Carolina – Tampa 4:3 (kon.) | Toronto – Edmonton 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.)
Dallas – Florida 3:4 (po pr.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Columbus 4:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Winnipeg Jets
Neděle 28.03.2021, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Rittich (CGY) – 12 zápasů, úspěšnost 90,76%
    Dominik Simon (CGY) – 9 zápasů, 0+0
     
    Vzájemné zápasy aktuální sezóny

    Calgary Flames – Winnipeg Jets 2 : 3
    Calgary Flames – Winnipeg Jets 3 : 2
    Winnipeg Jets – Calgary Flames 4 : 1
    Winnipeg Jets – Calgary Flames 3 : 2
    Winnipeg Jets – Calgary Flames 3 : 4sn
    Winnipeg Jets – Calgary Flames 4 : 3p

    Jets mají lepší bilanci vzájemných zápasů. Ovšem při pohledu na výsledky lze říci, že jde o těsné zápasy! I poslední včerejší zápas (3:2) skončil těsným rozdílem. Kdy Flames dramatizovali duel ve třetí třetině, avšak jejich soupeř byl vždy krok napřed a dokázal zvítězit.
     

    Winnipeg Jets

    Hosté míří za svým dalším play off a vyhřívají se na druhé pozici s 44 body. Stejný počet bodů má i první Toronto, které mělo menší herní krizi v posledních kolech a přišlo o svůj náskok. Zatímco Winnipeg už má tři utkání v řadě za sebou a podařilo se mu bodově dotáhnout lídra divize.
    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mark Scheifele (13+27). Celkově tomuto Kanaďanovi patří pátá příčka v kanadském bodování! Tento hráč je velmi zajímavý i mimo led. Dá se říci, že je pro něj hokej vášní. Velmi dobře zná historii NHL a inspirace, zkušenosti sbírá v různých videoanalýzách jak své hry, tak hry ostatních hráčů v různých týmech. Tento ofenzivní útočník má taky velmi dobrou techniku při vhazování.
     

    Calgary Flames

    Domácí celek drží šestou příčku konference s 33 body a pomalu a jistě se jim vzdaluje účast v play off. Navíc nyní mají herní krizi, neboť mají za sebou čtyři porážky. Flames jsou taky nejhůře střílejícím celkem v divizi a dokonce i poslední Ottawa má o tři vstřelené branky více. Flames doposud nastřílelo celkem 91 branek.
    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Elias Lindholm (8+21). Na soupisce Flames figuruje taky další evropský hráč ze severu a to Fin Juuso Välimäki, který je považován za nováčka v NHL. Jeho začátky kariéry zbrzdily dvě velká zranění. Při svém debutu před třemi lety si po 22 zápasech poranil kotník. Po vyléčení přišlo další poranění, když si přetrhal šlachu, což si vyžádalo další delší dobu léčení. Avšak do letošního ročníku zasáhl tento hráč bez zranění a doposud tento bek nasbíral sedm kanadských bodů (1+6).
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Rittich (Markström) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, N. Nestěrov – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – M. Tkachuk (A), Backlund, Mangiapane – Lucic, S. Bennett, Dubé – Nordström, D. Ryan, Leivo.

    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: M. Joannette, B. Meier – S. Barton, D. Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    První nahození ze strany hostujícího celku, které nepřineslo nebezpečí pro branku Flames a ti po vybojovaném puku otáčí hru na druhou stranu
     
    01:08
    Domácí celek se na delší dobu usadil v pásmu soupeře, ovšem došlo jen k souboji u mantinelu a Jets posléze vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    01:52
    Z pravé strany přišla střela, kterou musel vyrážet Laurent Brossoit. Následně z levé strany střílel další hráč Flames a opět tu byla práce pro brankáře Brossoita, který jen vyrazil před sebe a po skrumáži nakonec našel puk před svou brankou a přerušil hru!
     
    02:31
    Domácí celek tedy začal hodně aktivně směrem dopředu. Podruhé v zápase se do útoku dostává Winnipeg.
     
    03:25
    Noah Hanifin vypálil od modré čáry, jeho pokus byl sražen do rohu kluziště.
     
