NHL
Tampa – Dallas 2:5 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:4 (kon.) | Columbus – Detroit 2:5 (kon.)
Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Vegas – St. Louis 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
San Jose – Arizona 2:5 (kon.) | Boston – NY Rangers 4:5 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 1:0 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Detroit Red Wings
Sobota 08.05.2021, 01:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Detroitem.
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus je již bez šance na postup do play-off. Modrokabátnici na letošní sezónu rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém, výkony mají k ideálu hodně daleko. Dva zápasy před koncem základní části okupují svěřenci kouče Tortorelly sedmou příčku, pouze bod k dobru mají na Detroit. Aktuální forma také není ideální, Columbus v předešlých třinácti utkáních zvítězil pouze dvakrát. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Oliver Bjorkstrand s 42 body.
     
    Detroit Red Wings

    Od Detroitu se letos neočekávalo, že by mohl zabojovat o postup do play-off. A papírové předpoklady se potvrdily. Rudá Křídla ale nemusí klesat na mysli, protože oproti minulé sezóně jejich výkony vykazují výrazné zlepšení. Blashillova družina je v Centrální divizi poslední, o bod za Columbusem, s nímž v posledních dvou střetnutích může zabojuje o konečnou sedmou pozici. Ani forma Detroitu není příliš dobrá, vítězství slavil ve dvou z posledních devíti případů. Týmovou produktivitu vede český útočník Jakub Vrána s 32 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET)
    Richard Pánik (DET)
    Jakub Vrána (DET)
    Filip Zadina (DET)
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – S. Jones (A), Del Zotto, Peeke, Gavrikov, Bayreuther, Harrington – Atkinson (A), Domi, Bjorkstrand – Bemström, Roslovic, Grigorenko – Laine, Stenlund, Foudy – Gerbe, MacInnis, Robinson.

    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal, G. Lindström, DeKeyser (A) – Zadina, Rasmussen, J. Vrána – Filppula, Naměstnikov, Pánik – Gagner, Veleno, Smith – Bromé, Glendening (A), Helm.

    Rozhodčí: Syvret, Morton – Kelly, Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Detroitem a Columbusem začal! Lze říci, že už prakticky o nic nejde. Pouze o to, který z týmů obsadí v Centrální divizi konečné sedmé místo.
     
    00:26
    První útok patřil Modrokabátníkům. Gavin Bayreuther hledal po pravém mantinelu Cama Atkinsona, ten si se zpracováním neporadil úplně ideálně.
     
    01:16
    Na druhé straně zkusil štěstí slovenský útočník Richard Pánik. Nahodil puk za bránu a sám jej zkusil dojet, ale tělo si před něj dal Andrew Peeke.
     
    01:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    To bylo rychlé! Domácí se usadili v útočné třetině a dostali se do vedení. Na modrou obdržel nahrávku GAVIN BAYREUTHER, který se nenechal dlouho pobízet a vypálil k pravé tyči. Greissovi bránil ve výhledu jeden ze spoluhráčů, gólman v poslední chvíli máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Liam Foudy a Patrik Laine.
    01:43 Gavin BAYREUTHER - 1:0
     
    02:30
    Hokejisté v modrých dresech vstupovali do utkání v roli favorita a papírové předpoklady začaly naplňovat už od prvních vteřin. Na hosty nyní čeká těžká práce.
     
    03:16
    Domácí jsou při chuti! Před bránu si sjel Kevin Stenlund, kam také obdržel přihrávku od Atkinsona, z bezprostřední blízkosti trefil Greisse do výstroje.
     
    03:45
    Také hráči v bílém zkusili získat postavení v útočném pásmu. Filip Zadina pod tlakem poslal puk naslepo za bránu, v tomto prostoru byl jen Nathan Gerbe.
     
    04:20
    Po ztrátě Laineho založil rychlý protiútok Jakub Vrána. Středem nastartoval Michaela Rasmussena, tomu v poslední chvíli Seth Jones čistým zákrokem touš vypíchl.
     
