Boston – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:8 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
Columbus – Carolina 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 2:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:0 (kon.) | Nashville – Detroit 7:1 (kon.)
Dallas – Tampa 4:3 (kon.) | Colorado – Vegas 5:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Florida Panthers
Pátek 26.03.2021, 01:07 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Chicagem a Floridou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago čeká ještě tvrdá práce v boji o postup do vyřazovací fáze. Momentálně drží poslední postupovou čtvrtou příčku Centrální divize, ale na pátý Columbus mají náskok pouhých dvou bodů. Forma Blackhawks v posledních zápasech není úplně ideální, v noci z úterý na středu přerušili vítězstvím právě nad Floridou sérii čtyř porážek v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Patrick Kane se 44 body.
     
    Florida Panthers

    Panteři z Floridy na tom jsou v sezóně o něco lépe než jejich dnešní soupeř. Okupují třetí příčku Centrální divize, na čtvrté Chicago disponují náskokem devíti bodů. Na druhou Carolinu ztrácí jeden bod, na vedoucí Tampu bodů šest. Svěřenci kouče Quennevilla také nemají úplně ideální formu, když prohrála ve třech z posledních čtyřech zápasů, doma porazili pouze 2:0 Nashville. Týmovou produktivitu vede s 37 body finský útočník Aleksander Barkov.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Mitchell, Keith (A), Boqvist, de Haan – P. Kane (A), Suter, DeBrincat (A) – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – D. Strome, Carpenter, Janmark – Kurashev, Söderberg, Highmore.

    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Strälman, Yandle (A), Nutivaara – Hörnqvist, Wennberg, Vatrano – Tippett, Luostarinen, Huberdeau (A) – Duclair, Verhaeghe, Marchment – Acciari, Hinostroza.

    Rozhodčí: Brenk, Rank – Berg, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Chicagem a Floridou začal! Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech, hosté zvolili bílé dresy. Na prvním buly úspěšný Pius Suter.
     
    00:41
    Aaron Ekblad vyhodil přes všechny čáry, hráči Blackhawks tudíž získali vhazování v útočném pásmu. David Kämpf vyhrál puk za sebe na Keitha, střelu zápěstím udržel ve výstroji Bobrovskij.
     
    01:12
    Ruský strážce svatyně musel zasahovat podruhé v krátkém časovém sledu. Tentokráte se včas stihl přemístit proti střele Kanea, kterou vykopl pravým betonem.
     
    01:46
    Svěřenci kouče Collitona jsou v úvodu jasně lepším týmem. P další střelecký pokus se přihlásil Ryan Carpenter, pokus zápěstím prosvištěl těsně nad.
     
    02:20
    Zničehonic však mohl udeřit na druhé straně! Carter Verhaeghe nabral velkou rychlost a tvrdou střelu Lankinen pouze ztlumil, za ním pak odklidil puk do bezpečí pozorný Zadorov.
     
    02:56
    Dobrou práci odvedl Sergej Bobrovskij, jenž levým betonem zakročil proti pokusu de Haana po ledě. Z velkého úhlu dorážel Alex DeBrincat pouze do boční sítě.
     
    03:11
    Kevin Lankinen raději přerušil hru. Vysokým oblouček vyslal nad bránu soupeře Jonathan Huberdeau, finský gólman si netroufl na rozehrávku.
     
    03:44
    Rozjetý Mattias Janmark chtěl najet z levého křídla před bránu, ale Anton Strälman jej nepustil. Úspěšná nebyla ani otočka kolem soupeřovy svatyně.
     
    04:20
    Bobrovského svatyně je v úvodu ostřelována ze všech stran. Zprava nabral velkou rychlost Patrick Kane, příklepem minul prostor u bližší, levé tyčky.
     
    04:32
    Souboj za vlastní svatyní ovládl Duncan Keith, který přimáčkl na mantinel Connollyho, načež po mantinelu rozehrál akci na Stromea.
     
    05:08
    Patrick Kane přes urputně bránícího Radka Gudase neprošel. Zkusil jej obelstít kličkou po levé straně, ale bek soka za záda nepustil.
     
    05:49
    Nejprve Alexander Wennberg naznačil střelu, aby vzápětí zadovkou našel Vatrana. Zakončení z dobré pozici Lankinen vyškrábl koncem lapačky.
     