    04:05
    Nahození od modré čáry, které si vyžádalo první úspěšný zákrok pro českého gólmana.
     
    04:26
    Další pohyb hráčů Jets v útočném pásmu Calgary nepřinesl nebezpečí pro branku soupeře a ten se dostává ze svého pásma.
     
    05:25
    A opět domácí obtěžují defenzívu soupeře. Nahození z levé strany bylo sražené za branku. Úvod zápasu se nese v rychlém tempu, kdy sledujeme hru nahoru a dolů.
     
    06:29
    Andrew Mangiapane ještě dokázal zastavit hru u modré čáry a soubojem u mantinelu podržel pásmo pro svůj tým. Jets se však brzy dokázali osvobodit a dostávají hru do středního pásma.
     
    07:17
    Dobré nahození od modré čáry, před Brossiotem dobře operoval útočník Flames. Ten byl strážen obráncem a neměl dostatek času a prostoru k lepší dorážce.
     
    08:35
    Winnipeg se dlouho v útoku neohřál a brzy ztratil útočné pásmo. Flames doslova na svého soupeře vlétlo. Zatím zápasu chybí větší šance.
     
    09:22
    Mason Appleton neuspěl v souboji u mantinelu. U modré čáry se však hostům podařilo zadržet puk. Za brankou Ritticha došlo k dalšímu souboji pro puk a pro Jets byl tento souboj neúspěšný.
     
    10:21
    Trevor Lewis dostal puk do jízdy a v první moment chtěl hledat najíždějícího soupeře, který byl pokryt soupeřem a tak zkusil vystřelit. Jeho pokus mu nesedl.
     
    10:36
    Po první komerční pauze se Jets dostali do první nebezpečnější akce, kdy Rittich nadvakrát musel krotit puk před svou brankou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:39
    Mark Giordano si bruslí zastavil vyhozený puk od zadního mantinelu a zkoušel poslat hned na branku soupeře. Ale trefil jen nejblíže stojícího hráče Jets.
     
    12:21
    Adam Lowry svým pohybem zastavil svého soka v postupu vpřed a Jets nyní nedovolili soupeři žádné manévry v jejich pásmu.
     
    13:12
    Sam Bennett si najel do pásma, ovšem zpoza obránce jen nastřelil puk na branku a vynutil si vhazování před Brossoitem.
     
    14:13
    Calgary si stále drží vysoké tempo, které nastolilo hned od úvodu zápasu a mířilo s další útočnou akcí. Ovšem tentokrát brankáře Jets neohrozilo.
     
    15:05
    Rittich dobře zareagoval na střelu z levé strany a srazil puk za svou branku. Následně Winnipeg ztratil útočné pásmo.
     
    15:53
    Dobrý pas z pravé strany a Adam Lowry nedokázal trefit tuto dobrou přihrávku před brankou a promáchl puk. S tímhle byl měl Rittich velké problémy!
     
    16:22
    Andrew Mangiapane a Matthew Tkachuk se pokoušeli znepříjemnit zákrok brankáře, ale k dorážce se nakonec nedostali. Brossoit zakryl puk pod svou lapačku.
     
    17:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Laurent Brossoit nahozený puk srazil hokejkou k mantinelu. Ten si dojel Leivo a dostal jej před branku, kde se Monahan pokoušel dorážet, ovšem JOSH LEIVO se znovu dostal do centra dění a byl tím posledním hráčem, který dokázal zasunout puk do branky. Asistence: Sean Monahan.
    17:13 Josh LEIVO - 1:0
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dylan DeMelo – 2 min., držení).
     
    17:58
    Flames je tedy za svou aktivitu odměněno brankou a nyní mají další šanci, neboť hrají svou první přesilovku.
     
    18:25
    Jets dostávají hru do středního pásma a úvod svého oslabení zatím zvládají.
     
    18:49
    Calgary se rychle dokázala dostat zpět do pásma a dvě nepříjemné střely musel řešit brankář hostí.
     
    19:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Gaudreau přihrál k modré čáře, kde přesně k pravé tyčce vystřelil MARK GIORDANO a kapitán Calgary se mohl jít radovat ze své další trefy. Využitá přesilovka pro Flames! Hodně této brance pomohl i bránící Mason Appleton, od jehož čepele se ještě puk příhodně srazil do branky. Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
    19:15 Mark GIORDANO - 2:0
     
    První třetina skončila.
     
