuje akce Vlků.
     
    31
    Ne na dlouho. Oblouček Xavera Schlagera za obranu přečetl Dayot Upamecano, jenž hlavičkou posunul balón za sebe do rukavic gólmana.
     
    32
    Radost Lipska z vedoucího gólu byla předčasné. Nkunku přihrál Kluivertovi, jenž křižnou střelou prostřelil Casteelse, ale první jmenovaný hráč přebíral míč v ofsajdu.
     
    33
    Souboj rameno na rameno svedli Christopher Nkunku s Mbabuem. Domácí borec se probojoval k zakončení, dobře myšlený lob poslal na horní síť.
     
    34
    Fotbalisté v zelených dresech zkusili rychlou akci středem hřiště. Maximilian Arnold viděl Wouta Weghorsta, jehož si pohlídal Orban. Výborný obranný zákrok.
     
    35
    Arbitr Fritz tasil už pátou žlutou kartu v průběhu prvního poločasu. Tentokráte byl hříšníkem stoper Wolfsburgu Lacroix, jenž ve skluzu místo míče trefil Klostermanna.
     
    36
    Centr se Nkunkuovi vůbec nepovedl. Kulatý nesmysl poslal nad hlavu všech hráčů stojících ve vápně, na hosty čeká autové vhazování.
     
    37
    Renato Steffen ještě zabojoval a kulatý nesmysl málem ještě zpracoval na hrací ploše. Nakonec ho zachytil až těsně za postranní čárou.
     
    38
    Odvážnou, leč úspěšnou kličkou se v blízkosti vlastního vápna prezentoval Kevin Mbabu. Po jeho zasekávačce Mukiele proletěl naprázdno, následoval pas na Casteelse.
     
    39
    Středopolař Arnold rozvinul hru do křídla, kde byl naběhlý Ridle Baku. Jeho střílený centr zpracoval Schlager, ukrytou střelu Gulácsi s problémy vykopl pravou nohou.
     
    40
    O dorážku se posléze přihlásil Wout Weghorst, avšak i s tímto pokusem si Peter Gulácsi poradil. V případě neúspěchu by ovšem nemusel smutnit, forvard zakončoval v ofsajdu.
     
    41
    S rozehrávkou autu dlouho otálel Pablo Otávio. Hlavní arbitr Fritz pozastavil hru a dal obránci poslední varování, podobné zdržování příště bude trestat žlutou kartou.
     
    42
    Americký stoper John Brooks mimo dění hry trefil loktem do obličeje Poulsena. I v tomto případě si rozhodčí vystačil s ústní domluvou.
     
    43
    Útočným faulem se provinil Maximilian Arnold. Ten při snaze o hlavičku doslova skočil na záda Orbana, o to byl faul ještě viditelnější.
     
    44
    Dayot Upamecano nejenže zachytil nákop Schlagera, ale ještě si balón zpracoval na prsa. Od léta nová posila Bayernu Mnichov posléze přihrála středem Kamplovi.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Lacroix z pozice stopera vymyslel ideální nahrávku za obranu, na kterou si naběhl Renato Steffen. Měl dobrou rychlost, ale šajtlí vyběhnuvšího Gulácsiho neprostřelil.
    45+1. Steffen na Gulácsiho nevyzrál
     
    45+2
    Střet mezi Mukielem a Weghorstem dopadl lépe pro domácího beka. Kulatý nesmysl se totiž odrazil k Orbanovi, jenž zklidnil hru malou domů.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas čtvrtfinálové utkání německého poháru mezi Lipskem a Wolfsburgem branku nenabídl. Sledujeme velmi atraktivní a vyrovnané střetnutí, v němž měl Wout Weghorst ve 26. minutě možnost poslat hosty do vedení z pokutového kopu, jenže podklouzl a vysoko přestřelil. I domácí měli svou gólovku, ale hlavičku Nkunkua fantasticky vyrazil Casteels. Žádný hráč se nebojí přiostřit, avšak rozhodčí Fritz má celou situaci pod kontrolou a každý ostřejší zákrok trestá žlutou kartou. Jen v první půli jich rozdal pět.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Amadou Haïdara.
     
    47
    Zatímco hostující trenér neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, tak domácí kouč jednu změnu udělal, Orbana nahradil Haïdarou.
     
    48
    Tečovaný centr Mukieleho byl snadným soustem pro gólmana Casteelse, k němuž se balón odrazil. Brankář rychle vyhodil na Bakua.
     
    49
    Hosty připravil o balón nedovoleným zákrokem Maximilian Arnold. Německý středopolař přišlápl pravou kopačku Kevinu Kamplovi.
     
    50
    V souboji tělo na tělo si Justin Kluivert pomohl nedovolenými prostředky. Proti Brooksovi si pomohl pravou rukou, což pomezní rozhodčí nepřehlédl.
     
    51
    Dobrou práci v defenzivě odvedl Dayot Upamecano. Proti vysokému nákopu Schlagera stál čelem k bráně a tak hlavou posunul míč do rukavic Gulácsiho.
     
