Marseille – Štrasburk 1:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
1:1 (0:0)
RC Štrasburk
Pátek 30.04.2021, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, ani tentokráte jsme neviděli žádnou ofenzivní hitparádu. Marseille sice měla míč častěji na kopačkách, jenomže to nevedlo k vyloženým šancím. Dnešní duel přeci jenom nabídl dvě branky, po rohovém kopu se prosadil hostující obránce Mitrović, který tak svůj celek poslal do vedení. Zhruba pět minut před koncem zápasu ovšem srovnal domácí Benedetto. (22:55:21)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Pape Gueye (Olympique Marseille).
     
    90+3
    Milik byl v souboji o míč příliš pozdě a sudí mu ukázala žlutou kartu.
     
    90+3
    Do konce už moc času nezbývá. Domácí jsou i nadále na polovině soupeře, kde rozjeli další delší kombinaci.
     
    90+2
    Do pokutového území nyní přilétla centrovaná nabídka, kterou si dokázal najít domácí Benedetto, kterému se nepovedlo odcentrovat.
     
    90+1
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Moïse Dion Sahi.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Domácí totiž pokračují v aktivitě a na případnou vedoucí branku budou mít ještě nastavený čas.
    86. Darío BENEDETTO - 1:0
     
    86
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácím se povedlo srovnat krok! Střídající DARIO BENEDETTO si seběhl do pokutového území, kde si naskočil na centrovanou nabídku z levé strany, po které se mu důraznou hlavičkou povedlo zamířit do protipohybu brankáře, jenž si na míč dokázal sáhnout.
     
    86
    Hezkým způsobem se až do pokutového území nyní prodral domácí Henrique, který se v tísni dostal k centru, jenž ovšem skončil v rukavicích brankáře.
     
    86
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Habib Diallo, přichází Mahamé Siby.
     
    86
    Diallo tak dlouho prodlužoval střídaní, až vyfasoval kartu.
     
    85
    Domácí pokračují v náporu, nyní pro změnu zahrávali rohový kop z levé strany. Payet svůj centr stočil přímo k pozornému hostujícímu brankáři Selsovi.
     
    84
    Nyní si domácí celek vybojoval standardní situaci poměrně daleko od branky. Payet to přesto zkoušel směrem na branku, míč ale poslal dost vedle.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Boubacar Kamara, přichází Darío Benedetto.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Pol Lirola (Olympique Marseille).
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Marseille stále marně dobývá opačné pokutové území, nyní se nedokázal prosadit ani Milik.
     
    80
    Sels si dával s odkopem od své branky poměrně načas, přesto se mu na opačné polovině povedlo najít Dialla, kterého ve vzduchu dokázal předčít González.
     
    79
    K hezkému zakončení se nyní dostal domácí Thauvin, který si tradičně potáhl míč na levou nohu, jenomže jeho střelu dokázal brankář Sels zneškodnit.
     
    78
    Olympique Marseille to bude mít přesto nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku a do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut.
     
    77
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Dimitri Liénard, přichází Ibrahima Sissoko.
     
    76
    V roli posledního obránce posléze musel zasahovat domácí González, který tak za sebe nepustil nahrávku pro Dialla. Následovat bude rohový kop.
     
    75
    Posléze jsme sledovali sympatické zakončení z kopačky hostujícího Lienarda, který to zkoušel levou nohou, jenomže Mandandovi se povedlo zakročit.
    73. Stefan MITROVIĆ - 0:1
     
    73
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu jdou hosté do vedení! Rohový kop z levé strany se totiž velice přesně snesl přesně na hlavu obránce STEFANA MITROVIĆE. Ten si naskočil na malém vápně, kde se mu povedlo předskočit Gonzáleze a poté překonal také brankáře Mandandu.
     
    73
    Na útočnou polovinu se posléze dostal také hostující celek, který to rovněž zkoušel centrem do šestnáctky, jenomže Caci nedokázal nikoho oslovit.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Domácí jsou neustále s míčem na kopačkách, jenomže k žádným šancím to nevede.
     
    70
    Olympique Marseille se znovu dostal k hranici pokutového území, kam plachtil další centr. Ten se ovšem stal snadnou kořistí obránce Mitroviće.
     
    69
    S míčem se do operativní pozice dostal domácí Gueye, který pouze přenášel hru do volného prostoru, kde s balónem nic moc nevymyslel Henrique.
     