    První třetina patřila domácímu celku, který začal aktivně a svou aktivitu udržel po celou první třetinu. Navíc ji korunoval dvěma zásahy v samotném závěru první třetiny. Rittich zatím neměl příliš tolik práce a navíc si Winnipeg nevytvořil žádnou nebezpečnější šanci a zůstalo jen u náznaků šancí.
     
    Střely na branku: 16:7!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se hned v úvodu druhé třetiny dostávají ke své první brance. MASON APPLETON dostal nabito a jeho rána skončila, i za přispění teče domácího hráče, za zády Ritticha, který nedokázal zareagovat na rychlou změnu dráhy puku. Asistence: Andrew Copp.
    20:34 Mason APPLETON - 2:1
     
    22:06
    Slibný útok Flames nekončí zakončení, ale vyloučením hráče hostí. Flames si tak zahraje svou druhou přesilovku v dnešním souboji.
     
    22:12
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Neal Pionk – 2 min., hákování).
     
    22:54
    I druhý rozjezd přesilové hry je ze strany domácích pomalejší. Zatím se Plamenům nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    23:32
    To se děje ve druhé minutě přesilové hry. Hodně aktivní v kombinaci je Mark Giordano a Lucic, který si hledá místo před brankou soupeře.
     
    23:50
    Delší kombinace skončila nebezpečnou ranou Lindholma a puk nakonec skončil sražený v ochranné síti!
     
    25:00
    Domácí hrají dobře i ve druhé části hry, ale v první minutě si nepohlídali Appletona a ten dokázal vsítit kontaktní branku. Jets se však neodpíchli k lepší hře.
     
    25:22
    Domácí nyní měli menší problémy v kombinaci ve svém pásmu, což jim značně znepříjemnil napadající soupeř.
     
    26:06
    Před obránce se puk nedostal na branku Calgary. Jets pokračuje ve své útočné snaze.
     
    26:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je LOGAN STANLEY, který se dostal ke střele a puk o horní tyčku zapadl do branky Flames. Ti rázem ztrácí své dvou brankové vedení a i jejich soupeř se dokázal poměrně rychle dostat ke svým dvěma brankám. Navíc pro Stanleye je to první branka v NHL! Asistence: Kyle Connor a Nate Thompson.
    26:19 Logan STANLEY - 2:2
     
    27:38
    Domácí celek podnikl rychlý útok, při kterém musel zasahovat Laurent Brossoit a ten si poradil s tímto přímým útočným výpadem.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., hrubost).
     
    28:39
    Winnipeg má velkou šanci otočit hru na svou stranu a uvidíme, jak se jim povede v první přesilovce dnešního zápasu.
     
    29:10
    Rittich měl nyní na mále a puk po takovém nahození propadl za jeho zády, ale obránce duchapřítomně dokázal zastavit puk před brankovou čarou a zametl jej pod Ritticha.
     
    29:37
    Andrew Copp se pokoušel dvakrát dorážet na branku, ale v tísni obránce neměl dost prostoru k lepšímu zakončení.
     
    30:07
    Flames dokázalo ubránit své první oslabení a drží remízový výsledek.
     
    30:36
    Ihned se vydali do útoku a Laurent Brossoit měl po delší době zase práci a vyrazil nepříjemnou střelu.
     
    31:40
    Puk se nyní pohybuje z jedné strany na druhou a ani jeden z brankářů neměl důvod zasahovat.
     
    32:41
    Po dobré střele od modré čáry se puk odrazil od horní tyčky a to přesně do míst, kde byl před brankou Mark Scheifele, který měl na chvíli odkrytou branku, ale z první neuspěl se svou dorážkou a následně zasáhl Rittich!
     
    33:19
    Na druhé straně střílel Lucic, který je taky hodně vidět v dnešním zápase. Na kanadský bod v tomto duelu však čeká.
     
    33:36
    Teď však půjde za katr a to za sekání.
     