    04:49
    Cam Atkinson na sebe navázal dva protihráče, čímž vytvořil prostor pro Patrika Laineho. Fin zamířil, pokus mířící do pravé šibenice zastavil Greiss v lapačce.
     
    05:12
    I zády k bráně dokázal Gustav Lindström udržet útočné pásmo. Nahrál Darrenu Helmovi, jehož nahození od levého mantinelu ukryl Matiss Kivlenieks ve výstroji.
     
    05:39
    V permanenci musel být rovněž Thomas Greiss. Německý strážce svatyně povyjel proti Kevinu Stenlundovi, švédský forvard střeleckou listinu, zatím, nerozšířil.
     
    06:17
    Do pravého kruhu sjel Troy Stecher. Nikým neatakován dostal pas od Glendeninga, křižnou střelou po ledě vykopl domácí brankář pravým betonem.
     
    06:55
    Krátce po nahození pálil od modré čáry Danny DeKeyser. O teč se přihlásil Filip Zadina, černou gumu usměrnil o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    07:18
    Vladislav Naměstnikov měl kotouč na bekhend, což jej neodradilo o pokus zapsat gólovou asistenci. Za dobře myšlenou žabičkou natahoval Pánik hokejku marně.
     
    07:51
    Detroit se po nepovedeném úvodu oklepal a v posledních okamžicích je aktivnějším týmem. Gustav Lindström vybídl k zakončení Cholowskiho, střela proletěla o kousek vedle levé tyče.
     
    08:25
    Rychle na druhou stranu, kde měl v úmyslu rozvlnit síť Seth Jones. Málem se mu to povedlo, Thomas Greiis ale za pět minut dvanáct vystrčil vyrážečku.
     
    08:57
    Úvod zápasu plyne ve svižném tempu, k přerušení dochází jen minimálně. Pobídku od modré čáry zužitkoval Liam Foudy, puk proletěl o pár čísel vedle.
     
    09:22
    Vlastnímu gólmanovi pořádně zkomplikoval situaci DeKeyser, ten totiž kromě bránění ve výhledu tečoval projektil Laineho. Greiss měl štěstí, že touš proletěl nad bránou.
     
    09:44
    Tentokráte přišla rána mezi tři tyče a jejím autorem byl Max Domi. Kanaďan pálil z pravého kruhu. Greiss se dokázal přesunout a puk schoval v rukavici.
     
    10:14
    První tetině už poskočila do své druhé poloviny. Mírně navrch nyní má Columbus, jenž pokračuje ve vyvíjení tlaku na Greissovu svatyni. Gerbe střílel nepřesně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:58
    Včas zakleknuvší obránce Dennis Cholowski možná zachránil Greisse od inkasované branky. Němec totiž pozdě reagoval na nahrávku napříč pásmem, pokus Del Zotta však zblokoval již zmíněný zadák.
     
    11:17
    V pozoru samozřejmě musí zůstávat i Matiss Kivlenieks. Lotyš si počíhal na Glendeninga, jenž ujel do protiútoku. Po bekhendové kličce brankář ukryl střelu soka v lapačce.
     
    11:40
    Gavin Bayreuther zakvedlal s kotoučem na modré, aby vzápětí vypálil švihem. Na druhý gól v utkání si ještě musí počkat, tentokráte černou gumu poslal o kus vedle levé tyče.
     
    12:02
    Člen první útočné formace Cam Atkinson vystihl rozehrávku Helma a po levém mantinelu rozjel bleskový protiútok. Do hry zapojil Stenlunda, jenž z velkého úhlu gólmana nepřekvapil.
     
    12:20
    První přesilovou hru utkání si zahraje domácí Columbus. Za prohřešek v útočném pásmu odjíždí na trestnou lavici pykat Švéd Michael Rasmussen. Dvě minuty za sekání.
     
