Washington – New Jersey 4:0 (kon.) | St. Louis – Anaheim 1:4 (kon.) | Arizona – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Boston – Buffalo 3:2 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.)
Colorado – Vegas 2:3 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Winnipeg Jets
Sobota 27.03.2021, 03:07 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:48:42)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 29 | Přesilová hra: 1/4 – 2/6 | Trestné minuty: 12 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 56:12
    Connor Hellebuyck (WPG) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Connor Hellebuyck (WPG) – 25 zákroků
    2. Paul Stastny (WPG) – 1+1
    3. Noah Hanifin (CGY) – 0+2
     
    Hokejisté Winnipegu potvrdili výbornou formu z posledních zápasů, na ledě Calgary vybojovali v dramatické bitvě těsné vítězství 3:2.

    V prvních dvou třetinách stříleli do černého pouze hosté. Jako první skóroval kapitán Blake Wheeler, jenž v 10. minutě využil přesilovou hru. Také prostřední dějství mělo jediného střelce, a sice Kylea Connora, který nadvakrát přetavil v gól svůj únik.

    Nejvíce vzruchu přinesla třetí třetina. Milan Lucic nejprve snížil v přesilovce, načež Tryskáčům vrátil dvougólový náskok Paul Stastny, rovněž gólem z početní převahy. V závěru domácí sáhli ke hře bez gólmana a při powerplay vstřelil kontaktní gól Matthew Tkachuk. Vyrovnat se už Plamenům ale nepodařilo.

    Svěřenci kouče Mauriceho se vítězstvím dotáhli na lídra Severní divize z Toronta. Calgary zůstává šesté se čtyřbodovým odstupem za čtvrtým Montrealem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Winnipeg je blízko vítězství. Nahození Marka Giordana nedokázal nikdo ze spoluhráčů ani protihráčů tečovat, gólman tak zapsal snadný zákrok. Sean Monahan nyní musí vyhrát buly, jinak je rozhodnuto.
     
    59:21
    Connor Hellebuyck skvěle zasáhl pravým betonem proti pokusu Mikaela Backlunda. O dorážku zabojovali Ryan a Tkachuk, ale hostující defenziva si poradila, do rohu kluziště bruslí odkopl Poolman.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:07
    Krátce pro buly se autor zatím rozhodujícího gólu Paul Stastny dopustil podrážení proti Tkachukovi. Dvě minuty a velká příležitost pro Calgary k vyrovnání.
    58:01 Matthew TKACHUK - 2:3
     
    58:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je znovu jednogólový! Lindholm našel na hraně brankoviště MATTHEWA TKACHUKA, k němuž přistoupil Pionk pozdě, za střelou do levého horního rohu natahoval Hellebuyck lapačku marně. Asistence: Elias Lindholm a Noah Hanifin.
     
    57:30
    Není nač čekat. Johnny Gaudreau nahodil puk do útočného pásma a domácí trenér dal signál Markströmovi, jenž míří na střídačku. Calgary zkouší powerplay.
     
    57:07
    Mason Appleton si hodil puk kolem Ramuse Anderssona, ale černou gumu sám nedojel. Za bránou byl u hracího předmětu nejrychleji Juuso Välimäki.
     
    56:35
    Švédský bek rozjel rychlou akci na duhou stranu. Nahrál do jízdy Seanu Monahanovi, jenž střílel z levého kruhu z bodu pro vhazování těsně nad břevno.
     
    56:20
    Trevor Lewis si vyměnil touš s Forbortem a pokračoval v jízdě po pravém mantinelu. Ztroskotal až u útočné modré, klička proti Anderssonovi se nesetkala s úspěchem.
     
    55:19
    Ještě pokračuje klasická přesilovka pěti proti čtyřem. Tvrdou dělovku vypálil od modré čáry Neal Pionk. Jacob Markström spatřil touš na poslední chvíli. Stihl máchnout lapačkou a černou gumu v ní udržel.
    54:54 Paul STASTNY - 1:3
     
    54:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přesilovka pěti proti třem využita, hosté se výrazně přiblížili vítězství. Scheifele našel Wheelera, který z první nahrál před branku PAULOVI STASTNYMU a nepokrytý americký útočník z bezprostřední blízkosti našel mezeru v postavení Markströma. Asistence: Blake Wheeler a Mark Scheifele.
     
    54:37
    Hosté mají k dispozici minutu a půl dlouhou početní převahu pěti proti třem! Jacob Markström chtěl pomoci spoluhráčům, jenže puk vyhodil mimo hru bez doteku plexiskla, obdržel tak dvě minuty za zdržování hry.
     
    54:15
    Hokejisté v černých dresech se úspěšně ubránili. Mark Giordano v osobním souboji přetlačil Andrewa Coppa a vyhodil přes všechny čáry.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 47. Lucic (Backlund, Hanifin), 59. M. Tkachuk (E. Lindholm, Hanifin) – 10. Wheeler (Stastny, Connor), 26. Connor (Poolman), 55. Stastny (Wheeler, Scheifele)


    Calgary Flames: Markström (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, N. Nestěrov, Välimäki – E. Lindholm, Monahan, J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, M. Tkachuk – Dubé, S. Bennett, Lucic – Leivo, D. Ryan, Nordström.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: Joannette, Schlenker
    bahis siteleri