    06:02
    Akci Panterů zastavilo postavení mimo hru. Mason Marchment nebyl spokojený s výrokem rozhodčího, ale to, že převzal kotouč až za modrou čárou, byl fakt.
     
    06:23
    Carter Verhaeghe neudržel hrací předmět na holi proti forčekujícímu bekovi de Haanovi. Na druhou stranu vyrazil Carl Söderberg, rána přes obránce Ekblada mezi tři tyče nezamířila.
     
    07:23
    Zpoza brány zkoušel zasunout touš k bližší tyči Frank Vatrano. O dorážku se pokusil nejméně třikrát, ale Lankinen o čisté konto, zatím, nepřišel.
     
    07:57
    Neprůstřelnost finského strážce svatyně trvá i po tvrdém projektilu MacKenzieho Weegara, v tomto případě černá guma orazítkovala plexisklo za brankou.
     
    08:18
    Florida v posledních okamžicích převzala iniciativu do svých rukou. Anton Strälman si vyměnil puk s Yandlem a vypálil od levého mantinelu do Lankinenovy výstroje.
     
    08:40
    Odvážná klička Duncanu Keithovi vyšla. Americký obránce jakožto poslední hráč Chicaga odvážným počinem vyřadil ze hry Hinostrozu, načež po mantinelu našel Kanea.
     
    09:17
    K dokonalosti chyběla jen gólová tečka. Kane vymyslel napříč pásmem nahrávku na Sutera, který okamžitě z voleje sklepával pro DeBrincata, Američan přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    09:57
    Ofenzivní složku mužstva podpořil ruský zadák Nikita Zadorov. Příliš daleko se neprobojoval, k mantinelu jej přišpendlil Huberdeau.
     
    10:30
    Tentokráte zastavil průnik domácího hráče Anton Strälman. Za záda nepustil rozjetého Kurasheva, jehož odstavil čistým hitem.
     
    10:46
    Panteři vyrazili do rychlého brejku. Výsledek? Postavení mimo hru. Vinnie Hinostroza byl rychlejší než s pukem jedoucí Alexander Wennberg.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:16
    Ryan Carpenter vezl kotouč po bekhendu, až k zakončení ho nepustil Mason Marchment. Forvard skončil za brankou, ke nevymyslel nic zajímavého.
     
    11:26
    Patrick Kane je prvním vyloučeným hráčem utkání. Nejproduktivnější hráč Chicaga v sezóně si nedal pozor na svou hůl, kterou podrazil rozehrávajícího Weegara.
     
    12:19
    Chicago i ve čtyřech rychle získalo útočné pásmo. Na modrou dostal nabito Calvin de Haan, tvrdý projektil mířící do levého horního rohu vytěsnil Bobrovskij pravým ramenem.
     
    12:55
    Hra vysokou holí byla odpískána Jonathanu Huberdeauovi. Ten si ještě celou situaci vyříkává s rozhodčím. Neměl pocit, že by se provinil proti pravidlům.
     
    13:05
    Po zblokované střele zkusil štěstí Mattias Janmark. Švédský útočník sám proti dvěma protihráčům nic zajímavého nevymyslel, jen nahodil za bránu soupeře.
     
    13:26
    Trest Patricka Kanea je minulostí. Americký ostrostřelec se okamžitě zapojil do hry, domácí totiž zůstávají pod tlakem elitní přesilovkové lajny.
     
    14:06
    Jestřábi udrželi čisté konto a po pravém mantinelu naopak ujel Ryan Carpenter. Při pokusu zápěstím mu ovšem touš sjel z čepele hole.
     
    14:40
    Puk v ochranné síti, vhazování proběhne ve středním pásmu. Philipp Kurashev od modré čáry trefil hůl spoluhráče Kubalíka, od níž touš vletěl vysoko do vzduchu.
     
    15:19
    Matthewovi Highmoreovi při pokusu o zpracování ujel kotouč od čepele hole. Zaváhání okamžitě využil k zisku puku Ekblad.
     
    15:57
    Finský gólman Kevin Lankinen jen napjatě sledoval, kde skončí puk po střele Huberdeaua, na kterou nedosáhl. Proletěl pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    16:18
    Slovo dostal Aaron Ekblad a jeho tvrdá forhendová střela příklepem. Lankinen vyrazil před sebe, do bezpečí následně odpaloval Keith.
     