    13:19
    Nejprve ihned po vhazování vyhodil přes všechny čáry Dennis Cholowski. Následně rozjel útočnou akci Scott Harrington, ale dlouhý pas dokázal zblokovat Zadina.
     
    13:45
    Přesilovka domácího mužstva má k ideálu daleko. Hokejisté v tmavě modrých dresech sice obsadili útočnou třetinu, ale jak střela Jonese, tak rána Domiho měly k úspěchu daleko.
     
    14:00
    Pomalého střídání hostů chtěl využít Liam Foudy. Dlouhou nahrávkou oslovil Gerbeho, který však pouze protečoval touš do útočné třetiny, nedokázal ho zpracovat.
     
    14:30
    Hra pokračuje v plném počtu. Potrestaný Michael Rasmussen naskočil zpátky do hry a okamžitě vystartoval do obranné třetiny vypomoci s defenzivou.
     
    15:01
    Hosté udrželi manko na jednom gólu. Byl to právě Rasmussen, kdo stál na konci akce Blue Jackets, když nahrávku Del Zotta na Bjorkstranda srazil na domácí střídačku.
     
    15:39
    Obtočení zpoza brány chtěl Ryan MacInnis zakončit zasunutím kotouče k pravé tyči. Thomas Greiss gólu zabránil, beton připevnil k tyčce včas.
     
    16:17
    Dobrou práci odvedl Filip Hronek, jenž za pár dní odcestuje do Evropy na mistrovství světa, stejně jako jeho jmenovec Zadina, který touš prodloužil až za domácí svatyni.
     
    16:47
    Hodně prostoru při rozehrávce dostal Andrew Peeke. Nakonec zapojil po levém mantinelu Michaila Grigorenka, jenž v souboji jeden na jednoho proti Cholowskimu neuspěl.
     
    17:19
    Otočku Sam Gagner protáhl málem až do obranného pásma. Nabral tím rychlost, které však nevyužil ve svůj prospěch, dobře myšlenou kličku vystihl Del Zotto.
     
    17:49
    Rozjetý Kevin Stenlund si hodil kotouč kolem Lindströma a pokračoval v jízdě za bránu. V tomto prostoru prohrál minisouboj s Hronkem.
     
    18:06
    Jakub Vrána na buly nahradil vykázaného Ramussena. Tato skutečnost mu nedělala žádný problém, český útočník přetlačil Domiho a posunul kotouč na Staala.
     
    18:42
    Rudá Křídla byli blízko kurióznímu vyrovnání. Matiss Kivlenieks vyrazil za bránu, ale nahození po mantinelu nečekaně změnilo směr, puk zamířil před bránu. Nejrychleji zareagoval Jones, jenž hrací předmět odpálil mimo nebezpečí.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Thomas Greiss správě očekával, že Gavin Bayreuther bude nahrávat mezi kruhy Liamovi Foudymu. Jednadvacetiletému Kanaďanovi zmenšil střelecký úhel a puk zachytil ve výstroji.
     
    19:47
    S největší pravděpodobností poslední útok úvodního dějství náležel Detroitu. Od modré čáry nahazoval Dennis Cholowski, Luke Glendening tečoval o pár čísel nad.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 12
     
    První třetina zápasu mezi Columbusem a Detroitem přinesla jedinou branku, vedou domácí. Premiérový kariérní gól v NHL vstřelil při svém 9. startu v nejlepší hokejové lize světa obránce Gavin Bayreuther, jenž vypálil od modré čáry k pravé tyči a vyzrál na Greisse, který z důvodu clonícího spoluhráče spatřil puk pozdě a lapačkou již nedokázal situaci zachránit. Jinak je k vidění vyrovnané střetnutí, kde o vítězi ještě není rozhodnuto ani zdaleka, Rudá Křídla mají ještě dostatek času klidně i na zvrácení výsledku ve svůj prospěch.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na buly uspěl Luke Glendening, jenž zapojil o hry Givaniho Smithe.
     
