CSKA Moskva – Omsk 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
1:4 (0:1, 0:1, 1:2) Stav série: 0:1
Avangard Omsk
Neděle 18.04.2021, 17:00 • CSKA Arena, Moskva • Play-off KHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u finále KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi CSKA a Omskem. Úvodní buly je naplánováno na 17:00 a my budeme u toho.
     
    CSKA Moskva

    Moskvané asi budou považováni za menšího favorita celé finálové série. CSKA se vydařila základní část na jedničku. Dohromady získalo jednadevadesát bodů a ovládlo nejen Západní konferenci, ale i celou ligu. Moskvané samozřejmě ve vyřazovacích bojích vyzvali nejhorší tým z divize, kterým byl Spartak. Záležitost to byla jednoznačná a postup ve čtyřech zápasech. Následovala mnohem větší bitva, když CSKA narazilo na Lokomotiv. Rozhodovat musel až sedmý duel, ale CSKA to zvládlo. V konferenčním finále se Moskvané utkali s Petrohradem, který porazili 4:2 na zápasy.
     
    Avangard Omsk

    Dá se však očekávat, že většina českých fanoušku bude přát spíše Omsku, kde nastupuje gólman Šimon Hrubec. Avangard hrál ve Východní konferenci, ve které se umístil na druhé pozice se ziskem osmdesáti čtyř bodů. Omsk se v prvním kole utkal s Jekatěrinburgem, takže k vidění byl souboj českých gólmanů. Celkem došlo na pět zápasů a lépe si vedl Šimon Hrubec. Další série nabídla o jednu utkání více, ale Omsk znovu zvítězil, tentokrát přehrál Magnitogorsk. Konferenční finále bylo nejtěžší bitvou, jelikož došlo na sedm utkání. V nich ale Avangard porazil Kazaň a může si užívat finále celé ligy. Kdo nakonec vyhraje Gagarinův pohár?
     
    Letošní vzájemné zápasy:

    10.12.2020: Omsk – CSKA 1:4
    4.10.2020: CSKA – Omsk 4:2
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) 12 zápasů v play-off, 8 výher, úspěšnost zákroků 95,4%, průměr obdržených branek – 1,43.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Dahlbeck, Ar. Sergejev, Gilmour, Kiselevič (A), M. Robinson (A), Blažijevskij, Rykov – Andronov (C), P. Karnauchov, Sošnikov – Okulov, Šalunov, Mamin – Slepyšev, Leipsic, Loktionov – Tělegin, Sorkin, Afanasjev – Světlakov.

    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Šaripzjanov (A), Pokka, Gotovec, Běreglazov, Kaski, Čisťakov, Gončarov – K. Kostin, Knight, Boucher – Kovalčuk (C), Zernov, Činachov – Chochlačov, Tolčinskij, K. Semjonov – Dědunov, Stas (A), A. Potapov – Kablukov.

    Rozhodčí: Ravodin, Olenin – Zacharankov, Sadovnikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A finále KHL se nám právě rozjelo, dnes nás čeká první zápas v sérii mezi CSKA a Omskem! Favorité jsou domácí hokejisté, ale na předpoklady se nehraje.
     
    00:36
    A přesně z toho důvodu se jako první hnali do útočné akce hosté. Alexandr Chochlačov přihrával na spoluhráče mezi kruhy, ale k němu přihrávka nedošla.
     
    01:08
    A celkem záhy zde budeme mít přesilovou hru pro Moskvu. Jede z hostí podrazil soupeře v rohu hřiště a CSKA zatím hraje ve výhodě v šesti hráčích.
     
    01:40
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ville Pokka – 2 min., podrážení).
     
    02:06
    Domácí hokejisté mají celkem slušnou možnost na to, aby šli velmi brzy v tomto utkání do vedení. Omsk však první vhazování vyhrál a přes všechny čáry vyhodil.
     