    34:28
    První minuta přesilové hry nepřinesla ze strany Jets nic nebezpečného a nyní se snaží ve středním pásmu dostat puk pod svou kontrolu.
     
    35:26
    V závěru přesilové hry nebezpečně střílel od modré čáry Nikolaj Ehlers a v nepřehledné situaci nakonec Rittich zastavil puk svým betonem!
     
    35:52
    I po skončení přesilovky pokračovali Jets v útočném snažení, ovšem k další ráně na branku soupeře se už nedostali.
     
    36:35
    Laurent Brossoit už nemá ve druhé třetině tolik práce, jako v té první. Nyní si však Calgary vyžádalo jeho pozornost.
     
    37:13
    Brossoit opět v permanenci a musel dávat pozor na střelu od modré čáry. Ta však zasáhla Appletona a záhy raději rozhodčí přerušil hru. Appleton však dostal ránu někam do výstroje a s bolestivější grimasou odjíždí na střídačku.
     
    38:03
    Blíží se nám závěr druhé třetiny, ve které se Winnipeg dokázal vrátit na vyrovnaný zápas, ale do vedení se zatím nedostal.
     
    38:48
    Monahan táhl další útok Flames, po kterém přišlo zakončení, které však nerozvlnilo síť za brankářem Jets.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina nám nabídla dvě branky a to hned v jejím úvodu. Jet se dokázali rychle dostat ke kontaktní brance a následně srovnat zápas. Od té doby jsme mohli sledovat vyrovnanou hru od obou týmů, kdy hosté měli o něco nebezpečnější zakončení a Ritticha dokonce jednou zachránila horní tyčka.
     
    Střely na branku ve druhé třetině: 7:9!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Calgary kombinuje s pukem a hledá cestu směrem k brance svého soka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se opět dostávají do vedení! Autorem branky je ANDREW MANGIAPANE, který si na modré čáře zpracoval puk a z levé strany dokázal vystřelit. Střela nebyla nikterak razantní, avšak puk nakonec prošel pod betony zasahujícího brankáře Brossoita, který asi trochu podcenil tuto situaci. Asistence: Noah Hanifin a Christopher Tanev.
    40:49 Andrew MANGIAPANE - 3:2
     
    42:40
    Jets tedy opět musí dotahovat, což se nyní snažil jeden z hráčů z pravé strany, Rittich byl u své tyčky včas.
     
    43:16
    Hráč Flames operoval za brankou Winnipegu, ale obránci mu nakonec znemožnil nějaké zakončení zpoza branky.
     
    43:40
    Mark Scheifele se nedostal ke střele z pravé strany a objel branku soupeře. Dokázal přihrát na spoluhráče, ten byl však dobře pokrytý a Calagary se dostalo z pásma.
     
    44:49
    Laurent Brossoit musel čelit další nebezpečné střele a rozhodčí nyní do hry téměř nezasahují. Hodně svižný úvod třetí třetiny.
     
    45:17
    Tucker Poolman neměl čistou dráhu ke střele a jen nahodil puk na zadní mantinel, který se odrážel před branku. Zde si však defenzíva soupeře dokázala včas poradit.
     
    45:44
    Mark Scheifele se dostal do ofsajdu a tento přechod to útoku se Jets nepovedl. Vhazování ve středním pásmu.
     
    46:36
    Po vyhraném vhazování se hosté pokoušeli něco vymyslet. Nakonec se domácí po vyhraných soubojích u mantinelu dostávají ze svého pásma.
     
    47:21
    Před brankářem Jets se opět objevil Andrew Mangiapane a to ihned znamenalo nebezpečí pro brankáře hostí.
     
    47:33
    Tvrdá rána z pravé strany, za kterou se gólman hostí jen ohlédl, jak puk orazítkoval mantinel!
     
    47:48
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí ani nemají tlak, ale opět se radují z branky. No, a i tato branka je tak trochu vinou brankáře. Ten chtěl zastavit puk svou hokejkou a tvrdou razanci od SAMA BENNETTA nakonec nestačil čepelí zastavit a pustil poměrně jednodušší střelu, proti které šlo zakročit rozhodně lépe. Asistence: Joakim Nordström a Mikael Backlund.
    47:48 Sam BENNETT - 4:2
     
    49:30
    Hostující celek už jednou v zápase o dvě trefy prohrával a nyní má další ambice, aby toto manko srovnal. Nicméně nyní už budou hosté zápasit i s plynoucím časem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:24
    A mohlo být daleko hůře! Po další střele Calgary se rozezvučela tyčka za Brossoitem.
     