    68
    O nahrávku si na pravé straně řekl hostující Guilbert, který se posléze pokoušel předat míč do tandemu na Dialla, kterého si ale pohlídal González.
     
    67
    Podél levého křídla se prohnal hostující Lienard, který měl poměrně dost času na centrovanou nabídku, která se přesto snesla do rukavic brankáře.
     
    66
    Po kombinaci na útočné polovině si Payet píchl míč daleko od kopačky, což dokázal využít pozorný Mitrović, který ho odpálil daleko na druhou stranu.
     
    65
    Po delší době se také Štrasburk dostal k souvislejší práci s míčem na polovině soupeře, jenomže nahrávku od Bellagardeho zablokoval Balerdi.
     
    64
    Domácí tak budou chvíli hrát v početní nevýhodě, což se zanedlouho znovu změní. Zatím sledujeme poklidnou rozehrávku, která nic zajímavého nepřináší.
    63. Payet mířil nad branku.
     
    63
    Payet převzal nahrávku za pokutovým územím a poté se pokoušel zakončení pravou nohou. To poslal vysoko nad branku, Sels nemusel zasahovat.
     
    62
    Z hrací plochu musel na malý moment odstoupit domácí Ćaleta-Car, kterému hodně nešetrně přišlápl ruku protihráč a je tu krvavé zranění.
     
    61
    Je za námi hodina hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Směrem dopředu je sice aktivnější Olympique Marseille, jenomže naráží do připravené obrany.
     
    60
    V obraně se poté povedlo včas vystoupit domácímu Gonzálezovi, který pouze napálil míč k postranní lajně, kde se nacházel osamocený Ćaleta-Car.
     
    59
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Mandanda, který se pokoušel o rychlou rozehrávku výkopem, kterou poslal daleko mimo dosah Milika.
     
    58
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Juto Nagatomo, přichází Luis Henrique.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Valentin Rongier, přichází Pape Gueye.
     
    57
    Hosté tak mohli rozehrávat z vlastní obranné poloviny, přičemž to obránce Mitrović zkoušel vysokým nákopem do strany, kde se prosadil pouze Balerdi.
     
    56
    Do pokutového území si poté nabíhal domácí Nagatomo, který ovšem na prudkou nabídku neměl šanci dosáhnout a Sels bude moci znovu odkopávat.
     
    55
    Před malým momentem se povedlo zakročit hostujícímu Lienardovi, který se s míčem dostal na opačnou polovinu, kde ho ale fauloval za cenu karty Rongier.
     
    54
    Štrasburk se následně pokoušel o rozehrávku vzduchem, přičemž se míč dostal k hranici pokutového území, kde se ovšem nacházel domácí González.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Lamine Koné (RC Štrasburk).
     
    52
    Až nyní bylo skutečně pískáno. Kousek od středového kruhu si nedovoleně počínal domácí Kamara, který místo míče trefil pouze nohu hostujícího Lienarda.
     
    51
    Olympique Marseille se opět usadil na útočné polovině, kde si na nabídku do pokutového území sbíhal Milik, před kterým se povedlo zakročit Konému.
     
    50
    Kousek od postranní lajny šel hodně nevybíravě do souboje o míč domácí Balerdi, který nakonec dle sudího nefauloval a hosté budou pouze vhazovat.
     
    49
    K rozehrávce se pochopitelně postavil domácí Payet, který to zkoušel centrem směrem do pokutového území, kde ovšem našel pouze hlavu Mitroviće.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným způsobem pomohl v souboji hostující Lienard, následovat tak bude další standardní situace.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám možná trochu překvapivě nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme totiž poměrně nezáživnou podívanou, jenž dohromady nabídla jedinou vyloženou šanci, ve které ovšem neuspěl domácí Balerdi. Marseille byla směrem dopředu aktivnější, jenomže se jí moc nedařilo a hostující obrana si se vším poradila na jedničku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Směrem dozadu se poté vrátil také domácí Milik, který dokázal nahrávkou oslovit kolegu Thauvina, kterého nedovoleně zastavil zadák Guilbert.
     
    42
    Ve vzdušném souboji si nedovoleným způsobem nakonec počínal domácí González, jehož hlavička se tak počítat nebude a Sels bude moci odkopávat.
     