    20:36
    Hosté dlouho s pukem na holi nevydrželi. Na druhou stranou rozjel akci Jones, po jeho přihrávce Bjorkstrand trefil hokejku protihráče, od níž touš vyletěl do ochranné sítě.
     
    21:08
    Vladislav Naměstnikov převzal nahrávku zády k bráně. Naslepo nahodil za bránu soupeře, kde měl dostatek času i prostoru na rozehrávku Andrew Peeke.
     
    21:45
    Vyrážečku zapojil do hry Thomas Greiss. Německý gólman ve službách Detroitu za bránou zachytil vyhození Foudyho, načež přenechal puk Hronkovi.
     
    22:23
    Hrozbu zakázaného uvolnění odvrátil Jakub Vrána, jenž vložil hokejku do dlouhé nahrávky Cholowskiho, puk ale pouze protečoval do útočné třetiny.
     
    22:49
    Kevin Stenlund na sebe navázal dva protihráče a hledal, komu by přihrál. Nikdo se mu nenabídl a sám Švéd proti početní převaze neuspěl.
     
    23:11
    Znovu do hry Greiss zapojil vyrážečku. Pasem k levému mantinelu rozjel Marca Staala, ten prvním dotekem hledal Zadinu. Českého mladíka udržel na uzdě Peeke.
     
    23:55
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Cam Atkinson vystihl čitelnou rozehrávku Lindströma a mohl postupovat sám na bánu, pokud by puk nenechal za bruslemi.
     
    24:20
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil hostující strážce svatyně zákrokem vyrážečkou. Thomas Greiss si poradil s projektilem Robinsona.
     
    24:44
    Matiss Kivlenieks neměl vážnější problémy s křižným pokusem Filipa Zadiny, který vykopl do rohu kluziště. Odtud Jones vyslal oblouček do středního pásma.
     
    25:28
    Dva proti čtyřem vyrazil Michael Rasmussen společně s Jakubem Vránou. Český útočník dostal nahrávku do hokejky. Následně proskočil skrze dvojicí protihráčů, ale už bez puku na holi.
     
    25:45
    Patrik Laine zavezl černou gumu do útočného pásma a sám nakonec vystřelil, když po výměně puku s Foudym pálil forhendem těsně nad.
     
    26:27
    O náčiní přišel Michael Del Zotto, ale pouze rozhodčích čistým způsobem, Richard Pánik si počínal v rámci pravidel. Slovák využil soka hrajícího bez hokejky k přenesení hry do střední třetiny.
     
    26:58
    Netrvalo dlouho a hráči Blue Jackets zase operovali v útočném pásmu. Kombinaci kompletní druhé formace završil Jack Roslovic střelou nad bránu.
     
    27:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Modrokabátnici odskakují do dvoubrankového náskoku! Robinson od levého mantinelu vyslal do úniku NATHANA GERBEHO. Třiatřicetiletý Američan provedl bekhendový blafák dokonale a vstřelil svůj první gól v sezóně. Asistence: Eric Robinson a Vladislav Gavrikov.
    27:48 Nathan GERBE - 2:0
     
    28:30
    Hokejisté Detroitu tak mají zase o starost víc. Nyní mají manko už dvou branek, které se ve druhé polovině utkání nebude mazat lehce.
     
    29:21
    Jakub Vrána zpoza brány poslal puk po mantinelu na hokejku Filipa Zadina. Jeho křižný projektil minul cílový prostor, Kivlenieks zasahovat nemusel.
     
    29:54
    Třetí gól v utkání a svůj druhý chtěl vstřelit obránce Gavin Bayreuther. Využil clony stojící před Greissem, který toho moc neviděl, ale měl štěstí, protože puk zastavil jeden z blokujících obránců.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Hokejisté Blue Jackets jsou lepším týmem, momentální skóre toho je jasným důkazem. Rudá Křídla mají co zlepšovat.
     
    30:44
    Sam Gagner zkusil sám prokličkovat hned mezi čtveřicí soupeřů. Dva ze hry vyřadil, na třetím, Scottu Harringtonovi, již ztroskotal.
     