    02:27
    A to byla první možnost CSKA! Jeden z domácích udržel puk na útočné modré a Maxim Mamin si sjel od mantinelu k zakončení, Šimon Hrubec však celou situaci ustál!
     
    02:58
    Moskvané vystřídali přesilovkové formace a znovu se drží v útočném pásmu. Omsk brání samozřejmě ve čtyřech a je hodně stažený před gólmanem.
     
    03:25
    Mat Robinson vyslal dobrou bombu od modré a český gólman toho moc neviděl. Přesto zasáhl betonem, avšak domácí mohou nadále kombinovat.
     
    03:40
    Ville Pokka je na ledě!
     
    04:11
    Jeden z domácích to zkusil individuální akcí a dostal se až ke střele. Byl jím Andrej Světlakov, jenže jeho tečovaná rána škrtla lapačku Hrubce a šla vedle.
     
    04:48
    Moskvané vstoupili do dnešního utkání o něco aktivněji, rozhodně jim pomohla i přesilová hra. Pavel Karnauchov zakončoval bekhendem, ale branku minul.
     
    05:18
    Až nyní se dostali ke kotouči také hostující hokejisté, kteří jej podrželi za brankou a nechali oba týmy vystřídat. Následovala celkem rychlá ztráta...
     
    05:57
    Nechybělo moc a mohli jsme vidět první branku! Brendan Leipsic zachytil puk ve středním pásmu a byl to on, kdo se nakonec dostal ke střele. Skóre se však stále nemění!
     
    06:16
    Bogdan Kiselevič musel spěchat do svého obranného pásma za odraženým kotoučem. Sice tam byl jako první, jenže následně kotouč poslal na zakázané uvolnění.
     
    06:49
    Pro Avangard je to vlastně první možnost na vytvoření si nějaké šance. Viděli jsme jen nahození od modré, jehož dráhu letu Lars Johansson kontroloval.
     
    07:16
    Nyní jsme viděli několik soubojů ve středním pásmu, ze kterých vítězně vzešli domácí hokejisté. Ti ale o kotouč celkem brzy přišli a budou se muset bránit.
     
    07:53
    Avšak ne dlouho, jelikož Omsk se sice dostal do útočného pásma, ale to bylo vše, co předvedl. Oběma týmům to nyní trochu skřípe v ofenzivní fázi hry.
     
    08:19
    Jinak je dobré si říci, kdo hraje v jakých dresech. Domácí hokejisté nastoupili klasicky v červenomodré kombinaci, zatímco ti hostující v černobílé.
     
    08:57
    Moskvané se drží v útočném pásmu a snaží se obstřelovat branku Hrubce ze všech možných pozic. Ten ale zatím drží svůj tým na nule inkasovaných gólů.
     
    09:32
    Hosté zahráli jen na zakázané uvolnění, a tak se museli zase jenom bránit. Následně se jim však povedlo vyvézt kotouč a Lars Johansson zasahoval.
     
    10:15
    Už je za námi více jak polovina první periody a tempo utkání není vůbec špatné. Viděli jsme i několik zajímavých možnost, ovšem domácí žádnou nevyužili.
     
    10:44
    A tak se o to pokouší o několik sekund později. Znovu kombinovali v útočném pásmu, jenže přihrávka zpoza branky nenašla nikoho v domácím dresu.
     
    11:13
    Střely na branku: 12 – 2!
     
    11:38
    CSKA má zatím jednoznačnou převahu, což můžeme vidět i na počtu střel. Šimon Hrubec nyní musel čelit další, ale v pohodě zasáhl. Je tu další komerční pauza.
     
    11:56
    Ta už je za námi, a tak se může pokračovat ve hře. Damir Šaripzjanov měl problémy, když vyvážel kotouč, ale ještě před pádem na led ho stihl odehrát.
     
    12:29
    Moskvané zabojovali v útočném pásmu a povedlo se jim kotouč získat do své moci. Maxim Mamin znovu číhal před brankou, ale kotouč se k němu nedostal.
     