    16:45
    Hosté z Floridy si zahrají druhou početní převahu. Na lavici hanby odjel beze slova Nikita Zadorov, jenž podklouzl a při této příležitosti podrazil Acciariho.
     
    17:03
    Nahrávka Cartera Verhaegheho po mantinelu neprošla k Ekbladovi, neboť brusle připevnil ke hrazení Mattias Janmark, tentýž hráč vzápětí Chicago osvobodil.
     
    17:31
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali útočné pásmo zpět poměrně brzy. S lehkým nahozením MacKenzieho Weegara od modré neměl Lankinen žádné starosti.
     
    18:20
    Úspěšné buly základem úspěšného osvobození. David Kämpf vyhrál vhazování na Duncana Keitha, jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    18:34
    Zvoní tyč! Těsně před návratem Zadorova na ledovou plochu vypálil z vrcholku pravého kruhu švihem Jonathan Huberdeau, jeho svižný pokus skončil na levé části brankové konstrukce.
    18:34 Huberdeau střelou ze zápěstí orazítkoval brankovou konstrukci
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Tlak Panterů ještě pár vteřin pokračoval, i navzdory pěti hráčům Chicaga na ledové ploše. Marchment poslal touš do před brankového prostoru, zde hrací předmět přikryl lapačkou gólman.
     
    19:36
    A ještě jeden zákrok pro finského brankáře ve službách Blackhawks. Ten si poradil s projektilem Weegara od pravého mantinelu.
     
    20:00
    Výhoda Chicaga trvala až do samotného konce úvodního dějství, proto rozhodčí vylučují současně se sirénou. Za podrážení stráví úvod prostřední části na trestné lavici Mason Marchment.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 13
     
    První třetina zápasu mezi Chicagem a Floridou branku nenabídla. Sledujeme vyrovnané střetnutí, v němž má mírně střelecky navrch hostující mužstvo, to je ale dáno především dvěma přesilovkami. Velkou šanci otevřít gólový účet utkání měl v 19. minutě Jonathan Huberdeau, střelu zápěstím poslal do levé tyče. Do prostředního dějství vstoupí domácí v početní převaze, se sirénou byl totiž vyloučen Marchment.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Jak již bylo zmíněno, domácí začínají prostřední dějství v přesilovce, na trestnou lavici usedl Mason Marchment. Útočná akce začíná u Lankinena.
     
    20:32
    Hokejisté Blackhawks se daleko nedostali. Alex DeBrincat totiž nedosáhl na dlouhou nahrávkou Kanea, načež Floridu vysvobodil Ekblad.
     
    21:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Jestřábi vedou! Před branku nahodil touš Boqvist, s dorážkou neuspěli Söderberg ani Hagel. Černou gumu si následně našel PATRICK KANE, a ten už zvládl přehodit bezmocně ležícího Bobrovského. Asistence: Carl Söderberg a Brandon Hagel.
    21:05 Patrick KANE - 1:0
     
    21:30
    Hostující kouč Quenneville ještě zvažoval možnost coach challenge, ale po shlédnutí rychlého záznamu na střídačku k ní nesáhl. Zřejmě si byl vědom, že gólu bylo dosaženo v souladu s pravidly.
     
    22:05
    Carter Verhaeghe naznačil střelu, načež nahrál napříč pásmem Huberdauovi. Kanadský útočník pálil z první těsně vedle levé tyče.
     
    22:43
    Marně hledal na Bobrovského recept Philipp Kurashev. Neuspěl střelou z levého kruhu, dorážku z forhendu posléze poslal vysoko nad.
     
    23:10
    Zakázané uvolnění vrací hru před ruského gólmana ve službách Floridy. Alexander Wennberg na dlouhou nahrávku Gudase nedosáhl.
     
    23:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvougólového náskoku! Obrovský přehled ve hře ukázal Kane, který na levé straně našel nikým nepokrytého DeBrincata. Jeho ránu ještě Bobrovskij levým betonem vykopl, ale pouze k PIUSI SUTEROVI. Švýcarský forvard si pravou bruslí touš zpracoval, aby vzápětí dovezl kotouč do brány v pokleku.
    23:34 Pius SUTER - 2:0
     
    24:30
    Vinnie Hinostroza neuspěl v souboji proti Duncanu Keithovi. Vypálil do amerického beka, ten naštěstí schytal ránu do chráněného místa.
     