    52
    Ne poprvé dnes Kevin Mbabu ukázal své technické dovednosti. Skvěle si poradil se zpracováním, načež si míč prohodil mezi dvojicí Nkunku, Klostermann.
     
    53
    Poulsen v úvodním dějství nebyl moc vidět, nyní se chtěl zapsat jako první na střeleckou listinu. Nártem vypálil těsně nad zemí, Casteels vykopl míč pravou nohou.
     
    54
    Hodně odvážně si počínal domácí strážce svatyně Peter Gulácsi. Maďarský brankář nechal proběhnout Weghorsta, aby posléze nahrál Mukielemu.
     
    55
    Poulsen jedním dotekem prodloužil balón po lajně na Klostermanna a domácí se rázem ocitli v přečíslení. Adresátem nahrávku byl Christopher Nkunku, který vystřelil jen do padajícího Mbabua.
     
    56
    Hosté spoléhají především na rychlé brejky, většinu z nich ale Lipsko zastavuje bez větších problémů. Stejně jako ten poslední, Weghorsta nepustil za svá záda Upamecano.
     
    57
    Justin Kluivert příliš dlouho čekal na balón a nakonec jej předběhl Otávio. Jenže nahrávka nebyla dobrá, zamířila mimo dosah Gerhardta.
     
    58
    K souboji jeden na jednoho vyzval Dani Olmo stopera Brookse. Neuspěl. Nejprv se pokoušel o centr, ale trefil jen soupeře, následně při snaze o zakončení úhlu minul bránu.
     
    59
    Vysoký presink hráčů v zeleném neslavil úspěch, posléze navíc přišel taktický faul ofenzivního záložníka Gerhardta. Může být rád, že za odměnu neinkasoval žlutou kartu.
     
    60
    Nedovoleného zákroku se dopustil Maximilian Arnold, který nevěří vlastním očím. Měl dojem, že soka atakoval tělem, arbitr Fritz byl jiného názoru.
     
    61
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Alexander Sörloth.
     
    62
    Adresátem vysokého obloučku Kampla byl Christopher Nkunku. Jenže vyskočil příliš pozdě, balón jen prodlužil za sebe do země nikoho.
     
    63
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Důležitou roli sehrál nově příchozí Sörloth, jenž z pravé strany nahrál na střed YUSSUFU POULSENOVI. Dánský útočník se prohnal až do pokutového území a bezmocného Casteelse prostřelil k pravé tyči. Gól jde z velké části za Schlagerem, jenž nezachytil pohyb skórujícího hráče.
    63. Yussuf POULSEN - 1:0
     
    65
    Nechybělo mnoho, aby Lipsko bleskově přidalo pojistku na postup. Střílený centr Kampla trefil z jedničky Dani Olmo, ale míč poslal pouze do rukavic brankáře.
     
    66
    Wolfsburg začal více útočit, tím pádem nechává více otevřená dvířka do defenzivy. Do nich nakoukl Christopher Nkunku, kterého zastavil čistým skluzem Brooks.
     
    67
    Za obrannou práci zaslouží pochvalu rovněž domácí Dayot Upamecano. Na jedničku dostoupil Xavera Schlagera, jemuž zamezil v rozvíjení útočné akce.
     
    68
    Za obrannou linii Vlků nabíhal Dani Olmo, avšak španělský borec čekal na balón marně. Špičkou kopačky zakročil Maxence Lacroix.
     
    69
    Těsně za polovinou hřiště se faulem provinil Yannick Gerhardt. Další zbytečná brzda pro hostující mužstvo, tomu se čas krátí víc a víc.
     
    70
    Z úctyhodné vzdálenosti napřáhl ke střele Kevin Kampl. Ta ovšem postrádala na razanci i přesnosti, Koen Casteels měl snadnou práci.
     
    71
    Slibnou příležitost Christophera Nkunkua zastavil zdvižený praporek pomezního a následný hvizd hlavního. Postavení mimo hru.
     
    72
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Josip Brekalo.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází João Victor.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Maximilian Philipp.
     
    73
    Svěřenci rakouského trenéra Glasnera přidávají na aktivitě. Kombinaci postupně přesunuli na útočnou polovinu, zatím si vyměňují míč kolem středového kruhu.
     
    74
    Slibnou situaci čtyři na čtyři Vlci nevyřešili dobře. Žolík Maximilian Philipp zahnal Weghorsta až k postranní čáře, mezitím se obrana stihla zformovat.
     
    75
    Xaver Schlager si vyměnil balón s Arnoldem a pokračoval v pohybu vpřed. Z dvaceti metrů zkusil vypálit, balón prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    76
    Yussuf Poulsen přiběhl do střetu s Johnem Brooksem hodně pozdě. Američana bolestivě kopl do pravého kolene. Jasný faul.
     