    13:05
    Hostující centr sice byl při prvním vhazování napomínaný, avšak následně buly stejně vyhrál. Dopředu se tak zase po delší době mohou hnát hosté.
     
    13:40
    Jegor Rykov nahazoval kotouč od modré, když byla před Šimonem Hrubcem změť těl. Tu domácí obránce neprostřelil, a tak mohl zůstat český gólman v klidu.
     
    14:10
    Domácí pokračují v aktivní hře, a tak jsme viděli další střelu. Maxim Sorkin se dostal na pravý kruh, ovšem hostující brankář vytáhl důležitý zákrok ramenem.
     
    14:43
    Tentokrát museli Moskvané spěchat do obranného pásma, kam se odrazil kotouč. Bez větších potíží to ale zvládli a mohou zase jít prověřit českého gólmana.
     
    15:15
    Už to vypadalo, že se tomu tak opravdu stane. Domácí hráč si najel do dobré pozice na pravém kruhu, ovšem na poslední moment byl od střely odtlačen.
     
    15:37
    Semjon Čisťakov na druhé straně nahazoval kotouč na teč, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Omsk se však nadále drží v útočném pásmu a kombinuje.
     
    15:57
    Avangard právě vstřelil branku!
    A hosté jdou poměrně překvapivě do vedení v tomto utkání! Semjon Čisťakov posunul kotouč na pravou stranu, kde se do něj opřel JEGOR ČINACHOV, jehož skvělá rána zapadla do protilehlého růžku. Asistence: Semjon Čisťakov a Oliwer Kaski.
    15:57 Jegor ČINACHOV - 0:1
     
    17:19
    Omsk může vstřelená branka nakopnout, naopak domácí trochu srazit. Moskva sice byla jasně lepším týmem, ale své šance na rozdíl od soupeře nevyužila.
     
    17:41
    Tentokrát jsme viděli střelu v podání domácích ihned po vhazování, což bylo trochu nečekané. Šimon Hrubec ale svou lapačkou mimo letící kotouč hlídal.
     
    18:06
    Corban Knight byl napomínán při vhazování, při druhém pokusu přesto uspěl. Vypadá to, že Avangard půjde do šaten za jednobrankového vedení.
     
    18:31
    Omsk to tentokrát zkusil přihrávkou až na útočnou modrou, avšak tam byla domácí obrana připravena. CSKA si proto ještě může nějakou tu možnost vytvořit.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:27
    Hráči v červenomodrých dresech rozjeli ještě svou akci od svého gólmana, ovšem daleko se s pukem nedostali. Omsk tuhle třetinu jednoduše o gól vyhraje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, po které rozhodně budou spokojenější hostující hokejisté, kteří o jeden gól vedou. Přesto byla první perioda výhradně v režii domácího celku, který měl hned několik zajímavých možností. Ani jednu z nich ale nevyužil, a tak bude muset dotahovat jednogólové manko. Parádní ranou z první se totiž trefil po přistrčení Čisťakova Jegor Činachov.

    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 17 – 5
    Trestné minuty: 0 – 2
    Vhazování: 10 – 11
    Zblokované střely: 4 – 10
    Hity: 4 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    A už se zase hraje! Domácí hokejisté musí dotahovat jednobrankové manko, povede se jim to v prostřední části? Budou muset proměňovat šance.
     
    20:41
    Omsk začal aktivně a hned se dostal k nahození od modré. Lars Johansson ale mohl zůstat v klidu, jelikož k teči nedošlo a kotouč nešel mezi tři tyče.
     
    21:08
    Maxim Mamin přejel odraz kotouče od mantinelu, což ho mohlo hodně mrzet! Jinak se mohl s kotoučem jenom obtočit a mohl mířit sám na gólmana.
     
    21:42
    Domácí hráč vymyslel fantastickou křižnou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ovšem následná střela od mantinelu netrefila branku hostů.
     