    40
    V pokutovém území se k hlavičkovému pokusu dostal aktivně hrající Ajorque, který si naskakoval v dobré pozici, jenomže své zakončení poslal do náruče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Domácí celek nyní mohl zahrávat standardní situaci z velice zajímavé vzdálenosti od branky. Payet to zkoušel centrem, který se snesl na hlavu Koného.
     
    35
    Mandanda tak nemusel poprvé zasahovat, naopak se postaral o rozehrávku od své branky, kterou na jistotu poslal po zemi nakrátko na Gonzáleze.
    34. Ajorque mířil vedle branky.
     
    34
    V pokutovém území se k hodně zajímavému střeleckému pokusu dostal hostující Ajorque, který nakonec svůj pokus stočil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    33
    Pokračovalo se rohovým kopem z levé strany, ke kterému se pochopitelně postavil Payet. Jeho vzdušná nabídka nakonec směřovala pouze do zámezí.
     
    32
    Po jednom ze soubojů nakonec skončil na zemi domácí Aholou, hlavní sudí tak musel přerušit hru a na scénu se tak dostává lékařský personál.
     
    31
    Olympique Marseille se znovu poměrně jednoduše dostal s míčem na druhou stranu, kde se Lirola pokoušel dostat za záda Caciho, který ho ale nepustil.
     
    30
    Na levém křídle si posléze o míč řekl domácí Nagatomo, který musel jednat hodně rychle, neboť měl na zádech hned dvojici napadajících protihráčů.
     
    29
    Následoval tak odkop od hostující branky, při kterém Sels očividně nikam moc nespěchal. Nakonec se mu na opačné straně povedlo najít Dialla.
     
    28
    Z velké vzdálenosti to poté zkoušel vzít na sebe domácí Milik, který pálil levou nohou. Jeho rána se nakonec snesla hodně vedle hostující branky.
     
    27
    V pokutovém území se před malým momentem povedlo zakročit domácímu Rongierovi, který sice dostal míč do bezpečí, jenomže tam se nacházel Aholou.
     
    26
    Do protiútoku se posléze dostával hostující Diallo, který ovšem neměl potřebnou podporu spoluhráčů, a proto musel čekat na volného Lienarda.
     
    25
    Hostující obrana si poradila i s další vzdušnou nabídkou, tentokráte nejvýše do vzduchu vystoupal Djiku, který odehrál míč směrem do bezpečí.
     
    24
    Míč se poté snesl ven z hrací plochy a následovalo autové vhazování. Lirola si dával poměrně dlouho načas, nakonec se mu povedlo oslovit Rongiera.
     
    23
    Olympique Marseille to zkoušel centrem do pokutového území, kam si nabíhal také Milik. Jenomže před ním se povedlo včas zakročit Mitrovićovi.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Nejblíže k ní měl domácí obránce Balerdi.
     
    20
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Sels, který na jistotu rozehrál po zemi do strany, přičemž se mu povedlo oslovit obránce Koného.
     
    19
    První šance zápasu! Po centru do pokutového území se k odraženému míči dostal domácí Balerdi, který nártem napálil pouze brankáře Selse.
     
    18
    Po vhazování se s míčem dostal na opačnou polovinu domácí Kamara. Jeho nahrávka nakonec směřovala na volného Payeta, jenž ještě míč přeposlal.
     
    17
    Štrasburk posléze zahrával rohový kop, který dokonce propadl až na zadní tyč. Tam se nacházel Ajorque, jenž trefil pouze připraveného protihráče do nohy.
     
    16
    Nakonec se jako poslední dotkl míče hostující Bellegarde a vhazování se tak pro změnu ujal Nagatomo, jehož nabídka směřovala na nohu Aholoua.
     
    15
    Mitrović se poté pokoušel nastartovat Bellegardeho, ke kterému se bleskovým způsobem dostal také domácí González, který odehrál míč do zámezí.
     
    14
    Guilbert si posléze vyzkoušel vhazování z pravé strany, po kterém se jeho celek daleko nedostal a k volnému předmětu se tak jako první prodral Rongier.
     
    13
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok, o který se v tomto případě postaral domácí Nagatomo. Ten šel do souboje s Bellagardem až příliš pozdě.
     
    12
    Payetovi se na pravém křídle povedlo najít Thauvina, který se posléze dostával k hranici pokutového území, kde kolmicí trefil pouze hlavu Mitroviće.
     
    11
    Od své branky mohl znovu rozehrávat hostující brankář Sels, který to zkoušel odkopem na druhou stranu hrací plochy, kde se mu povedlo najít Ajorqueho.
     