    31:20
    Rozhodčí rozpažil, icing se nepíská. Marc Staal odpálil puk ještě z vlastní poloviny, ale klíčovým byl letmý dotek Jakuby Vrány hokejkou.
     
    31:55
    Z druhé vlny podpořil akci Red Wings Marc Staal. Z nápřahu vyslal na bránu tvrdou ránu, kterou schytal Michael Del Zotto. Puk zůstal následně zůstal pod ležícím obráncem.
     
    32:03
    Luke Glendening sice uspěl na buly, ale puk za sebe poslal tak prudce, že si Filip Hronek neporadil s jeho zpracováním, musel vycouvat do středního pásma.
     
    32:17
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Detroit. V předbrankovém prostoru si příliš agresivně počínal Andrew Peeke, bek se provinil krosčekem.
     
    33:00
    Souhra dvou českých hokejistů měla k ideálu daleko. Pas Vrány se málem neudržel v útočném pásmu, ale Hronek v něm ještě mohl hrát. Pod tlakem však našel pouze protihráče Bjorkstranda.
     
    33:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Rudá Křídla jsou znovu na kontakt! Kombinace mezi Hronkem a Vránou měla o poznání větší kvalitu, než před malou chvílí. Druhý jmenovaný Čech posléze našel v levém kruhu JOSEPHA VELENA a centr třetí formace střelou k bližší tyči skóroval v NHL poprvé v kariéře. Asistence: Jakub Vrána a Filip Hronek.
    33:50 Joseph VELENO - 2:1
     
    34:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí minuty znamená srovnání stavu! Zblokované zakončení Bromého se od zadního mantinelu odrazilo příhodně pro DANNYHO DEKEYSERA, jenž z velkého úhlu propálil marně se přesunujícího Kivleniekse. Asistence: Mathias Bromé a Michael Rasmussen.
    34:48 Danny DEKEYSER - 2:2
     
    35:28
    Matiss Kivlenieks musel řešit další nepříjemnosti, ale třetí gól v krátkém časovém sledu už nepřipustil. K pravé tyči přisunul pravý beton včas, aby zbránil ve skórování Zadinovi.
     
    36:12
    Od modré čáry chtěl střílet Scott Harrington, ale puk mu sjel z čepele hole až do středního pásma. Obránce měl velké štěstí, že následnou riskantní rozehrávku nevystihl Richard Pánik.
     
    36:34
    Tentokráte již Thomas Greiss musel zasahovat. Německý gólman zmenšil střelecký úhel Liamovi Foudymu, střelu do pravé šibenice vykryl lapačkou.
     
    36:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Parádní obrat Detroitu dokonal JAKUB VRÁNA. Mizernou rozehrávku domácích vystihl Pánik. Slovák naznačil střelu, čímž zmátl nejen beky, ale především brankáře. Vránovi pak stačilo trefit odkrytou část brány. Asistence: Richard Pánik a Valtteri Filppula.
    36:52 Jakub VRÁNA - 2:3
     
    37:30
    Tvrdá rána pro Columbus, který byl po třetinu a půl aktivnějším týmem, jenže pak Detroit zabral a první gól jej nakopl ke vstřelení dalších dvou, rázem tak je o krok napřed.
     
    38:15
    Ryan MacInnis jel z levé strany sám na bránu, ale netroufl si vyjet před ni. Skončil tedy za ní, kde nedokázal vymyslet nic zajímavého, zpacifikoval ho Hronek.
     
    38:44
    Hronek následně rozjel rychlou akci na druhou stranu. Filip Zadina od levého mantinelu nahrával mezi kruhy Glendeningovi, bránící Bayreuther poslal hokejkou puk brankáři pod beton.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Gólman Greiss zpomalil kotouč příhodně pro Marca Staala. Kanadský zadák po mantinelu nastartoval Darrena Helma, toho čistým způsobem přišpendlil na mantinel Michael Del Zotto.
     