    22:32
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:52
    Domácí hokejisté mají možnost na srovnání průběžného stavu. Už se dostali do zajímavé kombinace, ale po špatné přihrávce vyhodili hosté kotouč daleko.
     
    23:11
    A Moskvanům se nedaří dostat se zpět do útočného pásma. Avangard si dobře brání obrannou modrou a nepouští svého soupeře do nějaké kombinace.
     
    23:58
    Nakonec se tam CSKA přece jen dostalo, ovšem Šimon Hrubec mohl zůstat poměrně v klidu. Vypadá to, že domácím se nepodaří využít ani druhou přesilovou hru.
     
    24:32
    Damir Šaripzjanov je na ledě!
     
    25:04
    Hráči v červenomodrých dresech se drží v pásmu, ale nahození od modré hostující gólman vytěsnil do zadního mantinelu. CSKA se však nadále drží u puku.
     
    25:40
    Už přes tři minuty se hraje bez přerušení, a tak nám dnešní duel poměrně rychle plyne. Sergej Andronov se snaží něco vymyslet, ale je aktivně napadán.
     
    26:13
    Komerční přestávka.
     
    26:49
    Kupí se nám nepřesnosti na obou stranách, a tak nám úroveň hry trochu spadla. Jednu z nich nyní udělali hosté, kteří zahráli puk na zakázané uvolnění.
     
    27:25
    Hosté vybojovali vhazování v útočném pásmu, které si navíc brzy zopakují. Domácí zahráli puk jen na zakázané uvolnění, a tak se hra k nim do obrany vrací.
     
    28:15
    Hra se nám v posledních momentech až nezvykle často přerušuje. To rozhodně hře neprospívá, a tak nevidíme podobně zajímavý duel jako v první části.
     
    28:40
    Šimon Hrubec se rozhodl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Stihl to těsně, jelikož byl hned napadán. Navíc kotouč letící po mantinelu domácí zachytili.
     
    29:18
    Avangard se nám na několik okamžiků usadil v útočném pásmu a zkusil to nahozením od modré. Lars Johansson mohl zůstat v klidu a nezasahovat.
     
    30:11
    Omsk se ze svého obranného pásma rozjel do zajímavého přečíslení. Nakonec měla přijít přihrávka, ovšem domácí gólman schoval puk do výstroje.
     
    30:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    A pozor, hosté se dostávají v polovině zápasu do dvoubrankového vedení, to je už hodně nadějné! KIRILL GOTOVEC si sjel z modré na vrcholek kruhu a ranou z první rozvlnil síť za domácím gólmanem. Asistence: Sergej Tolčinskij a Kirill Semjonov.
    30:42 Kirill GOTOVEC - 0:2
     
    31:03
    No, s domácími hokejisty to nyní nevypadá úplně dobře, Moskvané jsou sice aktivní, ale Šimon Hrubec znovu působí velmi jistě a drží svůj tým nad vodou.
     
    31:55
    Komerční přestávka.
     
    32:13
    Moskva bude muset rozjet novou útočnou akci od svého gólmana. To se jim ale zrovna nepovedlo, a tak se budou muset zase bránit akci soupeře.
     
    33:01
    Pavel Karnauchov to měl hodně těžké, jelikož přihrávka na něj byla hodně vysoká. Proto získal puk obránce Omsku, který může jít postupně do ofenzivy.
     
    33:38
    Reid Boucher se snažil sklepnout letící kotouč, ovšem to se mu nepovedlo. Dopředu tak otočili domácí, ale Maxim Sorkin nedokázal ze vzduchu trefit puk.
     
    34:12
    Jeden z domácích se ocitl za brankou hostujícího týmu v pozici vsedě, přesto se nechtěl nechat kotouč obrat. CSKA je během chvilky zpět u kotouče.
     
    34:48
    Ilja Kovalčuk táhl jako kapitán další akci svého týmu po pravé straně. Nakonec zvolil střelu, kterou Lars Johansson udržel ve výstroji a nepovolil dorážku.
     