    25:12
    Pokračuje aktivita Floridy. Na modrou dostal nahrávku Anton Strälman, jehož nahození mělo k úspěchu daleko, mimo bránu jej ztečoval Janmark.
     
    25:57
    Domácím se nedaří dostat z pod tlaku soupeře. Vyhození de Haana ještě Radko Gudas zastavil před modrou, načež přihrál po mantinelu Wennbergovi.
     
    26:28
    Ryan Carpenter a MacKenzie Weegar shodili rukavice a strhla se bitka mezi těmito dvěma hráči. Vítězně z ní vyšel první jmenovaný, který sokovi neuštědřil moc ran, ale za to jej úspěšně povalil na led.
     
    26:30
    Domácí mají přesilovku, neboť to byl hostující obránce Weegar, který shodil rukavice a soka přiměl k bitce. Dostal tak dvě minuty navíc.
     
    27:29
    V oslabení ujel do úniku Noel Acciari. Nevymýšlel žádné složitosti, forhendem mířil do horních pater brány. Ale trefil pouze břevno.
     
    27:48
    Alexander Wennberg postavil strom do cesty DeBrincatovi. Americký útočník se úspěšně vyhnul, ale při této příležitosti přišel o kotouč.
     
    28:17
    Tentokráte již jsme měli možnost vidět čistý, ale tvrdý hit. Postaral se o něj Radko Gudas, český bek si počkal na Patricka Kanea.
     
    28:30
    Utkání pokračuje v plném počtu na obou stranách. Trest Weegara vypršel, ale za něj na led naskočil spoluhráč, neboť ještě běží obráncův pětiminutový trest za bitku.
     
    29:18
    Zpoza brány nahrál Carter Verhaeghe do levého kruhu touš Masonu Marchmentovi. Z poměrně velkého úhlu nastřelil kanadský útočník pravé rameno Lankinena.
     
    29:46
    Ani teď hosté nebyli úspěšní, ale jejich tlak sílí! Nahrávku napříč pásmem obdržel Anton Strälman, švédskému zadákovi zabránil v zakončení drobnou tečí nahrávky Kubalík.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Chicago vede o dvě branky a má blízko druhému vítězství nad Floridou řadě. Do konce ale zbývá ještě dost času.
     
    30:47
    Radko Gudas opět potvrdil, v čem jsou jeho přednosti. V tomto případě si počkal na Sutera, jehož čistým způsobem poslal na mantinel.
     
    31:05
    Za zdržování hry odjíždí pykat na trestnou lavici obránce Ian Mitchell. Pod tlakem totiž vyhodil kotouč bez doteku plexiskla mimo hru.
     
    31:36
    Duncan Keith měl velké štěstí, že spoluhráče neposlal do tří. I on totiž vyhodil mimo hrací plochu, ale nyní to bylo za přispění plexiskla.
     
    32:20
    Forčekující Mattias Janmark nadělal rozehrávajícím obráncům Floridy velké starosti. Takové, že nakonec Ekblada přiměl k vycouvání z útočného pásma.
     
    32:45
    Aaron Ekblad si počkal na moment, kdy Lankinenovi zakryje výhled Hörngvist, pak vystřelil. Trefil masku gólmana, touš následně skončil v ochranné síti.
     
    33:05
    Ian Mitchell odseděl na lavici hanby kompletní dvě minuty. Kanadský zadák spěchá vypomoci spoluhráčům s defenzivou, tlak Panterů je enormní.
     
    33:27
    Obrovskou šancí na snížení pohrdl Alexander Wennberg. Volný puk stačilo přehodit přes pravý natažený beton gólmana, to se mu však nepovedlo.
     
    34:00
    Patrick Kane zakvedlal s pukem a našel DeBrincata, který místo zakončení ještě hledal Sutera. překvapivý Švýcar pustil puk mezi bruslemi.
     
    34:35
    Hru pěti proti čtyřem si dnes potřetí vyzkouší Jestřábi. Byl to Markus Nutivaara, kdo ve středním pásmu nedovoleným způsobem atakoval Söderberga.
     