    39:35
    V souboji dvou jedenáctek uspěla ta detroitská. Filipu Zadinovi sice Kevin Stenlund zabránil v průniku do útočné třetiny, ale bylo to jen za pomoci háčku, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 23
     
    Druhá třetina výrazně zamíchala kartami. Domácím nejprve vylepšil postavení úspěšně zakončeným únikem Nathan Gerbe a Modrokabátníci i potom pokračovali v dobrém výkonu, jenže pak prožili tříminutovku hrůzy, v níž nejenže přišli o vedení, ale dokonce nabrali manko. Na kontakt dostal Rudá Křídla prvním kariérním gólem v NHL Joseph Veleno, o minutu později srovnal Danny DeKeyser. Tím ovšem střelecké představení Detroitu neskončilo, vedení jim zařídil po nezištné přihrávce Pánika český útočník Jakub Vrána. Hokejisté Columbusu mají v kabině o čem přemýšlet, protože jim dobře rozjeté klání začíná utíkat mezi prsty.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Bude zajímavé sledovat, jak se Columbus popere se skutečností, že přišel o tříbrankové manko. Od Detroitu lze očekávat hru více do defenzivy.
     
    40:35
    Bránit vítězství Rudá Křídla určitě nebudou v početní převaze, trest Stenlunda potrvá ještě minutu. První útok však hráčům v bílých dresech nevyšel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:12
    Dennis Cholowski se málem srazil se spoluhráčem Vránou. V poslední chvíli rozjetému Čechovi uhnul a mohl pokračovat ve snaze dostat puk do útočné třetiny.
     
    41:40
    S koncem Stenlundova trestu ujeli domácí hokejisté ve dvou do přečíslení. Liam Foudy obdržel nahrávku od Harringtona, na dlouhou hokejku zakončoval nepřesně.
     
    42:28
    Cam Atkinson pomohl Sethu Jonesovi v udržení útočné třetiny. Následně střílel druhý jmenovaný a Greiss jen kontroloval puk letící vysoko nad.
     
    42:47
    Tlak Modrokabátníků měl své pokračování. Z levého kruhu vypálil po ledě Michael Del Zotto, německý brankář ve službách Red Wings zakročil pravým betonem.
     
    43:28
    Rozjetý Filip Zadina nedokázal zpracovat dlouhou nahrávku krajana Hronka. Alespoň ji posunul do útočné třetiny, načež odjel spolu s ostatními vystřídat.
     
    43:54
    Zvoní tyč! Nejproduktivnější hráč Columbusu v sezóně Oliver Bjorkstrand využil vysoké rychlosti k najetí z pravé strany před bránu, forhendem však orazítkoval pouze levou část brankové konstrukce.
     
    44:22
    Střetnutí dnes plyne velmi rychle a k přerušení dochází jen zřídka. Třetí formace Detroitu už je pořádně vyšťávená, stále zůstává pod tlakem v obranném pásmu.
     
    44:55
    Konečně si může hostující řada odjet odpočinout. Zasloužil se o to Sam Gagner, který tak dlouho obtěžoval Harringtona, až jej vytlačil do středního pásma.
     
    45:20
    Filip Hronek chtěl zapsat do statistik druhou asistence. Ještě si ovšem bude muset počkat, Bromé po jeho nahrávce rozvlnil pouze boční síť.
     
    45:45
    Ještě ze středního pásma vyslal tvrdou dělovku příklepem Kevin Stenlund. Thomas Greiss rychle reagoval a lapačkou přerušil hru.
     
    46:11
    Situaci dva na dva řešil Michael Rasmussen střelou. Švéd vyslal projektil z vrcholku pravého kruhu a těsně minul mezeru u levé tyče Kivleniekse.
     
    46:59
    Nyní zase podnikli útočný výpad domácí, jmenovitě Cam Atkinson. Ujel osobnímu strážci v podobě Lindströma, avšak střílel už pod poměrně velkým úhlem, Greiss neměl se zákrokem moc práce.
     