    35:03
    Omsk hraje přesně to, co potřebuje. Drží kotouč na svých hokejkách a nepouští svého soupeře k ničemu nebezpečnému. Hraje v druhé periodě dobře.
     
    35:35
    Nyní to domácí překombinovali, jinak mohli snížit na rozdíl jedné branky! Přihrávka na Blažjievskiho už byla ale moc, a tak nedošlo ani k zakončení domácích.
     
    36:11
    Andronov se rozhodl napadat rozehrávku soupeře, ale celkem brzy to vzdal. Následoval úprk na střídačku, a tak jsou na ledě čerstvé formace obou týmů.
     
    36:58
    Do konce prostřední periody nám chybí poslední tři minuty a Omsk vede o dvě branky. Moskvané drží kotouč na svých hokejkách, ale je to bez střelby.
     
    37:32
    Nyní už chybělo hodně málo a mohlo to být jen o gól! Šimon Hrubec se dostal mimo ideální pozici a kotouč se ocitl za ním. Za brankovou čáru ovšem nedojel, a tak je to stále o dva!
     
    38:03
    Už se zase hraje více jak tři minuty bez přerušení. CSKA drží kotouč na svých hokejkách a druhá útočná formace se snaží vymyslet něco směrem dopředu.
     
    38:45
    Moskvané se snaží, jenže jejich snaha zatím k ničemu většímu nevede. Neviděli jsme asi ani gólovou možnost domácích v druhé třetině...
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:28
    A na poslední vteřiny druhé třetiny si ještě budeme muset počkat. Jedno z plexiskel se totiž uvolnilo, a tak musí dojít k jeho opravě, pak se bude pokračovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A už jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých nadále vede Omsk. Ten navíc o jednu branku navýšil své vedení. Kirill Gotovec si sjel z modré na vrcholek kruhu a jeho projektil prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Moskvané sice byli znovu aktivnějšími hráči, ale Šimon Hrubec potvrzuje dobrou formu.

    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 22 – 13
    Trestné minuty: 0 – 4
    Vhazování: 20 – 23
    Zblokované střely: 5 – 17
    Hity: 6 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    A už se zase hraje! Domácí celek musí dohánět dvoubrankové manko. To nebude mít vůbec lehké, jelikož Šimon Hrubec předvádí opravdu dobrý výkon.
     
    41:01
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A pozor, domácí po minutě střílí gól a rozdíl už je jenom jednobrankový! Brendan Leipsic jen poslal kotouč do útočného pásma. Tam ho ANDREJ LOKTIONOV sebral z hokejky soupeře a tváří v tvář gólmanovi si poradil. Bez asistence.
    41:01 Andrej LOKTIONOV - 1:2
     
    41:55
    A hostí si mohli vzít dvoubrankové vedení zpět! Alexandr Chochlačov se dostal k odraženému kotouči těsně před brankou, ale gólmana nepřekonal!
     
    42:28
    Oliwer Kaski předvedl pěknou kličku v souboji jeden na jednoho, díky které se zbavil soupeře. Poté ale kotouč jenom odevzdal a dopředu mohou jít domácí.
     
    43:04
    Jenže Moskvané se ani nadvakrát nedostali do útočného pásma. Budou tak muset napadat rozehrávku soupeře a získat kotouč brzy do své moci.
     
    43:46
    To se CSKA nyní povedlo a drží kotouč za brankou soupeře. Touš se však dotkl střídačky hostujícího celku, a tak musel hlavní rozhodčí zápasu přerušit hru.
     
    44:18
    Konstantin Okulov velmi dobře napadal soupeře v útočném pásmu a dokázal prostrčit kotouč až na modrou. Tam ale nebyl zachycen a vyjel z pásma.
     
    44:48
    Jegor Afanasjev byl napadán u mantinelu, přesto udržel puk na své hokejce. Stačilo ale jen pár sekund a na domácí straně přišla laciná ztráta.
     