    35:02
    Dylan Strome po mantinelu posunul puk na Zadorova. Následovala nahrávka do levého kruhu na Carpentera, ten nenašel mezeru mezi betony Bobrovského.
     
    35:44
    Se zpracováním měl velké problémy Brandon Hagel. Jeho chvilkového zaváhání okamžitě využil Aaron Ekblad. Kanaďan vyhodil, čtveřice Panterů střídá.
     
    36:13
    Naznačil střelu, místo toho si však Carl Söderberg sjel blíže bráně. Ve finále trefil jenom blokujícího Marchmenta, od jehož brusle puk vyskákal mimo útočnou třetinu.
     
    36:40
    Přesilová hra Chicaga je u konce. S koncem Nutivaarova trestu pálil příklepem Dominik Kubalík, Bobrovskij zakročil vyrážečkou.
     
    37:21
    Hosté pohrdli příležitostí, kdy ve třech ujeli sami na gólmana! Zakončoval Jonathan Huberdeau, s jehož bekhendovým blafákem a střelou po ledě si Lankinen věděl rady.
    37:21 Huberdeau si bekhendovou kličkou na Lankinena nepřišel
     
    37:36
    Mimo brankoviště podržel puk v lapačce gólman Kevin Lankinen. Muži v pruhovaném udělují finskému gólmanovi dvě minuty, trest odpyká Kurashev.
     
    38:21
    Panteři mají velkou možnost ke snížení v závěru prostředního dějství. Zatím se snaží marně, ránu Huberdeaua vyrazil Lankinen lapačkou.
     
    38:50
    Pochvalu zaslouží Connor Murphy. Tak dlouho za brankou obtěžoval Vatrana, až h připravil o černou gumu a po mantinelu hokejisty v červených dresech osvobodil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Na vrcholek levého kruhu obdržel nahrávku Frank Vatrano. Z úhlu zkusil překvapit Lankinena, Fin zůstal v pozoru.
     
    39:40
    Početní výhoda je minulostí, domácí hrají znovu v pěti hráčích na ledě. Stále ale platí, že jsou uzavřeni ve vlastním pásmu pod velkým tlakem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 30
     
    Hokejisté Chicaga udělali v prostředním dějství dva důležité kroky směrem k vítězství. Skóre otevřel na počátku 22. minuty v přesilové hře nejproduktivnější hráč týmu Patrick Kane, jenž našel volný puk a přehodil jej nad ležícího brankáře. Druhý zásah přišel o dvě minuty později, vyraženou střelu DeBrincata umístil v pokleku do brány Pius Suter. Floridu druhý inkasovaný gól nakopl a od tohoto momentu měla herně výrazně navrch, ale na skvěle chytajícího Lankinena zatím recept nenašla.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hokejisté Chicaga budou v třetím dějství bránit dvougólové vedení. Soupeři zatím udělují pořádnou lekci z efektivity, na bránu totiž vyprodukovali dvakrát méně střel.
     
    40:42
    První zákrok závěrečné dvacetiminutovky obstaral Kevin Lankinen. Finský gólman zmenšil střelecký úhel Vatranovi, jehož pokus ukryl v lapačce.
     
    41:20
    Sám proti třem neměl Brandon Hagel moc šancí na úspěch. Přesto zkusil štěstí, čistým způsobem jej obral Anton Strälman.
     
    41:44
    Domácí brankář tentokráte vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Za brankou zastavil puk a po mantinelu našel Keitha.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:19
    Patric Hörnqvist svou dlouhou holí vypíchl touš Murphymu, načež odjel na střídačku. Rychlostní souboj s americkým obráncem nepodstoupil.
     
    42:33
    Po vítězném buly Piuse Sutera puk získal Calvin de Haan. Se střelou dlouho neotálel, vypálil ze zápěstí. Bobrovskij zakročil lapačkou.
     
    43:11
    Kanadský obránce Aaron Ekblad protečoval nahrávku Weegara do útočného pásma. U kotouče byl nejrychleji Marchment, z velkého úhlu gólmana nepřekvapil.
     
    43:32
    Hráči Floridy ještě pár vteřin udrželi pásmo, avšak Lankinen již zasahovat nemusel. Střelu Acciariho za něj schytal blokující Highmore.
     
