Fulham – Leeds 1:2 (kon.)
konec
Fulham FC
1:2 (1:1)
Leeds United
Pátek 19.03.2021, 21:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:05:44)
    V pětašedesáti letech vyhrál Marcelo Bielsa svůj první odkoučovaný zápas na londýnské půdě
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 6 – 4
    Střely mimo: 4 – 7
    Držení míče: 52 % – 48 %
    Rohové kopy: 13 – 7
    Ofsajdy: 1 – 4
    Fauly: 13 – 12
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Leeds slaví první vítězství od 23. února a s ním spojený posun na jedenácté místo, jenž mu zajišťuje klidný závěr sezóny. To Fulham prohrál třetí z posledních čtyř zápasů. Zůstává na sestupové osmnácté pozici a má už o dva odehrané zápasy více než sedmnáctý Newcastle i šestnáctý Brighton.
     
    Fulham na svém hřišti herně nepropadl, jenže si nechal dát dva góly bezprostředně po vlastních neproměněných šancích. V první půli nechal Maja vyniknout Mesliera a o pár vteřin později už se na opačné straně radoval z vedoucí trefy Bamford. Ještě do přestávky zvládl po rohovém kopu vyrovnat dánský stoper Andersen, nicméně ve druhé půli už se do listiny střelců zapsal pouze hostující Raphina. Svěřenci kouče Scotta Parkera si už nevytvořili žádnou pořádnou šanci na vyrovnání. Ke změně konečného stavu 1:2 to naopak měli nejblíže Alioski s Dallasem.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Andersenův nákop způsobil neškodnou hlavičku Lookmana. Padající míč přistál v náruči Mesliera a to znamená, že United o tři body už nepřijdou.
     
    90+5
    Hodně nepovedený odkop Mesliera trenéra Bielsu očividně nepotěšil. Leedsu každopádně stačí ubránit už jen pár vteřin.
     
    90+4
    Podrážděná reakce po faulu na Robinsona. Žluté napomenutí dostal také Kalvin Phillips, nicméně hra zůstává zaseknutá daleko od obou branek.
     
    90+3
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Tyler Roberts, přichází Robin Koch.
     
    90+2
    Ruben Loftus-Cheek fauloval ve středu pole a ve druhé z celkových pěti nastavených minut inkasoval od hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    90+1
    Anguissova hlavička poslala Lookmanem centrovaný míč směrem na bránu, před kterou zasáhl Struijk. Trošku nepřehledná situace skončila vysvobozujícím odkopem.
     
    90
    Loftus-Cheek si musel pomoct s Robinsonem, z jehož zablokovaného centru vznikla výhoda rohového kopu. Těch je v tomto zápase opravdu požehnaně.
     
    89
    Lookmanův nákop sice letěl na hlavu Mitroviće, ale ten jenom posunul balon do náruče Mesliera. Moc času na vyrovnání už Fulhamu nezbývá.
    88. Ezgjan Alioski (LDS)
     
    88
    Phillips zprava centroval na spoluhráče, který se ve vzduchu proti dvěma bekům neprosadil. Míč ale propadl k Alioskému a Aréola musel kvůli jeho střele z levé strany rychle na zem.
     
    87
    Po Alioského zablokované střele fauloval Anguissa. Bielsův tým může šetřit čas a třeba i zahrozit ze standardní situace.
     
    86
    Mitrović víceméně nepodstoupil souboj s Llorentem o nakopnutý balón. United zabránili i rohovému kopu a rychle vyráží do protiútoku.

    Michal Břuchanský

    Branky: 38. J. Andersen (Lookman) – 29. Bamford (Harrison), 58. Raphinha (Bamford)

    Karty:   51. Lemina (FHM), 90+2. Loftus-Cheek (FHM) – 31. Bamford (LDS), 90+4. Phillips (LDS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 13:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:12.
    Fulham FC: Aréola – Aina (72. Tete), J. Andersen (C), Adarabioyo, A. Robinson – Anguissa, Reed (63. Loftus-Cheek), Lemina – Cavaleiro, Maja (46. A. Mitrović), Lookman.
    Náhradníci: Fabri – Bryan, M. Hector, T. Kongolo, Loftus-Cheek, A. Mitrović, Odoi, Ream, Tete.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), D. Llorente, Struijk, Alioski – Raphinha, Dallas, Phillips, T. Roberts (90+3. Koch), Harrison – Bamford (77. Klich).
    Náhradníci: Casilla – G. Berardi, Costa, Gelhardt, Jenkins, Klich, Koch, Poveda, Shackleton.

    Rozhodčí: Coote – Cook, Hopton
    bahis siteleri