    45:04
    Komerční přestávka.
     
    45:24
    Hosté sice dosáhli branky, ale sudí okamžitě rozpažuje a branka Omsku platit nebude! Alexej Běreglazov přenechal kotouč svému spoluhráči, když Sergej Tolčinskij narazil do tyčky a vyhodil branku ze svého postavení. Až poté puk projel za brankovou čáru.
    45:24 Neuznaná branka hostujícího celku
     
    45:51
    Moskvané tak přežili menší klinickou smrt a potřebují nadále vstřelit alespoň jednu branku... Ta by v současné době poslal zápas do prodloužení, nekonečného.
     
    46:18
    Konstantin Okulov zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho podržel proti třem soupeřům. Jeho následná přihrávka ovšem nepatřila mezi ty nejpřesnější.
     
    46:54
    Omsk se na chvilku vydal do točného pásma, ovšem zadovka nebyla přesná a přišla ztráta kotouče. Oba týmy se následně vydaly raději na střídačku.
     
    47:25
    Jegor Afanasjev poslal puk za branku soupeře, ovšem tam byli jen hostující hokejisté. CSKA by si potřebovalo vytvořit tlak, jenže to se mu zatím nedaří.
     
    48:06
    Alexandr Chochlačov nabral dobrou rychlost, a tak si chtěl kotouč odrazit od zadního mantinelu. Myšlenka to nebyla špatná, ovšem domácí obrana si poradila.
     
    48:58
    Střely na branku: 25 – 20!
     
    49:19
    Ivan Tělegin poslal rychle puk na obránce, jelikož se k němu řítil jeden ze soupeřů. Mat Robinson ho poté podržel za brankou a počkal na vystřídání.
     
    49:44
    Hokejisté v červenomodrých dresech se na okamžik dostali do útočného pásma. Nic většího ovšem nevymysleli, a tak budou muset v ofenzivě zabrat.
     
    50:13
    Domácí centr vyhrál vhazování na modrou, odkud přišla prudká střela obránce. Šimon Hrubec ale nakonec nemusel zasahovat a dopředu míří Omsk.
     
    51:11
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Leipsic.
     
    51:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nádherná akce hostů znamená využitou přesilovou hru a znovunabyté vedení o dvě branky! Po vyhraném vhazování následovala kombinace, do které se zapojila celá pětka. Corban Knight byl na hranici brankoviště, kam nalákal i gólmana. Následně posunul kotouč na pravou stranu, kde byl volný REID BOUCHER, jenž trefil odkrytou část branky. Asistence: Corban Knight a Sergej Tolčinskij.
    51:23 Reid BOUCHER - 1:3
     
    52:36
    Omsk je samozřejmě povzbuzený vstřelenou brankou a troufám si říct, že si své vedení pohlídá. Moskvané nejspíše první domácí duel před diváky prohrají.
     
    52:56
    Anton Slepyšev se vydal napadat soupeře k zadnímu mantinelu, ale měl to daleko. Proto soupeř stihl kotouč odehrát bez potíží a Avangard může dopředu.
     
    53:17
    Sergej Tolčinskij se dostal ke kotouči ihned po vhazování. Následně posílal puk někam mezi kruhy na spoluhráče, ovšem jeho přihrávka nikoho nenašla.
     
    53:52
    Moskvané mají problémy s vhazováním, nedaří se jim je vyhrávat. Proto musí bojovat o kotouče, jenže Omsk rychlými pasy většinou soupeře přehraje.
     
    54:16
    Jeden z domácích obránců zastavil rozvíjející se akci ve středním pásmu a rozjel rychlý protiútok. Nepřesná přihrávka připravila Moskvu velmi rychle o touš.
     
    54:59
    A další chyba na domácí straně... Ne, Moskvané nehrají nyní vůbec dobře. Jsou pod velkým tlakem, jelikož prohrávají o dvě branky. Dnes nejspíše padnou.
     