    47:22
    Liam Foudy měl přehled o hře a místo očekávaného zakončení ještě hledal na levé straně Grigorenka. Skvěle zareagoval Greiss, jenž vyrážečkou odpálil puk mimo dosah ruského protihráče.
     
    47:44
    Český útočník Jakub Vrána se třetího bodu v zápase zatím nedočkal. Pokus zápěstím od pravého mantinelu měl k přesnosti daleko.
     
    48:14
    Jack Roslovic zvládl vhazování v obranném pásmu vítězně. Puk posunul za sebe na Andrewa Peekeho, jenž vysokým obloučkem přesunul dění hry do středního pásma.
     
    48:37
    Člen druhé útočné formace Vladislav Naměstnikov zkusil zpoza brány vybruslit pře dni a vypálit na bližší tyč. Ke střele nakonec vůbec nedošlo, úspěšně puk soupeři vypíchl Bayreuther.
     
    49:06
    Velkou rychlost nabral u v obranném pásmu Patrik Laine. Finský útočník po pravém mantinelu nabruslil až do útočné třetiny, odkud příklepem napálil Greisse do masky.
     
    49:47
    Harringtonovu složitou přihrávku Cam Atkinson nedokázal zpracovat, kotouč přisunul pouze na hokejku spoluhráče Hronka. Ten po pravé straně zapojil volného Zadinu.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Detroit stále drží těsné jednobrankové vedení, ale aktivnějším týmem je v posledních chvílích Columbus.
     
    50:46
    Poslední obránce stál před Oliverem Bjorkstrandem. Dánský útočník zkusil stahovačkou na střed, tím však Cholowskiho nezmátl. Při střele trefil beka do brusle.
     
    51:25
    Filip Hronek je dnes hodně vidět, a to převážně v pozitivním světle. Teď skvěle přečetl úmysl Stenlunda, jehož nahrávku po mantinelu za bránu zastavil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:54
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi čtyřmi hráči, po dvou na každé straně. Muži v pruhovaném horké hlavy rychle oddělily od sebe, vylučovat se nebude.
     
    52:20
    Pas vzduchem zastavil Seth Jones ještě ve středním pásmu. Američan následně přisunul kotouč k Robinsonovi, který pro Blue Jackets získal útočné pásmo.
     
    52:35
    K vyrovnání ovšem nedošlo. Tím, kdo zhatil příležitost, byl Ryan MacInnis, cent čtvrté formace totiž nahrál Gerbemu na brusle.
     
    53:11
    Individuální akce Olivera Bjorkstranda skončila za brankou, kde ho úspěšně zpacifikoval Gustav Lindström. Švéd soka poslal na mantinel, načež sebral volný puk.
     
    53:50
    Útok Modrokabátníků zhatil svým hvizdem čárový rozhodčí. Max Domi byl rychlejší než s pukem jedoucí Kevin Stenlund. Výsledkem je postavení mimo hru.
     
    54:07
    Luke Glendening měl velké štěstí, že jeho vyhození cestou mimo hrací plochu zavadilo o tvrzené sklo. Hra z tohoto důvodu pokračuje v pěti na obou stranách.
     
    54:36
    První nahození Setha Jonese od modré čáry zblokoval Filip Hronek, to druhé pro změnu Dennis Cholowski. Následně Michael Rasmussen po mantinelu vyhodil touš ven z obranného pásma.
     
    55:19
    Rozjetý Oliver Bjorkstrand ujel Pánikovi a bekhendem uvolnil na modré čáře Gavina Bayreuthera. Pokus švihem udržel Greiss ve skluzu mezi betony.
     
    55:44
    Ofenzivní složku týmu podpořil Andrew Peeke. Situaci dvou proti dvěma ovšem vůbec nezvládl, neboť pomalou nahrávku vystihl Darren Helm.
     