    77
    Středem se prohnal kolem dvou protihráčů Mbabu. Následně doleva přihrál Josipu Brekalovi, jehož zakončení zblokoval Upamecano do boční sítě.
     
    78
    Hosté zvolili krátkou rozehrávku rohového kopu. Centroval až Maximilian Arnold, pro dlouho letící míč si vyběhl Peter Gulácsi.
     
    79
    Proti dvěma protihráčům udržel Dani Olmo kulatý nesmysl na kopačkách. Místo očekávané střely ještě přihrál do lepší pozice postavenému Adamsovi, dělovku z voleje přizvedl Otávio nad horní tyč.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Emil Forsberg.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Benjamin Henrichs.
     
    81
    Na rohový kop domácího mužstva už se stopeři ani nevytahovali. Prořídlého vápna využil brankář Casteels, jenž vystartoval a ze vzduchu sebral míč pro sebe.
     
    82
    Váhající stoper Lacroix si zadělal na problémy, když pod tlakem kopl balón jen ke kopačkám Forsberga. Švédský reprezentant se z levého křídla protáhl až do vápna, nahrávku Sörloth tečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    83
    Christopher Nkunku dosáhl přesně toho, čeho chtěl. Proti Schlagerovi si postavil před balón tělo a počkal na nedovolený zákrok soka, ten skutečně přišel.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    85
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Bartosz Białek.
     
    86
    Emil Forsberg je po příchodu na trávník hodně vidět. Stahovačkou se zbavil Maximiliana Arnolda, stejný hráč se posléze dopustil faulu.
     
    87
    Exekuce přímého kopu se chopil sám faulovaný Švéd Forsberg. Technický pokuse se vykroutil vedle pravé části brankové konstrukce, Casteels celou situaci hlídal.
     
    88
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, do semifinále německého poháru postoupí Lipsko! Sörloth se uvolnil přes Brookse, načež vybídl ke skórování Forsberga, tomu ale zkazil gólovou radost skvělým zákrokem Casteels. Jenže balón se odrazil k HWANG HI-ČCHANOVI, jihokorejský fotbalista bez problémů poslal balón podél obránce Mbabua do sítě.
    88. Hwang HI-ČCHAN - 2:0
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Alexander Sörloth měl prsty v obou gólech domácího mužstva, nyní chtěl sám jeden vstřelit. Křižný přízemní pokus ovšem zamířil mimo tři tyče.
     
    90+2
    Zápas se pouze dohrává. Domácí drží kulatý nesmysl na kopačkách a kombinují převážně na vlastní polovině. Soupeř už ani nepresuje.
     
    90+3
    Přeci jen Vlci ještě jednou a zřejmě naposledy navštívili pokutové území protivníka. Wout Weghorst hledal prostor ke střele, leč přes Upamecana jej nenašel.
     
    90+4
    Poslední vteřinky střetnutí tráví fotbalisté Wolfsburgu útočením. Se zajímavým centrem přišel z levé strany Otávio, avšak Haïdara byl tím, kdo se vyšponoval nejvýše.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:12.
     
    Třetím semifinalistou německého poháru se stalo Lipsko. Svěřenci kouče Nagelsmanna na domácí půdě potvrdili roli favorita a Wolfsburg vyřadili výsledkem 2:0.

    Vítězství druhého celku Bundesligy se ovšem nerodilo vůbec lehce. V prvním poločase měl velkou šanci strhnout vedení na stanu Vlků Wout Weghorst, jenže při penaltě podklouzl a vysoko přestřelil. Góly padaly až ve druhé polovině utkání. Ten první vsítil v 63. minutě Yussuf Poulsen, jenž tváří v tvář Casteelsovi uspěl střelou k pravé tyči. Domácí byli i nadále lepším celkem a odměnou jim byla pojistka v 88. minutě, Hwang Hi-čchan dorazil do brány gólmanem vyraženou střelu Forsberga.

    Lipsko doplnilo v semifinále Borussii Dortmund a druholigový Kiel. Poslední semifinalista vzejde z utkání Regensburg – Brémy.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:51:37)

    Milan Huppert

    Branky: 63. Poulsen, 88. Hwang Hi-čchan

    Karty:   20. Kampl (RBL), 21. Olmo (RBL), 25. Nkunku (RBL) – 5. Otávio (WOF), 35. Lacroix (WOF)

    Neproměněná penalta: 26. Weghorst (WOF), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 10:12.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Upamecano, Orban (46. Haïdara), Klostermann – Kampl, Adams – Kluivert (61. Sörloth), Olmo (80. Henrichs), Nkunku (84. Hwang Hi-čchan) – Poulsen (80. Forsberg).
    Náhradníci: Martínez – Forsberg, Haïdara, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Konaté, Novoa Ramos, Samardžić, Sörloth.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – Schlager (85. Białek), Arnold – Baku (72. Philipp), Gerhardt (72. Victor), Steffen (72. Brekalo) – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Victor, Mehmedi, Phillip, Pongračić.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    bahis siteleri