    55:36
    Do konce utkání nám navíc nechybí ani pět minut. Domácí hokejisté by si potřebovali vytvořit nějaký tlak, jenže v posledních momentech se spíše brání.
     
    56:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:02
    A očekávané se stalo realitou, čtyři minuty před koncem hrají domácí v šesti bez gólmana!
     
    56:36
    Sergej Andronov byl nyní hodně blízko snížení stavu! Nejspíše se trefil do odraženého kotouče před brankou, ale jeho dorážka mířila těsně vedle branky.
     
    57:02
    Následně navíc došlo k vyhození kotouče v podání Omsku. CSKA má od té doby problémy se založením útoku, přestože má na hřišti o jednoho muže více.
     
    57:38
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Hosté trefují odkrytou branku a zapíší první výhru ve finálové sérii! ILJA KABLUKOV zachytil puk v obranném pásmu a trefil se přes celé hřiště přesně doprostřed prázdné branky. Asistence: Alexej Potapov.
    57:38 Ilja KABLUKOV - 1:4
     
    58:13
    Nyní už se asi nedá očekávat, že domácí odvolají gólmana. Přece jen vstřelit tři branky během necelých tří minut... Nevypadá to dnes úplně reálně.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:28
    Moskvané už se ani nijak moc nesnaží útočit. Oba týmy chtějí zápas víceméně jen dohrát. Přesto si ještě musel Šimon Hrubec zapsat úspěšný zákrok.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Sošnikov – 2 min., hákování).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! První finálový zápas série nakonec ovládli hostující hokejisté, kteří vyhráli rovnou o tři branky! Přitom po první minutě poslední periody bylo zaděláno na drama, když se tváří v tvář Hrubcovi prosadil Andrej Loktionov. Moskvané toho ale poté moc nevymysleli, navíc inkasovali v oslabení. Hosté navíc využili první přesilovou hru v zápase, když se po krásné kombinaci trefil Reid Boucher. Domácí poté hráli vabank, ovšem Ilja Kablukov se trefil přes hřiště do prázdné branky.
     
    Dnešní utkání sledovalo 7138 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 26
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 34 -33
    Zblokované střely: 7 – 21
    Hity: 8 – 23
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) výhra, 1 inkasovaná branka, úspěšnost zákroků 96,55%.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:29:33)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 42. Loktionov – 16. Činachov (Čisťakov, Kaski), 31. Gotovec (Tolčinskij, K. Semjonov), 52. Boucher (Knight, Tolčinskij), 58. Kablukov (A. Potapov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Dahlbeck, Ar. Sergejev, Gilmour, Kiselevič (A), M. Robinson (A), Blažijevskij, Rykov – Andronov (C), P. Karnauchov, Sošnikov – Okulov, Šalunov, Mamin – Slepyšev, Leipsic, Loktionov – Tělegin, Sorkin, Afanasjev – Světlakov.
    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Šaripzjanov (A), Pokka, Gotovec, Běreglazov, Kaski, Čisťakov, Gončarov – K. Kostin, Knight, Boucher – Kovalčuk (C), Zernov, Činachov – Chochlačov, Tolčinskij, K. Semjonov – Dědunov, Stas (A), A. Potapov – Kablukov.

    Rozhodčí: Ravodin, Olenin – Zacharankov, Sadovnikov

    Diváci: 7138
    CSKA Moskva 2 4 Omsk
    #1 Neděle 18.04.2021 • 17:00
    CSKA Moskva - Omsk 1:4
    #2 Úterý 20.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 3:0
    #3 Čtvrtek 22.04.2021 • 18:30
    Omsk - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 24.04.2021 • 16:00
    Omsk - CSKA Moskva 4:3 po prodl.
    #5 Pondělí 26.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 0:2
    #6 Středa 28.04.2021 • 18:00
    Omsk - CSKA Moskva 1:0
    bahis siteleri