    56:22
    Eric Robinson obdržel zajímavou nahrávku a rázem byl společně s Atkinsonem proti jedinému obránci. Hronek vystihl příliš dlouho naznačovaný pas.
     
    56:40
    Domácí by měli spěchat, ale Jones za vlastní brankou přidržel kotouč poměrně dlouho. Nakonec zvolil rozehrávku po pravém mantinelu.
     
    57:20
    Hokejisté Columbusu získali útočné pásmo, což byl signál pro Matisse Kivleniekse. Lotyš opustil bránu, Modrokabátníci zkouší powerplay.
     
    57:58
    Detroit právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Skvělou práci odvedl Gagner, který podržel kotouč na holi přiměřeně dlouhou dobu, aby následně od levého mantinelu objevil před bránou osamoceného VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, ruský forvard už nemohl minout. Asistence: Sam Gagner a Valtteri Filppula.
    57:58 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:4
     
    58:22
    Rozhodčí nejprve naznačoval vyloučení, ale po konzultaci se svými kolegy trest pro Dennise Cholowskiho odvolal. Při jeho vyhození došlo k teči Atkinsona.
     
    58:45
    Tortorellova družina se nevzdává a opět hraje bez gólmana. Matiss Kivlenieks vystartoval okamžitě po nahození Jonese za branku soupeře.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:12
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají druhý gól do prázdné klece. A znovu sehrál hlavní roli VLADISLAV NAMĚSTNIKOV. Ten najel do útočné třetiny a přesně zacílil bekhendem. Asistence: Valtteri Filppula a Filip Hronek.
    59:12 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    V souboji dvou nejhorších týmů Centrální divize uspěl Detroit, který na stadiónu Columbusu zvítězil 5:2.

    Utkání se zprvu vyvíjelo lépe pro Modrokabátníky, ti si v průběhu první poloviny utkání vytvořili dvoubrankový náskok. Jenže konec druhé třetiny vyšel parádně Detroitu, který třemi góly překlopil střetnutí na svou stranu a vítězství si již vzít nenechal. V závěru třetí třetiny domácí ještě dvakrát odvolali gólmana, výsledkem však nebylo vyrovnání, nýbrž dvě úspěšné trefy Vladislava Naměstnikova do odkryté klece.

    Svěřenci kouče Blashilla zásluhou vítězství vystřídali Columbus na sedmém místě tabulky. Oba celky mají před sebou poslední utkání v sezóně, které odehrají hned zítra ve stejný čas, na stejném místě.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 402 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 24 – 36 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Matiss Kivlenieks (CBJ) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 58:42
    Thomas Greiss (DET) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 59:51

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+2, +2 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:29
    Richard Pánik (DET) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:26
    Jakub Vrána (DET) – 1+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:52
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:45

    Tři hvězdy utkání

    1. Jakub Vrána (DET) – 1+1
    2. Gavin Bayreuther (CBJ) – 1+0
    3. Joseph Veleno (DET) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:39:19)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Bayreuther (Foudy, Laine), 28. Gerbe (Robinson, Gavrikov) – 34. Veleno (J. Vrána, Hronek), 35. DeKeyser (Bromé, Rasmussen), 37. J. Vrána (Pánik, Filppula), 58. Naměstnikov (Gagner, Filppula), 60. Naměstnikov (Filppula, Hronek)


    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – S. Jones (A), Del Zotto, Peeke, Gavrikov, Bayreuther, Harrington – Atkinson (A), Domi, Bjorkstrand – Bemström, Roslovic, Grigorenko – Laine, Stenlund, Foudy – Gerbe, MacInnis, Robinson.
    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Hronek, Cholowski, Stecher, M. Staal, G. Lindström, DeKeyser (A) – Zadina, Rasmussen, J. Vrána – Filppula, Naměstnikov, Pánik – Gagner, Veleno, Smith – Bromé, Glendening (A), Helm.

    Rozhodčí: Syvret, Morton – Kelly, Smith

    Diváci: 4 402
    bahis siteleri