    44:01
    Odvážná jízda mezi kruhy v obranném pásmu Vinniemu Hinostrozovi vyšla. Prosvištěl mezi Kanem a DeBrincatem, před útočnou modrou narazil až proti Zadorovovi.
     
    44:15
    Nikita Zadorov hrál opět hlavní roli, když v blízkosti obranné modré tvrdě sestřelil Patrica Hörngvista. Švédskému útočníkovi přivodil zranění, do útrob stadiónu odchází s pomocí příslušníků realizačního týmu. Ruský bek inkasoval dvě minuty za sekání.
     
    45:00
    První útok Panterů v přesilové hře Jestřábi přestáli bez úhony. Zakončení Vatrana zblokoval Kane, do středního pásma pak touš vyhodil jeho krajan DeBrincat.
     
    45:32
    Složitou situaci zvládl Markus Nutivaara na jedničku, když bekhendem ještě udržel touš před útočnou modrou, navíc zvládl nahrát Marchmentovi. Hosté pokračují v útočném pásmu.
     
    46:03
    Před Lankinena najel Carter Verhaeghe. pravou bruslí tečoval nahození Strälmana a finský brankář měl velké štěstí, že ho černá guma trefila do masky.
     
    46:20
    Dvouminutový tresti Nikity Zadorova vypršel. Domácí se ubráněným oslabením zase o něco více přiblížili druhému vítězství nad Floridou v řadě.
     
    47:02
    Vítězství ale ještě nemají ani zdaleka jisté. Alexander Wennberg vyzkoušel průnik skrze dvojicí protihráčů, stopku mu ukázkovým vypíchnutím puku vystavil Keith.
     
    47:36
    Kevin Lankinen raději přerušil hru, když si lapačkou sáhl pro vysoké nahození MacKenzieho Weegara, které by s největší pravděpodobností proletělo nad brankou.
     
    48:22
    I navzdory dvojici bránících protihráčů Anthony Duclair udržel puk na hokejce. Ve finále vypálil po ledě k pravé tyči, brankář zasáhl levým betonem.
     
    48:55
    Obránce Gustav Forsling obkroužil bránu a zastavil se těsně před modrou čáru. Z otočky nahodil na bránu, slabé nahození zastavil pozorný bek Murphy.
     
    49:15
    Komickou vložku předvedl hráčům čárový rozhodčí, který při snaze zastavit pohyb podklouzl a upadl na led. Situaci přešel úsměvem.
     
    49:44
    Zpátky ke hře. Kevin Lankinen drží čistý štít i poté, co ho křižnou střelou zápěstím ohrozil Eetu Luostarinen. Včas srazil pravou ruku k tělu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Chicago nadále vede o dva góly a je blízko zisku důležitých dvou bodů.
     
    50:57
    Kličkovanou Franka Vatrana utnul Duncan Keith. Toho nezajímal puk, nýbrž hráč, jehož čistě přišpendlil na mantinel. Ukázkový hit.
     
    51:11
    Alexander Wennberg viděl po levém mantinelu sprintujícího Hinostrozu, ale touš mu poslal za brusle. Této skutečnosti využil k zisku puku bránící Zadorov.
     
    51:44
    Útok Jestřábů táhl středem Dylan Strome. Před modrou čárou udělal kličku Ekbladovi, načež projel do útočného pásma. Ofsajd, spoluhráč Kurashev byl v útočné třetině o pár chvil dříve.
     
    52:29
    Pius Suter ujel společně s Patrickem anem do přečíslení dvou proti jednomu. Švýcar nahrál bekhendem nejproduktivnějšímu hráči týmu, ten forhendem minul cílové zařízení.
     
    52:57
    Kane si prodloužil střídání. Nabral velkou rychlost a zbavil se Ekblada. Otočka zpoza brány však nebyla úspěšná, útočník při ní podklouzl.
     
    53:20
    Panteři jsou zpět v útočné třetině a usilují o snížení ztráta. Nahození Huberdeaua od pravého mantinelu tečoval Hinostroza mimo tři tyče.
     
    53:47
    Forčekující Janmark způsobil Antonu Strälmanovi velké potíže. Švédský obránce nakonec situaci zvládl, pomohl si nahrávkou kolegovi z obrany.
     
    54:18
    Owen Tippett nabral velkou rychlost, jenže zapomněl vystřelit. S kotoučem dojel za branku, kde jej úspěšně zpacifikovala dvojice protihráčů.
     