    51:11
    Winnipeg jen zavezl puk do pásma a poté se už nedokázal dostat do nějaké útočné kombinace. Hosté se nyní nemohou dostat pořádně k puku.
     
    51:59
    Mason Appleton se pokoušel o individuální akci, ale hráč jej od pravého mantinelu nepustil do střeleckého prostoru.
     
    52:38
    Laurent Brossoit po nepřesvědčivých zákrocích nyní ukázal jeden z těch lepších a uchránil nyní svůj celek od tří brankového manka!
     
    53:23
    Vůbec se nepřerušuje a čas se pro Winnipeg velmi rychle krátí. Navíc nemá puk pod kontrolou a musí se bránit.
     
    54:39
    Hráči Winnipegu se snaží aktivně napadat svého soka, ten však drží puk podél mantinelů a nedovoluje nastolení nějakého tlaku ze strany Jets.
     
    55:18
    Calgary se provinilo zakázaným uvolněním a už trochu unavená pětice hráčů musí zůstat na ledové ploše.
     
    55:39
    Hostům se i nadále nedaří podržet puk na delší dobu a po přechodu modré čáry jej brzy ztrácí.
     
    56:10
    Sean Monahan naopak prověřil dobrou střelou Brossoita, který měl co dělat, abyl puk udržel na své hrudi. Další hodně krkolomný zákrok Jets, který však gólman zvládl.
     
    56:32
    Hosté odvolali svého brankáře a vcelku brzy zkouší hru v šesti hráčích.
     
    56:55
    Ale ani probíhající power play jim nepřináší tlak v pásmu Calgary a už vůbec ne, žádné zakončení.
     
    57:44
    Až teď vznikla velká skrumáž před brankou. Puk pak vyplaval na pravou stranu, ale Rittich se dobře přesunul ke své tyčce a zastavil dobrou střelu! Vše však vzniklo první střelou, která brankáři propadla a puk se na krátko zastavil těsně před brankovou čarou!
     
    58:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:20
    Jets sice vyhrálo buly, ale nepřesné přihrávka znamenala opuštění pásma Calgary, které je velmi blízko k cennému vítězství.
     
    58:56
    Střela z první, kterou hráč vyslal z levé strany. Puk minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    59:35
    Další vyhození domácích a těm už dnešní výhra neunikne.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Calgary si dnes vyšláplo na Winnipeg, který si nepřipíše čtvrté vítězství v řadě za sebou. V závěru se přece jen hosté dostali do tlaku, ale jejich dlouhé power play nakonec nepřineslo další kontaktní branku. David Rittich se dnes v brance ukázal v dobrém světle a svými dobrými zákroky pomohl výhře Flames!
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:7!
    Střely celkem v zápase: 33:24!
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    David Rittich (CGY) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 59:58.
    Laurent Brossoit (WPG) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 56:19

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich – 22 zákroků, úspěšnost 91,7%

    Tři hvězdy utkání
    1. Andrew Mangiapane (CGY) 1+0
    2. Josh Leivo (CGY) 1+0
    3. Matthew Tkachuk (CGY) 0+0 (06:40:34)

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 18. Leivo (Monahan), 20. Giordano (J. Gaudreau, E. Lindholm), 41. Mangiapane (Hanifin, Ch. Tanev), 48. S. Bennett (Nordström, Backlund) – 21. Appleton (Copp), 27. Stanley (Connor, N. Thompson)


    Calgary Flames: Rittich (Markström) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, N. Nestěrov – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – M. Tkachuk (A), Backlund, Mangiapane – Lucic, S. Bennett, Dubé – Nordström, D. Ryan, Leivo.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Stastny – Ehlers, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

    Rozhodčí: M. Joannette, B. Meier – S. Barton, D. Nansen
    bahis siteleri