    10
    Sledovali jsme vysoký odkop na domácí polovinu, jenomže ve vzduchu se povedlo uspět Rongierovi, který nedal Bellegardemu sebemenší šanci na úspěch.
     
    9
    Na hranici svého pokutového území se povedlo zakročit Aholouovi, který okamžitě přenechal do tandemu na Djikua, jenž odkopával směrem kupředu.
     
    8
    Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit domácímu Thauvinovi, který předal míč do tandemu na Lirolu, jenž se dostal na opačnou polovinu.
     
    7
    Nahrávka směřující na Bellegardeho byla přeci jenom nepřesná a hrát tak mohl domácí celek. Balerdi rozjel kombinaci, při které dokázal oslovit Nagatoma.
     
    6
    V pokutovém území si na vzdušnou nabídku nabíhal domácí Milik, který nakonec na míč přeci jenom nedosáhl. Sels tak bude rozehrávat od své branky.
     
    5
    Štrasburk se rovněž dostal ke kombinaci na polovině soupeře, nicméně Lienard se nakonec s míčem vracel, načež se mu povedlo oslovit Selse.
     
    4
    Olympique Marseille se dostal s míčem na polovinu soupeře, kde jsme sledovali nahrávku směrem na Milika, kterému se povedlo narazit Rongierovi.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok, kterým se prezentoval napadající Ajorque, jenž v souboji o míč poslal na zem Gonzáleze.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Balerdi, Álvaro González, Ćaleta-Car – Lirola, Thauvin, Kamara, Rongier, Nagatomo – Payet, Milik.
    Náhradníci: Pelé – Benedetto, Cuisance, Germain, Gueye, Chauí, Ntcham, Perrin, Henrique.

    RC Štrasburk: Sels – Caci, S. Mitrović (C), Djiku, L. Koné – Guilbert, Aholou, Liénard – Bellegarde – Diallo, Ajorque.
    Náhradníci: Kawašima – Carole, Gilbert, Zohi, Sissoko, Siby, Sahi, Prcić, Lebeau..
     
    Olympique Marseille

    Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Olympique Marseille. Marseille se naopak nachází na šesté pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo sezónu bez evropských pohárů. Manko na páté Lens je ovšem pouze jednobodové, naopak Olympique Marseille se musí dívat i za svá záda, na sedmé pozici stojí totiž Rennes, které aktuálně má o jeden bod méně. Olympique Marseille však půjde do tohoto zápasu ve velice dobré formě, z posledních čtyř duelů se jí povedlo hned třikrát zvítězit a jednou remizovat.
     
    RC Štrasburk

    Fotbalisté Štrasburku se nacházejí na patnácté pozici a ještě to budou mít se záchranou v nejvyšší soutěži hodně složité. RC Štrasburk má na svém kontě sedmatřicet bodů, přičemž na sestupové pásmo má náskok šesti bodů. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti duelů vyhrál pouze jedinkrát, bylo tomu tak začátkem dubna v souboji proti Bordeaux, které na domácím stadionu prohrálo výsledkem 2:3. Naposledy RC Štrasburk prohrál hodně důležitý zápas proti osmnáctému Nantes, kterému se v kritické pozici povedlo zvítězit výsledkem 2:1.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Marseille a RC Štrasburk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 86. Benedetto (Henrique) – 73. S. Mitrović (Liénard)

    Karty:   55. Rongier (OMA), 82. Lirola (OMA), 90+3. Milik (OMA), 90+4. Gueye (OMA) – 53. L. Koné (SSG), 86. Diallo (SSG)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:13.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Balerdi, Álvaro González, Ćaleta-Car – Lirola, Thauvin, Kamara (83. Benedetto), Rongier (58. Gueye), Nagatomo (58. Henrique) – Payet, Milik.
    Náhradníci: Pelé – Benedetto, Cuisance, Germain, Gueye, Chauí, Ntcham, Perrin, Henrique.

    RC Štrasburk: Sels – Caci, S. Mitrović (C), Djiku, L. Koné – Guilbert, Aholou, Liénard (77. Sissoko) – Bellegarde (90+1. Sahi) – Diallo (86. Siby), Ajorque.
    Náhradníci: Kawašima – Carole, Gilbert, Zohi, Sissoko, Siby, Sahi, Prcić, Lebeau.

    Rozhodčí: Frappartová – Rahmouni, Grosbost
    bahis siteleri