    54:48
    Podél Carpentera propasíroval Gustav Forsling kotouč na Verhaegheho. Forvard zakončoval z vrcholku levého kruhu těsně nad horní tyčku.
     
    55:06
    Velkou rychlost nabral Aaron Ekblad. Uhel osobnímu strážci v podobě Stromea a vypálil přes Kurasheva. Puk prosvištěl o kousek vedle pravé tyče.
     
    55:47
    MacKenzie Weegar nahazoval od modré čáry do přehuštěného brankoviště. Kotouč si ve změti hokejek našel Lankinen, přikryl ho lapačkou.
     
    56:12
    Dobrou práci odvedl Duncan Keith. Americký zadák vyhodil tak šikovně, že rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění, Gudas musel hrát.
     
    56:45
    Odvážná volba vyšla Nikitu Zadorovovi na jedničku. Ruský obránce vystartoval proti Marchmentovi, jehož bodyčkem vyvedl z rovnováhy.
     
    57:21
    Utkání plyne v závěru základní hrací doby rychlým tempem, což pochopitelně více vyhovuje domácím. Do středního pásma tentokráte vyhodil Murphy.
     
    57:50
    Hosté se usadili v útočné třetině. Trenér Guenneville dal signál Bobrovskému, který upaluje na střídačku, Panteři zkouší powerplay!
     
    58:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. BRANDON HAGEL byl tím, kdo zastavil nahrávku Ekblada a nejen to. Pravou bruslí si přikopl kotouč na hokejku a ještě z vlastní obranné třetiny trefil odkrytou klec. Bez asistence.
    58:36 Brandon HAGEL - 3:0
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:09
    Pius Suter je ještě poslán na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění, ale tento prohřešek ho už určitě mrzet nebude, na vítězství Jestřábů nic nezmění.
     
    59:39
    O čisté konto Kevina Lankinena málem připravil Carter Verhaeghe. Jeho střela finskému gólmanovi vypadla a puk se pomalu sunul za brankovou čáru. V poslední chvíli zareagoval Connor Murphy, který touš odpálil mimo nebezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    Chicago podruhé během tří dnů na domácím stadiónu porazilo Floridu a udělalo další důležitý krok směrem k postupu do play-off. Jestřábi nepovolili Panterům jediný zásah, sami naopak vstřelili tři.

    Klíčový momenty střetnutí se odehrály v úvodu druhé třetiny. Skóre nejprve otevřel nejproduktivnější hráč týmu Patrick Kane, na nějž o dvě minuty později navázal úspěšnou dorážkou z pokleku Pius Suter. Hráči Floridy měli v každé třetině drtivou střeleckou převahu, ale na výborného Lankinena nevyzráli ani jednou. V závěru zkusili zvrátit nepříznivý stav hrou bez gólmana, sami ale naopak inkasovali třetí gól, vítězství domácích pečetil trefou do prázdné brány Brandon Hagel.

    Svěřenci kouče Collitina se díky druhému vítězství v řadě odpoutali pátému Columbusu na rozdíl tří bodů. Florida zůstává třetí, avšak ztráta na druhou Carolinu narostla na tři body.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 21 – 41 | Přesilová hra: 1/3 – 0/6 | Trestné minuty: 17 – 21

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kevin Lankinen (CHI) – 41 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:55
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 58:07

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) – 0+0, +1 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 20:47
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 14:28
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 14:27

    Tři hvězdy utkání

    1. Kevin Lankinen (CHI) – 41 zákroků
    2. Patrick Kane (CHI) – 1+1
    3. Pius Suter (CHI) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:48)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. P. Kane (Söderberg, Hagel), 24. Suter (DeBrincat, P. Kane), 59. Hagel


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Mitchell, Keith (A), Boqvist, de Haan – P. Kane (A), Suter, DeBrincat (A) – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – D. Strome, Carpenter, Janmark – Kurashev, Söderberg, Highmore.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Strälman, Yandle (A), Nutivaara – Hörnqvist, Wennberg, Vatrano – Tippett, Luostarinen, Huberdeau (A) – Duclair, Verhaeghe, Marchment – Acciari, Hinostroza.

    Rozhodčí: Brenk, Rank – Berg, Murray
    bahis siteleri