Carolina – Detroit 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 1:6 (kon.) | Chicago – Tampa 2:3 (po pr.)
Nashville – Florida 4:5 (kon.) | Dallas – Columbus 2:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 7:3 (kon.)
Vancouver – Toronto 3:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
4:5 (0:2, 2:2, 2:1)
Florida Panthers
Pátek 05.03.2021, 02:07 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:56:00)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 38 | Přesilová hra: 0/2 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Pekka Rinne (NSH) – 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8%, odchytal 57:31
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:53

    Tři hvězdy utkání

    1. Aaron Ekblad (FLA) – 2+2
    2. Aleksander Barkov (FLA) – 0+3
    3. Mattias Ekholm (NSH) – 1+1
     
    Dramatickou přestřelku ovládli Panteři z Floridy, kteří v bojovném střetnutí porazili Nashville na jeho vlastním ledě 5:4 a připsali si cenné body do tabulky.

    Důležitý krok k vítězství udělali hosté už v první třetině, v níž se prosadili Verhaeghe a Marchment. V prostředním dějství padly čtyři branky, po dvou na každé straně. V závěrečném dějství sice Florida Ekbladem odskočila na rozdíl tří branek, ale Sissons s Johansenem dostali Predátory na kontakt. Jenže čtvrtý gól přišel příliš pozdě, v poslední minutě základní hrací doby domácí na kýžené vyrovnání nedosáhli.

    Florida přerušila sérii dvou porážek v řadě a v Centrální divizi zůstává na třetím místě v kontaktu s Tampou i Carolinou. Nashville je šestý, ztráta na čtvrté Chicago narostla na devět bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    To se nepodařilo, Aaron Ekblad vzápětí vysokým obloučkem poslal hru do středního pásma. Je to jasné, Florida zvítězí, domácí už nemají dostatek času.
     
    59:38
    Keith Yandle sice vyhodil, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací před Bobrovského. Domácí mají ještě dostatek času, důležité bude vyhrát buly.
     
    59:14
    Netrvalo dlouho a Hynesova družina znovu operuje v útočném pásmu, pochopitelně s šesti bruslaři na ledě. Filip Forsberg střílel z mezikruží do chráničů Forslinga.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:47 Ryan JOHANSEN - 4:5
     
    58:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes minutu a Nashville se dostává na dostřel! Arvidssonovu křižnou střelu Bobrovskij vyrazil pouze k RYANU JOHANSENOVI, jenž si bruslí puk zpracoval a poslal jej do poloodkryté klece. Asistence: Viktor Arvidsson a Filip Forsberg.
     
    58:25
    Radko Gudas vyhodil velmi chytrým způsobem. Puk sice zamířil mimo odkrytou klec, ale letěl tak pomalu, že Järnkrok musel hrát.
     
    57:34
    Jenže na vhazování byl úspěšnější Barkov a domácí tak musí začínat z vlastní obranné třetiny. Čas hraje proti nim, hokejisté ve žlutém si musí pospíšit.
     
    57:00
    Nashville vybojoval vhazování v útočném pásmu, Alexander Wennberg totiž vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Trenér Hynes reaguje a odovolává Rinneho na střídačku!
     
    56:30
    Roman Josi je na ledové ploše, na níž zůstává. Švýcar podpořil ofenzivní akci týmu, na jejímž konci byla rána Forsberga do výstroje gólmana.
     
    56:13
    V akci znovu Ekblad, nahrávku napříč pásmem poslal Verhaeghemu na brusle. Útočník si dlouho zpracovával touš, nakonec ho o něj připravil Richardson.
     
    55:39
    Florida by v přesilovce ráda definitivně rozhodla o vítězství. Lammikko našel Ekblada, ten si ale na hattrick a pátý bod v utkání ještě bude muset počkat.
     
    55:05
    Jonathan Huberdeau místo očekávané střely zadovkou nahrál Barkovovi. Fin vypálil příklepem, Rinne včas vystrčil svou vyrážečku.
     
    54:30
    Predátoři s radovali z kontaktní branky, jenže radost jim překazil vlastní spoluhráč Roman Josi, jenž mimo dění hry z frustrace sekl přes hokejku Radka Gudase. Místo gólu přichází dvouminutová hra ve čtyřech.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Ekholm (Arvidsson, Josi), 40. F. Forsberg (Arvidsson, Ekholm), 53. Sissons (Richardson, F. Forsberg), 59. Johansen (Arvidsson, F. Forsberg) – 7. Verhaeghe (Barkov, Ekblad), 10. Marchment (Ekblad), 21. Huberdeau (Hörnqvist), 39. Ekblad (Barkov, Huberdeau), 50. Ekblad (Barkov, Yandle)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Fabbro, Josi (C), Borowiecki, Ekholm (A), Benning, Harpur – Tolvanen, Mikael Granlund, F. Forsberg – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Haula, Cousins – Richardson, Sissons, Johansen.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Yandle, Forsling, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Acciari, Luostarinen, Marchment – Hinostroza, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: South, Dwyer – Suchánek, Toomey
    thejrc.org